Yeni Hocamız Koray Mincinozlu

Onur Yavuz' Alıntı:
Yalçın Bey Koray Hoca´nın göreve getirilmesini eleştirenlerden birisi de bendim.

Koray Hoca´nın göreve getirilmesini öncelikle liseli ağabeylerin şubeyi ele geçirmek adına bir hamlesi olduğu ve 5 yıldır basketboldan uzak kaldığı için eleştirmiştim. Bana göre Koray Hoca takıma olumlu ayrı bir hava kattığı kesin ancak bu havanın kalıcı mı geçici mi olacağını zaman gösterecek.

Umarım yanılan ben olurum da Mincinozlu ile genç neslin hasreti sona erer...

Koray hocanın 4-5 maçta yaptıkları,getirdiği müdafa anlayışı ve oynatmaya çalıştığı basketbol u sadece yarattığı hava dan ibaret olarak göstermek şansız bi yazı olmuş..hele hele bu hava kalıcı mı geçici mi olucak demek daha da şansız olmuş..lakin son 5-6 senedir görmediğimiz bi oyun var saha da,hem hücum da hem müdafa da..bunu sadece getirdiği hava olarak düşünmek , hocanın emeğine yazık..

Benim düşünceme göre hocanın oyuna kattığı fazla birşey yok.Sadece oyunculara kattığı motivasyon ve oyuncuların kendilerini bir derece daha üste çıkartan performansları var.
Koray Hoca'nın bir hava getirdiği tartışılmaz.Taktiksel anlamda 3 hafta da vereceği fazla birşey yok.Sadece oyuncularımızın gözünden ateş fışkırıyor sanki savunmada bunu görebiliyorum.

Kutay Abi, 50 sayı önde olan takım bence her zaman savunmada etkili olur, bu rakibin oyundan düşmesiyle alakalıdır zaten.
Benim için önemli olan 15-20 sayı geri düşersek ondan sonra sergileyeceğimiz performans.

Ayrıca Levent Abi çabuk unutmayalım geçen sene Fener maçıyla başlayıp Telekom maçına kadar süren mükemmel bir basketbol ve görmediğimiz oyunlarda izledik.

Geçmişi yok saymayalım.

Emin Doğanca' Alıntı:
[quote="Burak Barut":3nnvjseu]Benim için önemli olan 15-20 sayı geri düşersek ondan sonra sergileyeceğimiz performans.
İMZA!![/quote:3nnvjseu]
Bizim gibi kaliteli bir kadro hiçbir takıma kolay kolay 15-20 sayı ile geriye düşmez. Düşerse konsantrasyon eksikliğinden düşer ki bunu geçen sene çok görmüştük. Koray hoca'nın olduğu bir takımda konsantrasyon eksikliği gibi bir durum olmayacağı için 15-20 sayılarla geri düşmemiz pek olası değil.

Üzgünüm ki performans değerlendirmesini asla yapamıcaz...

Burak Barut' Alıntı:
Benim düşünceme göre hocanın oyuna kattığı fazla birşey yok.Sadece oyunculara kattığı motivasyon ve oyuncuların kendilerini bir derece daha üste çıkartan performansları var.
Koray Hoca'nın bir hava getirdiği tartışılmaz.Taktiksel anlamda 3 hafta da vereceği fazla birşey yok.Sadece oyuncularımızın gözünden ateş fışkırıyor sanki savunmada bunu görebiliyorum.

Kutay Abi, 50 sayı önde olan takım bence her zaman savunmada etkili olur, bu rakibin oyundan düşmesiyle alakalıdır zaten.
Benim için önemli olan 15-20 sayı geri düşersek ondan sonra sergileyeceğimiz performans.

Ayrıca Levent Abi çabuk unutmayalım geçen sene Fener maçıyla başlayıp Telekom maçına kadar süren mükemmel bir basketbol ve görmediğimiz oyunlarda izledik.

Geçmişi yok saymayalım.

Savunmada etkili olmak ile sanki maç 0-0'mış gibi canla başla savunma yapmak arasında fark var.Savunmanın sonucundan bahsetmiyorum sonuç olarakta aynı başarıyı sürdürmesi bir tarafa baştaki güdülemenin devamından bahsediyorum .Karşı takım rezalet büyümesin diye Amerikalılarını oyunda tutmak zorunda kaldı. Bizde Altay, Alican oynarken.

