Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Mevcut durumu değerlendirip EL ve lig için öngörü yapmak çok büyük hata.
Hepimiz olumsuz eleştiri yapıyoruz ama bu mevcut durumla ilgili.Biraz sabır arkadaşlar.Bu arada "Biraz sabır" kelimesini hazirandan bugüne 250. defa kullanmışımıdır herhalde =D

Neyse son oynadığımız Zadar maçına geçelim.

Daha önce Aradoro'li Cantu'yu ve İtalya'yı izlemiştim ama Aradori hiç gözüme çarpmamıştı.Yani tanımıyordum.Bir çok kişi Aradori'nin çok iyi transfer olduğundan bahsettiğinde heyecanlanmıştım.Henüz bu beklentileri karşılayamadı.Yani tabi kusursuz bir oyun beklemiyoruz ama kendisiyle ilgili bir fikir sahibi olamadık."Cenk kadar iyi bir şutör değil, Pocius kadar da iyi bir penetreci değil" izlenimi verdi."Aradori'den bize fayda gelmez" demek de hata.Yalnızca kafanızda soru işareti olarak kalsın ve sabredip önümüzdeki maçları bekleyelim.
Ligde "tribüne çıkar" denilen Nolan ise turnuvada önplana çıkan isim oldu.3 maçta gözüken; Nolan'ın bu yıl bizim için en flaş transfer olduğu.Genç, potansiyelli ve kaliteli bir oyun kurucu görüntüsü verdi.İnşallah böyle devam eder.
Micov ve Pocius'u zaten tanıyoruz.Takımda organizasyon sağlanınca düzen içinde çok fazla katkı vereceğine eminim Micov'un...Pocius ise zaten kalitesini hemen gösterdi.

Vou'nun savunma performansı beni memnun etmemenin yanında biraz da kızdırdı.Hazırlık maçı da olsa savunmada kollarını havaya kaldırıp rakibin karşısında sert durması gerekirken, rakibin elindeki topa balyoz indirip faul hatta basket faul yaptı.Ama ben zannetmiyorum ki misal 12 bin kişinin önünde Olympiakos'a karşı böyle kötü savunma yapmaya cesaret etsin =D Takıma ve taraftara adapte olduğu zaman tekrar değerlendirmek gerek.
Turnuvada beni en çok sevindiren Furkan'ın performansı.Hem hücumda hem savunmada iyi bir Furkan izledik.
Erceg'e biraz acımasızca eleştiriler yapıyoruz bence.Sandığımızdan çok daha kıymetli bir oyuncu Ergin Hoca'nın oyun planında.Bu yıl da gösterecektir bunu.

Ali Sami Yen Sokak ‏<s>@</s>ASYSokak <small class="time" style="color: rgb(62, 62, 62); font-style: italic; background-color: rgb(242, 246, 248);">20 dk. </small>Nathan Jawai geçen sezon sakatlandıktan sonra kulübümüz oyuncunun yıllık ücretini peşin ödemiş ve tüm tedavi masraflarını karşılayarak sözleşmesini karşılıklı olarak feshetmişti. Bu sezon yeniden kadromuza kattığımız Avustralyalı pivot kulüpten yıllık ücret talep etmeyerek kulübe olan vefa borcunu ödemek istediğini söyledi.
Şöyle bir ileti gözüme çarptı .. Ki geçen seneye oranla bütceyi kısıp daha geniş bir kadro kurdugumuzu düşünürsek , ücret talep etmeyen , risksiz bir Jawai'yi kabul etmemek sacma olurdu .. Bu sezon EL'de verim alınmaya bakılıp duruma gore yenie 8. bir yabancı transfer edebilecegimizi düsünüyorum .. Şuan onumuzde cok uzun bir yol var. Yonetimde en az bizim kadar durumun farkında muhtemelen . Gittigi yere kadar Jawai ile devam edilecektir .. Boşuna dememişler bedava sirke baldan tatlidir.

