Malum, idarecilerimizden dolayı yaşanan olaylar ve huzursuzluklar bir maç bile kazanabileceğimiz düşünmüyordum. Kızlar beni yanılttı muhteşem mücadeleleri ile.
Caferağa'dan çıkılması bizim adımıza çok iyi oldu. En azından Ülker salonunda eski pislik ve çirkefliklerini bir derece yapamıyorlar.
Bu maçın kazanılmasındaki en önemli faktörler kolektif oyunumuz, yaptığımız iyi müdafa. Ayrıca takım çok iyi motive olmuş ve inanmış. Ekrem hoca çok iyi hazırlamış takımı her yönüyle.
Fenerbahçe düzene alışkın bir takım değil. Angel, Pondexter ve zaman zamanda Matovic'in eline bakıyorlar. Biraz maç sıkışınca Pondexter ve özellikle Angel kişisel gayret ile sayı bulmaya çalışıp düzen dışına çıkabiliyor. Eğer bugün koç Pondexter yerine seçimini Bibryzcka'dan yana kullansaydı daha çok başımız ağrıyabilirdi. Pondexter Avrupa Ligi finalinden sonra iyice fişi çekmiş adeta.
Senelerdir çok eleştirdik ama Işıl artık Brisel'in önüne geçmiş durumda. Birsel tamamen öz güvenini kaybetmiş gibi görünüyor. Kaç tane boş turnike kaçırdı ben sayamadım. Zaten müthiş bir mutsuzluk ifadesi var sürekli yüzünde. Hele bir pozisyonda topu boştaki Angel'a vermedi ki orada fark ikiye inmişti ve beraberlik gelebilirdi. Sonra 3'lük atarak tekrar rahatladık. Işıl'ın çıktığı anlarda baskıda olunca topu geçiremedik rakip sahaya. Ve müdafa kısmında müthiş enerjik oynadı. Maşallah diyelim.
Matoviç iyi bir hücum silahı olabilir ama savunmada oldukça gayretsiz ve yetersiz kaldı onlar adına. Keza Vera Sancho karşısında yok oldu gitti nerdeyse. Sancho demişken bugüne kadar izlediğim en atlet oyunculardan biri. Eğer kadın basketboluna yatırıma devam edeceksek hemen 5 senelik sözleşme imzalayalım düşünmeden.
Sylvia yine formsuz. Sylvia'nın aldığı ribaund sayısı Işıl kadar oluyorsa (5) sorun var demektir. 16 sayılık farkın erimesinde verdiğimiz ribaundların etkisi büyük oldu. En azından o bölümde ribaundları toplayabilseydi daha rahat giderdik.
Ve tabi Harding. Söylenecek fazla bir söz yok. Demek ki Whalen gönderilmemiş olsa çok rahat şampiyon olurmuşuz. Yazık.
Artık bu takıma bizde inanalım ve kendi evimizdeki maçlarda salonu dolduralım. Öne geçtik ama hala çok emek sarf etmemiz gerekiyor. Kızlar bu emeği sarf edeceklerini gösterdi bugün, onlara yardımcı olup yüklerini biraz olsun paylaşalım. Cuma günü kaybetsek bile kendi evimizde şampiyon olabiliriz ki cuma günü de kızlarımızın maçı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarına inanıyorum artık.
Son söz Ekrem Memnun'a. Yıldızı olmayan, en iyi oyuncularından biri yönetim beceriksizliği yüzünden kaçırılan, sorun üstüne sorun yaşayan bir takım ancak bu kadar düzenli, kararlı, inançlı bir durumda hazırlanabilir. Seri buradan dönse ve 3-1 kaybetsek bile Ekrem Memnun mutlaka takımın başında kalmalıdır.
Saygılar.