Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Erken form tutmanin anlamı da yok zaten tutmamiz da garip olurdu.Arroyolu halimiz daha derli toplu olur.Yavas yavaş ilerleyelim.

Ama gönül isterdi Jawai+Vou yerine Ayon,Raduljica vb. ama mecbur kalındı demek ki yoksa özellikle Jawainin halini Ergin hoca da görüyoruldur biz görüyorsak.Mecburen güveniyor bence

Bence Ergin hoca da Jawai'ye güvenmiyor.Ergin hoca gibi bir transfer dehası Jawai'yi yaz kampında izledikten ya da takip ettirdikten sonra transfer etmez.Adamın ilk hazırlık maçındaki durumunu görünce, Jawai'nin toparlanmasının çok uzun bir süre geçmeden mümkün olmayacağını söylemiştim.Eminim bu kadarını Ergin hocada görmüştür.

Geçenlerde bir haber paylaşıldı burada.Jawai'nin kendisini bize borçlu hissettiği için bu sene bizde bedava oynayacağı yönünde.Belki bedava değildir ama oldukça düşük bir miktardır.Zaten Jawai şu haldeyken başka bir Euroleague takımına gidemez ya da herhangi bir takımdan ciddi bir kontrat alamazdı.Kendisini de bize borçlu hissettiği için ve Euroleague'de kendisini tekrar ispatlamak için bu sene bedava ya da sembolik bir rakama oynamayı kabul etmiş olabilir.Dolayısıyla bu haber bana mantıklı geliyor.

Jawai veya Vuyukas'tan biri bu kadro için fazla. Ben bunu gözlemledim şu turnuvada. Real Madrid Mejri'yi bırakırsa hiç düşünmeden alalım derim.

Yani pota altımız öyle felaketti ki, 19-20 yaşında veletler ikili oyunlarla maden gibi işledi orayı bugün. Umarım toparlanırız ve yanılırım diyicem ama Erceg de Vuyukas da Jawai de savunma bazında güvenebileceğimiz isimler değil.

EL bi açılsın , lig bi başlasın arkadaşlar. Daha şurda 2 hafta önce ''kerem ölü ya salakmıyız aldık'' tarzı yorumlar vardı, şimdi bizim ve milli takımın en iyisi. Bu sezon çok güzel olucak çoook ..

Geçen sene olduğu gibi bu senede yanlış yabancı tercihleri ile heba olacak gibi.erceğ,Smith ve jawai hatalı tercihler.zaten erceğ olduğu müddetçe yüksek hedef koyamazsın.bizim hocanında takıntısı bu maalesef.gordon a da 1sezon daha şans verilmeliydi sanki,o ayarda oyuncu bulmak zor.
Geçen sene heba mı oldu ki? El'de top 8 ki orada da Arroyo yoktu, ligde de final ve bence şampiyonluk.
Ergin Hoca'nın ilk senesinde takım umut vermiyor söylentileri Aralık'ta, geçen sene Kasım'da, bu sene Eylül'de başladı. Neyse 4-5 ay sonra fikirler değişir.

Jawai veya Vuyukas'tan biri bu kadro için fazla. Ben bunu gözlemledim şu turnuvada. Real Madrid Mejri'yi bırakırsa hiç düşünmeden alalım derim.

Yani pota altımız öyle felaketti ki, 19-20 yaşında veletler ikili oyunlarla maden gibi işledi orayı bugün. Umarım toparlanırız ve yanılırım diyicem ama Erceg de Vuyukas da Jawai de savunma bazında güvenebileceğimiz isimler değil.
Kesinlikle katiliyorum.Mejri li bir pota alti böyle yol geçen hani olmaz.Tam bu kadroya uygun bir pivot.Çok da hırslı.
Ama 8 yabanci olduk, kisa vadede transfer yapmayiz heralde.Bir ihtimal olabilir sadece, hoca jawai ye fazlaca sure veriyor , görmek istiyor.Belkide yolun başinda bir karar verecek. Kontrati da zaten buna müsaittir.

Takım çok yetersiz. Ama bu maçlar ölçü değil. Hoca ayağa bile kalkmadan maçları bitirdi neredeyse. Obra ise aynı EL maçı gibi oyuncu fırçalama, hakemle oynama derdindeydi.

