Yarı Final 3. Maç | Galatasaray CC 73 - 61 Banvit

Takimdan Önce taraftar bu yilin Şampİyonu oldu!

Bugun maçtan saatler oncesı ıpekçi çevresı panayırı andırıyordu.sarı kırmızıya burunmustu..

işte bu bile bu buyuk taraftarın son senelerde oldugu gıbı Trıbunde Şampiyon olmasıydı!

Bu emek bu mucadele yılmayan arması adına ne yapabılırım dıyen,heryerde salona taraftar getırmek icin yırtınan insanların eserı..

Bugun ıkı baskanın salona beraber gırmesı ıle trıbunde bınlerce ınsanın omuz omuza vermesı bu basarının sırrını acıklıyordu sankı..

Hocamız ve aslanlarına hep güvendık bizle beraber olunca basaramayacakları hedef yok.

Yıllar önce ben ve bırkac arkadasımın o gunlerde hazırladıgımız pankart bugüne ısık tutuyormuş ne demıstık pankartta ,SPOR SERGI RUHUYLA ŞAMPİYON OLACAĞIZ! emın adımlarla ilerliyoruz

Bu arada banvıt serısı bıtmedı ve macın sonuna kadar dırenen bir rakıbımız var Çarşamba gunu aynı ciddiyetle salonda aynı destegı vererek yine fener Gelıyoruz dıye haykırmak dileğiyle

Tribünler muhteşemdi .Televizyon başında inanılmaz heyecan yaptım maçı sürekli önde götürmemize rağmen. Final maçlarında kalbim durmazsa iyi :) Takımımızı Oktay hocayı tüm oyuncularımızı kutluyorum

Taraftarımızın muhteşem performansından bir bukle :)

[video=youtube;Wnbtd4cNLZY]http://www.youtube.com/watch?v=Wnbtd4cNLZY[/video]

Bir kaç GS basketli daha deşifre edeyim. Selim'in verdiği linkte daha playe basmadan gözüken ilk resimde en ön sırada elini başına götüren de sitemiz sakinlerinden (ne demekse) Zİya Darende 'dir :)) Arka tribün zaten komple GS Basket camiası:9

Bugün maç ile ilgili konuşulacak her şeyi arkadaşlar konuşmuş zaten. Ben başka bir konuya gireceğim. GS'ın basketbol maçları resmen hemşeri piknikleir aile toplantıları gibi olmaya başladı. Maça giriyorsun herkes herkesi tanıyor. Hep birbirine aşina yüzler. Sıcak bir ortam. Nitekim o sinerjide başarıyı getiriyor. Tribündeki herkes sadece "salt" GS'ın başarısını düşünüyor. Yok ultrAslan bağırıyor ben bağırmam diyende yok. Yok besteyi başkası başlattı ben bağırmam diyen ultrAslanda yok. Herkes maça odaklanmış. Ciddi söylüyorum Bu seneki 15 bin kişilik FB maçından bence daha iyi tribün vardı. Maç boyunca tüylerim diken dikendi. Gelen herkesin ağzına yüreğine sağlık. Gelmeyenler çok şey kaybettiklerinden hiç bir şey demiyorum onlara, daha fazla konuşup üzmeyeyim onları. Ama Murat İnal'ın Twitterda deiği gibi, biletler artık altın değerini almaya başladı. Şampiyonluk treni kalkıyor kalmasınnnn:))

Arkadaşlar kimse kusura bakmasın ama maç içinde gelişten tribündeki olayın nedeni neydi bir bilen varsa allah aşkına aydınlatsın beni. ben hakem masasının hemen arkasında duruyordum ve dövülen şahsı tribünün ta üstünden en alt sırasına kadar onlarca adam takip etti. e haliylede en alttaki demirlerin orada sıkıştırıp benzettiler elemanı...açıkçası kendisinin ne yaptığını bilmiyorum. ancak o önümde sandalyeye yatışı ve maalesef komaya girdiği haberini almam bu akşamın zevkinden mahrum bıraktı beni.

Nitelik mi? Nicelik mi?...

Arkadaşlar kimse kusura bakmasın ama maç içinde gelişten tribündeki olayın nedeni neydi bir bilen varsa allah aşkına aydınlatsın beni. ben hakem masasının hemen arkasında duruyordum ve dövülen şahsı tribünün ta üstünden en alt sırasına kadar onlarca adam takip etti. e haliylede en alttaki demirlerin orada sıkıştırıp benzettiler elemanı...açıkçası kendisinin ne yaptığını bilmiyorum. ancak o önümde sandalyeye yatışı ve maalesef komaya girdiği haberini almam bu akşamın zevkinden mahrum bıraktı beni.

