Tufan Ersöz Röportajı
Geçtiğimiz günlerde Tufan Ersöz'le bir röportaj gerçekleştirdim ve sizlerle paylaşmak istedim.
*Şimdiki takımın Galatasaray Cafe Crown'u bir kenera bıraktığımızda kariyerinde daha önce Darüşşafaka, Tekelspor, Beşiktaş, Efes Pilsen ve Muratpaşa Belediyesi takımlarında oynadın. Bu takımlar arasında kariyerinde en güzel günlerinin geçtiği takım hangisiydi ve ileride tekrar çalışmak istediğin bir antrenör varmı?
Bu saydığın takımlardan benim için özel olan bir takım var. Oda Efes Pilsen. Benim orada 2'si A takım olmak üzere 10 senem geçti. Orası benim yetiştiğim ve büyüdüğüm yer. Benim için hep özel kalacak. Antrenör olarak ise bir daha şu isimle çalışmak istiyorum dediğim biri yok. Önemli olan var olan antrenörlerin benimle çalışmak istemesi.
*Türk basketbolseverler seni daha öncelerde skorer kimliğinle tanırdı. Ancak son yıllarda oyununun her iki yönünde de takımına çok önemli katkılar sağlayabiliyorsun. Oyununda savunma yönünüde geliştirdiğin apaçık ortada. Bu konu hakkında neler söylemek istersin, hala oyununda eksiklikler olduğuna inanıyormusun?
Basketbolum olgunlaştıkça ve hedeflerim büyüdükçe oyunun iki tarafınıda çok iyi oynamak zorundasınız. Ama benim için artık attığım kadar attırmamaktan ve işin emek kısmında da bulunmaktan çok keyif alıyorum. Ve galibiyeti bunların getirdiğine inanıyorum. Oyunumda hala eksikler var. Çünkü basketbol öyle bir oyun ki her gün kendinizi biraz daha geliştirebilirsiniz. Ve bende bunu yapmaya çalışıyorum.
*Avrupa'da yada NBA'de aktif basketbol yaşantısını sürdüren oyuncular arasında örnek aldığın bir isim varmı?
Avrupada örnek aldığım değilde oyunculuğunu çok beğendiğim Panathinaikos'dan Dimitris Diamantidis var. Ayrıca Efes Pilsen'de de oynamış olan Trajan Langdon'u çok beğenerek izliyorum. NBA'de ise benim pozisyonum olmamasına rağmen Tim Duncan favori oyuncum.
*İlerideki hedeflerin arasında neler var?
İlerideki hedeflerim Galatasaray'ın hedefleri ile doğru orantılı. En yakın hedefler olarak size bu sene playoff finali diyebilirim. Avrupa'da ise gidebildiğimiz en iyi nokta. Fınal neden olmasın diyorum. Ayrıca kendim için, milli takım hep hayalim ve bir gün orda olacağıma inanıyorum.
*Beko Basketbol Ligi'nde takım olarak gösterdiğiniz başarılı grafikle ilk devreyi lider kapatmayı garantilediniz. Bu konu hakkında neler söylemek istersin? Antrenör Murat Özyer'in sezon başında belirlediği sistem istenilen seviyeye geldimi?
Lider kapamak güzel ama en önemlisi zor olanı yani orada kalmayı başarmak. 2. devre bunun için savaşacağız. Takım beklediğimiz gibi sisteme ve birbirine daha fazla alışıyor ve forma giriyor. Murat Özyer'in ise takımdaki dengeleri sağlaması en büyük avantajımız.
*Takımdaki arkadaşlık havası nasıl? Yabancı oyuncular hakkındaki düşüncelerin neler?
Arkadaşlık ve yabancı oyuncuların uyumu süper. Hiçbir problem yok. Yabancıların hepsi çok iyi oyuncular, takımı benimsediler. Kesinlikle daha iyi olacaktır.
Sezon başından bu yana Beko Basketbol Ligi'ndeki şampiyonluk adaylarından biri olarak gösteriliyorsunuz. Sen bu konuda neler düşünüyorsun?
Şampiyonluk çok zor ama çok keyifli bir hedef. Bunun için kurulmuş 4-5 takım var bu sene. Ama kendi kendimi sorguladığımda bize çok şans veriyorum. Böyle düşünmemin bir diger sebebi ise büyük Galatasaray taraftarı.
*Bir süredir sakatlığın sebebiyle forma giyemiyorsun. Elbetteki takımdaki en önemli parçalardan biri sensin. Seni tekrar ne zaman sahalarda yeniden göreceğiz, sakatlığın hakkında biraz bilgi veririmisin?
Sakatlığım her geçen gün daha iyiye gidiyor düz koşulara başlayalı dört gün oldu ve doktorumun söylediği bir haftaya kadar takımla çalışmalara başlayabileceğim ama tabiki tekrar form tutup oynamam biraz zaman alabilir.
*Uleb Cup'ta ilk tur gruplarından çıkmayı hemen hemen garantilediniz. İlerleyen turlardaki hedeflerinizden biraz bahsedermisin?
Uleb Cup'taki takımların çoğu çok kaiıteli ve kupayı hedefleyen takımlar. Bu kupada adım adım gideceğiz diye düsünüyorum. İlk adımı geçtik.. Daha sonra sıradaki turlar inşallah. Biraz inanırsak kendimızi bir anda hiç tahmin bile etmediğimiz bir yerde bulabilirıiz.
*Avrupa Kupaları'nda mücadele eden diğer takımlarımız Beşiktaş Cola Turka ve Türk Telekom'un Uleb Cup'ta, FB Ülker ve Efes Pilsen'in de Euroleague'deki şansını nasıl değerlendiriyorsun?
Beşiktaş Cola Turka ve Tür Telekom'un en az bizim kadar kupada şansı var diye düşünüyorum. Beşiktaş Cola Turka hatasız başladı çok iyi gidiyorlar. Telekom'da iyi durumda. Umarım onlarda başarılı olurlar. Euroleague'de ise Efes Pilsen bu sene iyi bir yatırımla baştan aşağı ekibini yenıledı. Zor devreyi atlattılar bence. Efes'in Final Four şansını Fenerbahçe Ülker'den daha çok görüyorum.
*Son olarak Galatasaraylı taraftarlara ve diğer basketbolseverlere söylemek istediklerin neler?
Burdan Galatasaray taraftarına söyleyeceğim tek bir şey var. Hasret bir tek onlarla son bulabilir. Biraz taraftar kendini gösterdi ama bu onların gerçek gücü değil, ben bunu biliyorum. Gerçek güçlerini en yakın zamanda göstereceklerine inanıyorum.
RÖPORTAJ:Mert Genç