Benim dikkatimi çeken , Ergin Hocanın bu 5 numaraları , Aradori yi görüp, bunlarla nasıl EL de ilk 8 yapabileceği ve şampiyonluk hesaplarını düşünürken, karşı tarafta istediği her oyuncuyu, TR deki en iyi genç yerlileri alan , maaşları takır takır ödenen bir takımla mücadele edecek olması ve bunu da biliyor olması can sıkıcı bir durum. Sonuçta öyle yada böyle Obra ile de ciddi rekabeti var hocanın. Hırslı bir yapısı olan hocanın kendi kariyeri içinde sıkıntılı bir süreç.

Burada Aradori yi överken hep İtalya takımında bize attığı sayıları izledik. Orada bile adam geçmeden el üstünden atılan şutlar vardı. Adam geçme özelliği olmayan birisi. Cenk ten daha fazla katkı verir orası ayrı ama yedekte duracak kişi kendisi olur...

Jawai dün bana da ışık verdi ama çok zor geri dönmesi. Vou da 10-15 dakikalık bench oyuncusu olabilecek kapasitede. Buraya kesinlikle transfer yapılır.(Kışa doğru, kalabilirsek top 16 da ) Transfer olmadan bu sene başarı gelmesi olanaksız.

Cedevita maçımızın full maç videosu. ;)

[video=youtube_share;RFUvflVM7hQ]http://youtu.be/RFUvflVM7hQ[/video]

Bu ne yaaa yine başlamışız bu çok kötü bizik oyuncumuz değil, yok bu sene hayal kırıklığı olacak yine(sanki bundan öncekiler hayal kırıklığı idi) yok hoca neden ayağa kalkmamış. Arkadaşlar sakin takım daha ilk kez birarada oynadı, daha set bile çalışmamışlardır, kim ne verecek henüz net değil. Tek katıldığım jawai ve vou aynı tip oyuncu bence jawainin potansiyeli daha fazla madem onu tuttuk keske vou yerine başka atletik savunmacı alaydık ama alamadık neden bilmiyoruz bütçe zaten malumdu piyasadaki oyuncu sayısı da belli. Ben bu sene takıma güveniyorum az sakin olalım bu takım iyi savunma da yapar, Ergin Hoca ya güvenelim. Bu sezon özellikle furkanin micovun pociusun ve ilerleyen dönemde jawaiden cok katki alacağız. Erceg, nolan en çok konusulan oyuncular olurlar ama ben ikisininde takimin önemli parçaları olacağını düşünüyorum. Umarım sakatsız bir sezon geçiririz tek dileğim bu ben sahada ergin atamana güveniyorum.

Arodori'nin ilk yurtdisi deneyimi, dolayisiyla adaptasyonu zaman alacaktir. ingilizcesi nasil bilmiyorum ama eger tek italyancasi varsa kendisinden hemen performans beklemek haksizlik olur..

Tüm yorumlara saygı duymakla beraber eleştirilere katılmıyorum. Takımımızın büyük bölümü değişti. Bence geçen seneye göre çok daha iyi bir kadro kuruldu.

Geçen seneye göre artılar:

Uyuşuk ve ağır Basketbol dönemi Nolan, Pocius, Aradori ile geride kalmışa benziyor.

Şut açısından geçen seneye göre çok daha tehlikeli bir takım olduk.

Savunma açısından geçen sene büyük maçlarda yaşadığımız kırılmayı bu sene yaşayacağımızı düşünmüyorum.

Nolan Smith transferi tutacak gibi geldi bana. Çok hızlı, penetresi olan Arroyo ile performansı daha da yukarı çıkacak bir oyuncu.

Micov ise özellikle rahat tavırları ile attığı sayılar dikkat çekiyor hazırlık maçlarında çok çok etkili olamasa bile iyidi.

Pocius ise takımda Joker. 1-2 numarada can simidi bence. Penetresi, şutu, savunması bence bizi üst seviye ye çıkarır.

Aradori ismi ise benim en çok heyecanlandığım isimlerin başında geliyor. İstikrarı, şutu, penetresi, cesaretli oluşu her anlamda bize çok fayda sağlar.

Jawaii - Vuyukas ikisini bir değerlendiriyim. Jawai hiç iyi değil ama benim ilk Milli takım maçında izlediğim Jawai'den iyi ama tam bir soru işareti toparlarsa fayda sağlar. Vuyukas'tan ise çok beklentim yok ama kötü oyuncu değil sırtı koyup potayı iyi görüyor.

Ender'e ayrı parantez açmak istiyorum; Ender geçen sene ki o topu alıp saçma sapan pota altına dalışlarına devam ediyor umarım süre almaz mecburen alacak ama en azından az süre alır :)

Bu arada FB'de Goudelock çok iyi oyuncu bu sene FB'de fark yaratır ama bu sene yine F4 hayali ile başlayıp hikaye olabilirler izledim maçlarını yine çok abartılıyorlar. Geçen seneden iyiler hepsi bu.