Bende merak ettim valla,bir basketbol maçında bir insan neden komaya girer,ne yapmış acaba adam ?

Ne kadar doğrudur bilmiyorum ama sözlükte fenerli olduğu söylenmiş.Dayak yiye yiye aşağı kadar inmiş çocuk.

Maçın tekrarını izleyince daha iyi anlaşılıyor. Kırmızılarla benç arkasında çok güzel duruyormuşuz gerçekten :)

Kim ne yaptıyı bilmiyorum ama o adamın peşinden koşan tanıdığımız bildiğimiz insanlardı.. haklılar, haksızlara girmek istemiyorum ama o kadar kişi arasında birini demirlerde kıstırıp komaya sokmak, -emniyet- dediğimiz insanların olay olurken takındığı tavrı görmek neden bazı şeylerin tribünlerde değişmesi gerektiğini hepimize bir kez daha hatırlatmış oldu.. her şey bağırmak, çağırmak.. tribünde tezahürat söylemek veya kalabalık olmak değil..

bu konuda çok doluyum, sakata gelmeyelim yine de.. bir sonraki maçta reyisimize, başkanımıza dayılandı diye demirlere boylayabiliriz :)

maç için söylenecek çok bir şey kalmamış, maçın bir bölümünü karşı tribünden izlemiş biri olarak tribünlerin görünüşünün muazzamlığındayım ben hala. kırmızı olmanın, aynı renk girmenin de dışında.. bambaşka bir atmosferdi..

basta maça gelen taraftarlarimiza ve aslanlarimiza tesekkur ederim bizlere (ekran basindakilere) çok guzel bir basketbol izlettikleri için.
ilk yarida ki o çirkin olay disi tribunde 10 numaraydi.
çarsamba gunu bu seriye son verir fulkeri pek fazla bekletmeyiz :)

Dün gece gerçekten çok güzeldi herşeyiyle. Özellike Banvitli oyuncu ve taraftarların yüzündeki "biz buradan çıkamayız" ifadesi günün en güzel özeti olur sanırım.

Dikkatimi çeken tek eksik nokta yaptığımız top kayıpları. Eğer basit top kayıpları yapmasaydık maç 3. çeyrekte çoktan kopardı. Dikkat etmek lazım.

Geçen gün de yazmıştım bizim bu 3.çeyrek kilitlenmelerimize bir çare bulmamız lazım. 11 sayı atmışız dün de. 8i shumperttandı sanırım.. Bu birçok maçta canımızı yaktı hepimiz biliyoruz, şuan en net hatırladıklarım sahamızdaki olin maçı ve geçen cuma 2. banvit maçı.. 3.çeyrek takıma bir şeyler oluyor, aynı şekilde taraftarda da bir uyuma oluyor sanırım.. Neden böyle oluyor bilmiyorum.. Eğer 3.çeyrek banvit biraz düzgün şut atabilse(dixon ve barış ermişin boş 3lüklerde airball atmaları en başta) çok sıkıntılı bir hal alabilirdi maç.. Her maçtan sonra bir sonraki maç için hep aynı şeyleri söylüyorum ama yine söylemek zorundayım "buna dikkat ederiz umarım bundan sonraki maçlarda.."

Maçı kazandık belki ama hakemlerin yine art niyetli olduğunu tek düşünen ben miyim?

Direk olarak en az 10 sayıya etki ettiler diye düşünüyorum. Ermal'e yine 2 faul aldırdılar maçın başında ama neyse ki Sertaç iyi oynadı. Yine Banvit'in hücumda tıkandığı birçok pozisyonda faul vererek serbest atış çizgisine götürdüler onları. Ribaund mücadelelerinde top dışarı çıktıysa hep Banvit'e verdiler topu, onun dışında Luksa'nın topunu fileye vurarak çıkarmalarına sayıyı vermediler, dönüşünde fast-break yedik.

Milli Takım koçu Orhun Ene'nin finale çıkması için ellerinden geleni yapıyorlar. Dünkü inanılmaz oyunumuza rağmen sadece 12 sayı farkla yenebildik ki, normal şartlarda 20 civarı bir fark atardık dünkü oyunumuzla.

Gazanfer, yazının muhatabı sen değilsin asla, hatta listeye kendimi de eklemem gerek kıyısından köşesinden...

Maç başlıklarında olsun, canlı yayınlarda olsun sürekli hakemleri eleştiriyor, onları hedef tahtasına koyuyor, onlardan dert yanıyoruz. Evet, hakemlerin bizden hazzetmediği, takdir haklarını rakiplerimizden yana kullandıkları kesin ama ligin bu hakemlerle biteceği de tartışılmaz bir gerçek.

