TKBL Final | Galatasaray 2 - Fenerbahçe 3

Maç içinde yine türlü şerefsizliklere başvurdu fenerliler. Şu maçı inanarak izlesem yenilirdik, ben de 'yenilcez' diye totem yaptım ve kazanmışız. Teşekkürler ! :)
 
Çok mutluyum favori olmadığımız bir maçı karşı tarafın evinde yendik. Bunun devamının gelmesini diliyorum, Sarayın Sultanları'na tebrikler.
Onlar çok emindi kendilerinden, kesin alacağız diye çıktılar maça ama öyle olmadı. İyi savunmanın yanına, Sancho Lyttle'nin yanına mutlaka birileri eklenmeli. Bu bugün Şaziye ve Wauters idi, çok iyilerdi. Cuma günü yine orayı dağıtıp Aziz'i mor etme ümidiyle... Haydi Sarayın Sultanları!!!
 
Maçtan umudum olmadığı için yan gözle izledim.Bir ara fark 16 sayıya çıkınca pür dikkat oldum.Fark kapanınca yangözle izlemeye devam ettim.

Sorun bendeymiş onu anladım.Kadın basket maçlarını yan gözle izlemekten başka yapacak bir şey yok.:)

Genede bu maçın skorunu sürpriz görüyorum.Ancak şampiyon olursak futbol takımının şampiyonluğundan daha çok sevineceğim bu kesin.çünkü bu takımı çok takip ettim.

Hatta yazın gece yarıları WNBA i netten seyredip bizim oyuncuları ve kimleri alabiliriz diye devamlı takip ettim.ama EL deki sonuçlardan sonra büyük hayal kırıklığı yaşadım.

Bu maç bütün olanları affettirdi.yendik mutluyuz.Yenilincede mutsuz olmam.Yeterki boşvermesinler.İyi sporcu gibi oynasınlar.

İyi bir akşamdı.Hadi kızlar bir şampiyonluk getirin be.Bu gün beni yeniden inandırdınız.Tebrikler:)))))
 
maçı kazandık hala ne bu umutsuzluk.. şu anda yapılacak tek şey var.. abdi ipekçide bayanlar ligi tarihinin en büyük en kalabalık en etkileyici taraftarını toplayıp, gerekiyorsa kızların yetmediği yerde taraftarla onları salona gömmeliyiz.. elimize gelen bu fırsatı salonu boş tutarark lütfen kaçırmayalım.. ne yapıyorsanız yapın tuttugunuzu bu maca getirin.. 10 bini görsün bu salon
 
2. Maç çok önemli, Cem Hocamızın takımı ilk maçı kazanıp ikinci maçta yanlış hatırlamıyorsam 20 sayıya kadar çıkarmıştık farkı ama maçı vermiştik, o maçı alsak şampiyon olurduk, yada 1 sayıyla uzatmalarda hakeme kaybettiğimiz maçı kazansaydık, gerçi o yıldan beri bizi yendikleri çoğu maçta hakemlerin payı vardı, inşallah bu sefer hem fbyi hemde hakemlerini yeneceğiz...
 
Bayan baskette son 5 senede hiç bu kadar umutsuz olmamıştım ama takım herkes gibi benide yanıltmaya devam ediyor.Yeterki yanıltsınlar biz utanmaya razıyız!
 
Umarım bu avantajımızı kullanıp kendi sahamızda işi bitiririz ve şampiyonluğa kavuşuruz. Hem de böyle bir sezonun ardından şampiyon olursak çok anlamlı bir kupa olur tebrikler ve başarılar dişi aslanlarımıza.
 
Bu arada, artık iş bize düşüyor. Çok kızdık bu takıma, çok hayal kırıklığına uğradık, belki yine kızacağız ama bu Abdi İpekçi'nin boş kalmasına bahane olamaz.

8-10 bin kişiyle o salonu cehenneme çevirme vakti. İkinci maçın skoru ne olursa olsun evimizde oynayacağımız maçları kazanarak şampiyonluğa uzanabiliriz.
 
Şampiyon olsak da olmasak da seneye için transfer çalışmaları başlamalı. Kadromuz yetersiz. Gerçek bir skorerimiz yok. Çok kaliteli yerli ve yabancılar almak gerek. Futbola bu kadar bütçe ayırırken basketbolda bu kadro yakışmıyor.
 
evet güzel bir galibiyetti ama sadece bir galibiyetti şu bir gerçekki takımımız bir standart tutturamıyor iü serisinde bir maç 20 sayı fark atarken diger maçta 20 sayı fark yedik serinin diger maçlarındada bu şekilde devam etmeliyiz sylvia ve harding in mutlaka toparlanmalı
 
Takıma inancımı hiç yitirmedim. Hatta takımdaki kızların bir çoğu biliyor, GS'ın şampiyonluğu için hatırı sayılır bir iddiaya da girdim. Güveniyorum onlara. F8 sonrası forumda da yazmıştım. Ligde FB'ye kaybettik ama Harding'in son saniye 1/2 Serbest atış atması maçın uzaması ve o andan itibaren de salondaki seyircinin (taraftar demiyorum) takıma destek vermek yerine negatif enerji yayması sonucu yenilmiştik.

