Yeni Koç Kim Olmalı?

Forumdan biri olsun. ne de olsa şunu yapsaydı bunu yapsaydı diyen çok adam var burada. ama şu da çok iyi bilinsin. Türk oyuncu kadrosu güçlenmediği sürece kim gelirse gelsin Bu Fenerbahçe bizi yener. Dünyanın en iyi oyuncusu en iyi pota altı oyuncuları bizdeydi Türkler zayıf kaldı bunu göz ardı etmeyelim.

Kardeş eğer o Türk oyunculardan doğru verimi alırsan ki bu hocanın işi :) çok uzakta aramaya gerek yok Erkek Takımımıza bak kardeş kendinden çok daha bütçeli kulüpleri geride bıraktı.Bence orda da bizim Türk oyuncularmozan kağıt üstünde daha iyi fb ninkiler ancak iş verim alma konusuna gelince Oktay hoca sihirbaz işte :)

Asım kardeş,sana katımıyorum,bu yerliler meselesini abastıyorsunuz,şu serideki Birsel haricindeki fb yerlileri döküldü,bizimkiler son 2 maçta iyi oynadı yinede onlar kazandı,şu serideki yerlilerin ortalamalarını bir karşılaştıralım ne fark var,iş hocada biter,sadece maçların son beş dakikadaki ilk beşleri bile doğru seçseydi Ceyhun Hoca kupayı alırdık,biz fb'nin yaşlanmış yerlilerinin en iyi olduğu zamanda,Cem hocanın 5 kişilik takımıyla hakemlere yenildik,o zaman Işıl ve Esra bu fb'nin yerlilerini yenerken asıl yerli farkı vardı,şimdi değil,aradaki tek fark hoca farkı…

Forumdan biri olsun. ne de olsa şunu yapsaydı bunu yapsaydı diyen çok adam var burada. ama şu da çok iyi bilinsin. Türk oyuncu kadrosu güçlenmediği sürece kim gelirse gelsin Bu Fenerbahçe bizi yener. Dünyanın en iyi oyuncusu en iyi pota altı oyuncuları bizdeydi Türkler zayıf kaldı bunu göz ardı etmeyelim.

Ne yerli oyuncularmış be, tek başına şampiyon yaptılar feneri! Görende fenerin yabancılar hiç bir halt yapmadı sanacak. Birselden başka oyuncumu kaldı fenerde? Tutturdunuz yerlide yerli. Son maçlarda bizim yerli oyuncularda iyi oynadı hep ne oldu, sonuç ne? Bırakın artık şu düz mantığı bıkkınlık geldi.

Cem Akdağ ve Mihriban Oğuz haberleri doğruysa süper olur. Muhteşem ikili tekrar iş başında. Eski hatalarından ders almışlardır umarım.

Cem hoca ve Mihriban Oğuz olacak gibi görünüyor. Güvenebileceğimiz ve şubeyi adam gibi yönetebilecek iki isim. Bir an önce kesinleşip harekete geçilir umarım..

Dee'yi tutma şansımız yok, çoktan gitti diye biliyorum. Cem Akdağ olacaksa da hayırlı olsun ama ben çok doğru bir tercih olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Çünkü tek geçerli argümanlar, 5 kişiyle neler yaptı bu kadro ile uçar gider, zor günlerimizde yanımızdaydı şeklinde. Yerine bir antrenör öneremeyeceğim için daha da fazla ileriye gitmeyeceğim. Umarım Cem Hoca ve Mihriban Hanım'ın geri dönmeleri şubeyi toparlar.

Cem Akdağ, takımımızda hem bayanlarda, hemde erkeklerde en zor zamanlarda kendisini kanıtlamış bir hoca, inşallah haberler doğrudur

Ekrem Memnun yeni koç olmuş, Eyüp Abi twitterda öyle yazdı.

Ben bu işi valla anlamıyorum, yönetimin işlerine artık aklım ermiyor cidden..

Cem Hoca'ya birinin kişisel gıcığı mı var nedir, adama yapılan kaçıncı ayıp bu. Gerçekten utanıyorum şubemizden..

