Transfer Dosyası 2006-2007

Malik'ten daha iyi iş yapamaz,o kesin bi olgu.Dixon gibi 10 oyuncu oynatcak para var ama nasıl kullanılıyor anlamadım.Basketbolda da başa Adnan Sezgin gibi bi profesyonel geçmeli!..

yazıkkk :(
arkadaşlar bu seneki senaryo anlaşıldı.fb ıra clark ı da almış.
bizim yönetimimizin yapması gereken oyuncu transfer etmemek(edemiolar zaten).transfer için kullanılacak para bidahaki seneye ayrılsın da bidahaki sene belki büyük transferler yaparlar :roll:
yapmamız gereken 2 şey daha var biri gs mize ne olursa olsun destek vermek,maçlarına gitmek.
3. de efesi desteklemek :(

gs

ULTRASLAN_MPAL' Alıntı:
yazıkkk :(
arkadaşlar bu seneki senaryo anlaşıldı.fb ıra clark ı da almış.
bizim yönetimimizin yapması gereken oyuncu transfer etmemek(edemiolar zaten).transfer için kullanılacak para bidahaki seneye ayrılsın da bidahaki sene belki büyük transferler yaparlar :roll:
yapmamız gereken 2 şey daha var biri gs mize ne olursa olsun destek vermek,maçlarına gitmek.
3. de efesi desteklemek :(

Ya arkadaşlar çok karamsarsınız neden acaba durun bakalım bu adam kimdir nedir belki iyi adam çıkar bekliyelim görelim....

Darell iyi bir adamdır. Türkiye liginde kesinlikle iş yapar. Draftee olmaması fiziğiyle ve biraz da ball-hog bir adam olmasıyla alakalı olmasıyla. Görünen o ki Murat hoca Dixon'u sistem gereği değil, mali sorunlardan tutamadı... Onun yerine de bir boy ufam muadiliyledolduracak.

O arada bağlantılı olduğum bir italyan gazeteci Dixon'un Aironi Novara ile görüştüğünü söyledi. Ama pek ihtimal vermiyorum, pek Dixon'un istediği parayı verebilecek bir kulüp değil gibi...

Gordon'un teorisine katılıyorum.Sovereign'in bulduğu yazıda zaten 2 numara mentalitesine sahip olduğu yazıyor.Fizik olarak da Dixon'a benziyor anlaşılan.Zayıf bir fiziği varmış ve kalabalıkta içeriye girdiğinde bitirmekte zorlanıyormuş;ancak LSU gibi bir okulda bu istatistikleri yakalamak hiç kolay değil.Umarım iyi bir transfer olur.

malik gitmedi demekki
e neden alındıki böle birisi

ben olsam uzun alırdım
boşa olmuş bu :roll:

Arkadaşlar oğuz savaşın durumu ne oldu bilen var mı beşiktaşa mı gitti eger hala boştaysa tam bizim aradıgımız oyuncudurr yabancıya o pozisyonda ihtiyac kalmazz.

volverin' Alıntı:
Arkadaşlar oğuz savaşın durumu ne oldu bilen var mı beşiktaşa mı gitti eger hala boştaysa tam bizim aradıgımız oyuncudurr yabancıya o pozisyonda ihtiyac kalmazz.
besiktas a transfer oldu fakat ülker bu transferi kabul etmio fb de oynayacak dior
insallah bize gelir

sarpemre' Alıntı:
Gordon'un teorisine katılıyorum.Sovereign'in bulduğu yazıda zaten 2 numara mentalitesine sahip olduğu yazıyor.Fizik olarak da Dixon'a benziyor anlaşılan.Zayıf bir fiziği varmış ve kalabalıkta içeriye girdiğinde bitirmekte zorlanıyormuş;ancak LSU gibi bir okulda bu istatistikleri yakalamak hiç kolay değil.Umarım iyi bir transfer olur.
arkadasim bende ayni cumleyi kisa boyu sayesinde kalabalik icinde zor pozisyonlardan basket yapabilir diye anladim bida bir baksana kardesim cumle devrik karisik cunku ikimizden biri yanilio olabilir ama bence asli bu.

