Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Ural Aküzüm de Özbek'in listesindeymiş. Basketbol ile o ilgilenecek sanırım. En azından ben öyle düşünmek istiyorum. /:)

Birçok kişinin Marcus Williams'ı istemiş ama oyuncunun neyini beğeniyorsunuz merak ediyorum. Euroleague'i alır denilen fantazi kadroya bile yazılmış ismi. Kendisi Euroleague'de en sevmediğim guardlardan birisi. Oyun stili çok saç baş yoldurur. Bi kere adam iyi şutör olmadığı halde çok fazla zorlama şut deniyor , takımın en iyi şutörüymüş gibi liderliğe soyunmaya çalışıyor ki bu bana göre en çekilmez oyuncu tipidir. Takımın düzenini bozar. Kaldı ki yıllardır %30 civarlarında üçlük atıyor , ikilikleri de %40 civarında. Bu sene istatistikleri baya iyi derken euroleaguede %29 ile üçlük , %35 ile ikilik atmış ki , tek kelimeyle rezalet bir yüzde. Asist ortalaması sadece Kızılyıldız'da arttı , o da Marjanovic faktöründen kaynaklanıyor , 2.20 lik adama hiç bir şey yapmadan tepeden basitçe topu indiriyor adama zaten sırtı dönük aldığı topu rahatça bitiriyor ve bunlar asist diye yazılıyor. Kariyer rekoru kırdığı 17 asistlik Galatasaray maçında bile iyi oynamamış , 3/16 gibi rezil bir yüzdeyle şut atarak maçı kazanmamızda yardımcı olmuştur.

Marcus Williams gördüğüm en büyük overrated guard. Oyunu okumaktan aciz tamamen kendi istatistiğine oynayan bir oyuncu.

Ona gidene kadar Brose'de forma giyen Wanamaker var. Daha ucuz ve daha güvenilir bir oyuncu.

Marcus'un önerilmesinin sebebi düşük maliyetli olması ve bu sezon EL'de göze batması... Umarım düzgün bir bütçemiz olur ve bizler de burda daha iyi isimleri yazarız.

Ergin Ataman geçtiğimiz üç sezona baktığımızda bu sezon play off'a kalamasak bile oldukça başarılı oldu güzel günler geçirdi ama özellikle bu sezon bence çok yıprandı,o yüzden de tahminimce bu sezon sonunda ayrılacaktır diye düşünüyorum.Tabi biz bundan sonra ne yapıcaz,güçlü bir sponsorumuz olacak mı bilmiyorum ama bana kalırsa olmayacak ve küçülmeye gidilecek gibi geliyor,yeni gelecek yönetimden de pek umutlu değilim maalesef ki bu da muhtemelen Dursun Özbek ve ekibi olacak.

Umarım geleceğe umutla bakmamızı sağlayacak bir organizasyon oluşur ve yine takımımıza ve geleceğe umutla bakarız.Ben şahsen taraftar olarak bir daha böyle bir sezon yaşamak istemiyorum.Yalnızca bir taraftar olarak ben bu kadar yıprandıysam,Ergin Ataman ne kadar yıpranmıştır az çok tahmin edebiliyorum.

Çok büyük bütçelere gerek yok 7-8 milyon euro civarında gayet iyi bir kadro kurulabilir.Önemli olan şu 7 ise 7,5 ise 5 planlama iyi yapılmalı ve bütçe aşılmamalı ödemeler düzgün olmalı.Ergin Ataman veya yerine gelebilecek iyi bir koçla bu bütçelerle iyi bir kadro yapılanmasıyla euroleague'de olmadığımız bir sezonda tıpkı Ergin Atamanın ilk geldiği sezondaki gibi bir şampiyonluk yaşayabiliriz diye düşünüyorum.Ben açıkçası bu sezon play off'a kalmamak bile daha mantıklı olabilir diye düşünüyorum ve açıkçası bu sezon bir an önce bitsin istiyorum.

Eğer 7-8 milyon euro gibi bir bütçe sağlanabilirse ve iyi bir sponsor olursa ve Ergin Ataman ayrılırsa becerebilirler mi pek ümitli değilim ama Bartzokas getirilebilir,iyi bir koçtur ve sanırım birkaç dedikoduda çıktı birkaç gün önce bu konuda ya da Zdovc düşünülebilir belki.Seçenekler artırılabilir tabi ama önce sponsoru ve bütçeyi görmek lazım önce.Ama eğer bir küçülme düşünülüyorsa ben olsam sıradan bir koçla anlaşmak gibi bir hata yapmam ve Yağızer Uluğ'a hakettiği şansı tanırım.

tabi bütçeye göre planlar farklılık gösterebilir ama ben olsam Patric young'ı tutmaya çalışırım şimdiden,Göksenin kiralıktı sanırım onu geri çağırırım.Micov'u ve tutarım ve diğer yabancı oyuncularla yolları ayırırım ve nikolov'a da 10-15 dakika süre verecek şekilde ayarlarım rotasyonu ve sözleşmesini uzatmadıysa ya da ödemelerden kaynaklanabilecek bir çıkışı varsa mutlaka ryan broekhoff'u almaya çalışırım

Alex Renfroe-Engin Atsür-Kristijan Nikolov
Sinan Güler-Manny Harris-Göksenin Köksal
Vladimir Micov-Ryan Broekhoff
Kostas Kaimakoglou(Milan Macvan)-Kerem Gönlüm(izzet Türkyılmaz)-Samet Geyik-Ege Arar
Patric Young-Salah Mejri-Sertaç Şanlı

Ergin Ataman ile yollar ayrılırsa, küçülme kaçınılmaz olur diye düşünüyorum. İsterse 10 milyon euro bütçemiz olsun. Gelecek yabancı hocanın mantığı "Ivkoviç ve Obradoviç'in yarısı bütçe ile çalşıyorum" olacaktır. Haliyle hedefimiz de ligde üçüncülük olur. Ergin Hoca'dan başkasının böyle bütçeler ile Efes ve FBÜ'ye kafa tutabileceğini, şampiyonluk hedefi koyabileceğini sanmıyorum. Bütçemizin de 15-20 milyon eurolara çıkmayacağı da aşikar...

