Murat Baylan'ın (uzun süredir yazmıyordu sanırım, hoşgeldin diyorum) yazısında adı geçen Lucas Mondelo benim izlediğim en keyifli kadın basketbolu takımını kurmuş coachtur. (Geçen yılın Halcon Avenida'sı) Birkaç yıl önce Buffard'ın gelmesi söz konusu olmuştu, hatırlarsınız. İngilizce bilmediğinden vazgeçildiği söylenmişti. Mondelo için de benzer bir durum söz konusu. Twitter da kendisini takip ediyorum. ( Çok iyi olmasa da İspanyolcam var). Paul Nilsen ile bir diyaloğunda İngilizcesinin kötü olduğunu söylüyordu ki yazdıklarından bile İngilizcesi'nin kötü olduğunu anlamak mümkündü. Ekstra bilgi olarak belirteyim dedim.
Isma Canto Ros Casares'ten sonra ne yaptı bilmiyorum. Vetra ise hiçbir zaman ısınamadığım bir isim olmuştur. UMMC kadrolarından gerekli verimi alabildiğini düşünmüyorum. Yabancı coach olarak Hejkova ya da Ratgeber ikilisinden biri daha iyi bir tercih gibi durmakta. Ayrıca, bu iki coachun da daha önce çok önemli yıldızlarla çalışmış olmaları avantaj. Elbette, bu açıdan düşünürsek Hejkova daha uzun süre büyük yıldızlarla çalıştığı için bir adım öne çıkabilir.
Ekrem Memnun'un göreve sıcak bakabileceği söylenebiliyor. Sühan Cem Uçsoy'un agresiflikten kastını tam anlayamadım; ama ben Ekrem Memnun'un yapı itibariyle şubeye hareket getirebilecek, başarı için oldukça istekli karakterde olduğunu düşünmekteyim. Öte yandan, Murat Baylan'ın belirttiği gibi Cem Akdağ ile birlikte çalıştıklarında üstte yazılan durumlar ortaya çıkabilir. Yine de, Cem Akdağ'ın egosu yüksek bir isim olmaması, iyi bir Galatasaraylı olması ve çok düzgün karakteri nedeniyle kendisinden kaynaklı bir sorun yaşanmayacaktır. Sıkıntılı dönemlerde, taraftar ya da kulüp içinde kulis yapmaya çalışan bazı grupların baskısına dik durulursa bu ikilinin de bahsedilen görev paylaşımında başarılı olabileceği inancındayım.