Ergin Hoca dün hiç mola almadı. Nasıl bir izliyorsak oda oyunu izledi...
Bunun nedeni şu. Ergin Hoca'da takımı henüz tanıma aşamasında... Takımda birbirini tanıyor.... Açıkcası ilk turnuvadan eleştirmek mantık dışı olur. Zaten isteseydik eğer tüm maçları rahat kazanırdık. Koyardı eski kadroyu, bizim savunmamızla bu üç takımda başedemezdi.Maçlara dikkat edelim, ne zaman Furkan, Sinan, Nolan, Kerem beraber oynasa savunmada inanılmaz bir sertlik oldu ve fark kapandı. Peki bu kazandık diyelim, elimize ne geçerdi ? Koca bir hiç...
Bu arada ben Nolan'ı çok beğendim. Aradığımız tipte bir oyuncu. Arroyo ile kıyaslamıyorum, ancak ceza şutu da var, penetresi de. Oyun görüşü fena değil, savunması rakibin gardını bezdiriyor. Tek ihtiyacı olan biraz zaman, uzunlarla uyum ve şutlarda doğru zamanda seçim. Gordon kendini dizgilemişti, nolan da dizginleyecektir...
Ben Micov'u da beğendim. Aradori de uyum sağlaycak, kalitesini gösterecektir.
Jawai çok çabalıyor. Açıkcası çok gayretli. Şu an için fizik olarak hazır olmamasının da verdiği dezavantaj sonucu çok da hata yapıyor. Ama bu şekilde gayretli çalışırsa eski günlerine dönmemesi için hiçbir neden yok. Dün bir bloğu vardı, işte o tarz savunmayı 1 ay önce yapamıyordu. Her maç savunmada daha bir azimle oynuyor. Dün tuttuğu adam dışarıda top aldığında potaya yaklaştırmadı. Ben onun için Jawai'den umutluyum, bu çalışma temposunu ve isteğini sürdürürse senenin süprizi olabilir...
Vogu ise çok vurdum duymaz geldi bana. Yukarıda bir arkadaşta yazmış, savunmada ellerini kaldırmaması rahat hareketleri benimde canımı sıktı...
Kerem bizim için iyi transfer. Ribaundları kimseye bırakmıyor... Pocius zaten ilk oynadığı dakikalarda ben bu takıma katkı sağlaycağım dedi...
Uyum sorunu dışında çok fazla bir problememiz yok. Uyumda maç oynadıkça olacak....

Bu da Zadar maçımızın full videosu... :)

[video=youtube_share;7CVT_AaotSU]http://youtu.be/7CVT_AaotSU[/video]

1 sayfa okumaya dayanamadim elestirilerinizi. 3 maclik periyoddan ne senaryolar yazdiniz oyle. Daha ligin baslamasina 1 ay var 1 AY. KOSKOCA 1 AY. Kocun Ergin Ataman oldugunu unutuyorsunuz. Tum Bu oyuncular Ergin Ataman istegi ile alindi. Nerede ne zaafiyetleri var sizden daha iyi biliyor. Takim hicbir macta tam kadro oynamadi. Daha dumene Arroyo gececek. Hem ne olursa olsun hazirlik maci ile puan maci arasinda performans ve motivasyon farki oluyor. Dedikleriniz dogru olabilir simdilik. Ama Bu takim gecen senenin ustune cikacaktir. Cikamasa bile Abdi Ipekcideki ilk kapali gisede taraftar hatirlatacaktir nerde oynadiklarini yeni oyunculari. Sabir.

