Yeni Hocamız Koray Mincinozlu

Gökce Başaran' Alıntı:
Bizim gibi kaliteli bir kadro hiçbir takıma kolay kolay 15-20 sayı ile geriye düşmez. Düşerse konsantrasyon eksikliğinden düşer ki bunu geçen sene çok görmüştük. Koray hoca'nın olduğu bir takımda konsantrasyon eksikliği gibi bir durum olmayacağı için 15-20 sayılarla geri düşmemiz pek olası değil.

Üzgünüm ki performans değerlendirmesini asla yapamıcaz...

Demek ki neymiş.Çok konuşmamak ve bilmişlik yapmamak gerekirmiş.Bu basketbol ve herşey her an olabilir şu anda 41-28.
Şimdi performans değerlendirilmesi şu dakikadan itibaren yapılmaya başlanabilir.
Skor su anda 68-44.
İlk kez haklı olduğuma bu kadar üzülüyorum.

Görülüyor ki, maç gidince takımın belli bir tepki vermiyor.

Koray hocadan hata sinsilesi!..

Deplasmanda oynadığımız Beşiktaş maçı Murat Özyer için tam bir fiyaskodur demiştik, aynı şeyi içeride oynadığımız Telekom maçında maalesef Koray Mincinozlu için söyleyeceğiz.

Bu maç Koray hocanın koçluk reflekslerinin ne denli zayıf olduğunu gösterdi. İlk periyot 22-23 bittikten sonra, ikinci periyoda Erdem'in smaç basketiyle başladık 24-23 öne geçtik. O andan sonra Telekom 9-0'lık bir seri yakaladı ve 24-32 öne geçtiler; maç ritmini buldular. Koray hocanın orada mola alması lazımdı -hatta daha erken de mola alabilirdi!-, zira takım oyundan düşmek üzeriydi... Daha sonra bir seri daha yakaladılar ve 28-41 oldu. Koray hoca nihayet mola aldı ama, hücumdan boş döndükten sonra üçlüğü yiyen yine biz olduk! Akabinde skor 33-44'e geldi ve forumca birçok kişinin eleştirdiği Ercüment Sunter mola olarak yakaladıımız ivmeyi kırmaya çalıştı. İlk yarıyı 39-49 önde bitirdiler...

İkinci yarıya Telekom yine büyük bir seriyle başladı ve farkı açmaya devam etti. Skor 41-57 oldu... Koray hoca yine müdahale etmedi! Skor 44-63'e geldiğinde molayı aldı, ama iş işten geçmişti. Aldığımız mola hiçbir işe yaramadı, çünkü oyuncular maça olan inançlarını kaybettiler ve skor 44-70 oldu! Bir mola daha aldık, yine boşa alınmış bir mola! Daha sonra farkı 30 sayıya kadar çıkarttılar!

Koray hocanın oyun stratejisi de kanımca son derece yanlıştı. Eksik kadroyla yüksek tempoda oynatmaya çalıştı. Bu hem çabuk yorulmamıza, hem de kolay top kaybı yapmamıza sebep oldu. Ayrıca oyuncularda bir tedirginlik vardı, serbest atışlar sürekli kaçtı. Serbest atış büyük ölçüde konsantrasyon işidir!..

F.bahçe maçında "bu maçın atmosferi farklıdır, oyuncular kendiliğinden motive olur ve hocaya yardım eder" demiştik... O maçı müthiş bir arzuyla kazandık. Daha sonra o gazla Aliağa'yı yendik, yetmedi Khimik'e fark attık!

Koç değişiklikleri genellikle takıma ilk üç maçta olumlu yansır derler. Yorumları üç maç sonra yapın derler!.. Tam üç maç geçti ve önümüzde iç sahada yaşadığımız bir hezimet var!

Biz başkalarının Murat hocayı harcadığı gibi, Koray hocayı harcamayacağız, ona görevde kaldığı sürece destek olacağız. Ancak yaptığı hataları da görmezden gelemeyiz!

Dilerim bir daha böyle ağır mağlubiyetler almayız!..

Kesinlikle Ahmet Abinin dediklerine katılıyorum.Geçmişi bir anda silip Koray Hoca'yı İmparator ilan eden zihniyete karşıyım.
Bizler Koray Hoca'nın karşısında değil aksine onun yanındayız ancak 3 maçta sihirli birşeyler yaratmadığını bugun gördük.
Ne eskiyi unutalım ne de gelecektekini gereksiz yere abartalım.
Lütfen bunun sınırını bulalım ve hocamızın hatalarından ders almasını sağlayalım.
Maç oynanırken de söylemiştim bu kadar dar bir kadroyla neden hızlı oynamaya çalıştık inanılır gibi değil 10 dakika sonra tüm oyuncularımızın dili dışarıya çıktı neredeyse.

