Yalçın Dümer Sorunsalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhabalar ben Banvit'in anonsçuyum :) Birkaç taraftarın beni istemesi gerçekten mutluluk verici.2 yıldır Eurocup'da BBL'de ve TB2L' inde anonsçuluk yapıyorum ve okulum bu senenin Haziran ayında sona ericek.Tamamen Bandırma'dan ayrılıp İstanbul'a dönücem birkaç ay sonra.Yeni sezon ne gösterir, bilemeyeceğim ama benim en büyük hedefim Galatasaray'da anonsörlük yapmak.Umarım gerçek olur bu hayalim

Eğer kendine güveniyorsan şube ile irtibata geçebilirsin. Çünkü bu konuda fazla alternatifleri yok, gelebilecek tekliflere açık olduklarını düşünüyorum.

Eğer kendine güveniyorsan şube ile irtibata geçebilirsin. Çünkü bu konuda fazla alternatifleri yok, gelebilecek tekliflere açık olduklarını düşünüyorum.

Hocam Murat Özyer'le konuştum sezon içerisinde, bu işi yapabileceğimi de düşünüyorum.Okulun bitmesiyle önceliğim sezonun bitmesiyle şubeyle görüşmek olacak..Dediğim gibi, umarım olabilirim Galatasaray'ın anonsçusu :)

Anonsu falan geçtim bu adam içkili geliyor maçlara. Şubedekiler bunu bildiği halde hiç bir şey yapmıyorlar. Tribünden de küfür yemeye başladı son zamanlarda, bizim şubenin yapamadığını yakında tribün yaparsa şaşmayın.

Geçenlerde Arroyo'nun Maccabi günlerinin videosunu gördüm, Maccabi anonsçusu gerçekten Arroyo'nun adını çok güzel anons ediyor. Nokia Arenadaki enfes ses efektleri de devreye girince inanılmaz bir ortam oluşuyor orda. Her oyuncunun hayalidir eminim orda oynamak.

Hiç birşey yapamıyorsan bari aynen onu taklit et be birader.

Belki tam yeri burası değil ama yazacak yer bulamadım o yüzden buraya yazayım.

Playoffta salon büyük ölçüde dolacaktir hemen her maçta. Taraftarı ve oyuncuyu coşturacak, ivme kazandıracak, savunma direncini artıracak, atılan basketler sonrası tüm salonu savunmaya dahil edecek herhangi bir organizasyon (ses efekti vs) yok malesef. Bunu Avrupa'da mükemmel sekilde yapan Maccabi ve (her ne kadar geçenlerde ceza alsalar da) Panathinaikos var. O taraftarın macın ne kadar icinde olduğunu tariflemeye gerek yok sanırım.

Biz de benzer seyler yapabilsek mükemmel bir atmosfer oluşur. Kuralların izin verdigi ölçüde mac icinde ses efektleri koymalıyız bence. Mesela 'fener aglama' iyi gider diye düşünüyorum. 3 ve 4. Periyotlarda basket attıktan sonra 2-3 saniyelik pasajlar seklinde olabilir mesela. Ya da Arroyo'nun attıgı kritik basketlerden sonra telefon zili efekti koyulabilir.

Bu işlerden anlayan arkadaslar daha orjinal fikirler verebilirler. Bu türlü seylerin eksik olması büyük bir kulübe yakışmıyor.
Ülker Arenada ruhsuzlar topluluğuna karşın profesyonelce salonun akustigini ve atmosferini yöneten kaliteli animatorler var.(ilk yarıda 74-67 yenildiğimiz maçta arenadaydim) Biz çok daha ateşli bir taraftara sahipken bu tür konularda geride kalınması hoş değil.

Belki tam yeri burası değil ama yazacak yer bulamadım o yüzden buraya yazayım.

Playoffta salon büyük ölçüde dolacaktir hemen her maçta. Taraftarı ve oyuncuyu coşturacak, ivme kazandıracak, savunma direncini artıracak, atılan basketler sonrası tüm salonu savunmaya dahil edecek herhangi bir organizasyon (ses efekti vs) yok malesef. Bunu Avrupa'da mükemmel sekilde yapan Maccabi ve (her ne kadar geçenlerde ceza alsalar da) Panathinaikos var. O taraftarın macın ne kadar icinde olduğunu tariflemeye gerek yok sanırım.

Biz de benzer seyler yapabilsek mükemmel bir atmosfer oluşur. Kuralların izin verdigi ölçüde mac icinde ses efektleri koymalıyız bence. Mesela 'fener aglama' iyi gider diye düşünüyorum. 3 ve 4. Periyotlarda basket attıktan sonra 2-3 saniyelik pasajlar seklinde olabilir mesela. Ya da Arroyo'nun attıgı kritik basketlerden sonra telefon zili efekti koyulabilir.

