Daha güzel ifade edilemezdi.
Cantu'nun basketbol tarihimizde önemli bir yerinin olacağını düşünüyorum.Geçtiğimiz sezonun başında Cantu maçına kadar 'bir şeyler eksik' diyorduk.Cantu maçı ise kıvılcım oldu,bugünleri işaret eder nitelikteydi.İpekçi'de bize direnemeyen,İtalya'da ikinci 5'imizi zar zor yenen takım şu an A grubundan çıkmayı garantiledi.Yanılmıyorsam -son maçlar öncesi- bunu başaran tek takım onlar.Gösterdikleri gelişim takdire şayan,hikayelerimiz paralel.
A grubundan lider çıkmalarını,Cantu-Maccabi-Unicaja üçlüsüyle eşleşmeyi çok istiyordum ama lider bitirme şanslarının olmadığını okudum.Üzüldüm doğrusu.A grubunda Perşembe günü sıralama 35 kere değişecek,grubun son hali maçların son iki dakikasında netleşecek muhtemelen.Cantu'nun lider bitirdiği senaryoda Cantu'yla eşleşmek güzel bir hikaye olurdu ama Cantu'yu bir kenara bırakıp A'dan 1.'yi,B'den 2.'yi,C'den 3.'yü istemek en makulu gibi duruyor.Tabi A grubunun durumuna göre daha hoş ihtimaller de oluşabilir.
Fenerbahçe Ülker'in sıralaması bizim açımızdan çok kritik.Caja Laboral Bibao'yu yener,FBÜ de Cantu'yu yenerse 3. çıkacaklar.3. çıktıkları anda biz otomatikman B grubunu 3. bitirecek olan Unicaja'yla eşleşiriz.Zira Efes'in de 3. sırada kalacağı kesinleşti.Cantu isteğimizin patladığı ortamda güzel olur bu tablo.Eğer lider bitirirlerse Real Madrid-CSKA ikilisinden birinin grubuna düşeriz ki hiç hoş olmaz.
A grubu haftaya netleştikten sonra kura günü olan 28 Aralık gelmek bilmez.
Son olarak 6. hisim CSKA gelecek diyor.