ULEB CUP

Abı sana bısı dıeyyım mı su kadro transfer yapılmadan oynasa grupta 2 veya 3 sırayı alır.Tabı bunlar benım gorusum.En az uc tane yabancı acıgımız var gorunen.HErsey onların elınde alınan oyuncular favorı halıne bıle getırebılır bızı..
 
Bazı arkadaşlar izlemediği takımların olduğu bu grupta nasıl bu kadar kesin yargılarla konuşabiliyor anlamış değilim. Ayrıca şu anda bizim kadromuzda belli değil. Belki geç kalıp transfer yapamayacağız.Belki herkesi şaşırtan , süper , transferler yapacağız. Şu an bizim takımımızda salon da dahil bişey belli değilken bunları az çok bilen ve kafasında kurgulayan Murat Hoca 'nın dediğine saygı duyalım.Şu an yapacağımız tek şey taşların yerine oturmasını beklemektir bence. Ondan sonra az çok belli olur zaten.
 
ya abi hollanda takımı belçika takımı ve ulebın ılk romen takımı var grupta..diğer takımlarda sırp ve ispanyol 5.si...şimdi sen bu grupta ilk üç (hatta ilk 4) giremeyiz diyorsan keske hiç katılmasaydık turnuvaya..Besıktasın kocu bıle ilk 8lafını agzına almaya basladı lutfen arkaslar
 
Eğri oturup doğru konuşaım.

Ne yazik ki en zor gruba düştük.Biraz önce araştırma yaptım takımlar hakkında ve

KK Hemofarm
Akasvayu Girona
Spirou Charleroi

bu takımlar sağlam takımlar.Ancak ben genede şansımızın olduğunu düşünüyorum.Zor olacak ama doğru yabancılar ve taraftar ambiyansı ile güzel yerlere gelebiliriz.

Bol şans Aslanım...
 
Gokceye katılıyorum 3 takım bizi zorlar hatta Charleroi ve Hemofarm ile iyi transferler yaparsak basabas oynarız ama Girona grubu domine eder.Gruptan cıkmak basarıdır bence ama otesi cok zor.
Tahminim gecen seneden biraz daha derli toplu ama hemen hemen aynı kapasiteye sahip bir takım olacagız.Ligde 4 - 6 arası ve play off yarı finali , Ulebte gruptan cıkıp elenmek gercekci hedefler olacaktır..
 
Ayrıca rakibimiz Hemofarm 21 yaşında 2.11 lik Sırp pivot Milvoje Bozovic'i kadrosuna kattı.Bu deiikanlı geçen sene Sırp liginde 7.8 sayı ve 5.1 ribaunt ort. ile oynamış.Adriatik liginde ise kendini aşmış ve 13 sayı ve 6.6 ribaunt yapmış.
 
hele bi transferler netlessin gelecek hakkında daha net konusuuruz su anda zaten bellı baslı bı takımımız bile yok...
 
Gruğlarında ilk üçe giren takımlara ek olarak 9 grubun en iyi 5 dördüncüsü de tur atlayacak yani ikinic tura toplam 32 takım kalacak. bu takımlar muhtemelen çapraz eşleşme ile eleme turları oynayacaklar. ancak çapraz eşleşmelerin nasıl olacağı henüz karara bağlanmadı. ikinci turdaki eşleşmelerde ilk turda daha fazla puan almış takım ikinci maçı kendi sahasında oynama avantajına sahip olacak. İkici turadaki elemelr ile sekiz takım kalacak.

3 tur bu 8 takım arasındaki F8 mücadelesi olarak oynanacak. muhtemelen üç gün ve tek maç üzerinde olacak ama hangi şehirde yapılacağı henüz belli değil.

Girona çok güçlü bir takım. onunla başetmek kolay değil. Çok iyi oyuncuları var. Hemofarm da öyle. Charleroi'de iyi takım. Avrupa basketbolunu biraz takip eden arkadaşlar bu takımların ne kadar güçlü olduğunu bilirler. Bu yüzden Murat Hoca'nın temkinli açıklamalarını ben normal karşıladım. Bir de henüz kadrolar tam olarak kurulmuş değil. nasıl ki bizim kadromuz henüz bell değilse rakiplerimizin de transfer dönemleri devam ediyor. Bekleyip göreceğiz. Biz Avrupa'ya biraz uzak kaldık. Rakiplerimiz daha tecrübeli. Avrupa'da oynamanın havası farklı ve biz muhtemelen ilk beşte geçen seneden bir ya da iki oyuncu ile oynayacağız. Alışma dönemi olacak. hem takımın alışma dönemi hem de Avrupa'ya alışma dönemimimiz olacak. bu dönemde evimizde oynadığımız maçlarda hemofarm ya da charleroi'ye yenilmezsek gruptan ikinci olarak çıkarız umuduun taşıyorum. Girona El seviyesinde bir takım. Hatta pek çok EL takımından daha iyi. Ama gruptan ikinci çıkarsak önümüz açık olur diye düşünüyorum. Bakalım zaman ve tarnsferler neler gösterecek.
 