Burak Barut' Alıntı:
[quote="Gökce Başaran":ca3qhp0k]Bizim gibi kaliteli bir kadro hiçbir takıma kolay kolay 15-20 sayı ile geriye düşmez. Düşerse konsantrasyon eksikliğinden düşer ki bunu geçen sene çok görmüştük. Koray hoca'nın olduğu bir takımda konsantrasyon eksikliği gibi bir durum olmayacağı için 15-20 sayılarla geri düşmemiz pek olası değil.

Üzgünüm ki performans değerlendirmesini asla yapamıcaz...

Demek ki neymiş.Çok konuşmamak ve bilmişlik yapmamak gerekirmiş.Bu basketbol ve herşey her an olabilir şu anda 41-28.
Şimdi performans değerlendirilmesi şu dakikadan itibaren yapılmaya başlanabilir.
Skor su anda 68-44.
İlk kez haklı olduğuma bu kadar üzülüyorum.

Görülüyor ki, maç gidince takımın belli bir tepki vermiyor.[/quote:ca3qhp0k]
Burak bu maçta böyle oldu. Ama ne yazik ki sen haklı yine çıkmadın. Benchte hoca çaresizce oyunculara bakmak zorunda kaldı bir Atkins bile çok şey değiştirebilecek kıvamda bir adamken sen yanıldın manasında çıkış yapman sadece talihsizliktir.

Ama sen haklı olduğunu düşün, hakısz olduğunu kabul ettiğini göremedim ben zaten. Koray hoca, adam değil, 15 sayıdn maçı çevirtemedi diyebilrisin.

He bu maçta Koray hocanın hatası var mıdır? Bence Grave'e fazla dayandı. Ama benchten sokabileceği bir adam var mıydı? Yoktu.

Evet , Koray hoca her yolu denedi ama Koray hocanın bu mactaki en büyük hatası 9 kişilik (2 genci saymassak 7 kişilik) bir rotasyona yüksek tempoda mac oynatmasıdır .

Aslında şunu belirtim, Koray hoca durmadan kenardan tempoyu düşürün talimatı vermiştir. Ama Hüseyin ve Graves pek buna uymamıştır. Gözlemlediğim budur.

Savunma olarakta aslında içeriye gene iyi kapandığımızı düşünüyorum ama Telekomda dış oyuncular iyi soktular bugün. Ön alan savunmamıza Atkins'in olmaması büyük darbe vurdu. Murat KAya elbette bir Atkins olamıyor.

Gökce Başaran' Alıntı:
Burak bu maçta böyle oldu. Ama ne yazik ki sen haklı yine çıkmadın. Benchte hoca çaresizce oyunculara bakmak zorunda kaldı bir Atkins bile çok şey değiştirebilecek kıvamda bir adamken sen yanıldın manasında çıkış yapman sadece talihsizliktir.

Ama sen haklı olduğunu düşün, hakısz olduğunu kabul ettiğini göremedim ben zaten. Koray hoca, adam değil, 15 sayıdn maçı çevirtemedi diyebilrisin.

He bu maçta Koray hocanın hatası var mıdır? Bence Grave'e fazla dayandı. Ama benchten sokabileceği bir adam var mıydı? Yoktu.

Öncelikle söylediğin sözlere dikkat etmelisin.
Ben Galatasaray Hocasına adam değilsin diyecek bir zihniyette değilim bu söz senin zihniyetine yakışır ki kullanmışsın zaten.
Bunun bir oyun olduğunu herşeyin her an olacabilecğeini ,tıpkı 3 gün önce 50 sayı attıktan sonra bugun 30 sayı geri düşebileceğimizi bilmen gerekirken sen dün büyük bir edayla geldin ve yukarıdaki yorumlarını paylaştın bizimle.
Bizimki takımların bir kaç oyuncunun arkasına sığınmaması gerekir.Çıkıp çatır çatır oynayacaksın.
3 günde bir hocayı Kahraman yapıp, 3 günde bir hocayı yerin dibine sokan zihniyetinde hep karşısında oldum.Bu işin anahtarı sabır biz Koray Hoca'nın her zaman yanındayız.
Haksız olduğum da bunu söylemesini bilirim merak etme.
Sonuç olarak Koray Hoca'nın bugun kenara bakmasına gerek yoktu saha içine baksaydı o takımın hızlı basketbol oynamamasını gerektiğini görürdü.
Sürekli seri yediğimizde mola alıp takımı motivasyonla geri getirebilmeliydi senin düşüncene göre olmadı.
Canı sağolsun, önümüzdeki maçlara bakarız.
Senden tek ricam sporun her skora açık olduğunu bilmen ve ona göre yorum yapman.

