TÜBAD Basketbol Turnuvası

mithat demirel' Alıntı:
çok haklısın mithat a gerksiz transfer dedin ya helal olsn sana ya adam 4 te 4 üçlük attı topa inaılmaz iyi baskı yaptı ve yanlış hatırlamıyorsam 3 tane de top çaldı senin bu transfere gerksiz demen bnce yanlış ama herksin kendi görüşü saygılıyım bu nedenle ama neye dayanark gereksiz dediğinide bilmek isterim

bnce bu maçta biraz tecrübe ve yeni takım olma işini beceremedik gibi geliyor hakemlernde hatalı kararları çok koyu şekilde görülüyor murat hoca kafasına cemal i koymuş ve çok doğru yapmış adam oyundayken belli bir heycan geliyor hücum ribaundu fln yapıyor bunlar olumlu şeyler çok temiz basketbol oynuyoruz çirkeflik yok yani ama zamana ihtiyacımız var buda bir gerçek

ben kendisini pek beğenmiyorum,o yüzden gereksiz dedim,umarım ben yanılırım ,senin nickde değişmek zorunda kalmaz:p

Guard pozisyonunda skor yönünden bi sıkıntı yaşamaycağımızı ama savunma yönünde baya zorlanacağımızı açıkça gördük özellikle dış bölgeden yapılan atışlara bi türlü çözüm getiremedik.Mithat olsun,Mitchell olsun iyi şut atan oyuncular özellikle Mitchell istikrarlı şut atıyo ve gereksiz şut kullanmıyo.
Bunun yanında 2 ve 3 numarada sıkıntı yaşayacağımızı düşünüyorum yeni yabancı gelse bile çünkü bu pozisyonların ikisinde oynayabilecek toplam oyuncu sayımız eğer yabncı da gelirse sadece 3 olcak çünkü Tolga asla bi 3 numara değil.
Pota altında da Holman neden oynamadı bilmiyorum ama çok da fazla sıkıntı yaşayacağımzıı sanmıyorum McGowan da hem yüzü dönük hemde pivot hareketleriyle oynayabilen bi uzun fakat bana biraz savruk geldi henüz fizik olarak hazır değil.Topu daha fazla içerden oynamamız gerektiğini düşünüyorum.
Bu arada Murat Özyer'de oyuna hiç ama hiç müdahele edemedi bana kalırsa.Yaptıımız sıkıştırmalı savunmaya abartısız Banvit her ama her hücumda sayı ile karşılık verdi bunda bile bile ısrar etmesi ve Halil Ünervari sadece defense defense demekle koçluk yapmaya kalkıştı bu da bize biraz pahalıya patladı.Murat Hoca özellikle Burak başta olmak üzere Tufan'ı da her ellerine gelen topu potaya sallamama konusunda uyarmalı.
Bunun dışında yeni toparlanan bi takımız yenilgi gayet doğal bence fizik olarak hazır değiliz ve oyuncular birbirini tanımıyo tek tek baktığımızda çok iyi ve kaliteli oyunculara sahibiz.Üç numardaki eksikliğimizi tamamlarsak ve de özellikle savunma ve pota altı hücum organizasyonlarını çalışırsak daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum.

holman hiç oynamadı. fatih de az dakika aldı...

mcgowan'ı çok beğendim ama faul kaçırma sorununu atlatması lazım.

mitchell iyi bir guard iyi işler yapacak.

murat kaya ve cemal nalga oldukça mücadeleciydiler. özellikle murat'ı çok beğendim. cemal da pota altını dar etti banvitlilere. holman da gelince pota altımız çok güçlü olacak.

forvet açığımız çok bariz. geriye koşamıyoruz. savunmamız çok iyi fakat oyunun geneline yaymamız lazım diye düşünüyorum.

maçta neden yenildik? rakoçevic denilen eleman ile eşleşen adamlar tolga ve tufan olduğu için başka söze gerek yok.
murat kaya yerinde ve iyi bir transfer. keza mithat da öyle olduğunu gösterdi. mitchell beklediğim gibi çıktı zaten. mcgowan ribauntlarda çok etkiliydi içeride iyi kat ediyo fakat içeriye kontrollü girse kusursuz bi sayı tehdidi olur.
kötülerden ise tufan ve tolgayı herkes gördü. burak sezgin vasattı. holman ve fatih anlamadığım bi sebepten oynamadılar.
burda murat özyeri eleştirebileceğimiz konu holman ve fatihi neden oynatmadığı değil. mehmet baturalpin de maçta sık sık dile getirdiği iç-dış oyunlarını dengede tutamadık. dışardan sallamakla bu kadar oluyor. valla hazırlık maçları ölçü olmamalı fakat bu maçta takımlar hırslı oynadı tıpkı resmi maç gibi oynadılar ve bu maçta şunu gördüm ki, geçen senenin feneri gibi oynuyoruz. ama herşeye rağmen bu takıma inancım hala sonsuzdur. savunmaya da daha çok asılması lazım oyuncularımızın

