TÜBAD Basketbol Turnuvası

trepagnier gibi bi oyuncu takımımız için muhteşem olur .. bu tarz oyuncu bulabilirsek ilk 4 hayalini gerçeğe çevirebiliriz ;)

İlk çeyrekte oldukça iyiydik.İkinci çeyrekte şemsiye tersine döndü.İlk çeyrek 20 sayı atıp ikinci çeyreğe 9 sayıyı zar zor sıkıştırdık.
İkinci yarı oyun sürekli başa baş gitti.Reha Öz kariyer performansını göstermese -zannediyorum 10'da 8 üçlük attı- oyunu koparabilirdik.Tam ivmeyi yakalayacakken Reha'nın üçlükleri Mersin'i oyunda tuttu.
Mitchell'ın 1 sayı geride girdiğimiz son hücumda saçma bir şut atmak yerine karşısındaki oyuncuyu geçip turnikeyi bırakması bana güven aşıladı.Çünkü pek çok oyuncu bu tür pozisyonlarda kendini Jordan zannedip mucize şutlar deniyor.Girerse giriyor girmezse malum...

Daha yolun başı farkındayım ama sadece iki maçlık yorum yapmak istiyorum..her maç 3 lük üzerinden kazanlımaz 3 lük yetenek işi oldugu gibi öyle bir günde olursunki ne kadar yetenekli olursan ol kaçırabilrsin.üçlük atabilen iyi oyuncularımız var daha dogrusu iyi şütorlerimiz var ama pota altı oyuncularımızda gercekten iyi bunu degerlendirirsek ligde tutunuruz iyi setler uygulanır iç dış dengesi sağlanırsa iyi bir sezon geçiririz ama 3 lük üzerine bir sistem olursa işimiz gerçekten zor

Turnuvadakı sonuctan cok ben oyuncu kalıtesıne baktım bu sene gecen seneden artı ne vardı onu goremedım.İsın tuhafı alınan 3 yabancıda bence beykozun, tofasın veya herhangı bır turk takımında oynayan yabancılardan bır artısı olmamasıydı.Umıt sonkolu pota alyında tutamayan 2 pota altı adamı alınmıs. Gorunen okı gecen seneyı ararız. Erman kunter varken murat ozyerı alırsan .almak zorunda bırakılırsan (ulker tarafından )ne beklenebılırkı zaten.

Snndrn' Alıntı:
Turnuvadakı sonuctan cok ben oyuncu kalıtesıne baktım bu sene gecen seneden artı ne vardı onu goremedım.İsın tuhafı alınan 3 yabancıda bence beykozun, tofasın veya herhangı bır turk takımında oynayan yabancılardan bır artısı olmamasıydı.Umıt sonkolu pota alyında tutamayan 2 pota altı adamı alınmıs. Gorunen okı gecen seneyı ararız. Erman kunter varken murat ozyerı alırsan .almak zorunda bırakılırsan (ulker tarafından )ne beklenebılırkı zaten.
arkadasa katiliyorum yabancilarimiz vasatin üstü iyi oyuncular ama hiç biri malik dixon kalitesinde degil takimi tasiyacak oyuncu deil tam 1 5 numara miz yok holman içerde top alamiyor jason keep i izleyenler top nasil alinir hatirlasinlar içeriye top indirilmiyor deniyor içerdeki adam top almak için kendini gösteriyormu hayir pivotlarimizin post up oyunu yok geçen sene ligin en kaliteli oyuncusu bizdeydi ama bu sene maalesef öle diil daçkada tofasta karsiyakada çok kaliteli oyuncular war marco killingsworth süper bir oyuncu onun gibi 1 oyuncu bizde yok

Yapmayın arkadaslar yabancılarımız kaliteli oyuncular.Daha birarada oynayalı ne kadar zaman oldu hepsi birbirini tanıdıkca katkılarıda artacaktır.

Hem alınacak olan 3 numara çok kaliteli olacak Marka bir isim olabilir daha önce Dacka da oynayan Riche FRHAM tarzında bir oyuncu olacak gibime geliyor.

Bu takımın yeni gelecek oyuncuyuda katarsak 1.5 aya ihtiyacı var.

