Yabancı oyuncu önerileriniz

Arkdaslar holmanın durumu mechul gıttı sayılır pekı yerıne nası bır oyuncu gelmelı.Bunu cok merak etmekteyım.Bu arada bısı eklemeden gecemıycem ıkıncı lıgde ınanın cok ıyı yanabcılar var mesela bahcesehir unıversıtesınde alan bortz dıye bır oyuncu var kı 30 sayıyı her macta acabılıcek pontansıyelı var..Buyrun soz sızın
 
LEONARDO DA VİNCİ diye gelişim kolejinde bir oyuncu var hem üçlük atıyor hem sırtı dönük oynuyor ne ararsan var her maç 20 sayıdan aşağı atmıyor.
alınırsa güzel olur
 
Yıllarca ikinci ligte maç izlediğim için o maçlardaki performanslara bakarak yorum yapmanın çok doğru olmadığı kanısındayım.Özellikle atletik uzunlar ikinci ligte çok rahat oynuyorlar,ancak bu daha üst seviyede böyle olmayabilir.
 
Belkide play-off'lar beklenmeli çünkü playy-off oynayamaması kesinleşen takımlardan bulunursa iyi yabancılar daha rahat alınabilir gibi geliyor bana,mesela selçuk giremezse boddicker...
 
Oyuncu Onerileri

Oncelikle GS'nin ihtiyacı 3-4 oynayabilen, atletik, orta mesafe sutu olan, pas yetenegi gelismis(iceriye pozisyon hazırlayabilmeli), Graves'in faul sorunu yuzunden iceride de oynayabilen en azından ribaund, blok, pota altı sayı uretimine katkı verebilecek cok yonlu bir oyuncu gerekli..Cok sey istiyoruz cunku takımın kimyasında birden cok tasa ihtiyac var(yedek guard, 5.kısa oyuncu eksikligi,..) 2.00m civarı olmalı daha uzun oldugunda sut ve top hakimiyeti sorunu cıkmakta elimizde var olan uzunlara birini daha ekleme anlamına gelebilmektedir,tipik bir 3 numara ise Graves'in boslugunu dolduramaz.Tolga da Burak da statik oyuncular..
Dijon THOMPSON : ABD'de guard-forvet oynarken TBL'de 3-4 oynamaya musait fizige sahip.Uzun kolları ve sıcrama kabiliyetiyle mac bası 1.28blok 8.95ribaund ortalamasına sahip NBA-D liginde 19.0sayı 2.3asist ve 23 eff..Hicbir alanda cok iyi olmayıp hemen hemen herseyi becerebilen biri..
Renaldo MAJOR : NBA-D ligi istatistikleri 17.1sayı 5.1ribaund 2.2asist 18eff.. iceriden ve dısarıdan sayı bulabilen Dakota da 3-4 oynayan atletik skorer bir oyuncu..
Roger POWELL : İstatistikleri ve bilgileri asagıda diger oyuncular roger powell'ında kısa suren nba macerası var utah'ta oynadı.

