TKBL Final | Galatasaray 2 - Fenerbahçe 3

Yanılmıyorsam en son 5 sene önce maç kazanmıştık deplasmanda. Çoğumuzun inanmadığı, uzaklaştığı, "bana ne ya" dediği takım yaptı bunu. Bu kadar yaşanan sorunlara rağmen orada böyle bir takımı 59 sayıda tutmak ve fazlasını atmak gerçekten çok önemli bir iş. Müthiş bir mücadele ve karakter koydular. İnşallah devam ederiz ve o kupayı kaldırırız artık.

HELAL OLSUN..

hemde bunu ligde değil final serisinde yaptık.. HELAL OLSUN
 
Buradan Bu seri 3-0 biter Diyenlere Selam Olsun =))

En kötü 3-1 kaybederiz (içerde 1 maç alırız tahmin ediyordum) Bu ekstra galibiyet ile ben bu serinin 5. maça taşınacağını düşünüyorum.

3.per in son 4 dk 15-1 lik seride az daha salonda kalp krizi geçiyordum... Harding in fişi çekmesi ile salondan çıktım yoksa Deşifre olacaktım =))

SANCHO HARİKA OYNADI... Bu kadar kendisine Küfür edilmesine rağmen ışıl ın oyunda sakin kalması ve takımı iyi kontrol etmesini de unutmamak gerek..
 
Teknik kadromuzu ve oyuncularımızı canı gönülden kutluyorum. Çıkıp normal oyunlarını oynadılar ve kazandılar. Sert ve taviz vermeyen bir savunma yaptık. Orta mesafe şutlarımız oldukça işledi. Takımımızın 2 şutörü görevlerini çok iyi yaptılar. Şebnem ve Şaziye zaten bu şutları çok rahat sokacak kapasitede oyuncular.
Ekrem hoca Harding'i çok akıllı kullandı. Harding'in savunması çok iyi ayakları çabuk olduğu için. Cappy ve yer yer Birsel'in savunmasında kullandık Harding'i oldukça da başarılı olduk. Harding savunmasını iyi yapsın 2-3 kez penetre edip turnikesini atsın ve 2-3 kez de orta mesafe şutlarını atsın bu bize yeter.
Ekrem hoca takımını artık daha iyi tanıyor. Ona güvenmek lazım.
Herşeye rağmen rakip takım hala favori durumda biz sadece bir maç aldık bunu bilip ona göre devam etmeliyiz. Baskı şimdi rakip takımda çok daha fazla olacak !
 
1-0 öne geçmek çok önemliydi takımın özgüveni de yerine geldi.

Ben oyuncularımızı çok iyi kullandığımızı düşünüyorum.Şaziye-Şebnem şutları soktular.Işıl çok iyiydi.Dinlendirmeye çalıştık ama tam rakip zone pres yaparken çıkması Özge içinde talihsizlik oldu.

Harding savunmada çok iyiydi.Cappie'yi durdurdu istediği şutu da maç sonunda soktu.Harding şutlarını sokarsa rakibin vereceği boşluklara penetreleri ile çok zaaf yaşatabilecek kapasitede bir isim bunu kullanmalıyız.

Uzunlarımıza zaten birşey söylemiyorum herzamanki halleriydi.

Rakibi bizim tempomuzda oynattığımızda sete set hücumlarını iyi savunuyoruz buna rağmen pota altında çok boş sayı yaptılar bizim gibi bir takımın bunlara izin vermemesi gerekiyordu.

1-0 öne geçtik ama daha kazanmamız gereken 2 maç ve önümüzde uzun bir seri var.
 
Maçın son bölümünü düğünde Numan Kurtulmuş'un konuşması sırasında takip ettim.Serinin devamında ne olursa olsun bu galibiyetin yeri ayrı olacak. :)
Şebnem ve Sancho bu takımda görmekten en mutlu olduğum iki yüz.Oyun karakterleri ve sistem içinde yapabilecekleri cezbediyor beni.Bu sezon özelinde Işıl'ın emeğine ciddi saygı duyuyorum.
İkinci maç şampiyonluk hedefi için kilit maç.Kazanabilirsek yedi düvel gelse o kupayı İpekçi'den çıkaramaz.Yalnız kaybedersek içeride ikide iki yapmak baya zor geliyor bana.Ahmet Cömert olsa neyse ama İpekçi'de gerekli baskıyı kurabilecek düzeyde bir inanç yok hali hazırda.
 
İkinci maçta, nasıl olsa bir galibiyet aldık; seri 1-1'e gelse de sorun olmaz düşüncesi, şampiyonluk yolunda tedirgin eder bizi. Aynı inançla oynamalıyız ikinci maçı da, sonuç ne olursa olsun.

2-0 olursa, tadından yenmez zaten. Baskıyı onlar hissetsin.
 
Malum, idarecilerimizden dolayı yaşanan olaylar ve huzursuzluklar bir maç bile kazanabileceğimiz düşünmüyordum. Kızlar beni yanılttı muhteşem mücadeleleri ile.

