TÜBAD Basketbol Turnuvası

36-34 geride kapadık ilk yarıyı.yine aynı sorunlarımız devam ediyor.hiç savunma yapamıyoruz.

ilk yarı pek savunma yapamasakta.. özellikle 3. periyotta savunmamız harika oynadı 20-4 lük bi seriyle maçı kopardık ... ve maçı 82-63 kazandık maçın yıldızı tufandı 20 küsur sayı attı :claps

2. yarı daha iyiydik tufan bugün banvit maçına göre çok iyiydi.Banvit maçında içerden pek oynamamışktık.bu maçta içerden oynadık fatih mc gowan ve holman iyi oynadılar.sonuçta oyuncular birbirine ısınırsa çok iyi bi takımız olucak inşallah :) :) :)

Biraz sabır göstermek lazım kesinlikle. Kaliteli bir kadroya sahibiz kesinlike. Her oyuncu her an oynayabilir takımda.

Karşı takımdaki Cissenin sanırım kanatları var. Neler yaptı öyle. Hayran oldum gercekten. Hele Holmana yaptıgı blok defalarca izlenemye degerdi. Zaten mactan önce Murat hocada söyledi karşı takımda takip ettigim iyi oyuncular var diye,biride Cisseydi.Fatih biraz örnek alsın ondan,potanın içine vurmayı ögrenmeli.

İlk yarıda hiç umut vermeyen sıradan bi takım görüntüsü;ikinci yarıda ise şemsiyeyi tamamen ters tarafa çeviren ii savunma yapan,akıllı ve içerden hücum eden organize bi takım.Bana kalırsa bugünkü maçın genel özeti bu.

Bugün guardlarımız hiç iyi oyunu okuyamadı,yapılan asistlerin çoğu Murat ve Tufan'ın akıllı oyunlarından geldi.Mitchell özellikle çok sönük oynadı.Pota altında ise Burak Sezgin'i hiç,Cemal'i ise çok az kullanmamıza rağmen biraz gayret artırınca ikinci yarıda boyalı bölgeyi adeta rakibe dar ettik.

McGowan hem savunmada hem de hücumda çok olumlu işler yapabileceğini gösterdi keza Holman eski günlerine dönüş sinyalleri verdi.Pota altı savunmamız biraz konsantre savunma anlayışını oturtabilirsek gayet caydırıcı olacak.

Değinmek istediğim ve çok da fazla üzüldüğüm bi nokta ise Fatih Solak'ın 2.13 boyuyla ve upuzun kollarıyla elini geri çekmese smaç faul yaptıracağı pozisyonlarda gereksiz fake ler yaparak pozisyonları boşa harcaması.Oysaki o cüssede bi adamın oralarda topla buluşup smaç yapamaması büyük eksiklik ki Fatih güçlü kolay yıkılmayan bi uzun.

Düne nazaran özellikle ikinci yarıda iyi savunma yaptık ve maçın yıldızı hem hücumda ama benim için daha önemlisi savunmada inanılmaz gayret gösteren ve süper savunma yapıp rakibi çirkefliğe yönelten Tufan.Ben aslında Tufan'ı hiç sevmem.Yeteneklerine söyleyecek hiçbi sözüm yok ama bu yetenekleri bi türlü olmulu yönde geliştiremedi ve en büyük eksiği sürekliliği asla yok bi maç çıkar 30 atar,2 maç 1-2 sayıyla idare eder.Eğer bugünkü azmini,hırsını genele yayabilirse Galatasaray önemli bi adama silaha sahip olmuş olur.

Ve takımımızda herşeye rağmen bugünkü atılan yüksek skora rağmen kesinlikle ve kesinlikle şutuna güvenebileceğimiz,istikrarlı şut atan bi oyuncu eksikliği var 3 numarada.Bunu da giderirsek özellikle ikinci yarıda yapılan savunmanın bana vermiş olduğu ümitle iyi şeyler yapabileceğimizi düşünüyorum en azından.