*DIJON THOMPSON*

Birthdate: 2/23/83
NBA Position: Shooting Guard/Forward
College: UCLA
Class: Senior
Ht: 6-7/2.01m
Wt: 209
High School: Redondo Union
-STRENGTHS: Versatile wing ... Can score in a variety of ways ... When he’s in a groove, he's nearly impossible to guard ... Good handle ... Stellar body control around the basket ... Finishes well ... Excellent form on his jumper. High release point, perfect rotation, and feather-soft touch ... Range out to college 3-point line and beyond ... Effective as a spot-up shooter ... Top-notch midrange game ... Rare combination of strength and finesse ... Exceptional rebounder (averages almost 9 boards a game) ... Steady ... Doesn’t get too up or too down on himself ... Great crunch-time nerves ... Solid leadership skills ... At 6'7", has great size for NBA 2-guard ... Long arms ... Outstanding post feede ... Very smart player. Makes the correct decision with the ball more often than not ... Commands respect from his teammates ... Hard worker ... Always looking to improve his all-around game ... Like fellow Pac-10 stud Ike Diogu, a “self-made” basketball player ... Durable... Good at the foul line... Doesn’t force many bad shots ... Let’s the game come to him... Great teammate.
-WEAKNESSES: Needs a LOT of work on defense (to his credit, Dijon has improved from “atrocious” his sophomore/junior seasons to “passably mediocre” his senior season) ... Plays on his heels far too often ... Gambles for steals and gives up defensive positioning ... Vulnerable to back-cuts ... Picks up too many cheap fouls ... Has a tendency to let his concentration drift on the defensive end ... Not a freak athlete ... Most of his rebounds come as a result of superior positioning, not leaping ability ... Currently lacks the lateral footspeed needed to keep up with NBA 2-guards and small-forwards ... Occasionally falls in love with the 3-point line and doesn’t drive to the basket enough ... Not very good in transition (offensively and defensively) ... Far too hesitant going to his left ... Wwill need to adjust from being “the Man” at UCLA to being a role player on the next level.
-STRENGTHS: Solid long-range shooter with decent ball-handling skills for a big guard. Good scoring ability. Has the ability to come off a screen, catch and shoot.
-PERSONAL: Majoring in history. Admires Michael Jordan and patterns his play after Scottie Pippen. Favorite pastimes include music, movies, video games and surfing the Internet. Considers economics his favorite subject.


*RENALDO MAJOR*

Position: Forward
Height/Weight: 6-7 / 200
Birthdate: May 7, 1982
High School: Carver HS (Chicago, Ill.)
College: Fresno State
Major is a 6-7 swingman with good athletic ability and very nice scoring instincts from inside the 3-point arc. He's 24 years old, and seems to have improved rapidly from his collegiate days at Fresno State, where he only averaged 10.7 points per game in a senior year that was cut short by a season-ending suspension. He ironically was cut once by the D-League already, and has spent time in both the USBL and CBA. This year he's averaging 18 points per game, 4.9 rebounds and 2.9 assists on 54% shooting from the field playing with the Dakota Wizards. A true "rags to riches" story, the kind that makes the D-League special.


*ROGER POWELL*

Position Small forward
Height 6 ft 6 in (1.98 m)**
Weight 225 lb (102 kg)
Born January 15, 1983 Joliet, Illinois
College Illinois
2006
Statistics
PPG 25.3
RPG 7.07
APG 2.1
EFF + 24.00
2006-07 Statistics
Team G GS MPG FGM-A FG% 3PM-A 3P% FTM-A FT% OFF DEF TOT APG SPG BPG TO PF PPG
ARK 14 12 35.3 124-224 .554 11-29 .379 95-119 .798 3.2 3.9 7.1 2.1 0.43 1.07 3.07 3.00 25.3
**Kısa boyuna ragmen ribaundlarda ozellikle hucum rib. cok etkili,
champaign'in bu seneki 1. sirada yer alan basket takiminin sf/pf'si. boyu cok uzun olmasa da, genis vucudu, atletikligi ve yuksek sut yuzdesiyle dikkat ceken bir oyuncu. ozellikle 4 numara oynadigi zamanlarda disari cikip 3'luk kullanmasi karsi savunmalara bayagi sorun yaratir. bu sene performansinin zirvesine cikarak, inanilmaz (.700+) bir fg ve yaklasik (.625) ucluk yuzdesiyle oynamakta.


*BRANDON HUNTER*

Position: Forward
Height/Weight: 6-7 (2.00 m)/ 260 (117.9 kg)
Birthdate: November 24, 1980 (Cincinnati, Ohio)
High School: Withrow HS (Cincinnati, Ohio)
College: Ohio University
STRENGTHS: Overpowers players his height. Has the ability to play facing the basket and hit the mid-range shot.
 
Galatasaray Café Crown, Yıldız Teknik Üniversitesi’ndeydi

Galatasaray Café Crown Coach’u Murat Özyer, İdari Menajer Recep Şen ve basketbolcularımız Burak Sezgin, Tolga Tekinalp, Murat Kaya, Gerald Fitch ve Jeff Graves, bugün Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) düzenlenen panele katıldılar.

Yıldızlı Aslanlar tarafından düzenlenen panelde öğrenciler, Galatasaray Café Crown’la ilgili merak ettikleri tüm konularda soru sorma imkanı buldular.