Avrupa finalinde kulubü satan Murat Tümer icraatlarına devam ediyor. Cem Akdağ ile önce anlaş sonra iptal et. Birisi bu adama dur demeyecekmi koca kulupte?

Arkadaşlar, bizim için efsane olmuş görev adamlarını birer birer harcamaya devam ediyoruz. Önce Fatih Terimi'i harcadık, ceketimi astım dedi, Galatasaray'lılığı üstün geldi tekrar göreve döndü.Cem Hoca yıkılmış şubeyi tekrar ayağa kaldırdı, 1,5 sezon sonra kulüp içi entrikalara dayanamadı,istifa etti. Tekrar Cem Hocaya döndük, önce tamam dedik,sonra vazgeçtik. Şimdi Ekrem Memnun ismi geçiyor. Bayağıdır bayan basketbolundan uzak kalmış bu değerli hocamızı umarım şu ortamda harcamayız. Artık Galatasaray antrenör harcama merkezi olmamalı.Cem Akdağ,Zafer Kalaycıoğlu,Ceyhun Yıldızoğlu... Kim kaldı en iyi yerli hocalardan? Hemen Cem Akdağ'a kulüp bazında bir iade-i itibar yapılıp, Bayan Basketbol sportif direktörlüğüne getirilmelidir. Çünkü Cem Hoca'dan şu aşamada bench arkasında daha yararlı şekilde faydalanacağımızı düşünüyorum.Galatasaray,artık sistemini oturtmalıdır. Oyuncu isteğine dayalı antrenör seçimlerinden vazgeçip,basketbolun gerçeklerine dayanan seçimler yapmalıyız.

Ortada bize yakışmayan bir durum olduğu kesin ama hatayı tek tarafta aramamak gerekir.

Murat Tümer Galatasaray´a dün gelen, çalışma prensipleri, ahlakı bilinmeyen (zaten basketbol küçük bir camia olduğu için insanlar birbirini daha yakından tanır) birisi değil. Bazı isimler şu varsa ben yokum restini çeker, Cem Akdağ da bu tavrı koyması gerekirdi. Galatasaray´ı çok sevebilir, her başı dara düştüğünde yardımcı olmak isteyebilir ama bu biraz farklı bir durumdu.

Bu konuda daha önce de yazmıştık. Hatta Kerem Seçer ile yazışmalarımız da oldu. GS basketbol şubesinde sorunun ana kaynağı idari şube. İdari kadronun yapılanması sağlıklı şekilde olmazsa bu sene Zafer Ceyhun Cem Ekrem sadece isimler değişir bizim isyanımız sürer.

Daha önce de demiştim. Ekrem Hoca GS kadın basketbol tarihinin önemli coachlarından biridir. 99'da EL 3.lüğümüzde takımın başında olan coach da kendisidir. Yani Kadın takımına başka bir hava verecektir. Daha önce de dediğim gibi bu sene Efes'in bir maçını bench arkasından seyrettim Ufuk Sarıca'nın yanında aynı stres ve heyecanla maça müdahale ediyordu. Sporun içinde olan her insan gibi o da kazanma isteğini ve hırsını hiç kaybetmemiş. Ki çok daha fazla da öğrendiği şeyler olmuştur. ama kadın basket dünyasından uzak kaldığından bu konuda gerek teknik ekibine alacağı kişiler gerekse de idari anlamda ona yardımcı olabilecek kişilerle birlikte çalışmalı.

En baştan beri istediğim şey Cem Akdağ'ın Galatasaray'ın basketbol şubesinin başına geçmesi. Özellikle kulübün Voleybolda yaptığı gibi (Mehmet Cİbara) yönetim kurulundan bir yöneticiyi direk basketbolun başına atamadığı süreçte basketbolun başında bu işi yapabilecek konusunda uzman birine bırakmak çok daha iyi olacaktır. Tabii ki Cem Akdağ'ın yöneticilik konusunda deneyim ve becerisini bilmiyorum. Ama hem erkek hem kadın basketbolunu bildiğini biliyorum. Bu yüzden Oktay Hocaya ve Ekrem hocaya (gelmesi halinde) yardım edebilecek gerektiği zaman gerektiği şekilde davranacak biri olduğuna da eminim.