1905' Alıntı:
arkadasa katiliyorum yabancilarimiz vasatin üstü iyi oyuncular ama hiç biri malik dixon kalitesinde degil takimi tasiyacak oyuncu deil tam 1 5 numara miz yok holman içerde top alamiyor jason keep i izleyenler top nasil alinir hatirlasinlar içeriye top indirilmiyor deniyor içerdeki adam top almak için kendini gösteriyormu hayir pivotlarimizin post up oyunu yok geçen sene ligin en kaliteli oyuncusu bizdeydi ama bu sene maalesef öle diil daçkada tofasta karsiyakada çok kaliteli oyuncular war marco killingsworth süper bir oyuncu onun gibi 1 oyuncu bizde yok

ya şimdi herkesi dixon ile kıyaslarsak hata ederiz. eğer maçlar 1e bir olsaydı geçen sene şampiyon olurduk. bu sene kimse malik değil, genelde takım oyuncusu özelliğinde. bu yüzden yani takım oyunu oynamak için adamların birbirine alışması lazım. şimdi bir örnek vericek olursak mersindeki oyuncular. hiçbirine kaliteli diyemezsin. ama iyi bir hazırlık aşaması geçirdikleri belli. başlarında da aklı başında bir koçları var ve takım oyununu çok pozitif oynuyolar ve bu oyunla fener-ülker'i zorladılar fener-ülkerin kadro derinliği uzatmada belirdi ve anca öyle kazandılar. inşallah anlaşılmışımdır çünkü biraz dağıttım gibime geldi :oops:

malik dixon çok büyük bir oyuncu ama geçen sene takımı nereye taşıdı?
bu sene elimizde malik kalitesinde oyuncu yok ama çok mücadele eden bir takımımız var ve iyi oyunculardan kurulu.
bu sene başarılı geçecek efesi bilmem ama febeşülkeri geçebiliriz!

redsong' Alıntı:
malik dixon çok büyük bir oyuncu ama geçen sene takımı nereye taşıdı?
bu sene elimizde malik kalitesinde oyuncu yok ama çok mücadele eden bir takımımız var ve iyi oyunculardan kurulu.
bu sene başarılı geçecek efesi bilmem ama Fenerbahçeşülkeri geçebiliriz!
Geçen sene başımızda coch yoktu,Malik ne yapsın.

Bana bu seneki yabancılarımız sıradan geldi,iyi oyuncu kendini ilk maçtan belli eder.

ben en başından beri iddia ediyorum gs nin kadrosu gayet iyi sadece bir arada oynamayave antrenman yapmaya ihtiyaçları var diye tübad da bu açık şekilde ortaya çıktı. aynı sıkıntıyı fenerbahçe ü. de yaşıyor oysa uzun süredir bir arada antrenman yapan mersin ve banvitin de hali ortada şimdi kimse gs mersinden daha kötü takım demesin ama o maçıda zorlanarak aldı acaba aynı hazırlık sürecinden gs geçmiş olsa mersin ne kadar durabilirdi karşısında gs'nin.... bu sene bjk ct kapalı kutu bunun yanısıra ilk dördü zorlayacak takımların içinde bjk banvit gs ve bu oyunu sezona yayarsa mersin var..... alpella yı herkes kek takım gibi görüyor ama çok can yakabilirler bu sene bu seneki lig geçen yıldan çok daha iyi olacak

Bakıyorum da hemen birkaç hazırlık maçıyla asıp kesmeye başlamışız.Pota altındaki adamlarımız çok kaliteli hemen yorum yapmayalım olumsuz yönde...O şekilde düşünecek olursak Solomon bu kadar bencil oynadı bu kadar top kaybı yaptı.Attığı sayılara rağmen mağlubiyette son anlardaki hataları yüzünden rol oynadı.Peki diyebilir misiniz Solomon çok kalitesiz?Bunları yapmayalım.Sezon başlasın o zaman her türlü eleştiri yapılır...
Mesela futboldan örnek verecek olursak Gerets bu sene hazırlık maçlarında pek bişey denemedi,ligde denemeye kalktı durum facia...Bırakın Murat Hoca uyguladığının dışındaki şeyleri de denesin.Belki burada deneyip verim almadığı şeyleri ligde kullanmayacak.Bu konuda biraz sabır göstermek gerekir BENCE...
Ayrıca Malik Dixon sevdası da bitmemiş görünüyor.Eğer o da sizin onu sevdiğiniz kadar Galatsaray'ı sevse gitmezdi.Aldığı para az-uz değil yani.Onunki aşırı profesyonellik oluyor.Başka takımlarda alacağı parayla bizden alacağı para arasında uçurum olmayacak üç aşağı beş yukarı aynısını alacak.Sadece yetenekli olduğu için bir oyuncuya böylesine körü körüne bağlı kalmamalıyız bence...Olan oldu.Giden gider kalan sağlar bizimdir.