Re:

Burak Barut' Alıntı:
Murat Ozyer acıklamasında Hemoform ve Girona ıyı ekıpler Charelıo ıle cıkma mucadelesı yaparız demıs.Eger bu soylemısse bende yazıklar olsun dıyorum gecen sene hedefı sampıyonluk olarak koyan bı antrenor kendını 3.sırada goruyorsa bıraksın dıyorum. .


Hemofarm ve Akasvayu Girona takımlarını kaç defa izledin?
 
ULEB Cup Maç Programı:

6 Kasım 2007 Salı
Galatasaray Cafe Crown ? Girona

13 Kasım 2007 Salı
Hanzevast ? Galatasaray Cafe Crown

20 Kasım 2007 Salı
Galatasaray Cafe Crown ? Spirou

27 Kasım 2007 Salı
CSU - Galatasaray Cafe Crown

4 Aralık 2007 Salı
Galatasaray Cafe Crown ? Hemofarm

11 Aralık 2007 Salı
Girona - Galatasaray Cafe Crown

18 Aralık 2007 Salı
Galatasaray Cafe Crown ? Hanzevast

8 Ocak 2008 Salı
Spirou - Galatasaray Cafe Crown

15 Ocak 2008 Salı
Galatasaray Cafe Crown ? CSU

22 Ocak 2008 Salı
Hemofarm - Galatasaray Cafe Crown
 
6 Kasım 2007 Salı
Galatasaray Cafe Crown ? Girona
-------------------------------------
doğum günüm inşallah galibiyet hediye eder takımım.
 
Fikstürün ilk maçı keşke daha kolay bir rakibimiz ile olsaydı. Girona ile başlamak bir dezavantaj. Ancak kendi sahamızda ilk maç çok önemli. eğer kazanırsak takımın kendine güveni gelir ve alışırlar. Bu tip turnuvalara iyi başlamak önemlidir...
 
Re: Re:

Arda Öztürk' Alıntı:
[quote="Burak Barut":0589c]Murat Ozyer acıklamasında Hemoform ve Girona ıyı ekıpler Charelıo ıle cıkma mucadelesı yaparız demıs.Eger bu soylemısse bende yazıklar olsun dıyorum gecen sene hedefı sampıyonluk olarak koyan bı antrenor kendını 3.sırada goruyorsa bıraksın dıyorum. .


Hemofarm ve Akasvayu Girona takımlarını kaç defa izledin?[/quote:0589c]



Izledım ya da ızlemedım konu bu degıl ki , Turkiye Liginde sampıyonluk hedefını koyup hıc bır adım atmamak bunun yanında gruptan 3. cıkarız demek asırı tezatlık olusturyor bende .
Herkes ılk 8 fınal four hesaparken bu kadar karamsarlık benım acımdan hos degıl ...
Bjk bıle ılk 8 derken sen grup 3. lugu dıyorsan kusura bakma kardesım ben o zaman tepkı gostermelıyım...

Benım bahsettgım su Ergın Ataman daha kuralar cekilmeden hedefi yuksek koyuyor ve alt hedef koyuyorsak benım kanıma dokundu arkadaslar özür dilerim.
 
en zoe kurayı bizim çektiğimiz bir gerçek realist yaklaşmak gerekirse türktelekom dışında bizden ilk sekize kalan olmaz çünkü kadroları oyun yapılarını ve avrupa maçlarını izlediğimizde şuan itibirayiyle geçen seneki kadroları baz aldığımızda çıkmamız zor ötesiözellikle hemofarm ve girona karşısında şansımız yok belçika takımı ise bizden üstün bir görüntü çiziyor unutmayalım avrupa kupaları sadece kadroya bakmaz tecrübeyede bakar buda bizde yok eğer herşey parayla kadroyla olsaydı fb ülker geçen sene aydın örs ve bunca oyuncusuyla euroligde vasattı ve ya bunca yıldır ülker hep büyük yatırımlar yaptı ama efes kadar başarılı olamadı şuan itibariyle öyle bir kadro yapımız ve düzenimiz yok çünkü istikrar yok realist olalım. . .
 
