Yeni Hocamız Koray Mincinozlu

Re: Yeni Hocamız Koray Mincinözlü

Maçın heyecanı ve galibiyetin coşkusuyla söylenmiş bir söz... Yiğit Bey, skor aleyhimize olsaydı "Koray hoca sene sonuna kadar takımızıın başında" diyebilecek miydi?!

Bu galibiyette tabii ki Koray Mincinozlu'nun da payı var fakat, tek maça bakarak tüm sezonu değerlendirmek yanlış olur.

Bu maçın atmosferi farklıydı, oyuncular çok iyi hazırlanmıştı, dolayısıyla Koray hocanın işini kolaylaştırmış oldular.

Şayet yönetim, iki yenilgide yılmayıp, "tüm takımın" arkasında durabilecekse, Koray hocaya sezon sonuna dek başarılar diliyorum. Ancak rüzgar tersten eserse ve yönetim geri adım atarsa, o vakit kaybedilen zamanı çok ararlar!

Koray hocanın getiriliş biçimini yanlış bulsakta, yapacağı hataları eleştirsekte; görevde olduğu sürece destek olacağız...

Koray hocamızı tebrik ediyorum, muhteşem oynattı takımı helal olsun.

Koray hoca Galatasaraya hayırlı uğurlu olsun. Umarım sezon sonunda kariyerinde çok kenarına gelmesine rağmen yakalayamadığı şampiyonluğu bize yaşatacaktır. Maçtan sonra televizyona yardımcısını çıkartıp konuşturarak ne kadar mütevazi bir insan olduğunu gösterdi. Böyle değerlerin kıymetini bilelim. Yalnız birkaç gündür kariyeri ile dalga geçen arkadaşların ondan özür dilemesini bekliyorum. Yönetimden de bu vakte kadar basketbol liginde mücadele etmiş, oyuncularımız ve hocalarımızla ilgili herkesin bilgilenebileceği bir site oluşturmasını rica ediyorum. Belki istatistikler sağlıklı olmayabilir ama en azından maç sonuçları yıl yıl, kim kaç sayı atmış bunların arşiv bilgilerine ulaşmak zor olmasa gerek. Bu çalışmayı yaptıklarında Yiğit Şardanın çıkıp benim 35 yıl önce Koray Mincinozlu benim hocamdı demesine gerek kalmayacak ve Koray hoca ve onun gibiler gerekli itibarı göreceklerdir.

BÜLENT PELİT' Alıntı:
Yalnız birkaç gündür kariyeri ile dalga geçen arkadaşların ondan özür dilemesini bekliyorum.

Sayın Abim özür dilenecek bir davranışta bulunduğumuza inanmıyorum.Dizi de oynadığını söyledik tek kazandığı kupanın oradan olduğunu söyledik, getiriliş biçiminin yanlış olduğunu söyledik.
Onları söylediğimizde geçici antrenördü şimdi ise takımın başında kaldı.
Her ne kadar bir çok yanlışlar da olsa ak mı kara mı çıkar yakında ortaya.
Biz Galatasaray Antrenörünün her zaman arkasında olacağız bu isim X'de olsa yanındayız, Y'de olsa yanındayız Z'de olsa yanındayız.

Koray Hoca hakkında yaptığım ufak araştırmalarda büyük maçlarda etkili olduğunu gördüm. Bu Play-Off için çok önemli. Bu etkiyi sanırım taktikten ziyade motivasyondan elde ediyor. Sene içinde kayıplar yaşamazsak Play-Off'tan umutluyum. Daha önce Murat Hoca'nın olduğu gibi Koray Hoca'nın da arkasındayım. Bunu bugünkü maç sonrası değil de eksikliğimizi giderdiği için söylüyorum.

Arkandayız hocam.Bugünki maçta takımı gerçekten iyi yönettin Allah nazardan saklasın.Hayırlısı...

Özür dilemek bir erdemdir. Ama burada kesinlikle seni eleştirmiyorum yazıların için. Burada sorumlu aramak gerekirse tarihi anlatamayan Galatasaray yöneticileridir. Futbola verdikleri önemin dörte birini basketbol yada diğer şubelere vermiyorlar. İnternet ortamında bu bilgi bankasını oluşturmak zor olmasa gerek. Geçmişte basketbol muhabiri olan şimdi Hürriyetin spor müdürü olan Esat Yılmaer 80 li yılların başından itibaren gazetesinde maçların istatistiklerini tutuyordu. Ben 78 den beri basketbol maçlarını takip etmeye çalışıyorum. O süreçten beri Koray hoca ama öyle ama böyle Galatasaray hoca kadrosunda olmuştur. Demişler alt yapı oraya gitmiş, gel takımın başına hiç itirazsız geçmiş. Adamın elinde en büyük yıldız Remzi Dilli iken müessese takımlarıyla kafa kafaya oynamış, en azından yenilsek bile bizim salondan başımız dik çıkmasını sağlamış bir insandır. Çünkü herkesin kapasitesi üstünde mücadele ettiğini seyirci olarak görebiliyorduk. Bence bir başlıkta bu bilgi bankası için açmak gerekir. Sanırım Efes Pilsenin tam kapsamlı olmasa bile öyle bir çalışması var internette. En azından yıl yıl mücade etmiş, sporcular ve hocalar yazılı. Koray hoca göreve gelince hafta için en çok Mahmut uslu tedirgin olmuştur. Çünkü bir zamanlar Efesi çalıştıran Mahmut Uslu, Koray hocanın ne yapabileceği en iyi bilenlerdendir.