bn mersin haseron galibiyetleri forumun olumsuz gorusunu degıstırr dıye dusunuyodum ama cogu kısı acımasızca elestiri yapıyor bu yanlıs bıkere.
X abininde dedigini dusunup bu takımın daha taktık ıdmanlara tam anlamıyla baslamadıgını dusurnursek takımın defansta savruk olması gayet normal.
hem murat hoca ıstedıgı takım oyunu anlayısını yınede takıma asılamıs durumda bunun en ıyı ornegı 82 sayı attıgımız haseron macında dahı skor yukunu tek ustlenn kımse yok herkez skora katkı yapmıs durumda
mc govan ilk mactakı suskunlugunu ustunden attı hem ılk macta attıgı 4te 0 serbest atıstan sonra diğer maclarda bu yuzdesını gayet topladı ve bnce pota altına yapılan en yararlı transferlerden bırı
jerry holman son 2 macta oynadı ve tam hazır olmamasına ragmen cok olumlu basket oynadı
ayrıca mitchel son derece kalıtelı basketbol oynuyor sitilide hic fena degil ve sayı tutkusu yok boyle ama sayı potansıyelı herzamn mevcut guardlar herzamn is yapar
yani bu takım tam olarak takım oldugunda korkulacak bır takım olcaklarına eminim

utku'ya ve biglion'a katılıyorum iki maç ile asıp kesmeye başlamışsak vah halimize. kaldı ki bizden daha hazır takımları yendik. biz de hazır olsak demek ki neler olacak.

mitchell'da bir tolbert görüyorum. onun stiline benziyor açıkçası. oyun zekası da gayet iyi.

glen mcgowan ise henüz yeni ısınıyor takıma. ikinci maçında 13 sayı attı bu küçümsenecek bişey değil. onun gibi bir uzunu kim istemez? kaldı ki biz istemesek İtalya'ya gidecekti.

Holman'ı ise hepimiz üç aşağı beş yukarı tanıyoruz. Sakatlığın etkilerini atıyor üzerinden. Isındığı zaman Fatih ve Cemal ile birlikte pota altını dar ederler rakibe.

Bu kadroya ayakları çabuk, içeriye drive'ı seven ve iyi şut atabilen bir forvet aldığımız zaman kadronun kimyası oturacak diye düşünüyorum.

Haftaiçi her sabah 9.30-11.00 arasında D Spor ekranlarında yer alan GÜNAYDIN SPOR'un yarın sabahki konuğu Galatasaray Koçu Murat Özyer.
Önceki gün sona eren Banvit-Tübad turnuvası sonrası Murat Özyer Galatasaray'da yaşanan gelişmeleri ve sarı kırmızılı ekibin hedeflerini açıklayacak.Euro lig ve Türkiye kupası programın diğer konuları arasında.Tuba Ağaoğlu ve Nejat Sayman'ın sunduğu programa Murat Özyer saat 10.00'da dahil olacak...
kaytnak megabasket
insallah transferle ilgili olnumlu gelismeler wardir

Bızım yaptıklarımız asıp kesmek degıl bence..
Takımın bı ısık vermesı lazım tabı neresınden bakmak lazım sız olumlu yonlerden bakıorsunuz ben ıse tubıad ıcın konusuom olumlu bı yon goremedım takımda..
Tamam super bı oyun beklemıodum ama bazı ısımlerden cok sey bekledıgımız ve verım alamadıgımız ortada..
Sımdı Murat abıcım sana soruom 2.15 lık adamın pota dıbınden 3 tane bombos sut mu dııym turkıne mı dıyım ondan kacırması taktık ıdmanla olacak ıs degıl..
Onun dısında gecen senenın bjk sıne donduk
Icerde savasan yabancı pıvotlar dısarda ucluk sallayan turk oyuncular..
Gırerse galıbıyet gırmezse hezımet sonumuz bole gıdecek gıbı gorunuo..
Amabu takımın once savunma yapmasını ogrenmesı sart..
Turkıye kupası macları bızım ıcın ıı bı ornek olacak emın olabılırsınz ondan sora takım hakkında cok daha detaylı ve genıs bılgıler verılebılır..

3 mac sonunda begendıgm oyunculara gelırsek takımda ıstıkrarsızlık soz konusu belkı yorgunluk belkı hazırlık macı olması nedenlerı ama 3 macı baz alırsak mıthat demırel bence en hazır gozuken oyuncu gıbı geldı bana murat kaya da ıkıncı olarak begendıgım oyuncu..

Onun dısında 3 numara sıkıntısı acaıp sekılde bellı oluo..
Son olarak ısımlere bakarsak pota altında sorun yasamayız gıbı gorunuo ama topu pota altına ındırebılırsek bunu yapcaz..

Gelelım guardımıza cok ıı bı sutor ama cok degısık top kayıpları var adamı delırtıo bı anda :S
Bole dıosun kı nasl yaptı da kaybettı :S

Sonuc olarak olumsuz bı tablo cıkarmadım ortaya sanırm :)

Turkıye kupasında o gruptan 1. cıkmalıyız

Takıma taktik olarak birşey vermezsen maçtada birşey bekleyemezsin.
Konsantrasyon olayınıda tam sağlıyamazsın bu nedenle.
Bizim için herşey Türkiye Kupası maçlarında ortaya çıkacak.
Pota altı olayıda bazı oyuncularla ilgili ne kadar çalışırsan çalış değişmicek şeyler vardır...(Asım Pars stepsleri, Şemsettin Baş zorlamaları...)