Ekleme:Koray Hoca, Hüseyin'e Graves attığı uzun topları kesmesi için talimatta bulunmuştur, yoksa Cüneyt'in her pozisyonda fırlaması takıma genel olarak bir uyarı yapmadığının göstergesidir.

Kutay Çamcı' Alıntı:
Koray hocanın ilk maçlarında olumsuz bir hava oluşmadığına göre farazi bir yorum yapmanının kime ne yararı var.Ne mutlu ki hepimize iyi bir başlangıç yaptı.Alışma dönemimi dahi olumlu geçirdi.

Bunun yanında madem farazi bir bakış açısı geliştirildi. Takımın gayet iyi bir başlangıç yapmışken ya geçici bir hava ise diye düşünenler acaba kötü bir başlangıç olsa idi neler yazacaktı. Bunu da düşünmek lazım öyle ise .

Takımın savunmasının ifade edildiği gibi bir anda değiştiğini düşününürsek belki de vardır sihirli bir değnek :). Şaka bir yana yeni gelen baş antrenörün iyi savunma yaptırmak gibi bir özelliği olduğuna göre bunun yaratılan hava ile ilgili olabileceğini dile getirmek neyin ifadesidir.İlk akla gelen neden bilinen olumlu özelliğini takımına yansıttığı değildir.

Olumlu geçen dönem için ya olumsuz geçse idi diye düşünüp yorum yapmak. Bu olumlu durum geçici bir hava olmasın diye düşünmek . Kötüye karşı bir seçicilik göstermek. Olmayan kötüye ya olsaydı ve ya olursa diye seçicilik göstermek.Aslında bu insanın yapısı ile ilgili olabilir ama daha önce hep olumlu yönde ihtiyat gösteren birinin şimdi tam ters taraftan ihtiyat göstermesi ilgi çekici. Gerçi belkide genel bir tedbirli olma durumumunun ifadesidir.

Herşey iyi giderken iylik halinin geçici olabileceği endişeleri dile getiriliyorken.İnsanlar saygı içersinde tabi ki geçmişte ki kötü günleri anabilirler.Her durumda her meslek ve ünvan için dünyanın her yerinde halef ve selef kıyaslanır.Bu oldukça doğaldır. Askerde komutan değişse eski komutanla kıyaslarız. Okulda öğretmen değişse eski ile yeniyi kıyaslarız. Eski sevgilimizle yenisini kıyaslarız.Eski iktidar ile yeni iktidarı kıyaslarız . Eski arabamız ile yenisini kıyaslarız. Bu eşyanın doğasında var.

Yeni ile eskiyi kıyaslamakta doğaldır.Bu kıyas sırasında eskinin olumsuz özellikleri olduğunu düşüneneler ister istemez buna temas edeceklerdir. Genel saygı kuralları açıktır . Bu kuralar içerisinde kalınmalıdır tabi ki.

Kimseyi karalamamak gerekir ama badem gözlü olmayanın badem gözlü olmadığının altını çizmek doğaldır.
Olaylara art niyetli baktığımın düşünülmesi üzücü... Ben sadece karar vermek için aceleci davranmamak gerektiğine vurgu yapmak istedim. Dün de böyle düşünüyordum şimdi de aynı şeyleri düşünüyorum. Sanırım hepimiz artık hemfikiriz, bu sezonki en büyük yanlış, transfer döneminde hoca arayışlarıyla boşa geçen 2 aydır.

Ben bir taraftar olarak biliyorsam profesyonel oyuncular daha iyi bilir ki, eğer şubede otorite eksikliği varsa ve başarısız sonuçlar alınırsa ilk yolcu hoca olur, oyuncu değil. İkinci aşamada yaşanan başarısızlıkta bavulu eline verilen hoca değil oyuncu olur. Bu nedenle oyuncular yeni hocayla tanışma evresinde başarımlarını en üst seviyede sahaya yansıtmak ister. Dolayısıyla doğru kararı verebilmek için zamana ihtiyaç vardır.

Eskiyle yeniyi kıyaslamak insanın doğasında vardır ama bu düşüncenin içinde ilerdeki tercihlerimizde doğru karar verme çabası vardır. Bu nedenle Murat Hoca ile Koray Hoca dönemini kıyaslamak bize yol göstermez, sadece zarar verir. Bize düşen geçmişe saygı duyarak Koray Hoca´ya her şartta destek vermektir.

