Yeni Koç Kim Olmalı?

Pierre Vincent dedikodusu var. Bilen biri anlatması daha iyi olur.

Beyler Ceyhun Hoca'ya ayip ediyorsunuz,o tum planlarini Sancho'ya gore yapmisti,Tina'yi istemiyordu aslinda o.Ceyhun Hoca hakkinda yorum yapmak icin once Sancho alinsin,sonra 2012-2013 sezonunun sonu beklensin,bu konuda kilitlensin,hic kimse de konusmasin,konusanlar da ceza alsin...

Beyler Ceyhun Hoca'ya ayip ediyorsunuz,o tum planlarini Sancho'ya gore yapmisti,Tina'yi istemiyordu aslinda o.Ceyhun Hoca hakkinda yorum yapmak icin once Sancho alinsin,sonra 2012-2013 sezonunun sonu beklensin,bu konuda kilitlensin,hic kimse de konusmasin,konusanlar da ceza alsin...

kardes Sancho gelse 15 sayı ondeyken 3 dakıka Taurasıyı dınlendırecekmıydı :) yada Final eight te fb serisinde mola mı alacaktı :) yapma kardeş daha neyi savunuyosunuz elimizdeki yabancılar çok çok iyi ya

cem akdağ'ı getirebilirlerse getirsinler.geri kalan tüm seçeneklerin riskleri daha fazla olacaktır.beklentileri,kimsenin artık sabrının kalmadığını, ligi,oyuncuları,yapılması gerekenkleri daha iyi bilecek başka birisi yoktur heralde.

Pierre Vincent dedikodusu var. Bilen biri anlatması daha iyi olur.
Pierre Vincent bu sezon Fransız erkek takımı Asvel Lyon-Villeurbanne takımını çalıştırıyor. Bu sezon Euroleaugue ön elemelerinden yarı finalde, Eurocup'tan ise top16'da elendiler. Özellikle lokavtın bitmesiyle (Tony parker ve Turiaf'ın ayrılmasıyla) ligde de playoff potasının dışına düştüler. Vincent 2004-2011 Bourges takımını, 2008-2011 arası Fransız Bayan Milli Takımını çalıştırmış. Bourges'le 4 lig,5 kupa şampiyonluğu var. Bildiğiniz gibi Bourges ile Euroleague'de karşılaşmıştık.Kendi ülkesi dışına çıkmamış ve Bourges hiç bir zaman yüksek bütçeli bir takım olmadı.bize yüksek bütçeli takımları ve yıldız oyuncuları yönetebilecek bir koç lazım. Bu tarz bir hamlenin risk olacağı kanısındayım.
Yerli olarak bugün Çağlar Torun Ekrem Memnun ismini alınabilirse güzel olur şeklinde telafuz etmiş. Özellike Daçka'nın başında iken oynattığı oyun çok övgü almıştı. Sistemini oturtup eldeki kadrodan maksimum verim alabilen bir koç gibi görünüyor ancak bu hamlenin de risk olacağını düşünüyorum.

Savumayı felsefe edinmiş. Sahaya karakter koyacak hoca kimse bulsun getirsinler Koç çok gerekirse erkek takımlarından iyi bir koç bulup getirilebilir. Sonuçta 10 milyon dolarlık bütçeli bir takımdan bahsediyoruz artık sıradan koçlarla çalışamayız.

Ekrem Memnun bence takimin yeni kocu olmali zaten Ekrem hocanin kariyeri arisilmaz ne yapip ne edip kendisi ikna edilmeli, zaten sicak baktigini da duyduk insallah yonetimin girisimi olur Ekrem Memnun konusunda.

Ekrem Memnun en iyi aday olur, gerek disiplinli yapisi, gerek altyapiya cok onem vermesi ve erkek takimiyla da icli disli birisi olmasi sebebiyle 2 takim arasinda bag da olusur. Hatta Cem Akdag da koordinator tarzi bir goreve gelebilir.