Bu arada Murat Özyer dönemini yok saymak asla mümkün değil .Etkileri halen devam ediyor zaten.Burdan tekrar sıralamaya gerek yok.En günceli Belçika'da 26 yediğimiz takımdan 10 sayı civarı fark yeseydik. Gruptan lider çıkmıştık veya ikiye katladığımız takıma yenilmese idik.

Geçmişi yok saymayalım .

he bu kadar basit yani ? getirdiği müdafa sadece oyunculara kattığı motivasyon dan ibaret ? nediyim iyimiş..

o zaman şu son maçta oyunculara kattığı motivasyon sayesinde olan müdafa yı ben son 3-4 senedir hiç görmemiştim..ne güzel bi motivasyon katıyormuş oyunculara..sene sonuna kadar katar umarım motivasyon..

Bu kadar basit olduğunu geçen gün katıldığı televizyon prgoramında söyledi hatta daha önce de maç sonu roportajlarında söyledi.
savunma işi bence motivasyon ve konsantrasyon işidir Gökçe'nin de söylediği gibi.
Elbet o motivasyonu 3-4 sene içinde görmüşüzdür ancak hafızamız çok iyi değil tüm ülke vatandaşları olarak.
Sadece işimize gelenleri hatırlıyoruz.

Koray hoca ilk geldiğinde ''asla disiplini elden bırakmayacağız'' demişti . Bu demek oluyor ki 20 sayı öne geçsekte 20 sayı geriye düşsekte disiplini elden bırakmayacağız , macın başında nasıl savunma yaptıysak macın ortalarında , sonlarında aynı savunmayı yapacağız veya hücum edeceğiz

Murat Özyer döneminde oynanan maclarda fark ne zaman 10 - 15 sayıya kadar çıktı , rakip anında farkı eritti . Peki neden ? Çünkü sezon başında bu takımda disiplin diye bir şey yoktu . Daha doğrusu ben öyle hatırlıyorum . 10 - 15 sayı geriye düştüğümüzde de ''Tamam , bizden bu kadar'' deyip macı bitiriyorduk .

Örnek ; Efes Pilsen macı ilk çeyreği 6.dakika Skor 15-2 (lehimize) İlk çeyrek sonucu 26 - 24 . Mac sonucu 84 - 91 (alehimize)

Murat hoca dönemi artık bitti . Daha fazla ince ayrıntılara girmeyelim .

Koray Hoca döneminde oynanan maclarda şu ana kadar alınan sonuçlar

Galatasaray 78 - 62 Fenerbahçe
Galatasaray 80 - 68 Dexia Mons
Aliağa 68 - 78 Galatasaray
Galatasaray 94 - 51 Khimik

Gördüğümüz gibi en fazla 68 sayı yemişiz . Bu da bizim savunmada ne kadar konsantre veya saldırgan olduğumuzu gösteriyor .

Kısacası Koray Hoca döneminde ''Galatasaray hücumu , savunmadan başlayacak'' .Bunun ışığını görmüş olduk .

Tekrar başarılar Koray Hocam

Bu arada disiplin deyince akılma geldi yazacaktım unutmuşum .Khimik maçında sanırım ikinci yarı idi . Bir mola sırasında Atkins ( o sırada ayakta idi Koray hoca bench'deki oyunculara birşeyler anlatıyordu Atkins hocanın arkasında idi ) benche doğru (sanırım Graves'e) garip garip mimik hareketleri yapmaya başladı.Yani tasvir edecek çok iyi bir kelime var ama şimdi yazmayım . İşini yapmakta olan bir profesyonele yakışmamasını geçtim 30 yaşın üstünde birine yakışmayacak garip mimiklerdi.

Koray Hocanin Fulker ve Khimik macindan sonra ki aciklarimalarini izledim . Bahsettigi ortak nokta ''saldirgan müdafa'' yaparak rakibe nefes aldirmayacagimizdi..

Hocanin savunma anlayısı hem takimi hemde taraftari atesleyecek cinsten . Ins uzun seneler Koray hoca Galatasaray'a hizmet eder .

Sinan Soysal' Alıntı:
Koray Hocanin Fulker ve Khimik macindan sonra ki aciklarimalarini izledim . Bahsettigi ortak nokta ''saldirgan müdafa'' yaparak rakibe nefes aldirmayacagimizdi..