biglion' Alıntı:
sarpemre' Alıntı:
arkadasim bende ayni cumleyi kisa boyu sayesinde kalabalik icinde zor pozisyonlardan basket yapabilir diye anladim bida bir baksana kardesim cumle devrik karisik cunku ikimizden biri yanilio olabilir ama bence asli bu.
zayif fiziginden dolayi bence kalabalikta bitirmekten zorlaniodur ama terside olabilir neyse izleip görecez

arda vekiloğlu galatasaray yolunda

Karşıyaka'da şansız bir dönem geçiren ve bu yıl serbest bırakılan Arda Vekiloğlu Galatasaray CC ile flört ediyor... Eski takımı ile görüşme halinde olan Arda Vekiloğlu, geçen sezon yetiştiği kulübünde 21. maçta yer aldı. 2.06 boyunda, 1979 doğumlu tecrübeli oyuncu Karşıyaka'da oynadığı karşılaşmalarda ortalama, 23.53 süre alırken, 149 sayı kaydetti (Ortalama: 7.10). Arda Vekiloğlu'nun geride bıraktığı sezon istatistikleri şöyle:

Oynadığı maç: 21
Oynadığı ortalama süre: 23.53
Kaydettiği sayı: 149 (Ortalama 7.10)
2 Sayı: 101/45 (%44.6)
3 sayı: 50/13 (%26)
Serbest atış: 42/20 (%47.6)
Ribaunt: 83 (Hucum: 23, Defans: 60- %3.95)
Asist: 21 (1)
T. Çalma: 7 (50.3)
T. Kaybı: 22 (%1.0)
Blok: 7 (%0.3)

kaynak:megabasket

tolga'dan sonra bu transferi de yaparsak 3 numaralı pozisyonda yabancı hakkını kullanmıcaz gibi duruyo.arda,tolga,serhat o pozisyonu kapatabilirler.diğer yabancı haklarımızı pota altında kullanmayı düşünüyor olabilir yeni hocamız

Elalem bütün yıldızları topluyor,biz,Tolga gibi neredeyse basketbolu bırakacak birini transfer ediyoruz diye sevinen arkadaşlar var...Arda son yıllarda salondan çok hastanede geçirdi zamanını...Gelse ne olur gelmese ne olur...

Bu takımla ancak kare tamamlarız..FB Ülker-Efes finalini izlemeye hazır olalım....

El Salla El Salla Büyük Başkan El Salla....

Makalede fiziğinin yetersizliğinin kalabalıkta pozisyonları bitirmesinde Mitchell'ı zorladığı yazıyor.Dikkat edersen cümledeki özne Mitchell değil,lack of size.

Ya ben anlamıyorum bazı arkadaşlar tolga tufan gibi oyuncuları alıoz elalem neleri alıo diosunuz ya arkadaslar soruom tufandan iyi turk dıs stor fener-ulker ve efesten baska hangi takımda var yapmayın yada tolga kimi bekliosunuz ki sanki cok iyi adamlar var da biz almıozzz

Beyler; Türk pasaportuna sahip belli bir kariyere erişmiş isimleri transfer ettik ve etmeye çalışıyoruz. Elalem kimleri aldı diyorsunuz; elaleme peşkeş çekilerek transfer edilen isimler bizi ilgilendirmiyor. Ki zaten hangimiz Fenerbahcelilikleri bilinen Ibrahim-Omer-Mirsad üçlüsünü takımımızda isteriz ki ?

Bunlara ilaveten TAU daki Serkan' da bir roportajında hasta Fenerli oldugunu ve birgün Fenerbahce' de oynamak istedigini söylemişti. Yani kısacası zaten ortada çok da fazla alternatif görünmüyor.
Ha alternatiflerden biri Hüseyin BESOK' du ama o da Euroleague vizyonu ve pek tabi ki maddi olanakları düşünüp Prokom' a transfer oldu.

Tufan ERSÖZ , Tolga TEKİNALP , Murat KAYA ve Arda VEKİLOĞLU gibi isimler Türk basketbolunda belli bir yerde olan oyuncular. Neden küçümsendiklerini pek anlayamıyorum. Tolga' nın bizim zamanımızda moda olan küçültme sevdasını hesaba katmazsak (ki küçültme olup olmadığını tam bilmiyorum) doğum tarihi 1974. Bence 32 yaşında bir basketbolcuya kimse ahı gitmiş vahı kalmış diyemez. Sonuçta kariyeri ve basketbol bilgisi herkes tarafından bilinen bir oyuncu. Şunu da söylemek isterim ki geçen sezon Şemsettin BAŞ' ın kurtarıcı rolüne soyunup oynadığı Galatasaray' da Tolga TEKİNALP hayli hayli oynar ve çok daha faydalı olur. Arda ise geçen sezonu sakatlıklar içinde geçirmiş olabilir ama Türk pasaportlu isimler içinde transfer edilebilecek en üst düzey isimlerden biri olduğunu gözardı etmek yanlış olur.