Koray Mincinozlu: ?Maçtan Önceki Gayelerimize Ulaştık?

Galatasaray Cafe Crown Coach?u Koray Mincinozlu, 16 sayı farkla, 78-62 kazandığımız Fenerbahçe Ülker derbisinin ardından bir basın toplantısı düzenledi. Takımın oyunundan çok memnun olduğunu söyleyen Mincinozlu, ?Benim için de çok güzel bir başlangıç oldu? dedi ve oyuncularına teşekkür etti.

?Genel olarak maçtan önceki gayelerimize ulaştık? diyen Koray Mincinozlu, topu içeri verdiklerini ve rakibin post-up oyununa engel olduklarını söyledi. Ribaund?ları da çok önemsediklerini belirten Mincinozlu, bu anlamda da başarılı olduklarını, seyircinin de katkısıyla derbi zaferinin geldiğini vurguladı.

Şampiyonlukla ilgili bir soru üzerine, yıllardır beklenen kupanın camiada baskı yarattığını belirten Mincinozlu, ?Bizim öncelikli hedefimiz, bugünkü gibi mücadele eden, güzel basketbol oynayan bir takım yaratmak. Ondan sonrası gelecektir? dedi.

Murat Özyer?den gelen ?Başarılar? mesajının herkesi çok duygulandırdığından söz eden Koray Mincinozlu, eski coach?umuza teşekkür etti.

Yine bir soru üzerine, uzun yıllardır coach?luk yapmamaktan dolayı zaman zaman zorlandığını belirten Koray Mincinozlu, ?Ama bu mesleğin en güzel yanı da baskı altında yaşamak ve karar vermek.? dedi.

GS.org

Çok güzel konuşmuş :)

Güzel konuşmuş ve Murat Özyer'de kendine yakışanı yapmış.
Koray Hoca'ya Asya çok şey katmış gibi görülüyor :p

Yeni hocamız hayırlı olsun.ÇOk memnun olmamakla beraber her zaman destek vereceğimi belirtmek isterim.

Geçmişte çok iyi işler yaptığı günlerdir konuşulup duruluyor.Büyüklerimiz eski başarılarından bahsediyor.Saygı duyuyorum ancak basketbol sürekli değişen ve coachlarının kendini sürekli yenilemesi gereken son derece aktif bir oyundur.Uzun süredir antrenörlükten uzak olan birinin hemde bu şekilde başa geçmesini doğru bulmuyorum ama yöneticilerin bu kararına saygı duyarım.Bu şube başarıya aç ancak herkes saretmesini bilmeli güzel gelişmeler yaşanıyor ancak şampiyonluğun gelmesi için daha çok süre ve daha sabırlı taraftar gerekli.Eğer bu şartlar yerine getirilirse o çok beklediğimiz şampiyonluğu görmemiz içtenbile olmayacaktır.

Koray hocam, yeni göreviniz hayırlı olsun. Benim güvenim size sonsuz! Yeni görevinizde başarılar...

Hayırlı olsun, Galatasarayına Galatasarayımıza hoşgeldin Koray hocam...

Yeni koçumuzun Koray hoca olmasından sonra ben de herkes gibi acaba başarılı olur mu diye düşündüm ama gelmesine de çok sevindiğimi söylemeliyim. Bugün aldığımız galibiyetten ötürü söylemiyorum. Geçmişte bu takıma çok önemli şeyler kattı Koray Mincinozlu ve basketbol bilgisinin yanı sıra hırsıyla, motive gücüyle yine bir şeyler katacaktır. Başarılı olsa da olmasa da seviyorum ben bu adamı. Karizması çok hoşuma gidiyor. Nerede ne yapması gerektiğini bilen birisi. Çok zaman olmuştu onu Galatasarayın başında görmeyeli. Bugün gördük ve bundan sonra da göreceğiz. Ayrıca bugünkü süper galibiyette kendisinin de çok büyük katkısı vardı. İnanıyorumki Murat Özyer olsaydı da bu galibiyet gelecekti fakat Koray hocayla daha güzel bir galibiyet oldu. Tekrar hayırlı olsun, bu güzel başlangıç için teşekkürler Koray hocam tekrar hoşgeldin takımına...

