Yarı Final 4. Maç | Beşiktaş Milangaz 84 - 73 Galatasaray MP

Bu özel sezonun böyle bitmesine ne biz be teknik ekip ne yöneticiler ne de aslanlarımız izin vermemeli.

Evet, gözle görülen bir form düşüklüğü vardı 1-2 aydır ama şimdi silkinip yeniden ayağa kalkma zamanı. Yeniden diyorum çünkü bu takım geçen sezon son saniyede deplasmanda FBÜ'den maç alan süpürülebiliceği seride kök söktüren takım; bu takım bu sezon imkansız denileni yapıp önce Euroleague gruplarına kalan sonra Final Eight'i son maçta Euroleague Şampiyonu'na kaybederek kaçıran takım; bu takım namağlup karşımıza çıkan yıldızlar topluluğu, Euroleague 2. si CSKA'yı ve Euroleague Şampiyonu Olympiakos'u yenebilen takım.

Bu takım senin, benim, hepimizin takımı. Salı akşamı ben ve benim gibiler salonda sesimizi çıkartarak tezahurat yapamasakta yüreğimizden, ekran başında izleyenlerde yine yüreklerinden veya sesinin doruk noktasında tezahurat yaparak, İNANARAK takımımızı destekleyecek-desteklemeli. Ve "inan"ıyorum ki takımımız da bizim aklımızdan kalbimizden geçen bu duyguları o gün hissedecek ve galibiyetle mabedine Abdi İpekçi'ye düğümü çözmek üzere dönecek. Döndüklerinde de rakip koçu ve oyuncuları korkutan, bizim oyuncularımızı ise yüreklendiren 12000 kişi orada olacak. 12012 kişiyle finale çıkacağız. Ben "inan"ıyorum. Sizin de İNANMANIZI istiyorum.

Biliyorum basketbol için saçma ama artık teknik,taktik önemli değil sahaya çıkıp kazanılması gereken bir final var.Bizim takım bu değil bunu hepimiz biliyoruz,onlardan çok daha iyi bir takımız ama savunma yapmamız şart.Finale çıkıyoruz artık ve Oktay Mahmuti'ye çok büyük iş düşüyor,takımı inandırmak zorunda herşeyden önce mental olarak.
Çıkıp savaşıp kazanacağız inşallah ama taraftar olarak etkileyici birşeyler yapmamız gerekebilir.Bu futbol takımımıza yapılan video gibi olabilir, (ama onun için az zaman var denirse) takımın bugüne kadar yaşattıklarından etkileyici bir video hazırlanıp oyuncularımıza izletebiliriz.Biz üzerimize düşeni yapalım gerisini onlara bırakalım.

Bence taraftar olarak birşeyler yapmakta geç kaldık,Gs Tv deki Yanındayız programında yayınlanan videoları hepimiz gördük.Futbol takımımız için dünyanın her yerinden videolar geldi ve futbolculara izlettirildi.Keşke aynısını basket takımı için de yapsaydık fakat yine de İstanbuldaki taraftarlar bir uğurlama organizasyonu yapabilir

Savunmada sertlik ve ağresiflik gerekli.Oyuncularımız çok rahat kasmadan oynuyorlar gibi.Onlar çok sayı atarak geldiler buraya aslında zayıf bir savunma takımı Beşiktaş.Biz ise tam bir savunma takımıyız aslında kendi karakterimizi koyarsak kazanırız.

artık işin teknik kısmı geride kaldı,bu saatten sonra takımımızın üzerinde olan baskı eminimki beşiktaşlı oyuncularında üzerinde olacaktır,olası bir mağlubiyette onlarda eminki abdi ipekçiden çıkamayacaklarını biliyorlardır,ama ne olursa olsun yine savunmamızın sayesinde kazanacağımız bir maç olucak,back to back ile bjkyi yenemeyeceğimizi gördük esasında bunun türlü nedenleride var,hakemler yine işlediler maçı,fakat artık sahaya çıkıp tüm engelleri aşmalıyız ki bunu yapabilecek tek güç Galatasarayda var..ilk defa final havasında bir maça çıkmıyoruz,ne coch ne oyuncular bu tür maçlardan etkilenmeyecek kişiler,ben inandım ki tüm Galatasaraylılarda inanmıştır sadece KONSANTRASYON...! yolun açık olsun takımım ...

