Yarı Final 1. Maç | Galatasaray MP 75 - 74 Beşiktaş Milangaz

emin ol deron olsaydı işin rengi degişirdi...galatasaray sevgisi bir yana objektif olmak bir yana...adam nba'in en dominant guardlarından biri...herif orada 20bin kişinin önünde haftada 4-5 maça çıkıyor..12bin kişiyle abdiden çıkartmayız demekle de olmuyor...egri oturup dogru konuşmak gerek...

Melik hocam doğru soylüyorsunda bu takım bu sene krstic'leri - krilenko'ları - spanoulis'leri gördü ve bunları abdi ipekçiden çıkartmadık tamam iyi oyuncudur,mükemmeldir ama Galatasaray asla pes edecek takım değil,isteyen gelsin artık bence inandık ve tartışmasız ligin en iyi basketbol oynayan takımıyız ALLAH'ın izniylede başaracağız...

Sıra sizde aslan parçaları şampiyonluk istiyoruz.

Yöneticisi açıklama yaptı Dwill beşiktaş aşkıyla yanıp tutuşuyor ama oynaması malesef hukuki anlamda mümkün değil dedi rahat olun yani arkadşlar .

Yöneticisi açıklama yaptı Dwill beşiktaş aşkıyla yanıp tutuşuyor ama oynaması malesef hukuki anlamda mümkün değil dedi rahat olun yani arkadşlar .

bildigim kadarıyla dergi çekimi için geldi d-will...yöneticileri duyan da beşiktaş altyapısından yetişme sanacak d-will'i :D

beşiktaş maçında yine 2 arkadaşımla birlikte abdideyim...tofaş maçındaki gibi olmasın beyler dolduralım salonu...

Melik hocam doğru soylüyorsunda bu takım bu sene krstic'leri - krilenko'ları - spanoulis'leri gördü ve bunları abdi ipekçiden çıkartmadık tamam iyi oyuncudur,mükemmeldir ama Galatasaray asla pes edecek takım değil,isteyen gelsin artık bence inandık ve tartışmasız ligin en iyi basketbol oynayan takımıyız ALLAH'ın izniylede başaracağız...

kardeş krstic-kirilenko-spaonulis'i üstüste koy bir deron etmez bu da başka bir gerçek...kirilenko bile nba'de elit savunmacı olmaktan öteye geçemedi...diger ikisinin nba maceraları zaten gayet vasat...

Deron Williams iyi bir oyuncu olabilir ama Avrupa basketbolunda o saydığınız isimler kraldır. Iverson küçük oyuncu muydu ya da Deron geldiğinde herkesi parçalayıp geçti mi? Şu anda NBA'de muazzam oynayan Ty Lawson Avrupa'da ne yaptı?

Artık Deron Williams tartışmalarına bir son verelim. Kobe Bryant da gelse biz bu sene şampiyon olacağız.

kardeş krstic-kirilenko-spaonulis'i üstüste koy bir deron etmez bu da başka bir gerçek...kirilenko bile nba'de elit savunmacı olmaktan öteye geçemedi...diger ikisinin nba maceraları zaten gayet vasat...

NBA'de havlu sallayan Krstic'in şu anda Avrupa'nın en önemli uzunu olduğunu unutmamak gerekir. Yukarıda Kerem Seçer'in bahsettiği gibi bu işler yetenekten,oyuncu kalitesinden ziyade hangi basketbol stiline daha uygun olup olmadığınla ilgilidir. Eğer öyle olsaydı o zaman o uğruna üst üste koyup çarptığın adam NBA'de 20 sayı 10 asist ortalaması yapıyorsa, Euroleague'e gelse 50 sayı 35 asist ile oynaması gerekir senin mantığınla. Yeteneklidir amenna, her takım kadrosunda görmek ister ama gelip burda Avrupa'nın en elit oyuncularını toplasan bir Deron etmez gibi bir mantıkla olaya yaklaşmak tam bir saçmalıktır.

Melik kardeş düşüncelerine saygı duyuyorum ama bende Taner ve Kerem hocaların yazdıklarına dikkat çekmeye çalıştım,bence gelsin gelmesin bekleyip göreceğiz ama bu ligin favorisi sene başından beri Galatasaraydı ve d-wıll olsun olmasın bu saatten sonra yine Galatasaray'dır...