Eğer ki bu dört oyuncuyu da transfer edebilirsek 2 ve 3 numaralı pozisyonlarımızda herhangi bir problem yaşamayacağımız aşikardır. 1 numara için Darrell MITCHELL transferini de hepimiz duyduk. Onun arkasında ise Genç Milli Takımla çok başarılı bir Avrupa Şampiyonası geçiren İsmet HACIOĞLU gerçeği var.

Yani şu anki duruma göre 1-2-3 numaralı mevkiilerde sıkıntımız olacağını düşünmek çok absürb olur. Kaptan Burak SEZGİN, Hüseyin DEMİRAL ve Tuborg' dan yeni transfer Ümit Milli Cemal NALGA' nın da hali hazırda kadroda yeraldığını biliyoruz. Fatih SOLAK şu an için kesinlik kazanmış olmasa da daha üç (3) yabancı oyuncu daha transfer etme hakkımız olduğunu hatırlatırım.

Sonuç olarak şu an itibariyle karalar bağlayacak bir durum söz konusu değil. Yabancı oyuncuların seçimi ile birlikte peşkeş çekilen Fenerbahce' den çok daha iyi bir "TAKIM" ' ımız olabileceği kanısındayım. Unutmayın ki maçları kazanmak takım olmaktan geçiyor. Mrsic-Solomon-Ibrahim-Mirsad 4 lüsünün her birine birer top vermek gerekecek, bence Fenerbahce' nin ve Aydın ÖRS' ün işi bizden çok daha zor.

Arda takım bence baya tehlikeli bir yerde. Eğer 3 yabancı doğru adamlarsa iyi bir takım oluruz, hem de baya iyi bir takım oluruz. Ama eğer yanlış adamlar gelirse , o zaman sıkıntı çok. Tolga bence iyi bir transfer ama, artık bir bench oyuncusu, işin kötüsü Arda da artık bir bench oyuncusu, sanırım Tufan'a 3 numarada dakika vermeyi planlıyo Murat Hoca ama, orada baya undersized kalacaktır. 3 numarada şu kadroyla sıkıntı var Arda bence söylediğini aksine, zira hem Arda hem de Tolga 15 dakika falan civarında almalılar ilk 5 e oynayacak bir takımda daha fazla değil. Yani oraya 30 dakika falan verilebilecek yabancı bir swingman bulunup üstüne Arda veya Tolgadan biri dahil edilmeli, ikisi birden değil...

edit: İsmet Hacıoğlu gerçeği falan yok, maalesef profesyonel düzey için şimdilik çok yetersiz, Mitchell'ın arkasına adam düşünülmüyorsa çok yanlış

Edit2: Alternatif olmaması geç kalmamızla alakalı bir konu. Yoksa Hakan Köseoğlu, Bekir Yarangüme, Erkan Veyseloğlu ve hatta bazı sorunları olsa d da Asım Pars gibi( uzun rotasyonumuzdaki Hüesyin'den daha fazla katkı sağlayacaktır) takıma getirebileceğimiz 4 önemli alternatifimiz vardı mesela. Tufan-Murat- Arda(Tolga) üçlüsüyle de gayet iyi bir yerli kadrosu kurulabilirdi...Yani bizim aldıklarımızdan başka herkes peşkeş durumu biraz abartılı olmuş bence...

edit: Yaptığım eleştirilere rağmen sonuç olarak altta yazmış olan sevgili Oytun'a katılıyorum, geçen seneden daha iyi olacak.

Hakikaten Fenerbahçe adı altında karşımıza çıkan yeni Ülkerspor'la karşılaştırılıp mutsuz olunmasını benim de aklım almıyor.

İyi kötü bir takım hazırlanıyor mevcut imkanlar ve sponsorun desteği altında ama burada geçen sene Efes Pilsen'i süpürüp adını Fenerbahçe yapan bir takımla kendi takımımızı karşılaştırıp yeni transferlere laf söyleniyor.

