Top 16 / E Grubu

Bizim dolu tribünler önünde yenemediğimiz Efes'e 39 sayı fark attı Maccabi. Hatırlatayım da...

ben maccabi için değil olympiyakos için iyi bir kura olur dedim.zaten maccabi yada real madrid'i tartışmaya gerek yok.bu takımlarla eşleceğiz.top 16 dayız.birinci torbadan cska da gelebilir.cska,maccabi yada real madrid,panathinaikos ilk iki kurasındansa daha kolay olympiakos maccabi.sonuçta ilk iki son sekize kalacak.seribaşlarını geçemeye çalışacağız.

Efes'de takim mi Allah askina.. Biz Efes'e nasil yenildik aklim almiyor.. Hani derler ya gunun surprizi diye: O gun surpriz oldu biz bu Efes'e yenildik..Efes bildigimiz eski Efes degil..Oyuncularda ne ruh ne baskada bir sey var..O gun gercekten oyuncular uzerinde bizim buyuk bir sanssizlik oldu ve yenildik..Neyse darisi 2.maca. Keske 3.torbadan Efes gelse dicem ama 2 turk takimi zor..Gelme olasiligi olsa 3.lugumuz kesin garantiydi..Birde Bennet Cantu yu cektik mi 2. den..Gelsin top-8..

Top 16 bu şubenin Nalga olayından beridir taraftar-yönetim merkezli yaptığı bütün olumlu hamlelerin bir kutlama yeridir
Daha güzel ifade edilemezdi.
Cantu'nun basketbol tarihimizde önemli bir yerinin olacağını düşünüyorum.Geçtiğimiz sezonun başında Cantu maçına kadar 'bir şeyler eksik' diyorduk.Cantu maçı ise kıvılcım oldu,bugünleri işaret eder nitelikteydi.İpekçi'de bize direnemeyen,İtalya'da ikinci 5'imizi zar zor yenen takım şu an A grubundan çıkmayı garantiledi.Yanılmıyorsam -son maçlar öncesi- bunu başaran tek takım onlar.Gösterdikleri gelişim takdire şayan,hikayelerimiz paralel.
A grubundan lider çıkmalarını,Cantu-Maccabi-Unicaja üçlüsüyle eşleşmeyi çok istiyordum ama lider bitirme şanslarının olmadığını okudum.Üzüldüm doğrusu.A grubunda Perşembe günü sıralama 35 kere değişecek,grubun son hali maçların son iki dakikasında netleşecek muhtemelen.Cantu'nun lider bitirdiği senaryoda Cantu'yla eşleşmek güzel bir hikaye olurdu ama Cantu'yu bir kenara bırakıp A'dan 1.'yi,C'den 2.'yi,B'den 3.'yü istemek en makulu gibi duruyor.Tabi A grubunun durumuna göre daha hoş ihtimaller de oluşabilir.
Fenerbahçe Ülker'in sıralaması bizim açımızdan çok kritik.Caja Laboral Bibao'yu yener,FBÜ de Cantu'yu yenerse 3. çıkacaklar.3. çıktıkları anda biz otomatikman B grubunu 3. bitirecek olan Unicaja'yla eşleşiriz.Zira Efes'in de 3. sırada kalacağı kesinleşti.Cantu isteğimizin patladığı ortamda güzel olur bu tablo.Eğer lider bitirirlerse Real Madrid-CSKA ikilisinden birinin grubuna düşeriz ki hiç hoş olmaz. :) A grubu haftaya netleştikten sonra kura günü olan 28 Aralık gelmek bilmez.
Son olarak 6. hisim CSKA gelecek diyor.

2 grupta sıralamalar kesinleşti hem matematiksel hemde averaj olarak.Ne olursa olsun bi değişim olmayacak.Bizim gruptaki takımlara eşleşemeyeceğimiz için bizim grubu saymıyorum ki sadece liderlik hesabı yapılır.(Barcelona-Siena arasında) Şimdi durumlara bakalım.

1.torba CSKA-Real Madrid-A grubu birincisi
2.torba Panathinaikos-Maccabi-A grubu ikincisi
3.torba Unicaja-Anadolu Efes-A grubu üçünüsü

Gönül isterki bütün kuraları A grubundan çeksek ama bi ihtimal olsa bile çok düşük bir ihtimal.
1. A dan 2. C den 3. B den çekersek biraz daha iyi bir kura olacak gibi.

