Top 16 / E Grubu

Ne yalan söyleyeyim top 16 da alınacak olası olumsuz sonuçlardan sonra burada yazılacak olanları düşündükçe başıma ağrılar giriyor. Bir ton gereksiz yorum...
İnşallah farkına varmıştır insanlar bu takımı kuranlar bu senelik değil geleceğe doğru sağlam ve istikrarlı gitmek isteyen bir yapı kuruyorlar.

Bu kupanın gediklisi olan Efes ve Fener Ülker´in 4´lü final seviyesinde kadro kurmaya çalışıp zaman zaman son 16´ya dahi kalamadığını, bizim ise bu turnuvaya ne şartlarda katıldığımızı düşününce, elde edilen başarı çok büyük anlam ifade ediyor. Keyfini çıkaralım...

Not: Genel kullanım "Top 16" olsa da başlık adı itici geliyordu, Türkçemize sahip çıkmak gerek.

son 16 için çıkış yollarını aramalıyız.şöyle düşünmek lazım.mevcut eksikliklerimizi düzeltmeyip çok zayıf bir performans sergilersek uleb yönetimi açısından olumsuz bir izlenim olabilir.ama 1-2 destek olur ve ortalama bir kura çekersek f8 hedefimizi sonuna kadar götürebiliriz.gelecek yıllardaki wild card için bulunmaz bir nimet olur bizim için.sinerjinin devam etmesi açısından olabildiğince el de kalıcı olmalıyız

Eurolig te oynamak bizim için çok önemli bi tecrübeydi. Ama önümüzdeki yıl için esas tecrübe top 16 da oynamak olacak. Buraya yakışan bi mücadele edicemizden hiç kuşkum yok. Çok heyecanlı ve keyifliyim...

Top 16 için A grubu sıralaması çook çook önemli olacak nasılmı? mesela bugün fülker maçını kazanırsa 4 takımda çıkmayı garantileyecek ama sıralama son maça kalacak şöyle özetlemek gerekirse caja kazandı fülker kazandı sayarsak olimpiakos ta cantuyu yenerse ilginç bi son hafta olacak 6-3 5-4 5-4 5-4 girecekler son haftaya alttaki 2 takım zaten elenmiş olacak fülker son maçta italyaya gidecek cantu evinde yenilmedi daha olası cantu galibiyeti olimpiakos un son hafta nancy i yeneceğide kesin olduğuna göre kilit maç gibi görünen bilbao-caja maçında son maçta çıkma şansı kalmayan bilbao yu cajanın yendiğini düşünürsek grupta 4 takımda 6-4 le bitirecek..
Bu durumda grubun 4. sü fülker oluyor 1. ci caja 2. olimpiakos 3. cantu da 4. oluyor ki bizim burdan özellikle 1. takımı çekme şansımız yüksek ama ben yinede burdan 2 yi çekme taraftarıyım böyle biterse eğer çünki top 16 da bi baba yakım olsun isterim grupta real yada cska onlar tüm maçlarını kazanırsa bizim için işler dahada kolaylaşabilir mesela -real madrid olimpiakos ve bamberg harika bi grup olabilir

Galatasaray'ın olduğu yerde başarı vardır. Hırs vardır büyük hedefler vardır. Son 16 ya kaldık tamam ama neden yakalamışken büyük düşünmeyelim. Galatasaray SK da büyük düşünmek vardır. Zaten bu yüzden bu kulüp ülkede spor dünyasına büyük düşünmeyi öğretmedi mi? Bazılarını hayallerini süsleyen yerlere böyle düşünerek gelmedi mi?
Bence sağlam 2 ekleme ile büyük taraftarımızı da arkamıza alarak son 8 rahatlıkla yapabiliriz.
Çünkü basketbolda başarıya açız.

Bu çerçevede fülker içinde bi senaryo var tabi gerçekleşirse:) 1. torbadan cska 2. torbadan maccabi 3. torbadan unics :)

Galatasaray'ın olduğu yerde başarı vardır. Hırs vardır büyük hedefler vardır. Son 16 ya kaldık tamam ama neden yakalamışken büyük düşünmeyelim. Galatasaray SK da büyük düşünmek vardır. Zaten bu yüzden bu kulüp ülkede spor dünyasına büyük düşünmeyi öğretmedi mi? Bazılarını hayallerini süsleyen yerlere böyle düşünerek gelmedi mi?
Bence sağlam 2 ekleme ile büyük taraftarımızı da arkamıza alarak son 8 rahatlıkla yapabiliriz.
Çünkü basketbolda başarıya açız.
+1 galatasarayımızın olduğu her yerde umut vardır ve olmalıdır.

Top 16'da aynı ülke takımları aynı gruba düşebiliyor mu?
Be şahsen FUlker ile aynı gruba düşmeyi isterim.
Eskiden 4 ispanyol adriatic takımları(partizan,cibona,union) italyan takımları(roma,siena,milano)oldugu zaman kura cekiminden çok otomatik yerleştirilme gibi oluyordu.
yani mümkünse aynı ülkeden takımları top8den önce karşılaştırmak istemiyorlar ama gruplarda oluşan duruma göre en fazla aynı ülkeden 2 takım aynı grupta olabilir

1. torba Cska, Real, Caja/Cantu
2. torba Pao, Maccabi, Oly/Cantu/Caja
3. torba Maccabi, Unicaja/Bamberg, Caja/Oly

A grubu Caja-Oly-Cantu-F. Ülker şeklinde sıralanırsa gruplar büyük ihtimalle şu şekilde olur.

cska siena maccabi fener
barca efes cantu unicaja
real oly bamberg gs
caja pao unics partizan

F. Ülker-Oly-Caja-Cantu şeklinde sıralanırsa bu şekilde olma ihtimali yüksek.

fülker siena unics unicaja
real oly bamberg gs
cska efes caja partizan
barca pao maccabi cantu

Aynı ülke takımlarının ve daha önceki gruptaki takımların top 16 gruplarında aynı grupta olmamasına dikkat edilirse gruplar bunlara yakın olur.
real oly bamberg li grup olma ihtimalimizin en yüksek olduğu grup. 2 doğru transferle bu gruptan çıkma ihtimalimiz bile var.