Dediğim gibi çpk kırılgan bir takım izlenimi verdi takımımız ama maç yaptıkça açılacak takım
Arroyo da katıldımı takıma çok daha iyi olacağız inşallah

Bu sene oldukça geniş bir rotasyona kavuştuk.Beş tane yabancı oyuncunun yeni geldiği düşünülürse, geniş rotasyonun oturması zaman alacaktır.Zaten erken forma girmenin manası yok.Geçen yıl Maccabi'nin lige tarihinin en kötü başlangıcını yaptığını ve Euroleague'dede vasat bir görüntü çizdiği biliniyor.

Özetle, eleştirilere uzun rotasyonundaki savunma zaafiyeti hariç bende katılmıyorum.Ancak, eleştirenlere kızılması çok anlamlandıramadığım birşey. Özellike bunları söyleyenler burada Galatasaraylı olduğunu bildiğimiz, basketbolu takip eden arkadaşlarsa.Eleştirenlere söylenmeden kendi görüşümüzü söylemenin daha doğru olduğu kanısındayım.Hepimiz aynı görüşte olup, aynı zaman aynı şeyleri beğenecek ya da beğenmeyeceksek forumun bir manası kalmaz zaten.

Uzun rotasyonuna gelince, geçen yıl boyunca aktif kalan transfer başlığında bende dahil birçok arkadaş hücum bakımından sadece ikili oyunu bilmesi yetecek, ancak savunma ve ribaundlar anlamında oyunu domine edebilecek uzun istemiştik Erceg'i düşünerek, olmadı.Ancak koça çok güveniyorum her konuda ve Jawai ve Ian'da savunma ve mücadele anlamında olumlu gelişmeler olmazsa Furkan ve Kerem'in sürelerinin artacağını düşünüyorum.Hazırlık maçlarında Kerem'i kullanma şeklide bu sene maçların bir bölümünde dört dışarıda sistemininde ısrar etmeyeceğini gösterdi. Kafasından, Jawai ve Ian'ın hücum performansları gelişirse, içeri gömülen savunmalara karşı kısalarımızın belirli bir özgürlüğe zaten kavuşacağı ve bu dönemlerde sıkça Kerem'i kullanma fikri geçiyordur kesinlikle.Yoksa neden Kerem'i alsın.Bu konunun mutlaka bizden çok farkındadır.

Geçtiğimiz yıllardaki sakatlık, maddi vs. sıkıntılar yaşanmazsa Eurolegue'in kafa takımlarıyla çok daha iyi mücadele edeceğiz bu sene.Takımımıza başarılı, forumumuza keyifli, kavgasız bir sezon dilerim.

Takım için yapılan yorumları çok aşırı buluyorum arkadaşlar, bu turnuva öncesi ve turnuva sırasında ciddi bir kondisyon yüklemesi olduğu aşikar.
Diğer takımların bizden çok daha hazır olduğu da bir gerçek. Ben sadece biraz geç kaldığımızı düşünüyorum.

Takım için yapılan yorumları çok aşırı buluyorum arkadaşlar, bu turnuva öncesi ve turnuva sırasında ciddi bir kondisyon yüklemesi olduğu aşikar.
Diğer takımların bizden çok daha hazır olduğu da bir gerçek. Ben sadece biraz geç kaldığımızı düşünüyorum.

Bunda da Dünya Şampiyonası etkili oldu.
Asıl oyuncularımız yoktu.
Sıkıntı burdan kaynaklandı.
Ben takıma Mart ayına kadar süre veriyorum.
Zaten Ergin Hoca da son 3 senede hep böyle yapıyor.

Yapilan elestirilerin ne kadar yersiz oldugunu haftalar ilerledikce net bir sekilde görecegimizi düsünüyorum . .. Gecen sezonun iskelet kadrosundan Cenk ve Marko dısında onemli bir kayıp yok . Kronik sakat domercant , şut özürlü Hairston , bekleneni veremeyen macvan ve bonsu'nun yerlerine cok daha statik oyuncular transfer ederek kadroyu derinleştirdik .. Tek handikap , hepimizin öngürdügü gibi yumusak pota altı .. Bu sorunuda Ergin hoca'nın bi şekilde cözecegini düsünüyorum .. Micov - Hairston - Aradori > Domercant - Pocius > markoashvili - Vuyukas - Bonsu . Tek agır basan marko - pocius eslesmesi ama Pocius'da kalitesini dünya sampiyonasında gosterdi. Marko'yu aratmayacaktır .

