Yarı Final 4. Maç | Beşiktaş Milangaz 84 - 73 Galatasaray MP

Strateji değişkliği şart

Elif hanımın dediği gibi, Hawkins'i savunmada Lucas ile eşleştirmek hiçbir fayda sağlamadığı gibi, Lucas'ı da oyundan düşürüyor. Bu seride kaç defa Hawkins'in sırtını dayayıp, Jamon Lucas'ı fiziken çok zorladığını şahit oldum, sayamadım! Ancak, Hawkins'i durduracak oyuncular Dedovic, Haluk ve hele Cevher hiç değildir. Haluk ve Cevher çok ağır kalır. Dedovic ise zaten şu ana kadar Hawkins ile eşleştiği pozisyonlarda fiziken yenildi.

Galatasaray'da Hawkins'i durdurabilecek tek oyucu Caner Topaloğlu'dur, bu çok net. Arroyo'yu Lucas ile M. Yağmur'u Göksenin ile savunmak daha mantıklı görünüyor.

Ayrıca Beşiktaş sürekli üçlükleri riske ettiği için, takımdaki ceza şutörlerini daha fazla oyunda tutmak lazım. Cevher en istikrarlı dış şut atan oyunculardan biri. Ayrıca Lakovic'ten de çizginin gerisinden faydalanmak için, onun savunmada yıpranmamasını sağlamak gerekir. Kendisinden 10 cm uzun Serhat'la eşleşirse kolunu kaldıracak gücü kalmaz, ki seride de böyle oldu.

Bence adam-adama savunmada doğru eşleşmeler şöyle:

Arroyo-Lucas/Ender
Yağmur-Göksenin/Lakovic
Serhat-Dedovic/Tutku
Hawkins-Caner/Göksenin
Barış-Cevher
Erceg-Savovic/Cevher
Dudley-Andric/Furkan
Bonsu-Furkan/Andric

Arkadaşlar bakıyorum da bir karamsarlık hakim.Bu takım Galatasaray ve koçu da Oktay Mahmuti.Sene başından beri İNANDIK BİZ SİZLERE derken ne kadar inanıyorsak o inancı korumalıyız.Önümüzde bir maç var ve kazanırsak emin olun şampiyon biziz.Gelin hep beraber bir kere daha TÜKENMEZ UMUDUM VARSA SARI KIRMIZI FORMASINDA diyelim ve aslanlarımızla beraber olalım.Unutmayalım ki zafer inananlarındır ve bu inanç Galatasaray camiasında hiçbir zaman bitmez,bitemez.

Bu bir maç değil, bu Beşiktaş ile olan bir mesele de değil. Bu bir sene boyunca verilen emeklerin, Rytas'ta başlayan bu sezonun sonunun böyle olamayacağının göstergesi olacak maçtır. Oyuncular kendileri için, bunca emekleri için, Abdi İpekçi'de yendikleri CSKA için, lider bitirdikleri normal sezon için, destansı Euroleague macerası için oynayacaklar bu maçı. Çünkü bunca emeğin, bunca özverinin ve böyle bir sezonun karşılığı değil yarı finalde elenip, gitmek..

Takımın durumu umrumda değil, psikolojik olarak geride olabiliriz, normal oyun ritmimizden çok uzaklamış olabiliriz. Ama benim aklımda bunlar değil sene boyunca verilen mücadele ve sergilenen oyun var. Ve o oyunu oynayan takım, çıkıp bu maçı da alır. Aslanlar gibi seriyi Abdi İpekçi'ye taşır. Hem bu böyle olmaz, daha üniversitede son sınavın ardından koşup İstanbul'a şampiyonluk maçına yetişecektik. Bir de basketbol şampiyonluğumuz için tur atacaktık. Bunu ne bize, ne kendinize yapmayın. Bu sezonu böyle bitirmeyin..

Romantik olmanın manası yok.Bu sene bize yaşattıkları için hepimiz şükranlar borçluyuz,kaybetmek elenmek hiç ama hiç problem değil. Ancak bu takım 2 senedir belli bir seviyede basket oynuyor.Üstüne altına bir çıkar bir iner bu da problem değil. Problem olan 2 senedir tutulan bu seviyeyi bozmak.Şu playoff serisinde takımımı tanıyamıyorum. Bir takımın bir playoff serisinde 3 maç kötü oynama lüksü yokken,biz oynadık. Seri çoktan bitebilirdi ama bitmedi. Artık herşeyin bilincine varıp salı günü kendimiz gibi oynamalıyız.

Büyük takımlar büyük maçlarda ortaya çıkan takımlardır. Sinan Erdem de 50 bin kişi dahi olsa salı günü çıkıp kendi oyunumuzu oynayıp o maçı almalıyız.Allah yardımcımız olsun.

futbol takımımıza yapılan uğurlama gibi gösterişli olmayacaktır ama takıma olan inancımızı göstermek adına az veya çok floryaya gitmeliyiz , 1 sayılık katkı bile sağlayacaksak kardır , bu konuda Adminden organizasyon ve tüm üyelerden katılım bekliyorum.

Beşiktaşı yenebilmemiz için en az onlar kadar iyi üçlük atmamız lazım. Bomboş üçlükleri kaçırarak olmaz bu iş.

Onlara karşı koyamayacakları savunmayı Sinan Erdem'de yapmalıyız. Ne taktik ne teknik. Sadece ama sadece İnanç lazım takımımıza .Bu takım Sinan Erdem'de seri uzatmayı sever. Eğer geçen yıl Shipp'in son saniye de attığı ve kazandığımız maçın yarısı kadar inançla çıkarsak silindir gibi geçeriz üstlerinden. Sadece Oktay Hoca'mız bu adamlara kendilerinin Galatasaray olduğunu hatırlatması yeterli .