Hayırdır, Euroleague'de Top 16'ya bile kalamamışız, ligde Play-Off yapamamışız sanırım.

Bazen şuraları okuyunca cidden ne diyeceğimi bilemiyorum. Bismillah yahu, daha dün bir, bugün iki..

Ergin Ataman, Milli Takım'dan dönüp takımın başına geçeli daha 3-4 gün olmadı, biliyoruz dimi? Takımın tam kadro bir araya gelişinin üzerinden bir hafta bile geçmediğini? Takımın önemli kısmının fiziksel olarak hazır olmadığını? Takımda bireysel savunma eksiklikleri olan oyuncuların bulunduğunu inkar eden bir kişi dahi çıkmaz. Ama bu eksiklikler, oyuncuların birbiriyle oynamaya alışıp, takım olması ile minimum seviyeye indirilir. Çünkü savunmada kaymalar, yardımlar doğru zamanlar da gelir, defolar örtülür. O yüzden öyle "pota altı rezalet, o şöyle, bu böyle.." tarzı yorumların bir mantığı yok. Sanırım fiziksel yüklemeler de olmuş takıma, dün İsmail Şenol bu tarz bir durumdan da bahsetti, böyle durumlarda oyuncuların fiziken ne durumda olduğunu da düşünmek gerekir.

Ergin Ataman'ın normal zamanlarda yapılan hatalara nasıl tepkiler verebildiğini, molalarda nasıl agresif hâl alabildiğini de biliyoruz. Şu turnuvada hocayı öyle gören oldu mu? Hayır. Çünkü daha her şeyin başındayız, fiziksel olarak öyle, setlerin oturması açısından öyle, takımın birbirine alışması için öyle. Hazırlık maçı bunlar yahu, bir durun bakalım. Olumlu gördüğümüz şeyler yanımıza kârdır. Takımın zamana ihtiyacı var en başta, o yüzden sabırlı olmak lazım.

Hayırdır, Euroleague'de Top 16'ya bile kalamamışız, ligde Play-Off yapamamışız sanırım.

Bazen şuraları okuyunca cidden ne diyeceğimi bilemiyorum. Bismillah yahu, daha dün bir, bugün iki..

Ergin Ataman, Milli Takım'dan dönüp takımın başına geçeli daha 3-4 gün olmadı, biliyoruz dimi? Takımın tam kadro bir araya gelişinin üzerinden bir hafta bile geçmediğini? Takımın önemli kısmının fiziksel olarak hazır olmadığını? Takımda bireysel savunma eksiklikleri olan oyuncuların bulunduğunu inkar eden bir kişi dahi çıkmaz. Ama bu eksiklikler, oyuncuların birbiriyle oynamaya alışıp, takım olması ile minimum seviyeye indirilir. Çünkü savunmada kaymalar, yardımlar doğru zamanlar da gelir, defolar örtülür. O yüzden öyle "pota altı rezalet, o şöyle, bu böyle.." tarzı yorumların bir mantığı yok. Sanırım fiziksel yüklemeler de olmuş takıma, dün İsmail Şenol bu tarz bir durumdan da bahsetti, böyle durumlarda oyuncuların fiziken ne durumda olduğunu da düşünmek gerekir.

Ergin Ataman'ın normal zamanlarda yapılan hatalara nasıl tepkiler verebildiğini, molalarda nasıl agresif hâl alabildiğini de biliyoruz. Şu turnuvada hocayı öyle gören oldu mu? Hayır. Çünkü daha her şeyin başındayız, fiziksel olarak öyle, setlerin oturması açısından öyle, takımın birbirine alışması için öyle. Hazırlık maçı bunlar yahu, bir durun bakalım. Olumlu gördüğümüz şeyler yanımıza kârdır. Takımın zamana ihtiyacı var en başta, o yüzden sabırlı olmak lazım.

Takım birlikte antreman yapmamış, birbirlerini tanımıyorlar ayrıca daha Arroyo yok ama Şampiyonluğu kaybedip Euroleague'de gruplarda elendik :)
Türkiye'nin bu mantığı oldukça hiçbir sporda istikrarlı başarı gelmez.
Sabır nedir bilir misiniz ?

Takıma zaman verilmeli.Maçları izlerken yorumcuların ilk söylediği buydu.
Potansiyelimiz çok yüksek.Bizim için biraz iyi bir sezon geçerse bu takım F4 ve Türkiye liginde final oynar.