ne savunma iyiydi ne de hucum paso üçlük denedik murat hocanın ünerden ne farkı kaldı savunmada da çok laubaliydik çember altında çok rahat atışlar buldular murat ve cemal iyiydi sorun saha içi organisazyonda doğru düzgün bir hucum setimiz yok.

ligde ilk ikinin belli olduğunu düşünüyorum efes ve fener.

3-6 arasındaki sıralama ise biz,banvit,bjk ve türk telekom arasında geçecek gibi gözüküyor.

ve bizim bugün üçüncülük yolundaki rakibimizden fark yememiz tabii ki üzücü ve umut kırıcı.

fakat unutmamak gereken bir-iki şey var.

birincisi kadroyu geç kurduğumuz için takım hazırlıklara geç başladı. ayrıca çok yeni bir takımız. banvit ise koçu değişse de oturmuş kadrosuna ilave yaptı ve hazırlıklara da erken başladı.

bu çok önemli.

ikincisi ise maçta ciddi bir fark olmadığı. son dakikalara kadar ciddi bir fark yoktu. ha banvit üstündü 10 sayı fark da atmıştı ama farkın uçan miktarlara ulaşması maç sonunda oldu.

hollmann'ın yokluğu da tabii skoru etkileyen bişi ama bu tip şeyler bahane olmamalı. sene boyunca tam kadro çıkacağımız maç çok az olacak. bu her zaman böyledir.

takım hakkında bir-iki yorum yapmak gerekirse de;

hücumda fena değil savunmada felakettik. zaten bu yorumu yapmak çok zor değil. istatistiklere bakabiliriz. fakat bu savunma zaafiyetimiz de bizm hazır olmadığımızın göstergesi. yoksa murat özyer gibi savunmacı bir koçun takımı bu şekilde savunma yapmaz. zaten maçı izlersek normal bir takımın yapmayacağı savunma hatalarını görürüz. özellikle geri koşmada çok zorlandık.

mitchell çok iyi gözüktü. fizik ve stil olarak eski ülkerli melvin booker a benziyor. bugün çok iyi şu soktu. eğer gerçekten bu çapta bir şutörse çok iyi bir guard almışız ama şut değişik birşey. bir maç izleyerek adamın nasıl şutör olduğunu bilemeyiz. eski efesli marcus brown ilk maçında 7 de 0 mı ne üçlük atmıştı sonrasını hepimiz biliyoruz.
mithat da çok iyiydi. faydalı bir yedek guard olacak. umarım o da hep bugünkü gibi şut atar.

2 numara'da murat kaya güzeldi.

savunmada ve hücumda sorunumuz 3 numaraydı herkesin gördüğü gibi.
aslında tufan da tolga da tam bir 3 numara değil. biri 2den diğer 4den bozma. buraya bariz bir transfer gerekli fakat galiba bu düşünülmüyor. daha çok 1-2 tarzlı bir adam almayı düşünüyorlar fakat bence bu yanlış. murat kaya'nın 2 numaradaki süreleri biraz kısaltılırsa ve tufan 2nin yedekliğinden süre alırsa iyi olur. o zaman 3 numaraya da bir yabancı gelir. böylece 3ün yedekliğini de tolga ve zaman zaman tufan yapar. artık onu da rakibin tarzına göre coach belirler.

4 numarada mcgovan bana pek umut vermedi. pek yetenekli değil sanki. güçlü ama ben basketbol yetenekleri açısından tatmin olmadım. burak bildiğimiz buraktı fakat artık eskisi kadar süre almayacak. zaten tolga da var 4 oynayabilecek.

5 ise en sağlam mevkiimiz bence. ligin en iyi türk pivotlarından fatih ve çok beğendiğim bir isim olan hollmann var. fatihten bu maçta pek faydalanamadık. hollmann oynamadı, cemal ise çok iyiydi. hücum ribaundlarında çok etkili oldu. büyük ihtimalle sezon boyu az süre alacak ama aldığı zamanlar özellikle mücadelesiyle sırıtmayacak gibi.

sonuç olarak hep dediğim gibi,

mitchell-mithat-ismet
murat-tufan
bir yabancı-tolga
mcgovan-burak
fatih-hollmann-cemal rotasyonu ile bence çok iyi işler yaparız. yani inşallah yaparız.