Bizi sezonun son maçlarında mest eden adam Jaka bu maç inşallah kendini tekrar gösterir. Ömer Onan'a Ülker maçında patronun kim olduğunu gösterdiği gibi bu sefer de Arroyo'ya gösterir inşallah.
Ülker maçlarında Kaya,Gist ve Oğuz Savaş'ı sahadan silen Furkan,Ligde kazandığımız maçta Bonsu'yu sahadan silen Furkan inşallah bu ülkenin en çok gelecek vaad eden uzunu olduğunu hatırlarsın inşallah.
Gordon umarım Hawkins ile eşleşmez de bu ülkenin en iyi savunmacısı olduğunu ve zor zamanda taşın altına elini koyar.

Caner, Kirilenko'yu durduran Caner rakibin beyni Hawkins'i umarım durdurur.

Ve Göksenin. Onu gördüğümde gerçekten gözüm ışıldıyor. Teodosic, Spanulis gibi devleri hayattan bezdiren harika çocuk yarın Arroyo'ya da bir ayar verirsin umarım.

Eğer Shumpert iyileşirse bu maçın kader adamı olacağı görüşündeyim. Sever böyle maçları.

Allah utandırmasın. Yensek de yenilsek de benim umrumda değil. Bu takım bana bu yıl çok ama çok heyecanlar yaşattı. Varsın şampiyon olamayalım. EuroLeague'e ön eleme ile tekrar katılırız seneye. Ama kaybedersek de ezilmeden kora kor oynayalım.

Yani beyler, 1 maç 2 maç olsa neyse de biz içerideki fener maçından sonra çok bocaladık. Oyuncularda bunun farkındadır ve daha da stresli olacaklardır. Bu da çok büyük bir dezavantaj bizim için. açıkçası çıkmadık candan umut kesilmez ama zor.

elenmek değil de art arda 3 maç yenilirsek bu ağır olur işte... yani sen oly yi devir CSKA yı devir, barçayı sienayı elinden kaçır , art arda 3 maç bjk ye yenil ve elen. Bu koyar arkadaş.

Ya tamam Hawkins'i Haluk veya Cevher ile durdurmayı deneyebilriz dedim Tabiki görmek lazım dediğiniz gibi Caner ile de durdurabiliriz Fizik olarak Caner durabiliriz Hawkins'in arkasında.
Ama kesin olan birşey var Gordon, Hawkins'i tutacak fizikte değil. Gordon siklet olarak denk değil çünkü. Gordon savunmada Hawkins'e yenilince oyundan düşüyor hücumda da dağılıyor Oktay hoca bunu görmüştür umarım 3 maçın en önemli ana fikri bu olsa gerek.

Hawkins'i Caner ve kısa bir süre için Haluk
Arroyo'yu da Gordon çok rahat durdurur hatta dağıtır. Oktay hoca bu eşleşmelere çok dikkat etmeli serinin ip ucu burada.
Ergin Ataman, Galatasaray'ı çözmüş felan değil tek yaptığı Hawkins'ten ekmek yemek. Caner dur diyecektir bu saçmalığa.
Doğru eşleşmeleri yapalım inanalım son topa kadar pes etmeyelim yine seri bize dönecektir. Allahım yüzümüzü kara çıkartma lütfen.

Yanlız adamlar bu kadar iyi şut atarken neden ısrarla alan savunması yaptığımızı anlayamıyorum. Tamam belki riband kontrolü almak için olabilir ama alan savunmasını bile iyi yapamıyoruz şu seride bomboş üçlükler yedik hep. Sezonun emeği bu maçta belli olacak, euroleague sertliğimiz ortaya koymamız gerek. Oktay hocanın artık takımı mental olarak hazırlaması gerek.

Veli Yigit ‏@veliyigit
#YenilmezArmada 17.45'te Ataköy Marina'dan Sinan Erdem'e hareket edecek.

Arkadaşlar takımı uğurlamak için gelebilme imkanı olanları bekleriz Ataköy Marina Bakırköy deniz otobüsü iskelesinin yakınında, metrobüsle gelmek isteyenler için İncirli durağında inip Bakırköy minibüsleriyle Bakırköy meydana gelceksiniz ardından dümdüz aşağı doğru yürüdüğünüzde oraya ulaşıyorsunuz. Taksim yönünden gelecekler için 96T numaralı otobüste buraya gidiyor.

Şu anda İstanbul'da bulunan arkadaşlarımız lütfen gitsin. 10 kişi de olsa büyük katkı verir takıma.

Veli Yiğit diyor ki; Yenilmez Armada´nın sizin vereceğiniz morale ihtiyacı var, futbol takımına nasıl sahip çıktıysanız bugün de Yenilmez Armada´ya sahip çıkın. Yoksa bu detaylı bilgiyi neden versin?

Maharet Fener Ülker maçının biletlerini yarım saatte bitirmek değildir, maharet saat 17:45´de yüzlerce kişinin takımı Sinan Erdem´e uğurlamasıdır. İki sezondur basketbolda atılan adımların boşluğa düşmemesi için, hak edene hak ettiği ilgi gösterilir düşüncesinin gerçekliğini ispatlamak için...

Serinin ilk maçını dükkanda izlemiştik kazanmıştık, sonraki maçı farklı bir yerde 3. maçı ise kurs olduğundan dolayı izleyememiştim. Bu akşamda dükkanda izleyeceğim, totemimi yaptım ben. :D Kazanacağız ve Abdi İpekçi'de finale gideceğiz.