NBA'de havlu sallayan Krstic'in şu anda Avrupa'nın en önemli uzunu olduğunu unutmamak gerekir. Yukarıda Kerem Seçer'in bahsettiği gibi bu işler yetenekten,oyuncu kalitesinden ziyade hangi basketbol stiline daha uygun olup olmadığınla ilgilidir. Eğer öyle olsaydı o zaman o uğruna üst üste koyup çarptığın adam NBA'de 20 sayı 10 asist ortalaması yapıyorsa, Euroleague'e gelse 50 sayı 35 asist ile oynaması gerekir senin mantığınla. Yeteneklidir amenna, her takım kadrosunda görmek ister ama gelip burda Avrupa'nın en elit oyuncularını toplasan bir Deron etmez gibi bir mantıkla olaya yaklaşmak tam bir saçmalıktır.

söz konusu yorumum 'kim gelirse gelsin farketmez' düşüncesine ithafen...zira gelmesi ihtimal olan oyuncu d-will ise 'kralı gelse farketmez' demek mümkün olmaz...madem mantık diyorsun;çok basit arroyo-mehmet yagmur rotasyonu mu yoksa deron-arroyo rotasyonu mu daha korkutucu...ve emin ol deron euroleague'de yer alsa dounbe-double ı bırak trıple double ortalamalar tutturabilir rahatlıkla...neredeyse aynı size'de shipp bizim en reboundcu oyuncumuz...gerisini sen düşün...(shipp şu takımda tartışmasız en sevdigim oyuncu olmasına ragmen bu karşılaştırmayı yapıyorum)
mesele avrupa basketboluna uyum saglamak ise de nba'den gelip de avrupa basketboluna en rahat uyum saglayabilecek guarddır d-will...oyun görüşü yüksek,sizelı,kuvvetlı,hızlı,şutu var vs.

edit:öyle saçmalık diyip çamur atmakla basketbol erbabı olunmuyor...varsa karşı argümanın sunarsın...

Biraz basketbol kafası olan herkes, D-Will'in kalitesini zaten bilir, kabul edilen de bir gerçek bu. Ama gel gelelim, ithaf ederken de daha doğru bir tanımlama yapmasını beklerim kişinin. Yani sırf adam dominant diye gelip burda Avrupa'nın elitlerini üst üste toplayıp bir Deron etmez gibi bir yorumu kabul edemem. Mehmet Yağmur muhabbetlerine vs hiç girmiyorum çünkü yorumumun içeriğiyle,anlatmak istediklerimle alakası yok. Ben, mesajımın gayet anlaşılır olduğunu düşünüyorum okuyan insanlar tarafından. Saygılar...

arkadaşlar d-will kesin olarak ayrıldı oynamayacak bu tartışmayı uzatmayalım.

d-will, spanoulis-krstic-kirilenko toplamından daha kariyerli ve daha popüler bir oyuncu. ama bir takım kuracağım tek başına d-will mi gelsin yoksa bu 3'ü mü dersen herkes bu 3'ü gelsin der. ama burda olay farklı, yani lafta yapılan bir konuşma. d-will bu 3 oyuncu toplamından tabiki takıma katkısı az olur ama bu 3 oyuncu toplasan 1 d-will etmez bu farklı bir şey:)

şimdi ben size 1995 yılında tek başına jordan mı yoksa sabonis-divac-kukoc-tomaseviç-bodiroga toplamı mı diye sorsam cevabınız yok abi bunlar avrupanın elit oyuncusu mu dersiniz yoksa jordan mı dersiniz:D (jordan farklı d-will farklı diye cevap yazmayın burada anlatmak istediğim başka bir şey:))

bu arada biletlerin satışı ile bilgi verebilecek var mı? biletixten baktığım kadarıyla baya bir boş şu an için. maç için de hafta içi olduğu için sanırım %50 si ancak dolar gibi umarım yanılırım

deron konusunda melih'e katılıyorum..uyum açısından..rose mu deron mı derseninz 100 defa deronu seçerim..avrupa basketbolunda olmazsa olmazın ilk kuralı istikrarlı bir şut benim için..istisnalar olacaktır...
maça gelince,dünün gazı ile kartalın tüylerini yolduktan sonra tütsüleriz,hani tavuk olslar güzel bir dövme pilavı da yapıp afiyetle yeriz