Galatasaray’ın basketbolda öncü olduğunun anlatıldığı bir video gösterimiyle başlayan panelde, ilk sözü alan Coach Murat Özyer, Galatasaray Café Crown’ın bu sene ligi ilk 4’te bitirip seneye Avrupa kupalarında mücadele etmeyi hedeflediğini söyledi.

Özyer, “Şampiyonluk çok mu zor?” şeklindeki soruya, “Yeni bir kadroyla, yüksek bütçeli takımları geçmek zor. Örneğin geçen yıl Ülkerspor’da hem bütçe, hem organizasyon çok farklıydı. Elbette her şeyin bütçe demek olmadığını, geçen yıl futbol takımımızda gördük. Şampiyonluk kolay değil. Ama önce ilk 4’e kalalım” diye cevap verdi.

Coach Özyer ayrıca, Darüşşafaka yenilgisi için hala üzüldüklerini; ama play off serisine Akatlar Spor Salonu’nda bile başlasak Beşiktaş Cola Turka’yı yeneceğimizi söyledi.

Murat Özyer, kulüp yönetiminin desteğinden çok memnun olduğunu da belirtirken, Galatasaraylı futbolculardan 5 kişilik bir basketbol takımı kurması gerekse; oyun kurucu olarak Saşa İliç’i; şutör olarak Arda Turan’ı; savunmaya yönelik olarak Rigobert Song’u, yüksek toplar için Faryd Mondragon’u, center mevkiinde sayı üretmek için de Hakan Şükür’ü seçeceğini belirtti.

Özyer son olarak; bir türlü istenen performansı veremeyen Jerry Holman’ın, bu gerçeği fark ederek takımdan ayrıldığını açıkladı

Galatasaray Café Crown İdari Menajeri Recep Şen ise Euroleague gibi büyük organizasyonlar için hazırlık yaptıklarını belirtirken, Seyrantepe projesinde bir de spor salonunun bulunduğunu hatırlattı.

Özyer ve Şen, bu yıl çeşitli nedenlerle en çok ceza alan takım olduğumuzdan söz ederken, buna karşılık Galatasaray seyircisinin ‘fair play ödülü’ne layık bir taraftar grubu olduğunu ve bunu en kısa zamanda herkesin göreceğini ifade ettiler.

Takım kaptanı Burak Sezgin de yıllardır Galatasaray seyircisinden böyle destek görmediklerini vurgularken taraftarlara teşekkür etti.

“Neden eskisinden daha az şut kullanıyorsun?” sorusunu yanıtlayan genç oyuncumuz Murat Kaya, eski takımı Büyük Kolej’de oyun planı gereği daha çok inisiyatif aldığını, Galatasaray Café Crown’da ise daha paylaşımcı olduklarını söyledi. Kaya ayrıca, Galatasaray Café Crown’la dört yıllık sözleşme yaptığını, bu süreyi sarı kırmızı forma ile geçirmek istediğini ve bir gün Avrupa’da oynayabileceğini belirtti.

Takımın en tecrübeli isimlerinden Tolga Tekinalp ise daha önce forma giydiği Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta “Hangi takımı tutuyorsun?” sorularına kaçamak cevap verdiğini vurgularken, “Artık geç de olsa baba ocağına geldiğim için aklımdakini rahatça söyleyebiliyorum. Ben Galatasaralıyım!” diye konuştu.

ABD’li oyuncularımız Jeff Graves ile Gerald Fitch de bir gün NBA’de oynamayı hedeflediklerinden söz ettiler. Taraftarlarla son derece sıcak bir diyalog kuran Gerald Fitch, şahsi oynadığı eleştirileriyle ilgilenmediğini belirtti.

İki hafta sonraki Fenerbahçe Ülker derbisi hatırlatıldığında ise Fitch, “Öncelikle Pınar Karşıyaka maçı var. Biz her maça Fenerbahçe derbisiymiş gibi bakıyoruz. Ama Fenerbahçe Ülker’i yeneceğimizden emin olun!” dedi.

Fitch ayrıca taraftarların tezahüratından çok etkilendiğini söyledi ama faul atışları sırasında sessizlik rica etti.

