Takıma inancımı hiç yitirmedim. Hatta takımdaki kızların bir çoğu biliyor, GS'ın şampiyonluğu için hatırı sayılır bir iddiaya da girdim. Güveniyorum onlara. F8 sonrası forumda da yazmıştım. Ligde FB'ye kaybettik ama Harding'in son saniye 1/2 Serbest atış atması maçın uzaması ve o andan itibaren de salondaki seyircinin (taraftar demiyorum) takıma destek vermek yerine negatif enerji yayması sonucu yenilmiştik.
Bu yüzden seri boyunca tedirgin ama kızlara güvenerek izleyeceğim maçları. Çünkü İpekçi'de 12bin kişi olsa da biliyorum ki o maça gelen seyirci pozitif enerji vermek yerine, işine gelecek şekilde maç seyredecek. Forumda bile maç esnası Harding de Harding denilmiş! Kardeşim tamam hepimiz biliyoruz Harding kötü oyuncu. Hatta gelmeden önce de forumun yarısı istemedi. Ama bunu demenin zamanı mı burası? Negatif ne kadar adam varsa toplanıyoruz, başlıyoruz ayar vermeye. 16 sayı fark var, "burdan veririz maçı" diyen var. Son 5 saniye (fark 5) hala isyan eden var. Gerçekten sosyolojik araştırma konusu bu.
Maça gelirsek iki takım da dar rotasyonla oynadı. 16 sayı farktan geri gelmek için önde basıp efor harcayan FB, bu eforun sonucu olarak maçın sonuna diri kalamadı. Ve bir çok defa da sistemden çıkıp bireyseliğe gittiler. Birsel GS maçları özgüveniyle girdi kritik anlarda sorumluluk almak istedi ve maçı bize getiren önemli etkenlerden oldu. 2/10 şut yüzdesiyle oynamış sağolsun. Meral FB'de beklemediğim şekilde extra katkı verdi. Bizim takımımızda oyun dahilinde herkes katkı vereye çalıştı. Harding bence diğer maçlardan çok daha iyiydi. BİR kere FB'nin ön saha baskısı sırasında topu yarı sahaya taşıma konusunda sorumluluk aldı. Hatırlarsanız senelerdir Caferağada FB'ye fark açtıktan sonra ön sahada bize baskı yapmaya başlarlardı ve yarısahayı geçemeyip farkı eritmelerine izin verirdik. Bu kez bunun olmasını engelleme anlamında Harding iyi işler yaptı. ÜStüne çok akıllı fauller yaparak FB hızlı hücumlarını kolay sayı imkanını da engelledi. Maçı seyrederken biraz bu gözle bakın.
Şaziye 3/6 atmış Şaziye'den hep beklediğimiz şaşırtmayan bir istatistik. Şebnem sezon başı Şebnem gibi girdi üstüste 2 üçlük soktu maçın raydan çıkmasını sağladı. Ama Bu maçta başta Sancho olmak üzere (ki Ann'de buldu) dışarıdan çok sayı bulduk. Bu sayıları her maç bulmamızı beklememek lazım. Bu yüzden içeri garanti baskete daha çok odaklanmalıyız.
Takım için şu an iki önemli taş var. Sancho ve Işıl. Onlar biraz dinlenmeye geçtiklerinde bile sıkıntı yaşıyoruz. Nevriye bu seride oynarsa, Sancho'nun dinlendiği anları sıkıntısız atlatırız. Ama Işıl'ı daha dinç tutmak lazım. Yazık kıza, verdiği emeğin mücadelenin haddi hesabı yok. Maç bittikten 15 dk sonra hala röportaj verirken nefes nefeseydi Ama Bizim taraftar hala Işıl bık bık bık diyebiliyor.
Umarım oyun şansı ve ilk 2 periyottaki gibi hakemlerin olduğu bir maçı daha yaşarız 2. maçta. Gerisi pozitif düşünmesini öğrenen GS'lılarla İpekçi'de gelecek!