olympiakos, barcelona karşısında doğru 5'i saha içinde buldu ve barça 10 oyuncu denemesine rağmen bi türlü durduramadı oly'yi. Biz de şu an bi türlü sahada çok süre alacak doğru 5'i bulamıyoruz. Sezon başında Ender arslanla ilgili bir çok olumsuz düşüncem vardı büyük maçlarda takımı idare edemiyor diye, maalsef ortaya çıktı. Lakoviç bu maçlar için alında ortalıkta yok, şut girer girmez ama gayretli olsa da savunmada aklsıyor, hücumda sürekli top kaybı ya da pas akışı sağlayamama. tutku serinin ilk maçında adeta şov yaptı ama ergin ataman tutkuya hawkins'i verdi ve sorunu çözdü. peki hawkins bizim gardı tutarken bizim 3 numaramız neden avantaj sağlayamıyor? çünkü 3 numaramız aslında 3 numara değil 2 numara oyuncusu. Maalesef seriyi kaybedersek tek bir oyuncu "shipp"'in sakatlığı yüzünden bu seriyi vereceğiz gibi. shipp'i biliyoruz 35 dk oynar, her şeyi yapar takımda. hawkinsi durduramıyoruz, pota altı üretkenliğinde rakip oyuncular şutu ve 1-1 oyunu olduğu için hücumsal zenginliklere sahipler, bizim ise maalsef hücumsal zenginliğimiz yok, sadece iyi pas gelirse sayı atabilecek uzunlara sahibiz, bu da uzun soluklu serilerde böyle dezavantaj olarak ortaya çıkıyor maalesef. bjk dar rotasyon deniliyor ama 8 kişi ile oynuyorlar 8'i de %100 'e yakın katkı veriyor. biz ise 10 kişi ile kimseden bi türlü tam verim alamıyoruz.

ilk 5 oyuncusu olarak kadro kalitesi rakipte, bunu inlar etmek anlamsız. arroyo, bizim 3 gard'dan da üstün bir oyuncu. 3 numarada hawkins bizden üstün.(shipp olsaydı eşit olurduk) 4 numara erceg-dudley savoviç ve cevherden kaliteli. 5 numara bonsu-dudley ikilisi de andriç-furkana göre artıları var eksileri var ama biz o eksilerini ortaya çıkaramıyoruz.

6 maçın 4'ünü rakip kazandı bize karşı. bu da psikolojik dez avantaj.

Her şeye rağmen bizim takım savunma ile kazanan bir takım. bu kimliğini ortaya koyacağını düşünüyorum. 4. maç çok çekişmeli geçecektir. biraz da hakemlerin her şeye faul çalmaması gerek, göğüs müdahelelerine bile faul çalındı. bugün yönetim de bizim oyuncularımızın savunma direncini kırdı. Ama inanıorum 4. maçı alacağız ve final maçına çıkacağız, sadece hücumda biraz top'u çevirip tempo yapmamız lazım, biraz Jerry Johnson gibi bir oyuncuyu arıyoruz gibi. savunmada da sertlik.

Mükemmel başlayan ve yıllar sonra sezon 1.liği ile tamamladığımız bu sezon yarı finalde noktalanmamalı.. Şampiyonluk yolunu açmak için, Euroleague vizesi için, en önemlisi de bizim için alın şu maçı..

Bu takım aradan 3-4 yıl geçtiğinde 2008'deki takıma yaptığımız gibi biraz yalancı,biraz zorlama ifadelerle yad edilmeyecek.Haziran'ın ortalarında ''bizim eserimiz budur,bizi böyle hatırlayacaksınız'' diyecekler.
Hiçbir şey için geç kalmış değiliz.

Bu tür durumlara bu sene alıştık TFF sayesinde. Her maça final olarak çıkardılar futbol takımımızı ve taraftar olarak buna hazırız diye düşünüyorum. Önemli olan basketbol şubemizin oyuncular bazında buna hazırlıklı olması. Artık son maçın farkına varabilmesi. Tabi 2 gün içinde ne derece gerçekleşir bu tahmin etmek güç ama Oktay Hoca varsa umut artıyor açıkçası..

İstediğimizi alacağız çok zor olsa da..

forumdaki herkes gs tv yanındayız gibi 1-2 dakikaları videolar gönderip biri birleştirip bu videoları takıma iletilmesi sağlanabilir takımı biz kaldırmalıyız ayağa..

nerdeyse tüm eurolig maçları(cska maçı hariç aile ziyaretinden ötürü) tüm derbi maçlarına gittim bu sene ama bu 2.5 maçtır berbat top oynuyoruz .Ender cevher shumpert gordon lakoviç tutku sahada yok boş üçlük buluyoruz atamıyoruz.
Adamlar içeri gömülüyor penetrelere izin vermiyor bu durumda cezayı kesmek lazım ama bunu yapamayınca kilitleniyorsun sayı atamayınca da doğal olarak savunma gardında düşüyor.
Ayrıca maç başında gorodn göksenin tutku 3 kısa ile maça başlamak oktay hocanın bu durumu biraz düşünmesi lazım diye düşünüyorum.dedoviç bu takımda kötüde olsa bu takımda 35 dakka oynamalı dinlenmeler vesayreleri saymıyorum.ayrıca gökseninde ısrar edilmeli endere verilen şans göksenine verilse o boş üçlükleri sokacağına canı yürekten inanıyorum.
Takımda bir inanmışlık yok bjk ye bakıyorum geçen seneki galatasaray cafe crownu görüyorum bu bana acı veriyor güçlü takım yokken bariz ayırıcı demek istedim şampiyon olamazsak acı verir zira fener bu sene ki kadar kötü olacağına ihtimal vermiyorum efesinde keza aynı şekilde.
Salı gününe sırf geçmişe bakarak umudum var diorum ayağa kalkarız diye düşünüyorum ama 3 maça bakınca o umut yerle yeksan oluyor allah sonumuzu hayretsin

Artık suyun üstüne çıkma zamanı geldi. Bu sezon yaşananların tek vucüt bulma zamanı geldi. Jamon'un ve takımın söyleyecek hâlâ son bir sözü var "This can never happen again. Trust me it want. Let my teammates down!"