Benim şahsım adına Galatasaray Basketbolunda istediğim yapılanma Cem Akdağ'ın şubenin başına geçmesi. Erkek şubenin başında Ali TÜrsan Kadın basket şubesinin başında Mİhriban Oğuz'un olması. Özellikle Kadın basket dünyasından uzun zamandır ayrı olan Ekrem Memnun'a Cem Akdağ-Mihriban Oğuz ekseninde oldukça yardım da gelecektir.

Kadın basket dünyasına uzak derken eminim Ekrem hoca benden daha iyi biliyordur gene de kadın basketbolunu. Ama Cem hoca ve Mihriban kadar da bileceğini sanmıyorum. Yurtiçi ve yurtdışı alınacak oyuncular konusunda tercihleri daha dar olacaktır büyük ihtimalle.

Cem Akdağ meselesi bence karışık. Daha önce de Cem akdağ gelsin diye insanlar konuşurken demiştim. Ya Cem Akdağ'ı ne sanıyorsunuz Gİt bakayım, Gel bakayım isteğe göre bir adamla oynamak olur mu diye (hatta çok kişi sordu sevmiyormusun Cem Akdağ'ı diye) Tam tersine sevdiğim için böyle demiştim. Ama taraftarında belli bir duruşu olmalı.Cem Akdağ'a son yapılan ayıptan sonra yüksek sesle bir çok şey denip Oktay Mahmuti takımın başına getirildiği gibi o yüksek seser kesilmişti. Bu yüzden bizler taraftar olarak sesimizi çıkaracaksak net duruş sergilemeliyiz. Kafamızdaki Cem Akdağ'ı nereye koyduğumuzu belirlemeliyiz. Ona göre de tavır almalıyız. Kulübe bunu aynı netlikte anlatmalıyız.

Şu gerçek ki Cem Akdağ bu şubeye gelecek. Ama öyle gelecek ama böyle gelecek ama o istemeyecek zorlayacağız ama isteyecek çağıracağız. Her nasıl ve ne şekilde şubenin neresine gelirse gelsin onu kucaklayacağız. Kulübün şu an içinde bulunduğu süreç karışık. Özellikle futbol kanadından kaynaklanan sorunlar dolayısıyla yönetimimiz işin basketbol kanadına eğilemiyor. Ama futbol sezonu bittiğinde erkek basketbol takımımız sayesinde basketbolla karşı karşıya kalacak yönetim. O zaman süreci olan hataları daha net görecekler. Ben şu anda gelinen noktanın sorumlusu olarak İdari kadroyu ve onun başındaki Murat Tümeri suçlu görüyorum.

Cem Akdağ ile -Galatasaray'a gelir misin?- diye konuşup 10 gün sonra başkası ile anlaşıyoruz diyorsan burada iki sebep vardır a)Yönetim tüm işi idari kadroya bıraktı ama Cem Hocaya bu ayıp yapıldı. O zaman GS yönetiminin Murat Tümer'in sözleşmesini feshetmesi gerekir. b)Yönetim bu konuda olur verdi ve Murat Tümer Cem Akdağ ile görüştü ama yönetimde birilerinin söylemi sonucunda Cem Akdağ'dan vazgeçildi. O zaman Murat TÜmer'in "Beni Cem Akdağ'a rezil edemezsiniz burda kararları benim vermem gerekmez mi!" diyip istifa etmesi gerekir. Yani gelinen noktada artık Hamle zamanı Murat TÜmer orjinli olmak zorunda.

Bizler şu an için sessizce gelişmeleri takip edeceğiz. Sessizliğimizin sebebi Kulübümüzün Futbol-Erkek Basketbol-FIFA/UEFA eksenli sorunlarına ek sorun olmamak. Ama sezon bittiğinde bizim de sesimiz gürleşecek. Taraftar olarak net tavrımızı daha NET göstereceğiz