Marko şimdi Gloria Cup ta çok iyi bir performans çıkarıyor.Pocius'a göre çok çok artısı olduğu alan ribaundlar olucak gibi görünüyor.

Yapilan elestirilerin ne kadar yersiz oldugunu haftalar ilerledikce net bir sekilde görecegimizi düsünüyorum . .. Gecen sezonun iskelet kadrosundan Cenk ve Marko dısında onemli bir kayıp yok . Kronik sakat domercant , şut özürlü Hairston , bekleneni veremeyen macvan ve bonsu'nun yerlerine cok daha statik oyuncular transfer ederek kadroyu derinleştirdik .. Tek handikap , hepimizin öngürdügü gibi yumusak pota altı .. Bu sorunuda Ergin hoca'nın bi şekilde cözecegini düsünüyorum .. Micov - Hairston - Aradori > Domercant - Pocius > markoashvili - Vuyukas - Bonsu . Tek agır basan marko - pocius eslesmesi ama Pocius'da kalitesini dünya sampiyonasında gosterdi. Marko'yu aratmayacaktır .

Pocius süper oynuyor, özellikle potaya dribblingleri çok işimize yarayacak gibi bu sene. Vücudunu çok iyi koyuyor ve isabetli bırakıyor çembere. Ayrıca oyun zekâsı da çok iyi.

Kadroyu yeterli bulsam da ve yapılan ağır eleştiriler için erken olduğunu düşünsem de bence Marko ve Cenk gönderilmeyip iki uzun yerine ne katkı alacağımızı bildiğimiz orta halli bir pivot ve bir Türk uzun almalıydık. Bu yabancı uzun Marjanovic olabilirdi hatta şubede taşlar yerinde olsa ve gerçekten planlama ile yönetilsek Lauvergne olabilirdi hatta bu transfer çok çok iyi olurdu bence ama elimizde şu an bu kadro var. Bu kadroda benim özellikle üzerinde duracağım nokta Sinan ve Furkan'a yazık edilmemeli. Sinan gerçekten çok üst düzey oynuyor şu an bence yabancı hakkımız olmasına rağmen Sinan da Furkan da ilk beş çıkacak oyuncular. Kendi yerli oyuncularımızı yabana atmamak gerekli diye düşünüyorum. Furkan da özgüvenini sağlar, biraz süre bulmaya başlarsa hücum anlamında da fiziksel anlamda da kendini geliştirecektir. Tek handikabı pozisyonu için çok under-size kalması.

Furkan için ilk 5 çıkması tabiki önemli ama fazla süre alması daha kritik gibi, geçen sene koçun onu ilk 5 başlatıp sonra kenarda unuttuğu çok maç var umarım bu sene daha çok süre alacak ki savunma yapabilen tek pivot.

Markoishvili de dahil eski oyuncularımızın ve/veya takımlarının performanslarına ilişkin olarak ilgili yorumlarımızı;

http://www.gsbasket.org/forum/alpas...i-forumu/9616-9-manuchar-markoishvili-23.html
http://www.gsbasket.org/forum/basketbol-dunyasi/3733-avrupa-dan-basketbol-45.html

TBL'in diğer takımlarına ait yorumlarımızı da;

http://www.gsbasket.org/forum/baske...fer-hareketleri-ve-sezon-hazirliklari-63.html

İlgili başlıklardan devam ederek yapmanızı rica ediyorum.

Transfer Başlığı'nda başlayan her konuyu tek başlık altında konuşma geleneğinin bu başlığa sirayet etmemesi için gerekli özeni göstermek gerekli.