Arkadaşlar daha bazı şeyler için çok erken. Ne karamsar olmamız gerekiyor ne de aşırı ümitli. Daha 1 tane transfer yaptık. Yabancılarımızın tamamı belli değil neredeyse. Aynı şekilde rakiplerimizin kadroları da belli değil. Kimler gidecek kimler kalacak bütün takımlar için muamma. Ben transferler yapılana, ligler başlayana kadar bu kupa hakkında konuşmanın erken olduğunu düşünüyorum. Transferler yapılır, takımda ligde iyi sonuçlar alırsa işte o zaman bu kupada hedef ilk 16 yada ilk 8 yada final four diyebiliriz. Bu kupada gelmek istediğimiz nokta yapılacak transferlere ve takımın bu transferlerle ligde göstereceği performansa göre şekillenecek. Şu an için kupada elde edeceğimiz pozisyonla ilgili kesin hükümler vermek çok yanlış olur.
 
Şimdi rakiplerimizi biraz daha yakından tanıyalım,ben birazcık araştırma yaptım,umarım birazcık da olsa fikir sahibi olabiliriz rakiplerimiz hakkında...

Akasvayu Girona

Takım Kadrosu

Dalibor Bagaric C 217
Gregor Fucka PF 214
Victor Sada G 192
Bootsy Thornton G 194
Dainius Salenga F 197
Arriel McDonald PG 191
German Gabriel C 207
Fernando San Emeterio G 198
Marko Keselj F 208
Mark Gasol C 212
Marko Marinovic PG 189
Darryl Middleton F/C 203

Antrenör :pedro Martinez

Geçen senenin İspanya 5.si olan Akasvayu Girona,grubumuzun en kuvvetli takımı olarak göze çarpıyor.Maçlarını 5040 kişilik bir salonda oynayan ekipte birçok yıldız oyuncu mevcut.McDonald,Fucka,Thornton ve Pau Gasol'un kardeşi Mark Gasol bunlardan en çok göze çarpanları.Dikkat çeken bir nokta Girona'da tüm oyuncuların hemen hemen eşit süreler alıyor olması,birçok Euroleague takımından daha düzenli bi sistemleri ve kadroları mevcut.Ayrıca renkleri kırmızı-turuncu olan Girona,geçen senenin Fiba EuroCup şampiyonu.27 yaş ortalamalı tecrübeli ekibin boy ortalaması ise 201.8 gibi çok yüksek bir değer.

İlk beş:Arriel McDonald-Dainius Salenga-San Emeterio-Fucka-Bagaric


KK Hemofarm

Takım Kadrosu
Sayı RB Ast.
Boris Savovic 5 2,8 -
Bojan Bakic 4 0,8 0,6
Milos Markovic 3,4 1,8 0,6
Nebojsa Joksimovic 11,8 2,4 4,1
Milos Borisov 6,1 2,4 0,7
Miljan Rakic 6,7 1,7 1,6
Predrag Suput 13,5 4,4 2,3
Stefan Markovic 5,8 2,1 2,1
Marko Simonovic 2,2 1,2 0,4
Vanja Plisnic 10,3 3,3 0,9
Velimir Radinovic 4,9 2,5 0,3
Mlenko Topic 12,3 6,4 1,6
Aleksej Nesovic 10,2 2,7 2,8
Vladan Vukosavljevic 12,3 3,7 -

Antrenör:Miroslav Nikolic

Ayrıca Hemofarm bu sezon kardosuna;A.Mladenovic,Milojov Bozovic ve Miljan Pavkovic gibi oyuncular kattı.Geçen sene uleb Cup'ta ilk turda 5-3 g/m oranıyla bir üst tura yükselebildi.Maçlarını 5000 kişilik bir salonda oynayan ekibin renkleri turuncu-beyaz.Adriyatik liginde geçen sene 18/8 lik bir galibiyer oranıyla 4.oldular.Tamamı Sırp oyunculardan kurulu olan takım 22,6 gibi genç bir yaş ortalamasına sahip ve boy ortalaması ise 198,6.