Caferağa'dan çıkılması bizim adımıza çok iyi oldu. En azından Ülker salonunda eski pislik ve çirkefliklerini bir derece yapamıyorlar.

Bu maçın kazanılmasındaki en önemli faktörler kolektif oyunumuz, yaptığımız iyi müdafa. Ayrıca takım çok iyi motive olmuş ve inanmış. Ekrem hoca çok iyi hazırlamış takımı her yönüyle.

Fenerbahçe düzene alışkın bir takım değil. Angel, Pondexter ve zaman zamanda Matovic'in eline bakıyorlar. Biraz maç sıkışınca Pondexter ve özellikle Angel kişisel gayret ile sayı bulmaya çalışıp düzen dışına çıkabiliyor. Eğer bugün koç Pondexter yerine seçimini Bibryzcka'dan yana kullansaydı daha çok başımız ağrıyabilirdi. Pondexter Avrupa Ligi finalinden sonra iyice fişi çekmiş adeta.

Senelerdir çok eleştirdik ama Işıl artık Brisel'in önüne geçmiş durumda. Birsel tamamen öz güvenini kaybetmiş gibi görünüyor. Kaç tane boş turnike kaçırdı ben sayamadım. Zaten müthiş bir mutsuzluk ifadesi var sürekli yüzünde. Hele bir pozisyonda topu boştaki Angel'a vermedi ki orada fark ikiye inmişti ve beraberlik gelebilirdi. Sonra 3'lük atarak tekrar rahatladık. Işıl'ın çıktığı anlarda baskıda olunca topu geçiremedik rakip sahaya. Ve müdafa kısmında müthiş enerjik oynadı. Maşallah diyelim.

Matoviç iyi bir hücum silahı olabilir ama savunmada oldukça gayretsiz ve yetersiz kaldı onlar adına. Keza Vera Sancho karşısında yok oldu gitti nerdeyse. Sancho demişken bugüne kadar izlediğim en atlet oyunculardan biri. Eğer kadın basketboluna yatırıma devam edeceksek hemen 5 senelik sözleşme imzalayalım düşünmeden.

Sylvia yine formsuz. Sylvia'nın aldığı ribaund sayısı Işıl kadar oluyorsa (5) sorun var demektir. 16 sayılık farkın erimesinde verdiğimiz ribaundların etkisi büyük oldu. En azından o bölümde ribaundları toplayabilseydi daha rahat giderdik.

Ve tabi Harding. Söylenecek fazla bir söz yok. Demek ki Whalen gönderilmemiş olsa çok rahat şampiyon olurmuşuz. Yazık.

Artık bu takıma bizde inanalım ve kendi evimizdeki maçlarda salonu dolduralım. Öne geçtik ama hala çok emek sarf etmemiz gerekiyor. Kızlar bu emeği sarf edeceklerini gösterdi bugün, onlara yardımcı olup yüklerini biraz olsun paylaşalım. Cuma günü kaybetsek bile kendi evimizde şampiyon olabiliriz ki cuma günü de kızlarımızın maçı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarına inanıyorum artık.

Son söz Ekrem Memnun'a. Yıldızı olmayan, en iyi oyuncularından biri yönetim beceriksizliği yüzünden kaçırılan, sorun üstüne sorun yaşayan bir takım ancak bu kadar düzenli, kararlı, inançlı bir durumda hazırlanabilir. Seri buradan dönse ve 3-1 kaybetsek bile Ekrem Memnun mutlaka takımın başında kalmalıdır.

Saygılar.
 
Öncelikle bütün takımıma kocaman bir tebrik.Herkesi utandırdılar,bunlara ben de dahil.Öyle görünüyor ki bu seri hayati önem taşıyor.Sadece 7 yıldır şampiyon olamamız değil,gelecek yıl ki bütçenin bizi iddaalı kılacak şekilde olması içinde mutlaka bu seriyi kazanmalıyız.Maçtan sonra GSTV'de Murat Özyer'i dinledim.Kısaca "kadın voleybolu kadın basketbolunun çok önüne geçti.Bu galibiyet bir yerlere iyi bir mesaj oldu" dedi.Üstüne 2+1 olayını desteklememiz.Burada iş taraftara düşüyor.Abdi İpekçi de taraftar desteğiyle bu takım hem şampiyonluğu,hemde gelecek sezonları kazanabilir.
 
Rakip kadro net daha iyi. Bizim koç onlarınkinden daha iyi. Bu sefer koç kazandı maçı kadro değil. Ama bütün oyuncular özveri ile mücadele ettiler.
Maçlar kaybedilir kazanılır yeterki böyle mücadele edin bizim için önemli olan bu.
 
Teşekürler hepsine inancını yitirmiş ben ve benim gibi düşünenlere tokat gibi bir cavap verip,bizi uyandırdılar !!! Yalnız tek laf yazmak istiyorum ve kocaman bir teşekkür ediyorum. Kaptan Işıl ALBEN'e kalbi bu kadarmı takım ve arma için atar. HELAL OLSUN
 
Bu şokun üstüne bir darbe daha vurursak şansları yok. Bir çok kişi gibi benim de beklentim yoktu lakin harika bir maç olmuş.
 
