Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Beyler,nerden soracağımı bilemedim,burdan yazıyorum.Bu salonda yerde ki aslan ve yazılar tüm sezon duracak mı,yoksa EL foto çekimi için mi yapıldı? Eğer tüm sezon olursa nüthiş olur NBA tarzı :) Küçülme var diyenlere de kapak olur..Önemli olan kafa olarak küçülmemek,tabi para da önemli ama bizim bütçemizde az bi bütçe değil hani.Bu arada sarı forma müthiş olmuş,Gs Store beklentimin üstünde forma yapmış.(voleybol formaları da müthiş)Yalnız şu reklam baskısına artık bi çözüm bulunsun.Banvit şampiyonluk maçında tamam apar topar bastılar,hadi geçen sezon da öyle geçti.İkinci sene artık bi çözüm bulsunlar.

https://pbs.twimg.com/media/BySfSToCEAA9mR1.jpg

Bu sezon oynadıgımız 5 hazırlık maçının 4 nü kaybettik. Bu sezon birşeylerin ters gittiği aşikar. geçtiğimiz sezonlarda da hazırlık maçlarını kaybedip ligde avrupada form buluyorduk ama bu sezon daha çok maç kaybettik hemde basit takımlara. bir sorun var takımda. ergin hoca mutsuz en başta

Ergin Ataman'ın NTVSpor'daki röportajını izlerken bir kısım dikkatimi çekti. Ben Vougioukas'ın ligde kullanılacak ana uzun olacağını düşünürken, Ergin Hoca uzunlar konusunda konuşurken, geçen sene eksik gördüğü uzunlardaki size problemini iki uzunla kapattığımızı, Vougioukas'ı Euroleague'de kullanacağımızı söyledi, ben o şekilde anladım.

Jawai'nin o zamana kadar form durumu ne hale gelir, tabi bilmiyoruz. Ama Vougioukas ile lige başlamak, eğer Jawai istenen seviyelere çıkarsa, kontenjanı feda etmek uğruna bu değişikliğin yapılması daha doğru olabilirdi.

Bu sezon oynadıgımız 5 hazırlık maçının 4 nü kaybettik. Bu sezon birşeylerin ters gittiği aşikar. geçtiğimiz sezonlarda da hazırlık maçlarını kaybedip ligde avrupada form buluyorduk ama bu sezon daha çok maç kaybettik hemde basit takımlara. bir sorun var takımda. ergin hoca mutsuz en başta

Nereden anladın mutsuz olduğunu?

Geçen sezon takıma sezon başında 2 tane transfer yapıldı (Erceg ve Jawai). Bu sezon ise Arroyo ve Erceg dışında komple tüm yabancılar değişti . (Jawai yeni transfer sayılır 1 yıl hiç oynamadı adam )

Ee haliyle bir şeylerin oturması biraz zaman alacak. Bu arada Ergin Ataman'ın mutsuz olduğunu nereden çıkardınız ?

Öncelikle bu sene oynadığımız 6 hazırlık maçının 4'ünü kaybettik. Eğer bu son turnuvada isteseydik 3 takımı da rahat rahat yenerdik. Ergin Hoca Jawai, Vogouiskas, Aradori gibi henüz sisteme ve takıma uyum sağlamamış oyuncuları takıma adabte etmeye çalışıyor. Ağırlıklı olarak Nolan - Sinan - Micov - Erceg (Kerem)- Furkan beşiyle oynasaydık, 3 takımıda +10 sayıyla yenerdik ancak hiçbir oyuncu kazanamazdık, adapte edemezdik. Oyuncuların uyum sağlaması da zamanla olacak zaten...

Pota altımız sıkıntılı falan ama öyle karalar bağlayacak bir durum da yok. Aksine umutlu olmak için çok sebebimiz var. Turnuva boyunca Ergin hocanın tavrını eleştirdim ama hocanın böyle gariplikleri oluyor arada, mola almayıp takımın kendi başına toparlamasını istiyor, bazen de abartabiliyor :)

Bu arada Kaunas Cup'taki rakibimiz Lokomotiv Kuban'mış. Cumartesi, 21:30.