bence gelsin oynasın,onun olduğu bir takımı elemek daha zevkli olur,bence d-will Paul'le beraber dünyanın en iyi oyun kurucusu,bu basketbolda elinde Kobe yada Lebrown'da olsa elenebilirsin,D-wil,çıkıp tek başına bizim sahamızda bizi yeneceğini hiç sanmam,ayrıca yenersede ben çıkıp tebrik ederim o zaman,2004 atinada Aroyo Abd'yi yenmişti,yada 2008'de İspanya Abd'yi(en iyi oyuncuları vardı)elinden kaçırdı yenebilirdi bence,bence avrupalılarla Abd'liler arasındaki fark kapanıyor.Ben D-Will'i Beşiktaş'ıda yeneriz diye düşünüyorum,ama malesef böyle birşey olmayacak…

arkadaşlar d-will kesin olarak ayrıldı oynamayacak bu tartışmayı uzatmayalım.

d-will, spanoulis-krstic-kirilenko toplamından daha kariyerli ve daha popüler bir oyuncu. ama bir takım kuracağım tek başına d-will mi gelsin yoksa bu 3'ü mü dersen herkes bu 3'ü gelsin der. ama burda olay farklı, yani lafta yapılan bir konuşma. d-will bu 3 oyuncu toplamından tabiki takıma katkısı az olur ama bu 3 oyuncu toplasan 1 d-will etmez bu farklı bir şey:)

şimdi ben size 1995 yılında tek başına jordan mı yoksa sabonis-divac-kukoc-tomaseviç-bodiroga toplamı mı diye sorsam cevabınız yok abi bunlar avrupanın elit oyuncusu mu dersiniz yoksa jordan mı dersiniz:D (jordan farklı d-will farklı diye cevap yazmayın burada anlatmak istediğim başka bir şey:))

bu arada biletlerin satışı ile bilgi verebilecek var mı? biletixten baktığım kadarıyla baya bir boş şu an için. maç için de hafta içi olduğu için sanırım %50 si ancak dolar gibi umarım yanılırım

maç günü gişeden de satışlar olacaktır,umuyorum salon full olmasa da 7-8bin kişi civarında olacaktır...
zira bazı takımdaşlar farkında degil ama zorlu geçecek bir seri ve bizim maça maksimum etkiyi yapmamız gerek...
diyorum beyler özelikle arroyo'yu ritm dışına çıkarmak için ona özel bikaç nahoş sözcük ögrenebiliriz :D

5.maça kadar gidebilecek bir seri bence finalden çok çok zor olacak gibime geliyor.Müthiş bir havayla geliyorlar buraya.Merakla bekliyorum bu yıl gerçekten beğeniyorum Beşiktaş Milangaz'ı maçtan kopmuyorlar FB Ülker serilerinde gördüğümüz gibi o kadar kısıtlı bir kadroya rağmen oldukça iyi bir noktadalar.Umarım kazasız bir şekilde finale gideriz hakettiğimiz şampiyonluğu kazanırız.

Beşiktaşın dar rotasyon goygoyu bitsin artık. 15 kişi mi oynayacaklar 7-8 kişiyle maksimum verimi alıyolar ve sezon boyu böyle oynadılar. Alıştılar artık buna ve yabancıları gerçekten çok iyi bir sezon geçiriyor.. Bonsu-Arroyo-Hawkins-Erceg falan hepsi formda, Dudley de iyileşti. Ciddiye almazsak ve rahat çıkarsak sonu kötü olur bizim için. Şampiyonluk konuşmak için çok erken. Önce bu seriye odaklanalım. KONSANTRASYON.

İlk maça ve ikinci maça biletlerimi aldım. Diğer oyuncular 3 lük bile yağdırsa iki tane dikkat edeceğimiz şey var.

Arroyo içeri rahat dalıp, pas ya da turnike atamasın, Bonsu bizim potaya yakın duramasın. Bu ikisini sağlarsak maçları rahat şekilde kazanırız. Bonsu artık bu maç içeri de bu kadar kolay hücum ribaundu alamamalı, bizim uzunlardan gerekli cevap gelmeli.