Sezonun değerlendirmesini muhasebeci arkadaşlar dönem sonunda yapar artık.

Ben 3 gün öncede kral yapmadım hocayı. ama bazı şeyleri değiştireceği ve bunların güzel şeyler olduğunu söyledim. Halada arkasındayım bu dediklerimin. Yani benim öyle senin düşündüğün gibi bir zihniyet yapım yok.

Koray hocanın adam değil demedin elbette, zaten bende onu kastetmedim. Bunu anlaman gerekirken, anlamadın. 2 yıldır tartıştığım birisin beni az çok tanımıssındır zaten ne kadar tanıdığınıda yahut tanımadığını gösterdin.

Birkaç adama sığınması diye birşey demedim. Atkins dedim sadece gördüğün gibi. Milajovic dedim mi? Yoo. Zizic dedim mi? Yoo. Atkins'in rolü bu takımda kilit roldür. Benchten gelen enerjidir, agresifliktir, ön alan savunmasının tavan yaptığı zamandır. Bu yüzden zaten dar rotasyon olan takımda birde benchten gelen 1. adamın yoksa o maçta şansın ister istemez düşmektedir. He Murat Kaya dan bir Atkins yaratamadığı için hocaya şuçlayabilirsin, sorun değil.

Hala arkassındayım ki kolay kolay 15-20 sayı farkla yiyecek takımımız yok. Bu olay çok nadir gerçekleşecek birşey, o bugün oldu kadro eksikliği, Telekom'un ekstra oyunu ile. Bu da bizim talihsizliğimiz olsun.

Eklemene de cevap yazayım. Cüneyt'e biir uyarı yaptımı orasını bilemicem ama bazı zamanlarda tempoyu düşürün diye eliyle talimat verdiğini görmüşümdür. Sonuçta koç denilen kişi her an oyuncuya talimat veren, her oyunda kenardan birşeyler söyyleyen biri değildir. Bu takımın guardı Cüneyt'tir ve onun verdiği kararlar bazen doğru bazen yanlış olacaktır. Graves'i bence fazla sahada tuttuğuna belirtim zaten. Ama Graves'te eski zamanlarına dönüş yapıp fazla egoistce davranmıştır. Ama bu bazen oyuncuların kendi içinde yaşadıkları bir durumdur. Sahadaki 5 kişi o an kendi kafalarına göre farklı karar verebilir. Bu Koray hocanın uyarı yapmadığı anlamına gelmez sanırsam.

Gökce Başaran' Alıntı:
Aslında şunu belirtim, Koray hoca durmadan kenardan tempoyu düşürün talimatı vermiştir. Ama Hüseyin ve Graves pek buna uymamıştır. Gözlemlediğim budur.

Savunma olarakta aslında içeriye gene iyi kapandığımızı düşünüyorum ama Telekomda dış oyuncular iyi soktular bugün. Ön alan savunmamıza Atkins'in olmaması büyük darbe vurdu. Murat KAya elbette bir Atkins olamıyor.

Benim de molalarda ağız okumalarından çıkardığım :) aynı yönde idi. Bizim bench'in hemen arkasında idim ama yine de takıma söz geçirmek de Koray hocanın sorumluluğunda sonuçta.

Takım zaten sene başında ki yapısı itibari ile hızlı hücuma çok da uygun değil.Rotasyon iyice daraldı.Bu oyun tarzına uygun oyunculardan biri olan Atkins yok.Hızlı oyuna uygun bir Graves vardı kadroda .Süre alan uzunlar Hüseyin ve Polat ikisi de oldukça ağır oyuncular.Kazanacaksak oyunu soğutarak uyuta uyuta kazanbilirdik ancak ve bunu yapmadık veya yapamadık.Yapmadı isek de yapamadı isek de Koray hocanın sorumluluğu var sonuçta.

Molalarda da bence de geç kaldı ama bu biraz daha öznel bir değerlendirme alanı.

Bunun dışında kaybettiğimiz maçta bile olumlu bazı gelişemeler devam ediyor bence .3 sayı çizgisi dışında nerede ise hiç girişim yapmayan Guroviç'de genel anlamda geçen maç kıpırdanma başlamıştı.Bu maçta da penetreyi daha fazla zorlamaya başladı. Keza daha çok 3 sayı girişiminde bulunan Cüneyt'de hem daha çok 2 sayılık şut kullanmaya başladı hemde turnike basketler de bulmaya başladı.Geçen bir maçta hiç üç sayı denememişti sanırım.