Kariyeri:

Antrenörlik Kariyeri :

*

» 1988 Galatasaray Bayan A Takımı Yardımcı Antrenörü

» 1990 Galatasaray Bayan Alt Yapı Sorumlusu

» 1992-94 Yıldırım Spor Erkek A Takımı Yardımcı Antrenörü

» 1994-95 Yıldırım Spor Erkek A Takımı Baş Antrenörü

» 1995-96 Galatasaray Erkek A Takımı Yardımcı Antrenörü

» 1996-02 Galatasaray Bayan A Takımı Baş Antrenörü

» 2002-03 Galatasaray Erkek A Takımı Yardımcı Antrenörü

» 2003-05 Sigal Pristhina Erkek A takımı Baş Antrenörü

» 2005-07 Efes Pilsen Erkek A Takımı Yardımcı Antrenörü

» 2007-08 Efes Pilsen Erkek A Takımı Yardımcı Antrenörü / Son 3 Ay Baş Antrenör

» 2008-09 Darüşşafaka Erkek A Takımı Baş Antrenörü

» 2009-10 Darüşşafaka Erkek A Takımı Baş Antrenörü / Sezonu Efes Pilsen Yardımcı Antrenörü olarak tamamladı

» 2010-11 Efes Pilsen Erkek A Takımı Yardımcı Antrenörü

*

Antrenörlük Başarıları

*

» 3 kez Bayanlar Ligi Şampiyonluğu (Galatasaray Bayan Takımı, 1996-97, 1997-98, 1999-00)

» 2 kez Bayanlar Cumhurbaşkanlığı Kupası (Galatasaray Bayan Takımı, 1996-97, 1997-98)

» 2 kez Bayanlar Türkiye Kupası (Galatasaray Bayan Takımı, 1996-97, 1997-98,

» Bayanlar Euroleague Final Four 3.’sü (Galatasaray Bayan Takımı, 1998-99)

» Kosova Kupası (Sigal Pristhina, 2003-04, 2004-05)

» Kosova 1. Ligi Playoff’ları Finalisti (Sigal Pristhina, 2003-04)

» Türkiye Bölgesel Ligi Şampiyonluğu (Yıldırım Spor, 1994-95)

Türk olarak Cem Akadağ yada Ekrem Memnun olmalı yeni koç. Cem hocadan bir ses seda yok anlaşılan pek niyetli değil galiba. Ekrem Memnun ise bize tanıyan birisi, savunmaya her zaman önem vermiş bir koç. Tabi önemli olan onu Efesten koparabilmek. Eğer hocada istiyorsa şartları zorlamalıyız.

Cem Hoca'nın genel menejer, Ekrem Hoca'nın da koç olarak takımda yer almasını istiyorum ben de. Kurtuluşumuz bu iki isim.

Ekrem Memnun GS camiasını bilen bir Coach. Bu anlamda kimsenin ona kolayca itiraz edebileceğini sanmıyorum. Ama diğer yandan bakarsak Kadın basketbolundan oldukça uzak kalmış durumda. Dünyadaki dinamiklerin farkında olup olmadığından emin değilim açıkçası. Kaldı ki onunda tekrar kadın takımı çalıştırmak gibi istenci oalcak mı o da ayrı bir konu. Son şampiyonluklarımızı onunla yaşadığımız için biz de Terim etkisi de yaratabilir ama mizac olarak baktığımızda GS taraftarının beklentisi olan ( Teim-Mahmuti Sedat hoca tarzı) bir yapıya da sahip değil. Gs taraftarını kadın basketbol maçlarına tekrar çekmek istiyorsak Ekrem Hoca'nın agresif tutumunu ortaya net koyması lazım. Gene de takımın her şeyi ona bırakılamayacağından Murat Tümer'in pozisyonuna Cem Akdağ getirilirse ve idari kadro sil baştan yapılır Mihriban saha içinde aktif görevine döndürülüp Müge Abla geri plandaki (esas yapılması düzeltilmesi gereken) işlere yetkilendirilirse gayet mantıklı birbiri ile de kolay uyum yakalayabilecek (en azından öyle tahmin ediyorum) bir ekip yaratılmış olabilir. Diğer ast kadronun oluşumunda özellikle Mihriban'ın feodal ilişkilerinden ziyade işi yapacak kişiyi seçeceğinden eminim.

Yönetimin bu konuya hassasiyet gösterip bu kararları ivedilikle alması lazım. Bu çatı oluşursa Ekrem Memnun yerine yabancı (kadın basket camiasını bilen agresif) bir coach da pekala olabilir. Hemen hemen bir çok takım üst seviye sayılacak pek az oyuncuyu paylaşmış durumda. Bizim de acele edip bunlardan takıma uygun olanalrını almamız lazım. Bu yüzden de hoca seçilmeli ve görüşü alınmalı. Dee olmuyorsa ben her türlü Seimone'u almak için mücadele ederdim. O hocayı gönderdik affet bizi geri dön de derdim açıkcası :))

Yönetim ne yazık ki futbolda alınan mağlubiyet sonrası tamamı ile oraya odaklandı. Sanmıyorum ki mayısın sonuna kadar şubede doğru hamleler olsun.