Aldığımız bu galibiyetle 3.lük maçına çıkma hakkına sahip olduk ve yarın saat 14.00'da Mersin Büyükşehir'le karşılaşıcaz.O maç ta kupa ve lig başlamadan önce önemli bi hazırlık maçı ve sınav olacaktır bizim için.Umarım kazanırız.

2.yarıda olumlu bir görüntü vardı sahada.Ama herkesin de söylediği gibi Fatih anlam veremediğim hareketler yaptı.Çemberin altında hangi uzun topu yere vurur acaba...Elbette Fatih :? .Bu şekilde bir çok top kaptırdı.Pota dibinden attığı şut kendi arkasına gidiyor panyaya bile temas etmiyor top.Bazen de olumlu işler yapıyor.Fatih biraz daha düşünerek ve mantıklı oynarsa çok iyi olur.
Tufan bir önceki maçın aksine çok çok daha iyiydi.Geçen sene en büyük sıkıntıyı yaşadığımız pota altı bu sene en önemli silahımız olur eger kullanılırsa.3 numaraya da artık transfer yapılsın uyum sireci var daha gelecek adamın
Ayrıca Bnei'nin hocası tam bir komedi ya.Gülmekten kırıldım.Rüştü'ye bile bu kadar gülmememiştim :kop

geçen seneden çok daha iyiyiz
iyi bir 3 numaraya ihtiyacımız var.

Konya-Fenerbahçe maçıyla çakıştığı için ara ara seyrettim maçı.
Tufan günündeydi.Ne attıysa soktu.Banvit maçındaki performansıyla bu performansı arasında akla kara kadar fark var.Murat abi Tufan konusunda haklı gözüküyor.Bu kadar dalgalanmaması lazım.
Fatih ne zaman smaç denemeye başlayacak merak ediyorum.Smaç yapması gereken pozisyonlarda 2-3 fake yapıp turnike kaçırdığı anların haddi hesabı yok.Bu haliyle bize saç baş yoldurur.
Murat,Mc Gowan,Holman ve Mitchell da iyi bir performans gösterdiler.
Bugünkü Mersin maçı benim için belirleyici.Eğer hedef Uleb ise Mersin türü takımları altımıza almamız gerekiyor.Ayrıca Hakan Demir'in sert savunmasına karşı neler yapacağımız da lig için iyi bir referans olacak.Mersin 1 gün daha dinlenmiş çıkacak bize göre.Bizse dünkü maçtan 18 saat sonra başka bir maça çıkmış olacağız.Bu noktada derin kadromuzun yorgunluk problemi yaşayıp yaşamayacağın da göreceğiz.Kısacası ideal bir hazırlık maçı olacak.

bu takım gerçekten çok kaliteli tufanda çok iyi oynadı.ama herkezin bildiği gibi sürekliliği yok tufanın mersin maçında bakarsın hiç bişey yapamaz.fatihse önemli olan vücudunu kullanıp oraya gelmesi benim için önemli olan böyle olunca adam adama savunmada büyük avantaj sağlıyor.elbet potanın içinede basar
bu maçta biraz daha takım görüntüsündeydik her maçta biraz daha iyi ve takım halinde oynarsak bu takım gerçekten iyi yerlere geliriz

fatih solak gerçekten çok kısıtlı özelliklere sahip bi oyuncu..tek özelliği güçlü fiziği ve boyu ama ikisini de kullanmasını bilmiyo bu takımda ne işi var ..fenerbahçe ülker talipdi kendisine keşke satsaydık holman daha fazla süre alırda fatihe nazaran. smaç yapmayıda unuttu kendileri :)

bence fatih yazı bu hareketleri çalışarak geçirmiş. bence fake basketbolda şut kadar önemli bir mevzu. fatih hazırlık maçlarında hangi pozisyonda smaç hangi pozisyonda fake göstericeğini öğrenicek. yoksa hazırlık maçları neyime yaradı. yani anlatmak istediğim bu hareketleri hazırlık maçlarında kullanıp iyi kıvırdığı taktirde ligde 10küsür sayı ort tutturur 2 turnike kaçırdı diye adamı infaz etmeyelim hemen.