Koray Hoca'nın en büyük avantajı; ilk maçının Fenerbahçe maçı olmasıdır. Eğer ilk maçı başka bir takımla olsaydı -maça koşullanma açısından- farklı sonuç alabilirdik.

Fenerbahçe'ye yenilebilirdik. O zaman, Koray Hoca kötü bir antrenör olmazdı. İlk maçıydı. Her sonuç doğal karşılanmalıydı.

Bu maç da öyle... Her maç, geçmiş maçtan farklıdır. Her oyuncu, geçmiş maça oranla iyi ya da kötü hazırlanabilir. Bu hazırlanma ve istek de, maçtan maça fark eder.

Demek istediğim; bir maçla kimseyi olumlu ve olumsuz olarak değerlendirmemek... Sezon sonuna geliriz, olumlu ve olumsuz durumları değerlendiririz.

Bir maçla asmak, kesmek, övmek, yermek yanlış bence.

Onur Yavuz' Alıntı:
Olaylara art niyetli baktığımın düşünülmesi üzücü... Ben sadece karar vermek için aceleci davranmamak gerektiğine vurgu yapmak istedim. Dün de böyle düşünüyordum şimdi de aynı şeyleri düşünüyorum. Sanırım hepimiz artık hemfikiriz, bu sezonki en büyük yanlış, transfer döneminde hoca arayışlarıyla boşa geçen 2 aydır.

Ben bir taraftar olarak biliyorsam profesyonel oyuncular daha iyi bilir ki, eğer şubede otorite eksikliği varsa ve başarısız sonuçlar alınırsa ilk yolcu hoca olur, oyuncu değil. İkinci aşamada yaşanan başarısızlıkta bavulu eline verilen hoca değil oyuncu olur. Bu nedenle oyuncular yeni hocayla tanışma evresinde başarımlarını en üst seviyede sahaya yansıtmak ister. Dolayısıyla doğru kararı verebilmek için zamana ihtiyaç vardır.

Eskiyle yeniyi kıyaslamak insanın doğasında vardır ama bu düşüncenin içinde ilerdeki tercihlerimizde doğru karar verme çabası vardır. Bu nedenle Murat Hoca ile Koray Hoca dönemini kıyaslamak bize yol göstermez, sadece zarar verir. Bize düşen geçmişe saygı duyarak Koray Hoca´ya her şartta destek vermektir.

Sezonun değerlendirmesini muhasebeci arkadaşlar dönem sonunda yapar artık.

Art niyetle baktığınız yönünde bir beyanım olmadı.

Karar vermek için acele etmemek gerektiğine bende katılıyorum ama aceleci davranmamak olumlu ve olumsuz her iki taraf içinde geçerlidir. Sizin yorum yaptığınız tarihte her hangi bir olumsuzluk henüz yokken geçmişe ve geleceğe yönelik seçiciliğe dikkat çektim. Düşündürücü dedim ama artniyetli demedim . Genel bir tedbirli olma durumumunun ifadesi olabilir dedim en son. Sizde aceleci olmamak gerekir dediniz. Doğru olasılık üzerinde durmuşum demek ki.

Eskiyi ve yeniyi kıyaslamanın altında yatan motivasyonlarının neler olduğu çok uzun sürebilecek bir tartışma konusu olabilir . Pekala bu motivasyonlardan biri sizin kalın harflerle belirtiğiniz olabilir. Başka şeyler de olabilir.

Sİzde kabul ediyorsunuz ki bu doğaldır. Kıyasın altında farklı motivasyonlar yatıyor olabilir.Bence asıl zarar veren eğer saygı sınırları dışına çıkılmıyorsa yeni ve eskiyi kıyaslamak kadar doğal bir davranışa her fırsatta bir yerinden tutup müdahil olmaktır.Bu doğal bir süreçtir zaten zamanla kendiliğinden ortadan kalkacaktır.Bu sürece yapılan her müdahalede bu süreci daha da uzatacaktır aslında.

Koray hoca'yı bu maçta suçlamak ancak art niyetli bir yaklaşımdır.Murat Özyer konusu artık kapansın.1 maçta insanları yüceltip 1 maçta asmayın.

Phıl Jackson gelse bu taraftar onuda beğenmez.1 maç kaybetsin balkabağı muhabbetleri ona da başlar.

Bişi sormak istiyorum. koray hoca bir dizide başrol oynamıştı.gençlik dizisi.ancak hatırlayamıyorum.bilen yazsın lütfen