çok uzun oldu.

bu maçı izlerken kazanacağımız aklımdan bile geçmedi .. çünkü banvit italyada devleri yenmiş hazır bir ekip biz ise yeni kurulmuş bir takımız zamana ihtiyaç var özellikle murat ve mitchell perfect TOLGA TUFAN gereksiz ..

sezon öncesi ilk kez izleme imkanı buldum gs ve banviti bvi aksilik olmazsa cuma günü de çıplak gözle mersin ve fb yi izleyeceğim

açıkcası geçen yılki kadrosunu aynen koruyan üstüne mete babaoğlu gibi iyi bir coach ve eksik olduğu 1 ve 5 no lu pozi,yonları iyi takviye eden banvit karşısında geçen seneden sadece 3 oyuncusu kalmış bir gs nin çok da fazla direnmesini beklemiyordum... şahsen gs beklediğimden daha iyi çıktı ama gerçekten ciddi zamana ihtiyaçları var birlikte oynadıkça bence daha iyi bir takım olacaklar belki ligin ilk 4-5 haftası çok zorlanacaklar ama sonuçta iyi bir kadro olmuş bence iş yapacak gs bu sezon....

yazıları okuduğumda tolga ve tufan için gereksiz yazılmasını hayretle karşıladım ikisi de çok iyi bir görev adamıdır ancak basketbol 5 kişi ile oynanır radoseviç ( rakoçeviç değil o real madriddeydi sanırım) avrupa şampiyonluğu yaşamış üst düzey bir basketbolcudur bire bir de çok etkilidir diğer oyuncular yardımlaşmaya gelmezse tolga ve tufanda onu bir yere kadar tutabilir. ayrıca murat kaya cemal nalga mc gowan bence iyi transferler bu takımda gerçekten iş var ama sabır lazım biraz gibime geliyor

tufan aslında iyi bir oyuncu fakat bursadaki turnuvada bende begenmemiştim oyununu sutu boyle degil di. tufan takıma yaralı olur mithat guardı cok iyi yedekler ornegin gecen sene malik in arkasinda cok iyi olurdu. fatih ve holman niye oynamıyo bilmiyorum holman cok iyi oyuncu bursada 5 dk seyrettim kendinden bisey kaybetmemiş. fatih in kucuk bi sakatlıgı olabilir. hem biraz da yorgunluk tum taz japonadaydı

Mitchell' ı neye dayanarak begendiniz ? Kısaca anlatırsanız sevinirim.

Ayakları üzerinde hızlı göründü haklısınız ama bana pek fazla özelliği olan bir oyun kurucu gibi gelmedi. Ilk üçlüklerini yüzdeli atması da benim açımdan çok önemli değil. 3 lük yüzdesine göre basketbolcu değerlendirmesi yapmıyoruz burada. ( Ali Emre alınma eheh )

Kısacası Malik DIXON sonrasında kendi şutunu yaratan, birebirde etkili bir isim bekleniyordu ama ben Mitchell' da bu özellikleri pek göremedim açıkçası. Göreceğiz artık ...

Bence bu sezonki en iyi transferlerimiz Murat KAYA ve Cemal NALGA . Cemal bu gidişte Fatih' i bench e hapseder. Bununla beraber gereksiz basit faullerden kaçınması da şart.

Kesinlikle 4 numara lazım bu takıma Mc Govan bu takımda iş yapmaz, çember altında hiç etkili değil, Burak gibi dışardan oynamayı seviyo içeri girince olumlu tek hareket yapamadı savunma da yapamadı. Cemal haricinde çember altından sayı atamadık, adamlar dış adamları da iyi savununca fark yedik. Bence dış adamlarımız çok iyi, iyi bir 3 numara gelirse takım biraz da oturursa zamanla bu takım iş yapar.

Ben de Mitchell'ı beğendim. Dixon özellikleri aramak doğru değil. Dixon çok farklı bir oyuncuydu. İyi ve bir o kadar da kötü yanları vardı. Sağlam savunma karşısında çok zorlayıp zararlı olabiliyordu. Yeni guard daha çok takıma oynayan bir oyuncu o yüzden Dixon ile karşılaştırmak doğru olmaz. Murat Özyer de bence Dixon'u tercih etmezdi. Dixon oyunu tek oyuncu üzerine kuran kolaycı koçların tercihi olabilir.