mitchell çok tutuk.bu sene dixon'ı çok ararız.takımın 3lük yüzdesi 7/1 . takımda şutör eksikliği çok büyük.şu anlık yabancı tercihlerimizden takıma katkı yok.bu maçları izledikçe, takım bu sene için umutlarımı kırdı...

istikrarsızlıgımız devam ediyor savunma yapmayı bilmiyoruz skor yükümüzü kaldırabilecek 1 numaralı skor opsiyonumuz yok insallah iyi bir 3 numara ile kapatırız acıgımızı
:atki

Öncelikle ben Hakan Demir'i tebrik ediyorum.Bu kadar gösterişsiz ve bana göre 2.lig seviyesindeki Mersin B.B kadrosunu müthiş kullanıyor.Müthiş bir headcoach.
Herkesin belirttiği gibi savunmada çok aksıyoruz.Ve uzunlarımızda hücumda dışardan oynama alışkanlığı var Glen dışındakiler için bu kabul edilemez.Eksiklikler giderilecektir şüphem yok . Ama kupadan önce biraz zor görünüyor.Tahminim grubu 2.bitiririz...
Ancak lige çok iyi başlayıp sürdüreceğimizi düşünüyorum.İlk 4 hedefine şu anki tablo ulaşacağımızı göstermese de ben ligde daha hazır ve zinde bir takımla bu hedefi gerçekleştireceğimizi düşüyorum.Bu kadar uzun opsiyonu başka takımlarda yok.

Aslında yapmamız gereken iki ana şey var...

1- Topu hucumlarda kesinlikle içeriye indirmek (ki burda Fatih ve diğer uzunlarımızın-Glen dışında-kesinlikle içerde kalması lazım)

2- Alan savunması yapmak. İyi yapıyoruz. Ümit Sonkol boyalı alana geldiğindeki pas alışverişi yüzünden basit sayılar yedik. Ordaki oyuncuya Glen ile adam adama yaparsak bence çok katı bir alan savunmamız olur ve rakibi dış (ve zor) şuta zorlarız.

çok iii olmayan ama önemli 1 derece aldik takimimiz genel olarak sawruk savunmayi iyi yapamayan 1 takim görüntüsünde
darrel mitchel kalitesi belli ama 1 malik dixon deil ama 1 ron johnson gibide kapasitesiz deil

glen mc gowan adamimiz hareketli ama eline hakim deil içeri girerken uçuyor çok ii giriyor ama topu çember yerine panyaya wuruyor adamimiz çok sawruk ama yinede olumlu 1 transfer faul atamama sorununu düzeltmesi lazim

jerry holman çok süre alamadi ama bildigimiz holman fatihe pivotlugu gösterircesine fatih bunu yap dercesine aldigi her topu olmasi gerektigi gbi smaci weriyor orta mesafesini we faul problemini düzeltse çok iii olur

murat kaya bence bu sene en ii transferimiz ama o da malik gibi basketbolun tek yönünü oynuyor sadece hücum yapior we malik gibi de 1 skor gücü yok olmasida beklenemez çünkü öle 1 türk oyuncu yok ama murat ligin en kaliteli yerli oyuncularindan 1 i
alinacak 3 numarayi baya kaliteli bulmak istiyorlarmis acaba kimle ilgileniyorlar kupaya kadar alinmasi gerekir

yanılmıosam 57 sayı attımız maçta mitchell 16 sayı attı,tutuk eleştirilerine bir cevap verdi.ama benim asıl dikkatimi çeken ise mitchell in geçen maçta 5 faul alması...umarım bu bir istisnadır.

Bugün Fatihle biraz sohbet etme imkanı buldum.Kendisi adına 10 gündür takımla çalışabildğini söyledi.
Taktik idmanlar daha tam uygulanmıyor galiba dediğimde onayladı.
Herşey yolundaymış takımda şu an.