Yarı Final 1. Maç | Galatasaray MP 75 - 74 Beşiktaş Milangaz

İyi oldu iyi Fener ile eşleşseydik çok büyük gerginlik olacaktı büyük ihtimal ile saha kapanma cezası falan alırdık. Beşiktaş gerçekten takdir edilecek bir performans sergiliyor ama kadroları bize göre çok dar. Zorlu seriyi götürebileceklerini sanmıyorum. Artık bu takıma şampiyonluk yakışır.

Gelebilecek iki takım da zorlu olacaktı mutlaka. Ne olursa olsun play-off ve bir yarı final.

Fenerbahçe Ülker maçı psikolojik olarak zorlanacağımız bir seri olacaktı. Oyun olarak onlardan üstün olduğumuz gerçek; ama başka türlü zorlanmamız mümkündü.

Rakibimiz ise, bu sene bize ters gelen ve EuroChallenge'ın sahibi olan Beşiktaş Milangaz. Kolay bir seri olmayacaktır. Mensah Bonsu, Carlos Arroyo, Erceg'li kadrosuyla bize sıkıntı yaşatabilecek düzeyde olsalar da, sezona lig liderliği ve şampiyonluk için çıkan Galatasaray için hiçbir şey fark etmeyecektir.

Erken konuşmak, her zaman risk getirir; ama bu seriyi geçtiğimiz zaman, şampiyonluk çok daha yakın olacak bizim için.

Çok zor bir eşleşme,belki de bu sezon bize en ters gelen takım.Çünkü bizim şutumuzu riske ediyorlar,dış şutumuzu serbest bırakıyorlar.Yüzdeli oynamadığımız 2 maçı kaybettik,inanılmaz bir dış şut yüzdesiyle oynadığımız maçı kazandık.

Beşiktaş Milangaz bir şekilde skor bulabilecek bir takım.Fakat biz dış şutumuza güvenemeyiz.Kesinlikle alternatifler üretmeliyiz.Teknik ekibimiz bunun bilincindedir zaten.

rakipte Dudley dönüyor Ataman açıkladı, fb serisi 3. maça uzasaydı oynatacaktık dedi, gs serisine hazır. O yüzden kadrosu dar yorumuna katılmıyorum. 10 kişi oynuyorlar. arroyo-mehmet-serhat-hawkins-kemp-barış-dudley-erceg-bonsu-kartal. çok zorlu bir seri olacak, 5. maça uzamasını bekliyorum, 3-0 almamızı isterim tabii ki orası ayrı.

bir diğer husus da seri neden salı günü başlıyor? bugün tüm seriler bitti. Pazar günü başlasa hem takımlar 5 gün dinlenmiş, hem de hafta sonu saha dolar, izleyici sayısı artar vs. zaten futbolda da sezon c.tesi bitiyor. Gs'nin saha avantajı olduğu bir seride 2 maçı da hafta içi oynayacak(salı-perşembe). bjk hafta sonu oynayacak, uzarsa son maça kalırsa yine içeride hafta içi oynayacağız. bunun yanında 1 hafta takımları bekletiyorlar bir anlamı yok. İlk tur serilerin bazıları 3. maça kalsaydı anlardım salı günü başlamasını.

bir diğer husus da seri neden salı günü başlıyor? bugün tüm seriler bitti. Pazar günü başlasa hem takımlar 5 gün dinlenmiş, hem de hafta sonu saha dolar, izleyici sayısı artar vs. zaten futbolda da sezon c.tesi bitiyor. Gs'nin saha avantajı olduğu bir seride 2 maçı da hafta içi oynayacak(salı-perşembe). bjk hafta sonu oynayacak, uzarsa son maça kalırsa yine içeride hafta içi oynayacağız. bunun yanında 1 hafta takımları bekletiyorlar bir anlamı yok. İlk tur serilerin bazıları 3. maça kalsaydı anlardım salı günü başlamasını.

Tribün muhakkak dolacaktır, şüphem yok.

Kendi adıma da Salı gün yurt dışında olacağımdan gelemeyeceğim ama Perşembe tribündeyim.

Tabiki şampiyon olacaksak takım ayırmicaz ancak ben ülkeri tercih ederdim Beşiktaş rüya gibi bir sezon geçiriyor malesef artık uyanma vakti bjk

Beşiktaş Allah seni nasıl biliyosa öyle yapsın... Ah ah şimdi fenerülker i şamaroğlanına çevirmek vardı ya neyse... Şampiyonluğa giden maçların tadını çıkarmak lazım... Yalnız hem erkeklerde hem bayanlarda ne tesadüftür maçlarımız haftaiçine denk geliyor...

Ligde bize en ters gelen takımla yarı finalde eşleştik. Saha avatajımızı kullanıp 3-1 yada 3-2 ile geçeriz gibime geliyor. Tabiki herşey 3lük yüzdemize bağlı.

Bir şeyi unutmayalım; kimseden çekinmiyoruz ama kimseyi de küçümseme hakkımız yok.