öncelikle 1.5 sene içerisinde geldigimiz nokta muazzam.. bu başarıda payı olan başta oktay mahmudi olmak üzere herkesi kutlamak lazım.
bu takım avrupa için bu senelik hedefine ulaşmışdır kanımca. tabiiki bundan sonrasıda edinecegimiz tecrube acısından, yaratacagımız atmosferin wildcard üzerindeki etkisi acısından önemli.
ama benim için bundan sonra en önemli maraton ligde başlıyor. cünkü yıllar sonra bu şube böyle bir hava yakaladıkdan sonra öncelikle lige agırlımızı koyup, şampiyonluk yaşayıp ondan sonra avrupada büyük basarılar hedeflemeliyiz. ve lig içinde bazı endişelerim var. gecen sezona göre elbette kadro kalitemiz yükseldi, fakat bu yükselen kalitenin parkelere yansıdıgını ben düşünmüyorum. özellikle gecen seneki savunma disiplinini bu sezon arar olduk. yeni transferlerimiz, lucas ve furkanı hariç bırakıyorum, beklentilerimizi karsılayamadı. ender ve cevher kendi kuluplerindeki seviyeninde altında oynuyorlar, lakovic ve songalia ise özellikle ihtiyacımız olan hedef maçlarda gereken katkıyı hemen hemen hiç veremediler. ( lakovicin ilk prokom maçı, songalianın ise 2.prokom maçlarını saymazsak). eski oyuncularımıza bakarsak, guard rotasyonunun genişlemesiyle süresi azalan tutku gecen sezonu aratıyor. luksa andricde gecen sezonun üstüne birşey katamadı bence, shumpertta bariz bir düşüş var. evrenle caneri nerdeyse hiç göremiyoruz. haluk yıldırımdan zaten 39 yasında daha fazlasını bekleyemeyiz. benim için gecen sezonun üstüne koyan tek oyuncu shipp.
dolayısıyla takviyeye ihtiyacımız oldugunu inkar etmemekle beraber, bireysel performanslarımı artıramazsak ligdede efes ve f.ülkerin gerisinde kalabiliriz diye düşünüyorum...

Euroleague'e katılırken Efes sayesinde lokum gibi bir gruba düştük. Şimdi de F Ülker aracılığıyla güzel bir gruba düşersek daha iyi olacak. Unicaja bizim gruba düşsün de...

euroleague bir hayaldi 19 ay önce ligde kalmayı garantileyen bir takım için, bu takım oynuyor. "bu sene keyfini çıkarmak, tecrübe edinmek gerek" derken top 16 kapısına geldi takım. planın ilerisinde olsak da fazla ses çıkmaya başladı. mazallah top 16'daki sonuçlar sonrası "o gitsin, bu gitsin, hoca saçmalıyor" lafları ile de karşılaşırsak bittigimizin resmidir. kadro budur ve sezon sonuna kadar arkasında durmak gereklidir.

Takım olarak geldiğimiz noktayı artık geçiyorum çok ''muazzam'' bir yükseliş olduğunu artık herkes görebiliyor.Ben ülke olarak yükselişe değinmek istiyorum.Biz ''alınteri''mizle Euroleague katıldığımız için biraz tecrübesiz sayılır diğer iki takıma karşı.Ama şunu gördükki Euroleague katılmamızla hem ülke basketboluna oyun bazında prestij ve karakter taraftar bazındada renk kattığımızı düşünüyorum.Şuan taraftarımız sayesinde Euroleague en çekilen deplasmanları arasına girdiğimizi düşünüyorum.

Şimdi bazı ''kızgın kuşlar'' ya ilk seneleri bırakın eğlensinler ilk seneleri diye salonu dolduruyorlar diyecektir ama bunun Euroleague alakalı olmadığını biz biliyoruz.Geçmiş sene seyirci ortalamalarına bakarak Galatasaray taraftarının hem ligde(düşmemeye oynarken bile) hem deplasmanlarda hem Euroleaguede seyirci ortalamalarında hep ilk sırada olduğunu görecektir.

Ülke olarak ilk kez 3 takımızın Euroleaguede olması bizimde çok iyi bir takım kurarak rekabet ortamına girmemiz.Final 4 un İstanbulda olması gibi sebepler sayesinde 3 takımımızda Son 16 ya kalma başarısı göstermiştir.Artık misyonumuzu tamamladık bize bu kadar yeter galibiyet bile alamayız diyen arkadaşlara bizim geçen senede lig finali gibi bir düşüncemiz olmadığını hatırlatmak istiyorum.

Teknik analizleri 22 Aralık günü grup maçları bittikten sonra yaparız ama benim takımımıza güvencim sonsuz en az Son 8 diyorum..
5 serilik maçlara kalırsak seyirci avantajımızlada hangi rakip olursa olsun son maça kadar sürecektir mücadelemiz..