Hocanin savunma anlayısı hem takimi hemde taraftari atesleyecek cinsten . Ins uzun seneler Koray hoca Galatasaray'a hizmet eder .
çok güzel temmenniler..ama halk olarak çabucak kral yapıp çabucak yerin dibine sokmaktada üstümüze yok öyle değil mi?

takımı sadece motive ediyor hırslandırıyo diyen bir zihniyette ben art niyet ararım...

ozaman FATİH TERİMi getirseydik de sonuç aynımı olacaktı acaba...komiklik diz boyu

Levent ÖKTENER' Alıntı:
Koray hocanın 4-5 maçta yaptıkları,getirdiği müdafa anlayışı ve oynatmaya çalıştığı basketbol u sadece yarattığı hava dan ibaret olarak göstermek şansız bi yazı olmuş..hele hele bu hava kalıcı mı geçici mi olucak demek daha da şansız olmuş..lakin son 5-6 senedir görmediğimiz bi oyun var saha da,hem hücum da hem müdafa da..bunu sadece getirdiği hava olarak düşünmek , hocanın emeğine yazık..
Şimdi Koray Hoca ile ilk maçlarda olumsuz sonuçlar alsak hocanın elinde sihirli değnek mi var, zaman lazım sözleri havada uçuşurdu. Murat Hoca zamanında takımın idman yapmadığı iddia ediliyordu. Basketbol oynamadığım için bilmiyorum, idman yapmayan takımın bir anda böyle sert savunma yapmaya başlaması mümkün mü?

Murat Özyerli dönemin ilk iki sezonunda takım mücadele etmiyordu, savunma yapmıyordu diyenlere sadece el insaf diyorum. Hocaların verdiği emeklere değer veriyorsanız bunları da göz önünde bulundurmakta fayda var. Ayrıca geleni övmek için gideni karalamak şart mı?

Aslında noktayı Hakan koymuş, "halk olarak çabucak kral yapıp çabucak yerin dibine sokmakta da üstümüze yok öyle değil mi?"

Onur Yavuz' Alıntı:
[quote="Levent ÖKTENER":eek:g2q56t1] Koray hocanın 4-5 maçta yaptıkları,getirdiği müdafa anlayışı ve oynatmaya çalıştığı basketbol u sadece yarattığı hava dan ibaret olarak göstermek şansız bi yazı olmuş..hele hele bu hava kalıcı mı geçici mi olucak demek daha da şansız olmuş..lakin son 5-6 senedir görmediğimiz bi oyun var saha da,hem hücum da hem müdafa da..bunu sadece getirdiği hava olarak düşünmek , hocanın emeğine yazık..
Şimdi Koray Hoca ile ilk maçlarda olumsuz sonuçlar alsak hocanın elinde sihirli değnek mi var, zaman lazım sözleri havada uçuşurdu. Murat Hoca zamanında takımın idman yapmadığı iddia ediliyordu. Basketbol oynamadığım için bilmiyorum, idman yapmayan takımın bir anda böyle sert savunma yapmaya başlaması mümkün mü?

Murat Özyerli dönemin ilk iki sezonunda takım mücadele etmiyordu, savunma yapmıyordu diyenlere sadece el insaf diyorum. Hocaların verdiği emeklere değer veriyorsanız bunları da göz önünde bulundurmakta fayda var. Ayrıca geleni övmek için gideni karalamak şart mı?

Aslında noktayı Hakan koymuş, "halk olarak çabucak kral yapıp çabucak yerin dibine sokmakta da üstümüze yok öyle değil mi?"[/quote:eek:g2q56t1]

Koray hocanın ilk maçlarında olumsuz bir hava oluşmadığına göre farazi bir yorum yapmanının kime ne yararı var.Ne mutlu ki hepimize iyi bir başlangıç yaptı.Alışma dönemimi dahi olumlu geçirdi.

Bunun yanında madem farazi bir bakış açısı geliştirildi. Takımın gayet iyi bir başlangıç yapmışken ya geçici bir hava ise diye düşünenler acaba kötü bir başlangıç olsa idi neler yazacaktı. Bunu da düşünmek lazım öyle ise .

Takımın savunmasının ifade edildiği gibi bir anda değiştiğini düşününürsek belki de vardır sihirli bir değnek :). Şaka bir yana yeni gelen baş antrenörün iyi savunma yaptırmak gibi bir özelliği olduğuna göre bunun yaratılan hava ile ilgili olabileceğini dile getirmek neyin ifadesidir.İlk akla gelen neden bilinen olumlu özelliğini takımına yansıttığı değildir.