Öncelikle bu sene oynadığımız 6 hazırlık maçının 4'ünü kaybettik. Eğer bu son turnuvada isteseydik 3 takımı da rahat rahat yenerdik. Ergin Hoca Jawai, Vogouiskas, Aradori gibi henüz sisteme ve takıma uyum sağlamamış oyuncuları takıma adabte etmeye çalışıyor. Ağırlıklı olarak Nolan - Sinan - Micov - Erceg (Kerem)- Furkan beşiyle oynasaydık, 3 takımıda +10 sayıyla yenerdik ancak hiçbir oyuncu kazanamazdık, adapte edemezdik. Oyuncuların uyum sağlaması da zamanla olacak zaten...

Evet Kuban ile Sassari yi yenmişiz doğru

Mert kardeşim ''Ergin hoca mutsuz'' demiştin. Nereden anlasın ya da bu çıkarımı yaptın. Bizi de aydınlatır mısın?

Şu demek. Ünal Başkanla arası iyi. Ama Ünal başkan , başkanlıgı bıraktıgı için yerine gelicek en güçlü aday Alp Yalman olduguna göre. Alp Yalman ' da çok sistemci bir adam olmasından dolayı Ergin hoca da gidici demek istiyorum. O bakımdan mutsuz

Yani Ergin hoca önünü ileriyi görmek isteyen bir koç Beşiktaştan da bu yüzden ayrıldı. Bizde de şu belirsizlik ortamında önünü göremiyor malesef.

Şu anda konuşulması ve üzerine kafa yorulması gereken tek konu var: Vouyoukas'ın sadece EL'de kullanılacak olması.
Jawai'nin performans seviyesi ligi ve play-off'u kaldırabilecek mi ? %80-90 kapasiteye ulaşabilir mi ? Ulaşacaksa bunun zamanlaması nasıl olacak ? vb deli sorular var kafamda.
Ergin Hoca'nın GSTV'de min. 1 saatlik, sezon/kadro değerlendirmesine dair bir programı olsa da net cevaplar alabilsek.

Şu anda konuşulması ve üzerine kafa yorulması gereken tek konu var: Vouyoukas'ın sadece EL'de kullanılacak olması.
Jawai'nin performans seviyesi ligi ve play-off'u kaldırabilecek mi ? %80-90 kapasiteye ulaşabilir mi ? Ulaşacaksa bunun zamanlaması nasıl olacak ? vb deli sorular var kafamda.
Ergin Hoca'nın GSTV'de min. 1 saatlik, sezon/kadro değerlendirmesine dair bir programı olsa da net cevaplar alabilsek.

O isim bence Vuyukas değil Jawai olacak.

1. Hoca; ntvspor'daki röportajında, Vou'nun EL'de kullanılacağını söylemişti.
2. Bugünse; lig lisansı çıkarılmayacak olan oyuncunun sezon başlamadan belirleneceğini söyledi.
3. Medya gününde sahanın ortasında yer alan aslan figürü, EL maçlarında da orada olacakmış.

Yeni sezon için hesap kitap yaparken bu takımın Efes ve Ülker'in yarı bütçesine kurulduğu unutulmasın lütfen. Çok fazla uçuyoruz bazen..

Hazırlık maçlarında;

1-)Takımımızı hazır bulamadım,daha çok ekmek yemeleri lazım daha çok maç daha çok antreman vs
2-)Efes i de beğenmedim bizden iyi değiller
3-)Fener ligde bizi zorlar ama EL de zorlanırlar yine
4-)Jawai nin yerine çok sağlam biri olsa çok iyi olur

Şimdi resmi siteden açıklama yapıldı arroyonun sakatlığı geçmiş ve takımlara antremanlara başlamış.Ender sakatligindan dolayi kadroda yok. Ayrıca sinan ve keremin de çeşitli ufak sakatlıkları varmış