Maçı izlerken içimden geçiyodu acaba Ender le fazla süre verip hızlı oynasak Beşiktaş ı yoramayız mı ya.biz euroleague takımıyız Beşiktaş eurochallenge bunun farkını göstermeliyiz ben takımıza güveniyorum.Ordan galibiyet çıkarmak için farklı bişeyler farklı taktikler yapmalıyız gibime geliyo.Herşeyin doğrusu Oktay Hoca ve ekibi biliyodur ama bişeyler yapmalıyız ya.Arroya Hawkins Dudley bunlar takımın kritik oyuncuları

bence biz seriyi kendi evimizdeki 2. maçta kaybettik.
form düşüklüğümüzün sebebini anlamış değilim
inanılmaz kötü hücum ediyoruz ve savunma sertliğimizi bir türlü istediğimiz seviyeye çekemedik
işimiz artık çok
salı günü gerçekten bir final maçına çıkacağız ve bence şansımız çok düşük
ama sonuç ne olursa olsun onlar bizim aslanlarımız
bu takımın sefasını sürdük
cefasınıda seve seve çekeriz...

Oktay Hocam burayı okuyorsa salı günü Hawkins'e karşı Gordon'u kullanmasın. Gordon, Hawkins'i tutacak adam değil fizik olarak adama yazık ediyoruz. Gordon savunmada bu şekilde başarılı olamayınca hücumda da etkisiz oluyor.
HAWKİNS'i Haluk-dedoviç yada bunlarda olmazsa Cevher Özer ile durdurmayı bile düşünebiliriz.
Gordon'a yazık etmeyelim adamı harcamayalım Gordon moralle oynayan bir oyuncu. Bırakalım Gordon Arroyu'yu felan durdursun.
Eğer yine Hawkins'i Gordon ile durdurmaya çalışırsak maçı daha ilk baştan kaybederiz.
Mutlaka farklı oyuncular kullanmalıyız. Dediğim gibi Haluk'u 10 dakika felan Hawkins için kullanabiliriz. Ayrıca bazen Cevher'i 3 e çekip bu şekilde de tutabiliriz.
Oktay hocam mutlaka daha sert ve Hawkis'e daha etkiliyici çözümler bulmalı ama bu çözüm kesinlikle Gordon olamaz arada büyük bir fiizk farkı var çünkü.

Oktay Hocam burayı okuyorsa salı günü Hawkins'e karşı Gordon'u kullanmasın. Gordon, Hawkins'i tutacak adam değil fizik olarak adama yazık ediyoruz. Gordon savunmada bu şekilde başarılı olamayınca hücumda da etkisiz oluyor.
HAWKİNS'i Haluk-dedoviç yada bunlarda olmazsa Cevher Özer ile durdurmayı bile düşünebiliriz.
Gordon'a yazık etmeyelim adamı harcamayalım Gordon moralle oynayan bir oyuncu. Bırakalım Gordon Arroyu'yu felan durdursun.
Eğer yine Hawkins'i Gordon ile durdurmaya çalışırsak maçı daha ilk baştan kaybederiz.
Mutlaka farklı oyuncular kullanmalıyız. Dediğim gibi Haluk'u 10 dakika felan Hawkins için kullanabiliriz. Ayrıca bazen Cevher'i 3 e çekip bu şekilde de tutabiliriz.
Oktay hocam mutlaka daha sert ve Hawkis'e daha etkiliyici çözümler bulmalı ama bu çözüm kesinlikle Gordon olamaz arada büyük bir fiizk farkı var çünkü.

Bence Hawkins'i Caner ile durdurmalıyız.Caner rakipteki en etkili oyuncuları durduran savunmacımızdı yine o şekilde kullanabiliriz.Ben savunma için Caner'i kullanmalı diye düşünüyorum.

Evet, eski iletiyi kopyalayıp yapıştırmak biraz tembellik olacak ama şartlarda değişen bir şey yok..

Bu takıma ve teknik kadroya güvenmemek, en büyük hakaretlerden biridir kanımca. Hayal ettiğiniz neyi başarmadı bu ekip?

Yıllar sonra TBL´de finale kaldı, "her şeyin kontrol altında" olduğu bu seride ezeli rakibini deplasmanda yendi. 27 yıl sonra Cumhurbaşkanlığı Kupası´nı kazandı, EL ön elemesinde ev sahibini de geçip gruplara kaldı, Son 16´ya kalma hakkını -son maçta- kupayı alan takıma karşı kaybetti. 43 yıl sonra normal sezonu lider tamamladı...

Zafer inananlarındır, inanmayanlar lütfen gölge etmesin!..