Bu yüzden seri boyunca tedirgin ama kızlara güvenerek izleyeceğim maçları. Çünkü İpekçi'de 12bin kişi olsa da biliyorum ki o maça gelen seyirci pozitif enerji vermek yerine, işine gelecek şekilde maç seyredecek. Forumda bile maç esnası Harding de Harding denilmiş! Kardeşim tamam hepimiz biliyoruz Harding kötü oyuncu. Hatta gelmeden önce de forumun yarısı istemedi. Ama bunu demenin zamanı mı burası? Negatif ne kadar adam varsa toplanıyoruz, başlıyoruz ayar vermeye. 16 sayı fark var, "burdan veririz maçı" diyen var. Son 5 saniye (fark 5) hala isyan eden var. Gerçekten sosyolojik araştırma konusu bu.

Maça gelirsek iki takım da dar rotasyonla oynadı. 16 sayı farktan geri gelmek için önde basıp efor harcayan FB, bu eforun sonucu olarak maçın sonuna diri kalamadı. Ve bir çok defa da sistemden çıkıp bireyseliğe gittiler. Birsel GS maçları özgüveniyle girdi kritik anlarda sorumluluk almak istedi ve maçı bize getiren önemli etkenlerden oldu. 2/10 şut yüzdesiyle oynamış sağolsun. Meral FB'de beklemediğim şekilde extra katkı verdi. Bizim takımımızda oyun dahilinde herkes katkı vereye çalıştı. Harding bence diğer maçlardan çok daha iyiydi. BİR kere FB'nin ön saha baskısı sırasında topu yarı sahaya taşıma konusunda sorumluluk aldı. Hatırlarsanız senelerdir Caferağada FB'ye fark açtıktan sonra ön sahada bize baskı yapmaya başlarlardı ve yarısahayı geçemeyip farkı eritmelerine izin verirdik. Bu kez bunun olmasını engelleme anlamında Harding iyi işler yaptı. ÜStüne çok akıllı fauller yaparak FB hızlı hücumlarını kolay sayı imkanını da engelledi. Maçı seyrederken biraz bu gözle bakın.

Şaziye 3/6 atmış Şaziye'den hep beklediğimiz şaşırtmayan bir istatistik. Şebnem sezon başı Şebnem gibi girdi üstüste 2 üçlük soktu maçın raydan çıkmasını sağladı. Ama Bu maçta başta Sancho olmak üzere (ki Ann'de buldu) dışarıdan çok sayı bulduk. Bu sayıları her maç bulmamızı beklememek lazım. Bu yüzden içeri garanti baskete daha çok odaklanmalıyız.

Takım için şu an iki önemli taş var. Sancho ve Işıl. Onlar biraz dinlenmeye geçtiklerinde bile sıkıntı yaşıyoruz. Nevriye bu seride oynarsa, Sancho'nun dinlendiği anları sıkıntısız atlatırız. Ama Işıl'ı daha dinç tutmak lazım. Yazık kıza, verdiği emeğin mücadelenin haddi hesabı yok. Maç bittikten 15 dk sonra hala röportaj verirken nefes nefeseydi Ama Bizim taraftar hala Işıl bık bık bık diyebiliyor.

Umarım oyun şansı ve ilk 2 periyottaki gibi hakemlerin olduğu bir maçı daha yaşarız 2. maçta. Gerisi pozitif düşünmesini öğrenen GS'lılarla İpekçi'de gelecek!
 
maçı kazandık hala ne bu umutsuzluk.. şu anda yapılacak tek şey var.. abdi ipekçide bayanlar ligi tarihinin en büyük en kalabalık en etkileyici taraftarını toplayıp, gerekiyorsa kızların yetmediği yerde taraftarla onları salona gömmeliyiz.. elimize gelen bu fırsatı salonu boş tutarark lütfen kaçırmayalım.. ne yapıyorsanız yapın tuttugunuzu bu maca getirin.. 10 bini görsün bu salon
Kesinlikle kızlar onca olumsuzluğa, yönetimsel hatalara, boşvermiş yöneticilere rağmen hala dimdik ayaktalar. Hak edenlere hak ettiği desteği hiç olmazsa ŞAMPİYONLUK yolunda verelim. fener taraftarı bizim abdi ipekçide 10.000 kişi ile yaptığımız taraftar baskısını hiç bir zaman yapamadı. En önemlisi takımları kötü gittiği zaman onları ayağa kaldıramadı. Bizim o salonu onlar için, içinden çıkılmaz bir kapana dönüştürüp kızlarımıza yanlarında olduğumuzu göstermemiz lazım. Kimse mazeret aramadan şimdiden organize olup ne kadar kişiye ulaşırsa o gün salonu doldurmamız o kadar kolaylaşır. Ben kendi adıma 3 saat içinde 10 arkadaşımdan kesin söz aldım. Benim zaten kombinem var. Önümüzdeki ilk maçta tbf, şakşakçı medya ve alayına büyük bir şok yaşatmalıyız. Bu galibiyet için hepinize teşekkürler Dişi Aslanlar...
 
Yanılmıyorsam en son 5 sene önce maç kazanmıştık deplasmanda. Çoğumuzun inanmadığı, uzaklaştığı, "bana ne ya" dediği takım yaptı bunu. Bu kadar yaşanan sorunlara rağmen orada böyle bir takımı 59 sayıda tutmak ve fazlasını atmak gerçekten çok önemli bir iş. Müthiş bir mücadele ve karakter koydular. İnşallah devam ederiz ve o kupayı kaldırırız artık.

HELAL OLSUN..
 
Bu sezon diğer sezonlara göre nedense daha rahatım, şampiyonluk ümidim diğer sezonlara göre daha fazla, seriye 1-0 başlamak çok güzel, teşekkürler kızlar mücadeleniz için, inşallah bu mücadele devam eder ve sonunda o kupa başta kaptan Işıl olmak üzere tüm oyuncuların ellerinde kalkar
 

Üst