Ergin Ataman geçtiğimiz üç sezona baktığımızda bu sezon play off'a kalamasak bile oldukça başarılı oldu güzel günler geçirdi ama özellikle bu sezon bence çok yıprandı,o yüzden de tahminimce bu sezon sonunda ayrılacaktır diye düşünüyorum.Tabi biz bundan sonra ne yapıcaz,güçlü bir sponsorumuz olacak mı bilmiyorum ama bana kalırsa olmayacak ve küçülmeye gidilecek gibi geliyor,yeni gelecek yönetimden de pek umutlu değilim maalesef ki bu da muhtemelen Dursun Özbek ve ekibi olacak.

Umarım geleceğe umutla bakmamızı sağlayacak bir organizasyon oluşur ve yine takımımıza ve geleceğe umutla bakarız.Ben şahsen taraftar olarak bir daha böyle bir sezon yaşamak istemiyorum.Yalnızca bir taraftar olarak ben bu kadar yıprandıysam,Ergin Ataman ne kadar yıpranmıştır az çok tahmin edebiliyorum.

Çok büyük bütçelere gerek yok 7-8 milyon euro civarında gayet iyi bir kadro kurulabilir.Önemli olan şu 7 ise 7,5 ise 5 planlama iyi yapılmalı ve bütçe aşılmamalı ödemeler düzgün olmalı.Ergin Ataman veya yerine gelebilecek iyi bir koçla bu bütçelerle iyi bir kadro yapılanmasıyla euroleague'de olmadığımız bir sezonda tıpkı Ergin Atamanın ilk geldiği sezondaki gibi bir şampiyonluk yaşayabiliriz diye düşünüyorum.Ben açıkçası bu sezon play off'a kalmamak bile daha mantıklı olabilir diye düşünüyorum ve açıkçası bu sezon bir an önce bitsin istiyorum.

Eğer 7-8 milyon euro gibi bir bütçe sağlanabilirse ve iyi bir sponsor olursa ve Ergin Ataman ayrılırsa becerebilirler mi pek ümitli değilim ama Bartzokas getirilebilir,iyi bir koçtur ve sanırım birkaç dedikoduda çıktı birkaç gün önce bu konuda ya da Zdovc düşünülebilir belki.Seçenekler artırılabilir tabi ama önce sponsoru ve bütçeyi görmek lazım önce.Ama eğer bir küçülme düşünülüyorsa ben olsam sıradan bir koçla anlaşmak gibi bir hata yapmam ve Yağızer Uluğ'a hakettiği şansı tanırım.

tabi bütçeye göre planlar farklılık gösterebilir ama ben olsam Patric young'ı tutmaya çalışırım şimdiden,Göksenin kiralıktı sanırım onu geri çağırırım.Micov'u ve tutarım ve diğer yabancı oyuncularla yolları ayırırım ve nikolov'a da 10-15 dakika süre verecek şekilde ayarlarım rotasyonu ve sözleşmesini uzatmadıysa ya da ödemelerden kaynaklanabilecek bir çıkışı varsa mutlaka ryan broekhoff'u almaya çalışırım

Alex Renfroe-Engin Atsür-Kristijan Nikolov
Sinan Güler-Manny Harris-Göksenin Köksal
Vladimir Micov-Ryan Broekhoff
Kostas Kaimakoglou(Milan Macvan)-Kerem Gönlüm(izzet Türkyılmaz)-Samet Geyik-Ege Arar
Patric Young-Salah Mejri-Sertaç Şanlı

Ryan Broekhoff 2 yıl daha sözleşme imzaladı yanlış hatırlamıyorsam.
Engin de sezon başı 2 yıllık sözleşme imzalamışti.
Izzet de gelecek sene için Daçka ile anlaştı haberleri vardı.
Barış Hersek ve Sertaç pota altı rotasyonu için 2 iyi isim olur bence.
Patrick Young, Carter ve Micov kalır umarım.
Patrick Young'ın yanına Mejri ya da John Bryant iyi gider sanki.

7-8 milyon euro ile maaşlar ödenmek şartı ile Ergin Ataman ikna edilebilir. Zaten Obradovic ve Ivkovic ile ancak Ergin Ataman baş edebilir.

Ergin Ataman gidecekse yerli olarak Ufuk Sarıca ve Yağizer Hoca benim önerilerim. Yabancı olarakta Bartzokas olabilir.

Ufuk sarıca karşıyaka gibi bi oluşumu bırakıp böyle düzensiz bi yere gelmez. Zaten düzenli olacaksa bizim branş ergin hocanın gitmesinin alemi yok..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Arkadaşlar yeri değil ama buraya yazmak zorunda kaldım, bu hafta telekom ve tranzonun kazandığını varsayıyorum,son hafta bu iki takımda galip gelirse biz kolejliler karşısında kazansakda playoff dışındamı kalıyoruz?bilgilendirirseniz sevinirim ..

Hiç kimse kusura bakmasın ama benim görüşüm Ergin hoca giderse koray mincinözlü zamanından daha beter duruma düşeriz. Ergin hoca giderse ekip olarak yağızer hocayı da götürür. ne yapıp edip 7-8 milyon civarı garanti bir bütçe ile ergin hocayı ikna etmeliyiz. gelecek yabancıların bile hoca seçtiğini unutmayalım.