Olumlu geçen dönem için ya olumsuz geçse idi diye düşünüp yorum yapmak. Bu olumlu durum geçici bir hava olmasın diye düşünmek . Kötüye karşı bir seçicilik göstermek. Olmayan kötüye ya olsaydı ve ya olursa diye seçicilik göstermek.Aslında bu insanın yapısı ile ilgili olabilir ama daha önce hep olumlu yönde ihtiyat gösteren birinin şimdi tam ters taraftan ihtiyat göstermesi ilgi çekici. Gerçi belkide genel bir tedbirli olma durumumunun ifadesidir.

Herşey iyi giderken iylik halinin geçici olabileceği endişeleri dile getiriliyorken.İnsanlar saygı içersinde tabi ki geçmişte ki kötü günleri anabilirler.Her durumda her meslek ve ünvan için dünyanın her yerinde halef ve selef kıyaslanır.Bu oldukça doğaldır. Askerde komutan değişse eski komutanla kıyaslarız. Okulda öğretmen değişse eski ile yeniyi kıyaslarız. Eski sevgilimizle yenisini kıyaslarız.Eski iktidar ile yeni iktidarı kıyaslarız . Eski arabamız ile yenisini kıyaslarız. Bu eşyanın doğasında var.

Yeni ile eskiyi kıyaslamakta doğaldır.Bu kıyas sırasında eskinin olumsuz özellikleri olduğunu düşüneneler ister istemez buna temas edeceklerdir. Genel saygı kuralları açıktır . Bu kuralar içerisinde kalınmalıdır tabi ki.

Kimseyi karalamamak gerekir ama badem gözlü olmayanın badem gözlü olmadığının altını çizmek doğaldır.

murat hoca zamanında savunmada birebir savunma anlayışı vardı koray hoca tamami ile boyalı alan savunmasına önem verdi...ayhan şahenk teki pota avantajını çok iyi kullanarak kimi zaman 2-3 alan savunmasyla rakibi zor şutlara zorladı...
hücumda hemen hemen herkesin eline top değiyor...ve bir kez de olsa top pota altına giriyor...bu koray hocadan önce pek gördüğümüz bir durum değildi...üstelik pivotsuz beşiktaşa karşı pota altına top indirememek ya otorite boşluğu nun göstergesi idi..ya da yeteneksizliğin...koray hoca bu otoriteyide çok iyi doldurdu...
özellikle hücum ribaundlarına pivot oyuncudan başkasını sokmadı koray hoca böylelikle geri dönüşlerde sorun yaşmayarak yediğimiz fast break sayısı azaldı( bu antrenör tercihi kimi hücum ribaundına oyuncu gönderirir kimi göndermez)

polat ve cüneyt gibi sallama isteği fazla olan oyuncular..koray hocanın coach olarak sahaya çıktığı maçlarda bu oyuncuların ve diğer oyuncuların attığı üçlüklerin tamami ile çizilmiş bir set sonucu olduğunu görmemekte basketbola ihanettir..

not:geçmişi eleştirmek için değil koray hocanın motiveden başka bişey vermediğini söleyenler için hemen ilk bakışta basketbol uleması olunmasına gerek kalmadan görünen değişimleri yazdım...çoğu yazısında biraz basketbol konuşalım yazıp bu değişimleri görmezlikten gelenleri ise ibret le izliyorum

Hakan Oksuz' Alıntı:
[quote="Sinan Soysal":3orb8nmz]Koray Hocanin Fulker ve Khimik macindan sonra ki aciklarimalarini izledim . Bahsettigi ortak nokta ''saldirgan müdafa'' yaparak rakibe nefes aldirmayacagimizdi..

çok güzel temmenniler..ama halk olarak çabucak kral yapıp çabucak yerin dibine sokmaktada üstümüze yok öyle değil mi?[/quote:3orb8nmz]
Bu soruyu bana degilde ; Murat hocayi sene basindan beri elestiren , adina assagilayici konular acan Zati muhteremlere soracaksin ...

Ayrica su forumda Murat hoca aleyhine tek bi yorumumu gorursen o
zaman geLir benim yorumuma Edit yaparsin . tamam mi profosor :)