Panelin ardından Yıldızlı Aslanlar, Galatasaray Café Crown Coach’u Murat Özyer’e bir teşekkür plaketi sundular. Taraftarlar da basketbol takımımızla fotoğraf çektirme imkanı buldular.
 
Anıl Sezgin' Alıntı:
Galatasaray Café Crown, Yıldız Teknik Üniversitesi’ndeydi

Galatasaray Café Crown Coach’u Murat Özyer, İdari Menajer Recep Şen ve basketbolcularımız Burak Sezgin, Tolga Tekinalp, Murat Kaya, Gerald Fitch ve Jeff Graves, bugün Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) düzenlenen panele katıldılar.

Yıldızlı Aslanlar tarafından düzenlenen panelde öğrenciler, Galatasaray Café Crown’la ilgili merak ettikleri tüm konularda soru sorma imkanı buldular.

Galatasaray’ın basketbolda öncü olduğunun anlatıldığı bir video gösterimiyle başlayan panelde, ilk sözü alan Coach Murat Özyer, Galatasaray Café Crown’ın bu sene ligi ilk 4’te bitirip seneye Avrupa kupalarında mücadele etmeyi hedeflediğini söyledi.

Özyer, “Şampiyonluk çok mu zor?” şeklindeki soruya, “Yeni bir kadroyla, yüksek bütçeli takımları geçmek zor. Örneğin geçen yıl Ülkerspor’da hem bütçe, hem organizasyon çok farklıydı. Elbette her şeyin bütçe demek olmadığını, geçen yıl futbol takımımızda gördük. Şampiyonluk kolay değil. Ama önce ilk 4’e kalalım” diye cevap verdi.

Coach Özyer ayrıca, Darüşşafaka yenilgisi için hala üzüldüklerini; ama play off serisine Akatlar Spor Salonu’nda bile başlasak Beşiktaş Cola Turka’yı yeneceğimizi söyledi.

Murat Özyer, kulüp yönetiminin desteğinden çok memnun olduğunu da belirtirken, Galatasaraylı futbolculardan 5 kişilik bir basketbol takımı kurması gerekse; oyun kurucu olarak Saşa İliç’i; şutör olarak Arda Turan’ı; savunmaya yönelik olarak Rigobert Song’u, yüksek toplar için Faryd Mondragon’u, center mevkiinde sayı üretmek için de Hakan Şükür’ü seçeceğini belirtti.

Özyer son olarak; bir türlü istenen performansı veremeyen Jerry Holman’ın, bu gerçeği fark ederek takımdan ayrıldığını açıkladı

Galatasaray Café Crown İdari Menajeri Recep Şen ise Euroleague gibi büyük organizasyonlar için hazırlık yaptıklarını belirtirken, Seyrantepe projesinde bir de spor salonunun bulunduğunu hatırlattı.

Özyer ve Şen, bu yıl çeşitli nedenlerle en çok ceza alan takım olduğumuzdan söz ederken, buna karşılık Galatasaray seyircisinin ‘fair play ödülü’ne layık bir taraftar grubu olduğunu ve bunu en kısa zamanda herkesin göreceğini ifade ettiler.

Takım kaptanı Burak Sezgin de yıllardır Galatasaray seyircisinden böyle destek görmediklerini vurgularken taraftarlara teşekkür etti.

“Neden eskisinden daha az şut kullanıyorsun?” sorusunu yanıtlayan genç oyuncumuz Murat Kaya, eski takımı Büyük Kolej’de oyun planı gereği daha çok inisiyatif aldığını, Galatasaray Café Crown’da ise daha paylaşımcı olduklarını söyledi. Kaya ayrıca, Galatasaray Café Crown’la dört yıllık sözleşme yaptığını, bu süreyi sarı kırmızı forma ile geçirmek istediğini ve bir gün Avrupa’da oynayabileceğini belirtti.

Takımın en tecrübeli isimlerinden Tolga Tekinalp ise daha önce forma giydiği Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta “Hangi takımı tutuyorsun?” sorularına kaçamak cevap verdiğini vurgularken, “Artık geç de olsa baba ocağına geldiğim için aklımdakini rahatça söyleyebiliyorum. Ben Galatasaralıyım!” diye konuştu.