Neticede bu eşleşmede her açıdan, her pozisyonda üstün olan taraf biziz demek zor. Yalnız şunu biliyoruz ki bu seriden galip çıkan taraf parkede üstün olduğu için kazanacak, masa başında iyi olduğu için değil.

CSKA maçında sloganımız neydi; "son topa kadar, Onur Yavuz´a rağmen". Hadi rastgele..

İki takım geçen sezon çeyrek finalde eşleşmiş, Galatasaray seriye 1-0 önde başlayarak 3-0'la yarı finale çıkmıştı. Bu sezon her iki takım da geçen seneye kıyasla daha iyi durumda. Galatasaray Euroleague'de en başarılı performans gösteren Türk takımı olurken; Beşiktaş ise Eurochallange kupasını kazanarak tarihine bir avrupa kupası ekledi. Kadroları yan yana koyduğumuzda Beşiktaş yabancılarıyla parlasa da, dar rotasyon uzun ve yorucu serilerde en büyük handikapları olacaktır. Özellikle Erwin Dudley'den yoksun çıkacakları maçlarda iç oyuncularının sırtına ağır yük binecek ve Galatasaray uzunlarının içeriye devrilerek yaptığı ikili oyunlarda oldukça zorlanacaklardır.

Galatasaray pik noktasına çıkarsa, ki bunun işaretleri görünüyor; Beşiktaş'ın kilit oyuncularını yıpratarak, geniş ve uyumlu kadrosuyla ilk iki maçı kazanıp Akatlar'da finale uzanabilir.

Galatasaray adına serinin kilit isimlerinin Luksa Andric, Jamon Lucas ve Tutku Açık olacağını düşünüyorum. Beşiktaş'ta ise David Hawkins, Mehmet Yağmur ve Serhat Çetin'in performanslarının belirleyici olması muhtemel.

Final serilerinin en stresli periyoduna girdik. Her ne kadar ayrı branşlar olsa da Cumartesi günü oynanacak futbol maçının sonucu bu eşleşme üzerindeki stresin yoğunluğuna tesir edebilir. Cumartesi günü kupayı kaldırırsak rahatlamış olarak bu maça gözler çevrilecektir. Aksi halde (ki düşünmek bile istemiyorum) camianın, taraftarın ve basketbol takımının üzerine binecek olan gerginliğin, yükün ve duyguların tahmini için bir kaç saniyeliğine zihinde fragman oluşturmaya çalışmak ve amannn diye filmi kesmek yeterli olacaktır.

Sürekli BJK'nin rotasyonu dar diyoruz ama hiçbir maçta yorgunluk belirtisi göstermediler. Belki de ligin en iyi yabancı kadrosuna sahipler. Söylemek hoşuma gitmese de net favori olduğumuzu söylemek zor, seri ortada görünüyor.

Özellikle Erwin Dudley'den yoksun çıkacakları maçlarda iç oyuncularının sırtına ağır yük binecek ve Galatasaray'ın uzunların içeriye devrilerek yaptığı ikili oyuncularda oldukça zorlanacaklardır.

Ergin Ataman FB Ülker maçı sonrası yaptığı açıklamada seri üçüncü maça uzasaydı Dudley´e görev verecektik dedi. Dolayısıyla Ervin Dudley bizimle oynanacak seride görev alabilecek.

Ergin Ataman FB Ülker maçı sonrası yaptığı açıklamada seri üçüncü maça uzasaydı Dudley´e görev verecektik dedi. Dolayısıyla Ervin Dudley bizimle oynanacak seride görev alabilecek.

Dudley oynarsa, haliyle BJK pota altı rahatlar. Ancak yine de ilk maçta çok etkili olabileceğini sanmıyorum.

BJK'yi geçen sene Avrupa şampiyonasındaki Makedonya'ya benzetiyorum; onlar da dar rotasyonla çok iyi maçlar çıarttılar ama, bir yerden sonra ayaklar gitmiyor. Galatasaray EL performansını yakalarsa seri sanıldığından rahat geçebilir...

Yarı finalde bjk'nin gelmesini istiyordum fb buraları oynamayı daha iyi biliyordu ve ne kadar kötü oynasalarda saha dışı konulardan dolayı bizi mental olarakda etkileyebilirlerdi,şimdi ise sadece basketbol düşünerek ve sadece final oynamak için beşiktaşla oynayacağız, konuşulanların aksine ben bjk takımının çok büyütülmesine gerek olmadığını düşünüyorum tamam rotasyonlarını iyi kullanıyorlar fakat asla bizim seviyemizde değiller,sezon içinde oynadığımız 3 maçıda izledim bjk ile 2 maçı nasıl verdiğimiz ortada ayrıca onların finalde karşılaştığı takımıda ligimizin kalburüstü takımları rahatca yenerlerdi...serinin kaderi bence 1.ci maçda yatıyor taraftarında baskı ve desteği ile mutlaka kazanmalıyız,şimdi büyük oyuncuların sahne zamanı o büyük oyuncularda bizde mevcut,takımımıza canı gönülden inanıyorum final yolumuz açık yeterki sadece basketbolumuzu oynayalım yenemeyeceğimiz takım yokki beşiktaş o seviyede bile değil...