İlk grubun son maçlarına doğru iç sahadaki CSKA maçını görür gibi oluyordum.Andric'i Teodosic'in üzerine çıkaracağımız,saha içinin ayakta olacağı savunmalar gözümde canlanıyordu.O zamanlar CSKA'yla eşleşmek korkutucu gözükse de olası gruplar belli olduğunda bu seçeneği istedim.Olimpiakos uğruna CSKA'ya katlanılır.
CSKA ilk gruptaki gibi devam ederse üç takım kendi arasında bir lig oynar,birinci olan Top 8'de Madrid'in karşısına dikilir.CSKA'nın Pire deplasmanını Top 8 öncesi mesaj maçı olarak görmesi çok önemli.Şayet Pire'de kaybederlerse bizi de Efes'i de yakarlar.
Efes 3. kategorideki en güçlü rakip gibi gözükse ortamın ısındığı Top 16'da bir deplasman eksiltmek büyük avantaj.Efes deplasmanı demişken;duyan gören olur mu bilmiyorum ama naçizane tavsiyem salonu yarı yarıya bölmeleri.Dünyanın parasını vererek maçı Google Earth'e tekabül eden yerlerden izlemeyeceğimizi az çok tahmin ediyorlardır.İkili ilişkiler kabul edilebilir düzeydeyken,iki tarafın taraftar potansiyeli az çok ortadayken kimse kendini kandırmasın,maç günü kimsenin başı ağrımasın.Bu konuya dair endişeliyim açıkçası.Az sayıda biletin satışa çıkarılmasını veya biletlere fahiş fiyatlar biçilmesini bekliyorum.Maçın EL'de oynanması bu noktada elimizi güçlendirir.Yönetimin gerekli hassasiyeti göstermesini,Efes cephesinin ise olaya realist yaklaşmasını umuyorum.
İlk grubu 4. bitirmiş bir takım olarak bu gruptaki hiçbir takıma karşı favori olmamamız gayet normal.Yaşanan sevincin sebebi Top 8 umudumuzun somutlaşması,ayaklarının yere basması.Tuna'nın yazdığı gibi İpekçi'deki 2 sağlam galibiyet kalan 4 maçı fasulyeye dönüştürebilir.Olmayacak iş mi,bence değil.
Sezon başından beri 'Kısa sürede geldiğimiz nokta büyük başarıdır.' minvalinde defalarca yazdım.Bu takım kimliğini sahaya yansıttığı sürece saygı görmeli.Bu bir zorunluluk,tercih değil.Aksini yapan rica ediyorum 'bu forumda eleştriye tahammül yok' klişesiyle ortaya çıkmasın.Forumda eleştri olmuyor,zira saygısızlığa tepki olarak insanlar korumacı moda geçiyor.Saygısızlığa cevap verilecek diye basketbol eleştrisi yapılamıyor.Saygısızlık yapanlar da büyümüyor,aksine küçülüyor.Düzgün üslupla,iyi niyetle yapılan saha içi eleştrisi bu forumun gereğidir zaten.
İlk turdaki unutulmaz maç şüphesiz ki Barcelona maçıydı.O gün nasılsak,hangi psikolojideysek Top 16 boyunca öyle olalım.İstanbul'da 4 maç var,3'ü elimizde.Tadını çıkaralım,keyif alalım.Bakarsınız iki maçtır nefret ettiğimiz Sinan Erdem bir takım ötede olur.