NOT: Dee'nin Nisan'da GS dergisine verdiği röportaj iyi okunmalı. Aslında kız çok iyi mesajlar vermiş. "Ben kalıcı olarak hep aynı takımda oynamak isterim" de demiş Spartak'ın başarısının sebebini işaret ederken GS'daki durumu da işaret etmiş. Dee belki bu röportajı ile GS'a fayda sağlayacak

Cem Hoca'nın orada olacak olması kadın basketbolundan uzak kalan (belki de takip açısından hiç uzak kalmamıştır, bilemeyiz) Ekrem Hoca için de sigorta olacak. Özellikle de oyuncu transferinde.

Cem Hoca'nın orada olacak olması kadın basketbolundan uzak kalan (belki de takip açısından hiç uzak kalmamıştır, bilemeyiz) Ekrem Hoca için de sigorta olacak. Özellikle de oyuncu transferinde.

Haklısın Kerem. Cem Hoca daha önce Milli takım hocalığı da yaptığından Kadın basketbol camiası ile yakın birliktelik içinde.Bu özelliği ile camia içindeki dinamiklere etki edebilecek, haber alabilecek bir duruşu olacaktır. Zaten takımın oyunu açısından,transferler sonrası pek önemli değil Ekrem Hocanın kadın basketbolundan uzak kalması. Sonuçta basketbolun dili birdir. Sadece alınmasını isteyebileceği yerli-yabancı oyuncu alternatifleri daha azdır onun bunu Mİhriban Oğuz ve Cem Akdağ sağlayabilir.

Bu sezon bizim UMMC maçımızdan sonra Efes'in Charleroi ile maçı vardı İpekçi'de. Bize yerimizden seyredebileceğimiz söylendi. Bİz de salondan ayrılmadık. O maçta Ekrem Hocayı en son yakından gördüm. Tutku Dinçer'e de bu gözlemimi aktarmıştım. Oyuna Ufuk Sarıca'dan daha fazla müdahil idi. "İşte benchte hocanın yanındaki adam da böyle aktif olmalı aslında" demiştim. Bu örneği anlattım, Ekrem Hoca'nın içindeki kazanma hırsının hiç bir zaman gittiğine inanmıyorum onu belirtmek içindi. İkna edilebilirse tekrar kadın basketboluna dönerse hoş olacaktır. Ki görüldü ki GS camiası hocalarının Türkçe konuşmasını istiyor. Onları daha çabuk benimsiyor. Camia birlikteliği için iyi olacaktır.

Gerçi benim kafamdaki GS basketbol planlamasındaCem AKdağ tüm şubenin başına geçip Erkek şubenin başına Ali Türsan, Kadın şubenin başına Mihriban Oğuz atansın istiyorum. Dee'nin de işaret ettiği gibi, takımların başarıları idari akdrodan başlar. Eğer bu sağlanırsa Hocamız Derya Özyer de oldukça iyi olurdu :)

Son söylediğine katılmamak mümkün değil abi. Cem Hoca artık daha uzun vadeli ve ciddi görevleri hak ediyor. "Kara gün dostu" Cem Hoca'nın en tepede yer almasını istiyorum. Bu konuda da tek endişem hocanın herkesle iyi ilişkiler içinde olan ve kimseyi kıramayacak yapıda olması. Bu devirde malesef iyi niyetli olmak prim yapmıyor. :) Sonuç olarak gerek Cem Hoca'nın gerekse de Ekrem Hoca'nın tükenme noktasına gelen kadın şubemizi bu buhrandan çıkarmak için görev alması hepimizin dileğidir.

Cem AKdağ - Ekrem Memnun ikilisinin Galatasaray'ın aradığı kan olduğunu düşünmüyorum söylendiği gibi Ekrem Memnun'un kadın basketbolu ile alakası ne düzeyde bilinmiyor. Revizyon istenirken aynı zamanda başarı hemen istenecektir. Bu açıdan bakıldığında faal yarışmacı bir antrenör daha yararlı olur kanaatindeyim.

Diğer yandan mevcut şatlarda faal koçluk yapabilecek Cem Akdağ'ı Ekrem Memnun'un üzerine getirmek iki isim için de olumsuz etkiye neden olabilir ki olası bir iki kötü neticede Cem Akdağ'ın koçluğu devre alması yönünde eleştiriler yükselebilir bu Ekrem hocayı da olumsuz etkileyecektir.

Bana göre; burada da adı yazılan Ratgeber, Hejkova, UMMC eski koçu Gundars Vetra, Lucas Mondelo, Isma Canto gibi isimler düşünülebilir.