McGovan'ı hiç beğenmedim ama adam ayağının tozuyla çıkmıştı biraz zaman tanımak lazım. Ancak çok savruk bir stili var gibi geldi bana.

Bu takımın en gereksiz adamı Tolga Tekinalp. Abi bu kadar mı çapsız ve anlamsız bir transfer olur? 40 ına merdiven dayamış adamdan ne bekliyorsun?

ARdaQue' Alıntı:
Mitchell' ı neye dayanarak begendiniz ? Kısaca anlatırsanız sevinirim.

Ayakları üzerinde hızlı göründü haklısınız ama bana pek fazla özelliği olan bir oyun kurucu gibi gelmedi. Ilk üçlüklerini yüzdeli atması da benim açımdan çok önemli değil. 3 lük yüzdesine göre basketbolcu değerlendirmesi yapmıyoruz burada. ( Ali Emre alınma eheh )

Kısacası Malik DIXON sonrasında kendi şutunu yaratan, birebirde etkili bir isim bekleniyordu ama ben Mitchell' da bu özellikleri pek göremedim açıkçası. Göreceğiz artık ...

Bence bu sezonki en iyi transferlerimiz Murat KAYA ve Cemal NALGA . Cemal bu gidişte Fatih' i bench e hapseder. Bununla beraber gereksiz basit faullerden kaçınması da şart.
abi zaten murat ozyer in basında beri dedigi tip bir guard degilmiydi takımı oynatıyor daha dogrusu top cevirtiyor ve gerektiginde fazla zorlama olmadıgında sutunu gonderiyor yanı malik le kıyaz yaparsak adamı batırmıs oluruz ama katılırmısın bilmem ayaklarının biraz daha hızlı olmasından dolayı malık ten daha iyi savunma yapıyor zaten iyide top kapıyor.onun dısında sutu ve ilk adımı dısında simdilik fazla bir hucum yonunu goremedık burası dogru

mc gowan a gelırsek bnce kesinlikle faydalı olacak ribaundlarda agresif oyunu cok ıyı oluyor hucumda ise ilk yarı cıddı agırlıgını koydu ve gercekten beni cok umıtlendı gerci 2.yarı hucumdan biraz dustu ama takıma yenı katılmıs antremenlara 1 haftadır cıkan bir oyuncu olarak bunu normal karsılıyorum.ama tuhafıma giden bu adam orta mesafe atıyor 3luk atıyor ama serbest atıs atamıyor bu cok ilginc ama bununda ilerde duzelıcenı dusunuyorum.

cemal dun takımda en cok goze batan en yararlı oyuncuydu aldeıgı hucum rıbaundlarını sayıya cevirmede biraz daha basarılı olsa cok daha iyi olacaktı ama takım oturdugunda cemal i izlemek zevk verecekmis gibi hissediyorum ozellikle hucum rıbaundlarındakı yer kapma zekası ve ıyı yuzdelı serbest atısları beni cok mutlu ettı

murat kaya ozellikle yıe ilk yarı bızı oyunda tutan 2. yarıdada radosevic agırlıgını koyana kadar takımı surukleyen adamdı sutları ıcerı drıve larıguard sıkıstıgında top tasıması hersey cok ıyıydı boyle bır murat 2010da milli takımda olur olmalı bu sene isallah gereken patlamayı bizde yapacak murat kaya

tufan ilk macına cıkmanın tutuklugu nun yanı sıra ustune fazla gıtmememiz gerekir cunku hucumde ve defansta radosevic gercekten cok yıprattı tufan ı oyuzden aksamkı performansı gercegi yansıtmıyordu bu cocuk hakkında yorum yapmak ıcın bikac mac daha bekliyelim arkadaslar.

tolga tekinalp dun gecekı en verimsiz transfer olarakta neden alındıgı bellı olmayan tek oyuncu bnce tolgaydı.hucumda ve defansta hıcbır hareketi yoktu zaten farkı ve yuksek skorda sayıları genelde tolga sahadayken yedik ama bunda hem kendi mevkisinde oynamamasının hemde murat ozyerin mac oncesı roportajından anladıgım kadarıyla idareten yeni yabancı gelene kadar orda oynamasının etkisi vardır

mithat demirel dun takımda murat ıle birlikte en iyi oyuncuydu cok yerinde sutlar kullandı paslar verdı ama takım olarak defansta istenilen butunlukte olmadıgımızdan dolayı bunlar biraz saklı kaldı ben mitat tan gercekten cok memnun kaldım.