Salonda elbette hakemleri baskı altına almaya çalışalım ama burada çok fazla ön planda tutmayalım hakemleri. Biz onları sanık sandalyesine oturttukça kendi hatalarımızı görme ihtimalimiz azalır. Bu da telafisi güç zararlar doğurabilir.

Hakemler konusunda Gazanfer'e hak veriyorum.Mahmudi'nin her itirazında haklıydı.Maçın tekrarını izlediğimde Goluboviç'in pota altında topu yere sektirdiğinde top çizgiye düşmüş orada sayı yedik.Evren'in bloğunda top yükselişte,Davis'in Shumphert'a yaptıgı hareketli engellemelerde hiç faul verilmedi.Caner'e Simmons'ın net faulunu atladılar top kaybı yaşadık ki Caner gibi sessiz bir insanı bile çıldırttılar o pozisyonda.Goluboviç Jerry mücadelesinde top onlardan çıkmasına rağmen hakemler yine aleyhimize karar verdiler.

Tamam dün tribün ve oyuncularımız çok iyi oynadılar ama final serisinde bu kadar hakem hatasına karşı mücadele etmemiz daha da zor olacaktır.

Müthiş bir atmosferdi yine GSBasket ailesi birlikte izledik süperdi....

Oyuna gelince çok sağlam savunma ile bizi yakalamaya çalışan banvitin direnci yükseltmedik ve macı kazandık...

Oktay hoca ve Aslanlarına güveniyoruz

Fener GELİYORUZ....

Bende maça 20li yaşlarda biraz yürümekte sorunu olan bir arkadaşla geldim, kendisiyle kasten çıkış kapısının üst kısmındaki demir parmaklıkların oraya oturabilmek için evden 1 saat erken çıktık ve o kısma oturduk (rkadaşım çok uzun süre ayakta kalamıyor, o nedenle önü boş olması gerek) maç tam başladı iyi güzel hoş derken arka taraftan herkesten özür diliyorum ama "ayının teki" geldi ve oturduğumuz yerde beni sıkıştırmaya başladı, arkadaş zaten ayağa kalkamıyor.. bu adam demirlere ayağını dayadı ve arkadaşın görüş açısını tamamen kapadı ne yazık ki.. laftan da anlamıyor, konuşurken tükürükler saçıyor. bizde olay büyümesinn diye alttan alarak ilk periyodun sonunda pota arkasına geçtik. enteresan olan "kardeşim biz her maç buradayız" demesiydi, sanki bilet numarasını -saha içi dışında- takan varmış, elemanın kombinesi varmış, bende hiç maça gelmez abdi ipekçi'nin acemisiymişim gibi...

Bundan sonra büyük ihtimalle çok sevdiğim arkadaşım bu zorluklarla karşılaştığı için ben ne kadar ısrar etsemde maça gelmeyecek.. burası Türkiye demekten bıktım artık!

bu nedenle nitelik>>>>>nicelik

Sert olduysa özür dilerim ama çok kızdım dün akşam.

Yasin;

Sen söylediklerinde ve tepkilerinde sonuna kadar haklısın bence ama Abdi İpekçi'nin ve bu tribünün acemisi değilsen, ayağında sıkıntı olan arkadaşınla gidip oraya oturmaman gerekirdi.. Çünkü gittiğin yerde oturarak maç izleme diye bir opsiyon yok.. O tribün ayakta izler.. Bağırır, çağırır. En baştan pota arkasına veya karşı tribüne otursaydınız keşke.

Yasin;

Sen söylediklerinde ve tepkilerinde sonuna kadar haklısın bence ama Abdi İpekçi'nin ve bu tribünün acemisi değilsen, ayağında sıkıntı olan arkadaşınla gidip oraya oturmaman gerekirdi.. Çünkü gittiğin yerde oturarak maç izleme diye bir opsiyon yok.. O tribün ayakta izler.. Bağırır, çağırır. En baştan pota arkasına veya karşı tribüne otursaydınız keşke.

haklısın ama açıkçası bu kadar fazla taraftar geleceğini tahmin edememiştim :) ayrıca bende bağıran kesimdenim.. o konuda yanlış yaptım.

Hakemler hakkında ben de bir şey söylemek istiyorum; maç erken kopmasın diye hakamler de J.Johson'a epey yardım ettiler.. Potanın içinden çelinen top, banvitte topu sürerken çizgiye vuran oyuncu, Golubovic'in sol eliyle itip Jerry'yi benche fırlatması.. Hepsi 3.periyota arka arkaya oldu ve hep aleyhimize sonuçlandı.. Maç kopmasın, Banvit tutunsun diye çok çabaladılar ama bu kadar oldu işte.. İnşallah finale kalacağız ama daha da büyük bir hakem direnciyle karşılaşacağız..

Banvit, Olin ve tabii Fenerbahçe.. Turgayın prensleri..