İlk yarıda hiç umut vermeyen sıradan bi takım görüntüsü;ikinci yarıda ise şemsiyeyi tamamen ters tarafa çeviren ii savunma yapan,akıllı ve içerden hücum eden organize bi takım.Bana kalırsa bugünkü maçın genel özeti bu.
Bugün guardlarımız hiç iyi oyunu okuyamadı,yapılan asistlerin çoğu Murat ve Tufan'ın akıllı oyunlarından geldi.Mitchell özellikle çok sönük oynadı.Pota altında ise Burak Sezgin'i hiç,Cemal'i ise çok az kullanmamıza rağmen biraz gayret artırınca ikinci yarıda boyalı bölgeyi adeta rakibe dar ettik.
McGowan hem savunmada hem de hücumda çok olumlu işler yapabileceğini gösterdi keza Holman eski günlerine dönüş sinyalleri verdi.Pota altı savunmamız biraz konsantre savunma anlayışını oturtabilirsek gayet caydırıcı olacak.
Değinmek istediğim ve çok da fazla üzüldüğüm bi nokta ise Fatih Solak'ın 2.13 boyuyla ve upuzun kollarıyla elini geri çekmese smaç faul yaptıracağı pozisyonlarda gereksiz fake ler yaparak pozisyonları boşa harcaması.Oysaki o cüssede bi adamın oralarda topla buluşup smaç yapamaması büyük eksiklik ki Fatih güçlü kolay yıkılmayan bi uzun.
Düne nazaran özellikle ikinci yarıda iyi savunma yaptık ve maçın yıldızı hem hücumda ama benim için daha önemlisi savunmada inanılmaz gayret gösteren ve süper savunma yapıp rakibi çirkefliğe yönelten Tufan.Ben aslında Tufan'ı hiç sevmem.Yeteneklerine söyleyecek hiçbi sözüm yok ama bu yetenekleri bi türlü olmulu yönde geliştiremedi ve en büyük eksiği sürekliliği asla yok bi maç çıkar 30 atar,2 maç 1-2 sayıyla idare eder.Eğer bugünkü azmini,hırsını genele yayabilirse Galatasaray önemli bi adama silaha sahip olmuş olur.
Ve takımımızda herşeye rağmen bugünkü atılan yüksek skora rağmen kesinlikle ve kesinlikle şutuna güvenebileceğimiz,istikrarlı şut atan bi oyuncu eksikliği var 3 numarada.Bunu da giderirsek özellikle ikinci yarıda yapılan savunmanın bana vermiş olduğu ümitle iyi şeyler yapabileceğimizi düşünüyorum en azından.
Aldığımız bu galibiyetle 3.lük maçına çıkma hakkına sahip olduk ve yarın saat 14.00'da Mersin Büyükşehir'le karşılaşıcaz.O maç ta kupa ve lig başlamadan önce önemli bi hazırlık maçı ve sınav olacaktır bizim için.Umarım kazanırız.