Geçen seneden daha iyi olacağız, önemli olan budur. Fener'e Ülker'e Efes'e bakıp kendimizi kıyaslayacağımıza nasıl her sene daha iyi oluruz ona bakmak lazım.

gordon' Alıntı:
Arda takım bence baya tehlikeli bir yerde. Eğer 3 yabancı doğru adamlarsa iyi bir takım oluruz, hem de baya iyi bir takım oluruz. Ama eğer yanlış adamlar gelirse , o zaman sıkıntı çok. Tolga bence iyi bir transfer ama, artık bir bench oyuncusu, işin kötüsü Arda da artık bir bench oyuncusu, sanırım Tufan'a 3 numarada dakika vermeyi planlıyo Murat Hoca ama, orada baya undersized kalacaktır. 3 numarada şu kadroyla sıkıntı var Arda bence söylediğini aksine, zira hem Arda hem de Tolga 15 dakika falan civarında almalılar ilk 5 e oynayacak bir takımda daha fazla değil. Yani oraya 30 dakika falan verilebilecek yabancı bir swingman bulunup üstüne Arda veya Tolgadan biri dahil edilmeli, ikisi birden değil...

edit: İsmet Hacıoğlu gerçeği falan yok, maalesef profesyonel düzey için şimdilik çok yetersiz, Mitchell'ın arkasına adam düşünülmüyorsa çok yanlış

Edit2: Alternatif olmaması geç kalmamızla alakalı bir konu. Yoksa Hakan Köseoğlu, Bekir Yarangüme, Erkan Veyseloğlu ve hatta bazı sorunları olsa d da Asım Pars gibi( uzun rotasyonumuzdaki Hüesyin'den daha fazla katkı sağlayacaktır) takıma getirebileceğimiz 4 önemli alternatifimiz vardı mesela. Tufan-Murat- Arda(Tolga) üçlüsüyle de gayet iyi bir yerli kadrosu kurulabilirdi...Yani bizim aldıklarımızdan başka herkes peşkeş durumu biraz abartılı olmuş bence...

edit: Yaptığım eleştirilere rağmen sonuç olarak altta yazmış olan sevgili Oytun'a katılıyorum, geçen seneden daha iyi olacak.

Peşkeş konusunu sadece bir takımla alakalı olarak yazdım. Görünen o ki herkes Fenerbahce' nin kadrosuyla karşılaştırma yapıyor.

Senin yazdığının aksine bence Arda ve Tolga 3 numaralı mevkii için gayet yeterli olacaktır. İkisi arasında rekabet ortamı yaratılırsa ( Ki bu da Murat ÖZYER' in görevi ) her ikisinden de yüksek seviyede verim alınabilir. Ben hiç de karamsar bakmıyorum bu mevkiiye. Yabancı oyun kurucu aldığın bir ortamda Hakan KÖSEOĞLU' ndan bahsetmek de biraz abes. Hakan' ı bench de tutacaksan hiç alma daha iyi. Bekir ve Erkan meselesine gelirsek; pek tabi ki kötü oyuncular değil ama bence Arda ve Tolga ikilisi takım oyununa daha yatkın isimler. Yani çok fazla üzülecek, nasıl da kaçırdık diye hayıflanacak bir durum sezmiyorum açıkçası.

Kalan 3 yabancı hakkımızla ilgili olarak yorumlarına tabi ki katılıyorum; yabancı oyuncuların takımlara en yüksek düzeyde katkı yapmaları gerekir. Bunu zaten teknik heyetimiz araştırıp irdeliyorlardır. Ligde çok can yakacak bir takım olma yolundayız gibime geliyor.

Zaman zaman çift guarda dönülüp Hakan'a 25 dakika civarı süre verilebileceği kanaatindeyim. Yani Hakan'ın bençte unutuluması diye bir durum olacağını sanmıyorum. Şu anki durumda sanıyorum Murat aynı zamanda guard back-up lığını da üstlenecektir(çok dasırıtmaz açıkçası diiğer alternatifin İsmet olduğunu düşündüğümüzde), murat-tufan-tolga dışına dönülecektir zaman zaman. Ama 2 uzun bile alsak, 1 yabancı hakkımız daha oluyor, ben hala Arda veya Tolgadan vazgeçilip bir yabancı swingman alınması kanaatindeyim...