İlk Beş:Joksimovic-Nesovic-Suput-Topic-Vukosavljevic

Spirou Charleroi

Takım Kadrosu

Michael Jordan G 183
Matela Len C 206
Tremmell Darden G/F 194
Adam Hall G/F 196
Chada Anthony G/F 196
Greg Grays G 185
Ralph Biggs F 199
Brewer Corey G 188
Andre Riddick C 208
Roger Huggins F 200
Kris Sergeant PG 193
Zaki Ayyoub G 182
Damir Krupalija PF/C 205
Sascha Massot C 212
Wes Wilkinson F 206

Antrenör:Eddy Casteels

Geçen sene katıldığı Fiba EuroCup' ta önce 2.olup bir üst tura çıktı ve sonra diğer turda 4.olarak elendi.Normal sezonda birinci tamamladığı Belçika ligi'nde Play-off larda yarı finalde lig 4.süne boyun eğdi.Renkdaşımız olan ekip maçlarını 6500 kişilik bir salonda oynuyor.2005 uleb Cup çeyrek final başarısı mevcut.Önemli oyuncuları takımın sayı ve ribaund yükünü çeken Riddick ile beraber Ralph Biggs ve Greg Grays.

İlk Beş:Grays-Brewer-Darden-Riddick-Biggs


CSU Asesoft

Takım Kadrosu

Bojan Obradovic 206 F/C
Reggie Elliott 196 G
Milos Zivanovic 210 F
Virgil Carutasu 204 C
Alexander Avlijas 198 G/F
Dragan Kondic 195 G
Mihjail Paul 192 G
Levante Szijardo 192 G
Adrian Blidaru 182 G
Mitar Zivanovic 213 C
Sorin Hartman 196 F
Ioan Hartman 190 F
Vlad Dogara 184 G
Ionel Dodoc 193 G

Antrenör:Mladan Jojic

Romanya ligi'ni namağlup şampiyon olarak tamamlayan CSU tek Romanya takımı olarak göze çarpıyor.Maçlarını 2500 kişilik ateşli bi seyrci topluluğu önünde oynayan ekibin renkleri mavi-sarı-beyaz.Geçen sene katıldığı Fiba EuroCup'ı galibiyet alamadan tamamladı.Şu aralar Rashard Griffth in de antremanlarına çıktığı takımın önemli oyuncuları Elliott ve Obradovic.

İlk Beş:Elliott-Zivanovic-Avlijas-Caratasu-Obradovic


Capitals

Takım Kadrosu

Rogier Jansen 188 G
Jovan Zdravkovic 178 G
Dan Oppland 204 F
Darnell Hinson 186 G
Gary Buchanon 191 G
Chris Woods 196 F/G
Joshua Helm 198 F
Raoul Heinen 196 G
Niels Meijer 204 F
Stefan Mladenovic 185 G

Antrenör:Josep Clares

25 yaş ortalamalı ve 193 boy ortalamalı takım geçen sene Hollanda ligi'ni 3.sırada tamamlayan çok vasat bir ekip.Maçlarını 4300 kişilik bir salonda oynayan takımın renkleri mavi-beyaz.En önemli oyuncuları hiçbi tecrübeleri bulunmayan Joshua Helm ve Chris Woods.

İlk Beş:Zdravkovic-Jansen-Woods-Helm-Meijer
 
geçen sene 3-0 dagıttıgımız besıktas daha kuralar cekılmeden hedefı F8 koyuyorsa( ki butceler 4 milyon usd bizi 6.5) bizim grupta 3.luk ıcın oynarız dememız ne kadar mantıklı...
 
Re:

Hakan Oksuz' Alıntı:
geçen sene 3-0 dagıttıgımız besıktas daha kuralar cekılmeden hedefı F8 koyuyorsa( ki butceler 4 milyon usd bizi 6.5) bizim grupta 3.luk ıcın oynarız dememız ne kadar mantıklı...

Hakan henüz ortada kadromuz yok ve tahminler geçen seneki seviyede belki biraz daha iyi bir takım..

Buna göre Girona Euroleague seviyesinde bir takım..

Sırp takımı ise her zaman tehlikeli..

Belçika takımı da neredeyse Amerikalılardan kurulu bir takım ve tecrübesi büyük..Telekom bu sene iki maçta da yenmiş ama biri 4 biri 10 farkla yani bizden üstün bir takım bile zorlanmış..Önceki sene ise Beşiktaş'ı yenmişler ki o takım da bizden daha iyiydi..
 
Girona gerçekten de iyi bir takım. Grubun en güçlü takımı. Ancak bu şuan itibari ile. Herşey yapılacak transferlere ve kadrolara bağlı. Önemli olan transferleri bir an önce yapıp belli bir forma girmeliyiz. Bizden düşük bir bütçesi olan bir BJK hedefi ilk 8 koyuyosa. Bizim hedefimiz gruptan çıkmak olmamalıdır. Tamam temkinli olmak gerekir ama bu kadarı fazla. ilk önce bir hedef koymamız ve ona ulaşmaya çalışmalıyız. Ama her ne olursa olsun transfer çalışmalrını biraz hızlandırmaları lazım...
 

Üst