Yeni Koç Kim Olmalı?

Murat Baylan'ın (uzun süredir yazmıyordu sanırım, hoşgeldin diyorum) yazısında adı geçen Lucas Mondelo benim izlediğim en keyifli kadın basketbolu takımını kurmuş coachtur. (Geçen yılın Halcon Avenida'sı) Birkaç yıl önce Buffard'ın gelmesi söz konusu olmuştu, hatırlarsınız. İngilizce bilmediğinden vazgeçildiği söylenmişti. Mondelo için de benzer bir durum söz konusu. Twitter da kendisini takip ediyorum. ( Çok iyi olmasa da İspanyolcam var). Paul Nilsen ile bir diyaloğunda İngilizcesinin kötü olduğunu söylüyordu ki yazdıklarından bile İngilizcesi'nin kötü olduğunu anlamak mümkündü. Ekstra bilgi olarak belirteyim dedim.

Isma Canto Ros Casares'ten sonra ne yaptı bilmiyorum. Vetra ise hiçbir zaman ısınamadığım bir isim olmuştur. UMMC kadrolarından gerekli verimi alabildiğini düşünmüyorum. Yabancı coach olarak Hejkova ya da Ratgeber ikilisinden biri daha iyi bir tercih gibi durmakta. Ayrıca, bu iki coachun da daha önce çok önemli yıldızlarla çalışmış olmaları avantaj. Elbette, bu açıdan düşünürsek Hejkova daha uzun süre büyük yıldızlarla çalıştığı için bir adım öne çıkabilir.

Ekrem Memnun'un göreve sıcak bakabileceği söylenebiliyor. Sühan Cem Uçsoy'un agresiflikten kastını tam anlayamadım; ama ben Ekrem Memnun'un yapı itibariyle şubeye hareket getirebilecek, başarı için oldukça istekli karakterde olduğunu düşünmekteyim. Öte yandan, Murat Baylan'ın belirttiği gibi Cem Akdağ ile birlikte çalıştıklarında üstte yazılan durumlar ortaya çıkabilir. Yine de, Cem Akdağ'ın egosu yüksek bir isim olmaması, iyi bir Galatasaraylı olması ve çok düzgün karakteri nedeniyle kendisinden kaynaklı bir sorun yaşanmayacaktır. Sıkıntılı dönemlerde, taraftar ya da kulüp içinde kulis yapmaya çalışan bazı grupların baskısına dik durulursa bu ikilinin de bahsedilen görev paylaşımında başarılı olabileceği inancındayım.

Şu sayfada ne güzel yorumlar var yahu.
Keşke yönetimden birileri bu sayfayı takip etse (belki de ediyordur bilemiyorum) :).
Zira şu anda yaşanılan durgunluk, piyasadaki kaliteli oyuncuların çoğunun kapılması vs. benim canımı sıkıyor.
Bir an önce ne olacaksa olmasını istiyorum..

Genel olarak baktığım zaman Cem Aktağ'ın şubede CEO'luk/ genel koordinatörlük vs. üst bir mevkiye getirilmesi bana mantıklı geliyor.
Bu şekilde yaşanılan büyük idari sorunların önüne geçilmiş olunur.
Ve idari anlamda daha sağlam bir yapı oluşturulduğu için de başarının gelme ihtimali çok daha fazla olur şubede..

Cem Akdağ menecerlik yada o tip masa başı işleri için uygun bir isim değildir. Ben onun sevdiği işi olan altyapının başına geçmesini isterim eğer ciddi ve geleceği düşünen sağlam bir yapı kurulacaksa. Kadın ve Erkek altyapıların bütün sorumluluğu tüm yetkiyle ona verilebilir.

2 yıldır taraftarının sesine kulak vermeyip başarısız olan kadın basketbol şubesinin artık taraftara kulak verip Cem Akdağ'ı takımın başına getirmesi temennimiz.

Doruk, Yıldızoğlu beklentileri karşılayamadı, bir nevi kan uyuşmazlığı yaşadık ama bu Yıldızoğlu´nun kadın takımının başına geçirilmesi hataydı yorumunu beraberinde getirmemeli. Geldiğinde yapılan yorumlara göz atarsak günün şartlarında doğru karar olduğunu görürüz.

Ekrem Memnun ismi sıkça dile getirilmeye başlandı ve kadın basketbolu deyince düşüncelerine önem verdiğim bir çok kişi doğru tercihin Memnun olacağını ifade ediyor ama kararsızım. Evet, yine kariyeri başarılarla dolu yerli bir isim ama... Tereddütlerimin merkez noktasında ise yıllardır yapılan yatırıma karşın gelmeyen başarının artık tahammülsüzlüğü beraberinde getirmesi ve yerli bir ismin bu baskıyı kaldırmakta güçlük çekeceği düşüncesi.

Ekrem Memnun Efeste mutlu değilken ve gelmeye sıcak bakarken hiç düşünmeden takımın başına getirilmeli. Tek soru işareti uzun zamandır bayan takımı ortamından uzak ama onla çalışan hangi oyuncuya sorsam tapıyorlar ve daha iyisini görmedik diyorlar.

Bence artık "acaba" tutar mı sorusunu sorduracak bir koç getirilmemeli. Öyle bir isim olmalı ki, Taurasi, T. Charles gibi kadın basketbolunun en iyi oyuncularının yaşadığı başarıları yaşamış olmalı. Herkesin saygı duyacağı, tecrübeli, dünya çapında, yapılan yatırımın, kurulan kadronun hakkını verebilecek ve erkek takımında Oktay Mahmuti'nin yaptığı gibi, "düzen kurabilecek" bir koç olmalı...

Herhangi bir bilgim yoktu Eyüp abiyide okumamıştım. Sadece görünen ve temennimdi. Eyüp abide yazmış. Önemli kişiler karagün dostu falan yazmış. Olacak çok büyük ihtimalle.

evet bir çok kişi öyle yazmış :) Eyüp abi de önce kadın basketbol takımında güzel şeyler olucak yazmış, ardından yeni koç için "gönüllerdekini karşılama zamanı" yazmış ki kendi gönlünden geçen de Cem Akdağ idi :) ben de "sadece koç değil yönetim de değişmeli" dedim, yapılanmada da değişiklikler olucak dedi bana, hadi bakalım takımımız için hayırlısı olur inşallah

hepimize hayırlı olsun.Ceyhun Y..gitmiş.Üstümüzden bi yük kalktı.Sene heşey daha ii olacak.Cem Aktağ olursa sevinirim.Bu arda yarın yürüyüş var atlamayalım sakın.

Forumdan biri olsun. ne de olsa şunu yapsaydı bunu yapsaydı diyen çok adam var burada. ama şu da çok iyi bilinsin. Türk oyuncu kadrosu güçlenmediği sürece kim gelirse gelsin Bu Fenerbahçe bizi yener. Dünyanın en iyi oyuncusu en iyi pota altı oyuncuları bizdeydi Türkler zayıf kaldı bunu göz ardı etmeyelim.