neyse arkadaslar sonuc olarak kotu sayılabilecek bi yenilgi alık ki bukadar revizyon yapılan bi kadroda bunu normal karsılıyorum ama takımın gelecek icin umit verdigide bir gercek.ilerleyen periyotlarda takımı daha iyi gorur son oyuncunun takıma katılmasıylada nasıl bır rotaya dondugumuzu daha ıyı anlarız

bence takımımız iyi yolda.
dünkü yenilginin sebebi radosevic farkıdır!

ancak bu kadar istikrarsız sporcu bi araya toplanılabilirdi bütün oyuncularımız gerek mac içinde gereksede macdan maca performans dalgalanmaları yasayan oyuncular inşallah bi çözüm bulunur fazla ümidim yok ama cemal, Mitchell,mithat ve murat ı çok begendim burak fatih tufan enkaz gibilerdi mcgovan nın zamana ihtiyacı var tolga neden alınmış anlamış degilim adam kenarda top toplasa takıma daha faydalı olur acilen 3 numaralı pozisyona skor opsiyonu ve savunması iyi olan oyuncu gerekmekte

dun aksam fatıh solak oynamadı gibi bir sey aslında.
mehmet baturalp dun macta fatih solak konusuna cok degindi.
fatih solak oyundayken top bir turlu inmedi asagıya.
hep dısardan sutla skor elde edildi.

bu takım bu hazılık macları turkiye kupası derken bence lige kadar hazır hale gelir.
yeni yabancı da katılıp mevcut kadro uyum içerisinde giderse cok can yakarız ibi gozukuyor.
dun aksam ozellikle mithat ve murat bence cok iyiydi.
tofas macını seyretmedim bilmiyorum seyreden varmıydı o macı ancak ordada tolga tekinalp skor yukunu ustelenmişti.
her sey için zamana ihtiyacımız var.
holem dun dakika almadı.
yeni 3 numarada geldikten sonra guzel guzel ilerleriz yolumuzda.

Çoğu kişi yazmış aklımdan geçenleri aslında..

İçeriye top indiremedik pek bu yüzden Fatih ve McGowan'ı sanki oyunca değilmiş gibi gördük..Ama Mc sanki iyi gibi geldi bana ilk yarı..Holman oynamadı o da girerse daha hareketlenir..

Maçı koparacağımız anlarda Burak'ın 3-4 üçlüğü var ki boşken girmedi..

Ama bizi çökerten 3 numaralar oldu..Radosevic ve Bekir resmen dağıttılar içeriden dışarıdan biz..İyi bir 3 numara ile bu takım iş yapar..

Ben umutluyum..

Holman neden oynamadı bir bilen var mı?

Maça gelince Müitchell'in hücum performansı bana Hadley'in ilk hazırlık maçındaki performansını hatırlattı. Bir daha izleyememiştik. Bence Mitchell'ı da bir daha bu kadar skorer goremeyiz. Guard mevkiinde ciddi sıkıntılar var. Rotasyonda aynı fizikte iki oyuncu olması kötü. Dün bu sorunu çok fazla yaşadık. Ne Mitchell ne de mithat kısa guardların hız ve çabukluk avantajına sahip değiller. Mithatı biliyoduk da Mitchell'ın daha çabuk ve daha iyi savunması olan bir oyuncu olduğunu düşünmüştüm. yanılmışım. Mitchell'ın ilerleyen haftalarda takımı tanıdıkça oyun kurucu özelliklerini göreceğimizi tahmin ettiğimden o konuda fazla yorum yapmayacağım.

Yalnız önemli bir kaç sorun olduğunun altını çizmek istiyorum. Gs takımı tam bir fastbreak takımı hüvviyetinde. Set hücumlarında ciddi sıkıntı yaşayacağız. hem içeri drive edebilen hem de dış şutları istikrarlı bir üç numara acilen şart.

Ya 5 kısayla oynasak da farketmicekti hücumda.Topu hiç içeriye atmadık.Sürekli üçlük attık bazen top çeviremedik hücumda.Tufan henüz hiç hazır değil.Üzerinde bir acizlik var üstüne atılan pastan bile kaçıyor.Geçen sene Tekel'deki performansını verse yeter bize ama...Murat geçmiş senelere oranla penetresini geliştirmiş bu sene çok iş yapacak.Ben Mithat'ta Dünya Şampiyonası yorgunluğunu üstünden atamadığını gördüm.Umarım kupaya kadar düzelir ve tam olarak hazır olmasak da gerekli seviyeye geliriz. sezona kazasız belasız başlarız.