Benim tahminim Olym-Maccabi-Unicaja-GS

Daha güzel ifade edilemezdi.
Cantu'nun basketbol tarihimizde önemli bir yerinin olacağını düşünüyorum.Geçtiğimiz sezonun başında Cantu maçına kadar 'bir şeyler eksik' diyorduk.Cantu maçı ise kıvılcım oldu,bugünleri işaret eder nitelikteydi.İpekçi'de bize direnemeyen,İtalya'da ikinci 5'imizi zar zor yenen takım şu an A grubundan çıkmayı garantiledi.Yanılmıyorsam -son maçlar öncesi- bunu başaran tek takım onlar.Gösterdikleri gelişim takdire şayan,hikayelerimiz paralel.
A grubundan lider çıkmalarını,Cantu-Maccabi-Unicaja üçlüsüyle eşleşmeyi çok istiyordum ama lider bitirme şanslarının olmadığını okudum.Üzüldüm doğrusu.A grubunda Perşembe günü sıralama 35 kere değişecek,grubun son hali maçların son iki dakikasında netleşecek muhtemelen.Cantu'nun lider bitirdiği senaryoda Cantu'yla eşleşmek güzel bir hikaye olurdu ama Cantu'yu bir kenara bırakıp A'dan 1.'yi,B'den 2.'yi,C'den 3.'yü istemek en makulu gibi duruyor.Tabi A grubunun durumuna göre daha hoş ihtimaller de oluşabilir.
Fenerbahçe Ülker'in sıralaması bizim açımızdan çok kritik.Caja Laboral Bibao'yu yener,FBÜ de Cantu'yu yenerse 3. çıkacaklar.3. çıktıkları anda biz otomatikman B grubunu 3. bitirecek olan Unicaja'yla eşleşiriz.Zira Efes'in de 3. sırada kalacağı kesinleşti.Cantu isteğimizin patladığı ortamda güzel olur bu tablo.Eğer lider bitirirlerse Real Madrid-CSKA ikilisinden birinin grubuna düşeriz ki hiç hoş olmaz. :) A grubu haftaya netleştikten sonra kura günü olan 28 Aralık gelmek bilmez.
Son olarak 6. hisim CSKA gelecek diyor.
10 tane Avrupa kupası olan bir İtalyan takımından söz ediyoruz. Hikayelerimiz pek de benziyor sayılmaz. Cantu'yu küçük görmek büyük hata olur.
Bizim hikayemizi de doğru okumakta fayda var. 2 sene önce küme düşmemeye oynayan takım dediğiniz kadro sezon başında en azından ligde yarı final oynamak için kurulmuş bir takımdı ve Nalga hariç son maça kadar da o takımla oynadık. O kadro Fülker'i de yenmişti nitekim. Silinen 10 puanımızı eklediğinizde ilk 4'e giriyorduk o sene de.
Söylemem şu ki bizim de bir basketbol geleneğimiz var. Bu ülkeye basketbolu getiren kulübüz ama. Ama her sene takımı sil baştan kurarak iyi bir sistem oturtamayacağımızı, kalıcı başarılara imza atamayacağımızı, ekol olamayacağımızı son 2 senedir Sn. Mahmuti öğretmeye çalışıyor herkese. Bunun kıymetini bilmek lazım. Boşuna İtalya'lara çağırmadılar onu, boşuna yılın koçu seçmediler. Bırakalım kişiler yerine sistemin konuşulduğu yapıyı kursun, sonra her sene EL oynayalım, rakipler düşünsün bizden nasıl kaçacağını.

cantu italyanın 70 ve 80 dönemlerinde efsane olmuş takımlarından biridir.geçmişinden aldığı güçle 2.turdada iddialı olduklarını düşünebiliriz.

Biz 5 numara ve 3 numara transferlerini yapalim f8 olmasada elimizden geleni yaptik deriz.Ama transfer maddi gerekcelerle yapilmazsa bu yonetimin eger teknik ekip transferi istemezse o da teknik ekibin hatasi olur.

Top-16 maclarinda mumkun oldugu kadar az rotasyonla tecrubeli oyunculara sans vererek oynamaliyiz.. Sertac,Goksenin,Caner'in pek sure alabileceklerini dusunmuyorum..Lakovic-Gordon bu ikiliye 20-25 dakika full devam...Ender bile 15 dakikayi oynama suresi gecmemeli..Birde topu iceri gecirip rakip uzunlari faul problemine sokmaliyiz..Lutfen artik basta Shumpert ve Songalia olmak uzere 3 sayi cizgisinin oralardan sut saatinin bitmesine 3-5 saniye kala donerek zorlayarak atislar artik gormek istemiyoruz..Songalia'nin Kazan macinda 3, Siena macinda 2,Prokom macinda 2 en az bu tarz atislari oldu acelece.. Son 10 saniye kala topun artik pota altinda olmasi gerekiyor..

Top-16'da oyun anlamindan sunlari yapmamaya ozen gostermeliyiz..

1.Tutkunun sol tarafa bakip saga verdigi paslardan uzak durmasi gerekiyor..TOP-16 takimlari bizi bizden daha iyi ediyorlar tecrube geregi..
2. Enderin potanin dibine girip disari pas cikarma istegini kontrol altina almasi lazim.
3. Ikili oyunlardan cok farkli hucum yontemleri gelistirmek gerekiyor.
4.Sut saati sonuna kadar kullanilmamali..
5.Devamli iceriden oynayarak rakip savunmayi hem faul problemine sokmali hemde savunmada yipratmali. ( Bunun icin pota altina 1 oyuncu sart)
6.Lakovic'in winner ozellikleri,sut tehditi ortaya cikmali..

kim gelirse gelsin ama içerideki 3 maçtan 2 maçı alırsak bu galbiyetler gruptan çıkmaya yetmeyebilir ama beko ligi için akıma ve taraftara moral olur..ilk turdaki 3 maçı da kazanabilirdik ama öyle ya da böyle kaybettik..şahsi fikrim olarak kaybetmemizin tek nedeni maçın sonlarını oynayabilecek oyuncumuz olmaması..bu kadro ile top 8 için hiç umudum yok ama abdi ipekçide 2 galibiyet istiyorum..