Bu işlerden anlayan arkadaslar daha orjinal fikirler verebilirler. Bu türlü seylerin eksik olması büyük bir kulübe yakışmıyor.
Ülker Arenada ruhsuzlar topluluğuna karşın profesyonelce salonun akustigini ve atmosferini yöneten kaliteli animatorler var.(ilk yarıda 74-67 yenildiğimiz maçta arenadaydim) Biz çok daha ateşli bir taraftara sahipken bu tür konularda geride kalınması hoş değil.

Hocam lig maçlarında atılan basket sonrası şarkı veya herhangi bir efekt çalınması yasak maalesef.

Anons olayı kanayan yara maalesef.Tribün her nesliyle Abdi İpekçi'yi bu kadar benimsemişken destek anlamında en ufak sorun yaratmıyor ama Mustafa Özben'le yakaladıkları anons kalitesinin bilhassa küçük nesil üzerinde çok etkili olduğunu düşünüyorum.

Dünkü anonslar yine neydi öyle ya?

Allah'ını seven şu adamın elinden mikrofonu alsın artık, bir sezon daha çekilmez.

N'dong basket attığında öyle bir "DOOONNNGGG!" diye bağırışı var ki... Sanki biri sopayla dövüyor. :)

Şu Banvit'in anonsörü çocuk bu yıl mezun oluyormuş okulundan yani onu Bandırma'da tutan bir şey yok. Allah aşkına onu getirelim. Böyle bağırış çağırış kafamız almıyor artık.

Sezon bittiğinden beri bu konu belki biraz gündem dışına çıktı, ama hepimizin aklının bir köşesinde yine duruyordur. Ben de burada tesadüfen tanışmış olduğum Oğulcan Berk'ten bahsetmek isterim. Kendisi en son TED Kolejliler'de çalışmış, en sonki Akdeniz Oyunları'nda Mersin'de de yine görev almış bir isim ki benim gördüğüm kadarıyla CV'si baya bir kabarık. Zaten Ankara zamanlarından Murat Özyer'le de bir tanışıklıkları var ve geçen sezon kulüp bir teklif götürmüş ona ama o Ankara'dan işleri gereği ayrılamadığı için olmamış bu geçen sene.

Neyse, ben de daha yeni tanıştım söylediğim gibi. Tanımıyordum daha önce ama anons yaptığı birkaç tane videosunu gördüm onun ve açıkçası kendi adıma ikna oldum. Zaten Yalçın Dümer'den kötü olamayacağını tahmin ediyordum ama bunun haricinde normal şartlarda da bu işi hakkıyla yapabileceğini düşünüyorum şimdi. Kendisi aynı zamanda Galatasaray'lıdır da... Belki tanıyan vardır aranızda ama tanımayan varsa görsün istedim. Bana gönderdiği birkaç tane videoyu da buraya koyuyorum belki sizin de bir fikriniz oluşur.

Bunu yazmaktaki esas amacım da Yalçın Dümer'e hakikaten mahkum olmadığımızı ve dışarıda bu işi bizim istediğimiz gibi hakkının vererek yapabilecek isimler olduğunu göstermek :)

Ted Ankara Kolejliler-Mersin BŞB Maç içi anonsları- Oğulcan BERK - YouTube
Türkiye-Sırbistan final maçı anonsu- 12 DEV ADAM-- Oğulcan BERK - YouTube

Bu konuyla ilgili bir çalışma var mı bilmiyorum ama cidden kabak tadı vermeye başladı bu sorun. Ben şahsen Banvit'in anonsçusu Murat Karpuz'u görmek istiyorum Yalçın Dümer yerine. İşini oldukça iyi yaptı Banvit'te ve bence bizim taraftarımız da kendisini oldukça sevecektir.. Artık lütfen yönetim sesimizi duysun da şu konuda gereken yapılıp bir değişim gerçekleşsin.

Evet Murat Karpuz gayet başarılı işinde. İyi de bir Galatasaray'lı gördüğüm kadarıyla.
Kendisiyle biraz konuşma fırsatım oldu twitter'da. Bandırma'da hem okuyup hem de anonsörlük yapıyordu yanılmıyorsam, şimdi mezun oldu ayrıldı oradan.
Kendisine sorduğumda kulübe (Murat Özyer'e) başvurduğunu söyledi bana. Olumlu gelişmeler de varmış bu konuda ama net birşey yokmuş.

Belki Murat Özyer'e twitter'dan biraz baskı yapmak iyi olacaktır. :)
Ben şahsen 1 sene daha Yalçın'ı çekmek istemiyorum.. Sesimizi duyurmak gerek..

Bu soruna çözüm olabilecek kalitede ve yetenekte Murat Karpuz arkadaşımız var.

kendisi bu işi layıkıyla kotarabilecek bir karakterde. Galatasaray'lı olması da başlı başına bir avantaj.

Yalçın Dümer'in maç başı büyük rakamlar istediği bir ortamda tüm amatör ruhuyla "para bile istemiyorum, ben Galatasaray'a hizmet etmek istiyorum" diyen bir değeri kullanmamız lazım.

Yönetim'in bir an önce adımı atıp bu arkadaşı bağlaması gerekiyor. Zira zaman çoktan geçmiş olabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...