Öncelikle kızlarımızı tebrik ederim maçı Fenerbahçe nin salonunda söke söke aldılar ve başta Fb'li yöneticiler ve seyircilerin heveslerini kursaklarında bıraktılar.
maçtan önce bende maçı alamayız ve seri 3-0 biten diyen kişilerdendim elimdeki istatistikler ,kadro yapımız,çok iyi olmayan transferlerimiz,Bahar çağlar ın olmayışı ve basketbol yaşanmış tecrübelerimle zaman zaman Fenerbahçeyi zorlasakta seriyi alamayacağımız düşüncesi bende oluşmuştu.
Ama dünki maçta istatistikler ve basketbol gerçekleri paramparça oldu ve Galatasaray'ımız seride 1-0 öne geçti.
Burda bir konuya daha deyineyim bir kaç yorumcu takıma güvenmeyenlere ve seri 3-0 olur diyenlere selam olsun demiş ve yanına birde gülücük kondurmuş, bendende böyle düşünenlere dostça selam olsun ama nasıl dinde TAKVA yapmak yanlışsa ben daha iyi Galatasaray lıyım , ben daha akıllı Galatasaray lıyım , bak ben takıma güvendim ama sen takıma güvenmedin gibi kıstasları forumda getirmeleri çok yararlı değil.
burda yapılan yorumlar eldeki verilere göre fikir paylaşımıdır,bir tespit'tir . tutar veya tutmaz ama aslolan GALATASARAY dır .
içinde sarı kırmızı geçen forum ve adında Galatasaray geçen forumlara üye olan ve görüşlerini bildirenler sadece akıllarından geçenleri yazıya döküyorlar ve kimse hakaret etmemek kaydıyla aynı düşünmek zorunda değil.

Ben Galatasaraylı kızlarımızı sonuna kadar kutluyorum. şimdi karşılarına bilenmiş ve daha sert oynayan bir Fener çıkacak bu maçın kayıp edilme marjı var nasılsa kalan 2 maç sahamızda ama madem Aslan kükredi , madem istatistikler alt üst edildi neden bu 2. maçtada olmasın.
26'sında oynanacak bu maç bu açıdan çok önemli hadi aslanlar tüm kalbimiz sizinle .
Parçalı formamı gidim ve elimi kalbimin üzerine götürdüm ve Kadın Basketbol takımımız için sonuna kadar dua ettim.
şimdi 2. maçta galibiyet zamanı.
 
Çok inandırdın be Hocam; çok inandırdınız kızlar...

Işıl savunmasıyla inandırdı...

Şaziye & Şebnem üçlükleriyle inandırdı...

Ann hırsıyla, Sancho şiir gibi oyunuyla...

Biz inanmadık belki ama siz inandırdınız...
 
maçın ilk çeyreğinde attıkları her basketin ardından aziz yıldırımı gösteren o kamera, acaba neden diğer periyodlarda o suratı göstermedi bize!!
Olağanüstü savunma direncimiz ve final seviyesi için oldukça başarılı sayılabilcek bir şut yüzdemizle birçok kesimi(bende dahil) şaşırtan çok değerli bir galibiyet aldık..
ilerleyen maçlar için harding tribünde alba sahada olursa işimizin dahada kolay olacagı kanısındayım.. hardingin varlığının ışılın yükünü hafifletmek olarak açıklanmasınada asla katılmıyorum dünkü maçda 39 dakika sahada kaldı ışıl!! Lakin yıllar sonra alınan bu deplasman galibiyetinin üstüne böyle bir radikal değişikliği yapıcağını sanmıyorum ekrem hocanın..
bana göre fenerbahce gerek saha içi gerek saha dışı!!! etkenlerden dolayı bu maçı kazanır.. serinin kilit maçı bence pazartesi oynancak serinin 3.maçı.. o maçı kazanan takım şampiyonlugu bırakmaz..
 
Final serisi 3.maç biletleri satışa çıkmış.Bir sonraki maçın sonucu ne olursa olsun 3.ve 4. maçları kazanırsak şampiyon oluyoruz.

2. maçta ilk maç gibi disiplinli oynayıp şutları sokarsak belkide 3. maç şampiyonluk maçı bile olabilir.

Rakip takım kadro kalitesi olarak bizden üstün gibi gözüküyor ama Ekrem hoca ve kızların sahaya ruhlarını koymaları olayı dengeliyor.

Aradaki farkı ise Galatasaray taraftarı yaratacaktır.Onlar 800 kişilik salonu dolduramazken,biz iki maçta da 12 bin kişi olalım ki istenilen şampiyonluk gelsin.

Twitter da, facebook ta yayalım salonu dolduralım diye,herkes biletlere hücum etsin...
 

Üst