2 grupta sıralamalar kesinleşti hem matematiksel hemde averaj olarak.Ne olursa olsun bi değişim olmayacak.Bizim gruptaki takımlara eşleşemeyeceğimiz için bizim grubu saymıyorum ki sadece liderlik hesabı yapılır.(Barcelona-Siena arasında) Şimdi durumlara bakalım.

1.torba CSKA-Real Madrid-A grubu birincisi
2.torba Panathinaikos-Maccabi-A grubu ikincisi
3.torba Unicaja-Anadolu Efes-A grubu üçünüsü

Gönül isterki bütün kuraları A grubundan çeksek ama bi ihtimal olsa bile çok düşük bir ihtimal.
1. A dan 2. C den 3. B den çekersek biraz daha iyi bir kura olacak gibi.

Benim tahminim Olym-Maccabi-Unicaja-GS

Benim de gönlümden geçen grup bu.
Diğerleri imkansız olur ama bu gruptan çıkma ihtimalimiz olabilir. Son 8'e kalır mı kalmaz mı bilemem ama her maçta mücadeleden taviz vermeyeceğini biliyorum ben bu takımın.

Top-16'da oyun anlamindan sunlari yapmamaya ozen gostermeliyiz..

1.Tutkunun sol tarafa bakip saga verdigi paslardan uzak durmasi gerekiyor..TOP-16 takimlari bizi bizden daha iyi ediyorlar tecrube geregi..
2. Enderin potanin dibine girip disari pas cikarma istegini kontrol altina almasi lazim.
3. Ikili oyunlardan cok farkli hucum yontemleri gelistirmek gerekiyor.
4.Sut saati sonuna kadar kullanilmamali..
5.Devamli iceriden oynayarak rakip savunmayi hem faul problemine sokmali hemde savunmada yipratmali. ( Bunun icin pota altina 1 oyuncu sart)
6.Lakovic'in winner ozellikleri,sut tehditi ortaya cikmali..

Bence en önemlisi; Tüm oyuncularımızın ribaunda konsantre olmalı. Uzunlarımız savunma anlayışımız gereği sıklıkla dışarı çıktığından özellikle kısaların box out etmeleri şart. Aldığımız savunma ribaundları fast breaklerle sayı olarak hanemize yazılacaktır zaten.
İkinci olarak ta basit top kayıplarına son çare bulmalıyız. Özellikle Tutku'nun fantezi paslarına dikkat etmesi, Lakovic e sıkıştırma geldiğinde kısaların doğru pas açılarında olmaya özen gösterdiklerinde -özellikle shipp sahada yokken, Shipp'in pas açısına gösterdiği dikkatin yarısını diğer oyuncularımz da gösterse sorun kalmaz zaten-
bunlara dikkat ettiğimizde top kayıplarını azaltacağımızı umuyorum. Aksi takdirde kaybedilen her toptan sonra pota altından oyuna başlıyoruz.
Son olarakta daha akışkan hücum etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Guardlarımızın elinde top çok kalınca hücumumuz çok yavaşlıyor. Topsuz katlarda gelmeyince iş son saniye panik atışlarına kalıyor. Daha çok topsuz kat ederek özellikle içeriye daha çok penetre ederek rakip savunmanın dengesini bozmalıyız. Penetre edenin illa çembere gitmesi de gerekmiyor içeri penetre / dışarı pas ile daha rahat sayı bulabiliriz gibime geliyor. Burada da kilt nokta dışardaki atıcıların uygun pas açılarında olması -bence bu seneki en önemli sorunlarımızdan birisi de bu-
-tabii o boş şutları kim sokacak denildiğini duyar gibi oluyorum. Yaşananlar tersini söylese de Jaka'nın da Shumpert'in de Ender'inde hatta Shipp'inde daha yüzdeli oynayacaklarını umuyorum.

Foruma yeni girmemden ötürü sevincimi satırlara geç döküyorum ama bu takım bu yürekli devler bize daha çok büyük başarılar yaşatacak inşallah. Umarım bu ilklerin çıtasını en tepede görürüz, yolunuz açık olsun...

neden futbol gibi maçlar bittikten hemen sonra kura çekilişi olmuyor anlamıs degilim benim kura tahminim
a nin 1cisi olympiakos
c nin 2cisi maccabi
b nin 3cüsü malaga

Unicaja Malaga grubu üçüncü bitirdi.Bu akşam Caja Laboral ve FBÜ kazanıp FBÜ üçüncü bitirirse kendilerine merhaba diyoruz. :)

grup tahminleri tahmini bunları biri olacak ben sahsen 1 .nci olarak yazdığımı tercih ederim
1. real madrid 1.cska 1. cska
2.olimkos 2.macabi 2. olimpiyakos
3.malaga 3.cantı 3.malaga
4.gs 4.gs 4.gs