ABD’li oyuncularımız Jeff Graves ile Gerald Fitch de bir gün NBA’de oynamayı hedeflediklerinden söz ettiler. Taraftarlarla son derece sıcak bir diyalog kuran Gerald Fitch, şahsi oynadığı eleştirileriyle ilgilenmediğini belirtti.

İki hafta sonraki Fenerbahçe Ülker derbisi hatırlatıldığında ise Fitch, “Öncelikle Pınar Karşıyaka maçı var. Biz her maça Fenerbahçe derbisiymiş gibi bakıyoruz. Ama Fenerbahçe Ülker’i yeneceğimizden emin olun!” dedi.

Fitch ayrıca taraftarların tezahüratından çok etkilendiğini söyledi ama faul atışları sırasında sessizlik rica etti.

Panelin ardından Yıldızlı Aslanlar, Galatasaray Café Crown Coach’u Murat Özyer’e bir teşekkür plaketi sundular. Taraftarlar da basketbol takımımızla fotoğraf çektirme imkanı buldular.
:claps :claps
 
arkadaşlar sizleri heyecanlandırmak istemem ancak bana gelen bir bilgiye göre; ncaa'den bir uzun ile yakından ilgileniyormuşuz zannedersem 3-4 oynayabilen bir oyuncu alacaklar ve transfer sanırsam yakın bir zamanda değilde play-offlara doğru gerçekleşecek
 
Panel topici yukarida sabit olarak duruyor ;)

Kocumuzun Holman ile ilgili aciklamasini da okumussunudur, yerine transfer ile ilgili bir soru gelmedi o yuzden ona bir cevap olmadi. Herhalde NCAA'den derken kasit gecen sene mezun olmus biridir cunku suan ABD de universiteler devam ediyor ve Mart Cilginligi denilen asil bolum haftaya baslayacak.
 
Cem YILMAZ' Alıntı:
arkadaşlar sizleri heyecanlandırmak istemem ancak bana gelen bir bilgiye göre; ncaa'den bir uzun ile yakından ilgileniyormuşuz zannedersem 3-4 oynayabilen bir oyuncu alacaklar ve transfer sanırsam yakın bir zamanda değilde play-offlara doğru gerçekleşecek

Kaynak? Özelden ulaşır mısın. :)
 
Boddicker gibi bi oyuncu alınırsa iyi olur düşüncesindeyim. Boddicker 3-4 oynayabilen bi oyuncu ve sayı potansiyeli çok yüksek. Onun özellikliklerinde bi oyuncu iyi olur. Ayrıca alınacak oyuncunun iyi bi şutör olmasıda özellikle hücumda Fitch'i rahatlatır ve takımın oyun içindeki sürekliliği artar. Boddicker iyi bi oyuncu ve sezon başında alınsaydı çok iyi olurdu. Şimdi o gelmeyeceğine göre onun özelliklerinde birisi takıma büyük katkı yapar.
 
Ersan gelse bu takim sampiyon olur bence :)

Saka bi yana bu tip bi oyuncu bulabilseler hem pota alti oynayabilen hem sut tehditi olan, o zaman bu takim sampiyon olabilir diyebiliriz.

Alinacak adamin sayi potansiyelinden cok gorev adami olmasi daha onemli bence. Pota alti savunmasi yapabilen, ribaunt cekebilen, ve bos atislarda ceza kesebilen bi adam. Mesela Mamic bu tanima super oturuyor. Zaten sayi atan adam var, bize lazim olan yapilmayan isleri yapabilmesi. Burda ribaund ve hucumda sirti donuk oynamak basta geliyo. 3 numara olsa bile.
 
Daha önce farklı bir konu başlığında da değinilmişti sanırım bu konuya. ULEB için ligdeki sıralamanın bir önemi yok. Aradığı belli kriterler var onlara bakıyor öncelikli olarak. Takımın maddi sorunları var mı? Maçlarını oynadığı salonun kapasitesi ve konforu nasıl? Seyirci desteği hangi seviyede? Ülkesindeki izlenme oranı... Tabi bunların yanında güçlü bir de lobisi olması gerekiyor kendini kabul ettirebilmek için...

ULEB´e katılmak tabiki daha güzel ama olmazsa FIBA Kupasını da küçümsememeli Avrupa tecrübesi açısından.
 

Üst