Koray Hoca inşallah Basketbol takımımızın Cevat Güler'i olacaktır.

Tek dezavantajımız uzun zamandır coach olarak görev almaması..

bence bu maç kazanıldı diye herkes koray hocanın arkasında...bence gs yönetimi murat hocayı göndermekle ne kadar dogru bir seçim yaptıysa koray hocayla devam ettigi için o kadar yanlış yapmıştır...ben bu maça bir etkisi oldugunu düşünmüyorum..bunuda zamanla görecegiz...

Can Akan yazdı:
Arkadaşlar beni tanıyanlar objektif yorum yaptığımı bilirler.Basketbol bilgime güvenen beni abileri sayan arkadaşlar için söylüyorum

Koray Mincinozlu kesinlikle kötü coach değil ve ben takıma ivme kazandıracağına da inanıyorum bazı arkadaşlar koray hocanın takımın başına geçmesinden sonra çok endişeliler
endişelerinin katılabileceğim tek kısmı uzun süredir basketboldan uzak olması ama bunun da çok büyük problem olacağını sanmıyorum

Ama çok net bir şekilde söylemek isterim ki mental anlamda da coaching anlamında da Koray Mincinozlu nun Orhun Ene den Ekrem Memnundan ve Okan Çevikten aşağı kalır bir yanı yok

Hatta Koray Mincinozlunun mental avantajları var nedir bunlar mesela kesinlikle oyuncuya sözünü dinletir takıma ağırlığını hissettirir çok hırslıdır ve savunma onun için basketboldaki en önemli şeydir.Hatta biraz da asabidir.

Ben bu aşamada Koray Mincinozlunun başarılı olacağı kanısındayım zaten türk coach getirilecekse-şayet bir aydın örs bir oktay mahmuti olmayacaksa bu coach-Koray Hocayla devam edilmesi taraftarıyım.

Coach olarak ta en büyük isteğim Jasmin Repesa nın bu takımın başına geçmesi işte o gerçekten coaching olarak fark yaratır.ama henüz o vizyona sahip değilsek koray hoca bence çok iyi seçim

Bu arada koray hocanın kariyerindeki tek başarısı dizideki lise takımını şampiyon yapmasıdır demiş bazı arkadaşlar yanılıyorlar bir şey daha var dünya şampiyonu olan Galatasaray Lisesi basketbol takımınında coachuydu kendisi.Ayrıca bir coachun iyi coach veya kötü coach olduğunu direkt cv si göstermez şanssızlıklar olmuştur başarılı olmamış olabilir ama bu coachun kötü bir coach olduğunu göstermez

Aynı şekilde karakterini sevmesemde Halil Üner de iyi coachtur belki onunda kariyerinde daçkayla ve çukurovayla oynadığı türkiye kupası finali dışında bir başarısı yok ama bu da onun kötü coach olduğunu göstermez

Konuyu Toparlayacak olursak Koray Mincinozlu ya karşı önyargılı olmayalım ve onu destekleyelim yukarda yazdığım coachlardan biri gelecekse eyvallah ama yoksa Koray Mincinozlu iyi seçimdir

böyle yazmışım bir kaç gün önce sanırım bu oyundan(galibiyet demiyorum) sonra bana hak verenlerin katılanların sayısı artacaktır

korayhocammmkt5.jpg

"bu mesleğin en güzel yanı da baskı altında yaşamak ve karar vermek.?

;)

Rotasyon'u gercekten iyi kullandı.fülker 'in her hamlesine hamleyle karsılık verdi.3 güne ragmen iyiydi.Korkularım yok degil ama sırt cantasıyla istiklal'de göremeyecegim onu uzun süre:) basarılar dilerim.

takıma ben burdayım mesajı verdi
savunma yapmayana acımadı
azıcık oyundan düştüğümüzde hemen molalar la müdahele etti
oyuncu kenarda unutmadı,kısaca ilk maçında coaching olarak iyiydi
ama bu galibiyetin Koray hoca kadar sahibi Murat hocadır onada teşekkürler.

Basketbol takımımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Galatasaray'da bayrak sürekli birilerinin elindedir ve onlar sürekli koşarlar.
Yorulan Murat Hocamız bayrağı Koray Hocamıza devretti.

Eminim ki Koray Hoca da Galatasaraylılık terbiyesi,efendiliği ve basketbol görüşüyle geleceğimize ışık tutacaktır.