Türkiye Kupası Çeyrek Final | Galatasaray 73-79 Anadolu Efes

19 şubat Perşembe, saat 19:30.

Gaziantep'teki Galatasaraylılardan salonu doldurmasını bekliyorum.

Arroyo yok ama Efes de baya formsuz bu aralar. Draper'ı rotasyon dışı bıraktıktan sonra savunma dengeleri de bozuldu. EL'de 8 ligde 6 yabancıyla oynamaları onları etkiliyor. Bu sezon Türkiye Kupası'nı kazanmak ilaç gibi gelecektir ve büyük de bir moral olur bizim için.

Başarılar aslanlara.

Bu sene maçlarımız çok aksiyonlu geçiyor en son ne zaman çift hanede maç kazandık hatırlamıyorum bile. Yine yakın skorlu geçer. Bu maçı alırız bence. Ender Arslan Arroyoyu pek aratmıyor. Micov ve pocius vites artırması lazım.

Her maçımız farklı bir havada oynanıyor. Çok inişli çıkışlı grafik sergiliyoruz. Yine sürpriz kutusu gibi bir maç, bakalım ne olacak.

Efes maçı için bir şey diyemiyorum,ama kupayı maalesef alamayacağımızdan adım gibi eminim,Efes maçının başlama ve final maçının başlama saatleri arası 69,5 saat.Anadolu Efes'i yensek bile yarı finalde Darüşşafaka ile oynayacağız,finale Ülker veya Karşıyaka'nın çıkacağını varsayarsak takım dar rotasyonla 3 günden daha az sürede 3 üst düzey maçı kaldıramaz.

Bu kupayı almamız çok zor şu şartlarda.
Takımın 1 ve 5 numarasi eksik.
Şutörleri formsuz.
Pocius ve Micov çok iyi sayı katkısı vermeli.
Ender daha çok takımı oynatmak çabasında olmalı.
KG daha çok sorumluluk almalı.
İşimiz zor ama Allah büyüktür.

Galatasaray basketbol takımının ilk maçına gideceğim bu maçla. Futbol takımına 10 küsür defa gittim ve kaybetmedik bugüne kadar. İnşallah Yenilmez Armada'ya da uğurlu gelirim.

Nikolov sorunu olmasaydı point guard pozisyonun da kupa boyunca iyi süreler alabilrdi hem bu sürelerde Ende ve Sinan dinlenme şansı bulabilirlerdi ve ayrıca burada alınacak galibiyet ve olursa kupa takımın ligdeki gidişini ateşleyebilir.

Güzel bir hazırlık maçı olacağını düşünüyorum lig için. Arroyosuz oynamaya alışıyor takım ki alışmalı da. Bu saatten sorna görmemiz gereken takım elit hücumcu sınırlı müdafacı değil mücadeleci bir takım olmalı bunu başarabilirsek Efes'e karşı şansımız var. Yine de lig daha önemli (Euroleague matematik dışındaki her yaklaşımda bitti diye düşünüyorum), dar kadroyu çok zorlamamak daha iyi olur belki de o yüzden "öf-pöf kim oynayacak şimdi Efes'e karşı" modeli de sahada olabilir.

İki sene önce Ataman yönetiminde önce Domercant'ı, iki ay sonra da doping yaptığı için Hawkins'i kaybetmiştik ve kupa çeyrek finalinde Efes'le karşılaşmıştık. O sezon Efes'in kadrosu bizden çok üstündü kağıt üstünde ama Farmar'lı Vujacic'li Savanovic'li Kerem'li Sinan'lı Efes'i hem de çok formsuz olmamıza rağmen yenmiştik. Sonra Banvit'i de eleyip finalde FB Ülker'e hakem skandalı yüzünden kaybetmiştik.

Ataman böyle zor durumlardan müthiş başarılar elde etmeyi sever. İşimiz zor ama ben ümitsiz değilim.

2010-2011 senesinden beri ilk defa bir Efes maçı için endişeleniyorum. Hiç bir Efes maçında nedense kaybedeceğiz gibi bir endişem olmamıştı geçen sene ki kupa yarı finali hariç. Ama durumlar çok farklı artık. Ergin hocaya Allah kolaylık versin. Çıkmadık candan ümit kesilmez.

Maric'in geri dönüşüyle uzun rotasyonumuz rahatladı diyebiliriz. Erceg, Kerem, Young ve Maric. Kısalarda Arroyo'nun eksikliğini hissedeceğiz illa ki ama Ender bu aralar formda neyse ki.

Öte yandan Efes'te Draper'ın lisansı iptal edildi ve bir yabancı daha oynamayacak mecburen. Bakalım kimi eleyecek Ivkovic?

Şansımız az değil bence.

Maçı alırız alamayız bilmiyorum ama kupanın dar fikstürünü ve muhtemel eşleşmeleri düşününce bu rotasyon ile nefesimizin yeteceğini pek düşünmüyorum. Arroyo'nun yokluğunu oldukça hissedeceğiz. Maça gelirsek de, favori Efes ama çok formda olmadıkları için çıkmadık candan ümit kesilmez, takım sahaya yürek koyarsa tabi. Fakat dediğim gibi Efes'i geçsek bile kupayı alabileceğimizi zannetmiyorum.

Bu macin kesin favorisi Galatasaray'dir.. Degerini hala bazilarinin anlayamadigi Ergin hocamiz en buyuk guvencemiz olup, Arroyosuz da onsuz da bunsuzda onca derde sikintiya ragmen iddamiz,hirsimiz en buyuk gucumuz.

Darüşşafaka Doğuş 3.yarı finalist oldu.
Ted Ankara 27'de 4 gibi korkunç bir üçlük yüzdesi ile oynadı.
3'lukleriyle var olan takımlar,3'lukleriyle biterler.