Yeni Sezon Öncesi Hazırlık Kampı ve Turnuvalar

Her ne kadar skorun pek önemi olmasada , kazanma aliskanligi bakımından sonunda mac kazanmamiz güzel.. Green'in katılımı yaradı takıma :)

McCollum'un son çeyrek almak istediği ancak tam olarak beceremediği o 'insiyatif' dediğimiz kelimeyi bu yıl çok arayabiliriz. Schilb ve Sinan'a da çok iş düşecek ya da bir tane daha kısa oyuncu almaları lazım. McCollum kötü demiyorum ancak bazı şeyleri aşırı derecede tek başına yapmak istiyor.

İki maçta da aynı senaryo gerçekleşti. Sassari +10 farktan gelip üçlüklerle öne geçti. Logan ve Haynes leblebi gibi üçlük attı. Bu iki oyuncu da kariyerleri genelinde %30'larda üçlük isabeti bulmuş oyuncular... Bu durum çizgi savunmamızın yeterli seviyede olmadığını gösteriyor. Umarım Sinan ve Schilb'in katılmasıyla eksiklerimizi gideririz.

ilk çeyreği takip edemesem de. Diğer üç çeyreği izledim. Genel görüntümüz pota altı savunmasını iyi yapan ancak dış savunmada öğrenmesi gereken şeyler olan bir takım düzeyinde.

-Dorsey genel olarak olumlu izlenim verdi ancak zaman zaman tepeden drive denemesi geriye koşmamızı zorlaştırıyor.
-Caleb, Sassari yıllarındaki gibi "serbest" görünümünden ziyade "törpülenmiş serbest"lik rolünde. Geçiş hüücumunda en önde koşuyor.
-McCollum perdeden çıktıktan sonra çok fazla şut deniyor. Bu da zaman zaman arkada eksik yakalanmamıza ve kötü hücuma sebep oluyor.
-Micov sezona tam olarak hazır girememiş. Ancak toparlayacaktır.
-Şuana kadarki kamp sürecinde en olumlu izlenimi veren oyuncular Lasme ve Dorsey.

attachment.php

Ekli dosyalar

• CPdBD0uVEAAzYyn.jpg
    CPdBD0uVEAAzYyn.jpg
    86 KB · Görüntüleme: 288
Göksenin 2 maçtır iyi hatta bayağı iyi oynuyor. Ancak iyi de oynasa kötü de oynasa taraftar gene sallıyor. Hadi Göksenin Fenerden filan gelse fanatikler deyip anlayacağım ama kendi alt yapımızdan öz be öz evladımız...
Taraftara diyecek bir şey bulamıyorum.
Bu arada diğer sallanan oyuncu İzzet'de oldukça istekliydi bugün. Ben mücadelesini beğendim...Şu an yetersiz ama olacak bu çocukta...
Mccloum gününde olsaydı +10 fark ile kazanırdık.
Bu arada Dorsey ve Lasme pota altında beraber oynadıklarında harika....
Green'i de beğendim bu arada...

Lasme 14 sayı 11 Ribaund - 2 Asist
Göksenin 14 Sayı - 6 Ribaund - 3 Asist
McCollum 14 sayı 1 Ribaund 8 Asist
Micov 12 sayı 3 ribaund 1 asist
Dorsey 9 sayı 11 ribaund 4 asist
Green 7 sayı 6 riibaund 1 asist
İzzet 4 sayı 2 ribaund
Şafak 2 sayı 2 asist

Göksenin birşeyi iyi yapıyor ; hücum ribaundları. Bunun haricinde aceleci davranıp karar hatası yapmak ile akıcı oynamak arasındaki kalın çizgiyi ayıramıyor. Akıcı oynamak , fizik gücünü kullanmak isterken ciddi hatalar yapabiliyor. Şut mekaniği fazla hareketli ve bu da şuta kalkarken vücut dengesini korumasının önüne geçiyor ancak stili bu. Bol şut antremanı yapması ve yüzdesini artırması gerekiyor. Ve en önemlisi bir planı olması gerekiyor , adımları arasında korelasyon göremiyorum. Yıl içinde giderek artan ve rolünü benimseyeceği bir performans gelebilir , beklentileriimizi doğru ayarlayalım.

Takımda gözüme çarpan diğer bir durum Lasme'nin oyununa birşeyler eklemek istemesi ve sürekli yeni şeyler denemesi. Zaman zaman 3 sayı gelecek ondan bu yıl ve statik P&P oyunundaki orta mesafesine dribling üzeri şut silahını da eklemek için çalışmalar yapıyor. Kendini yenilemek , farklı alanlarda kazanımlar elde etmek istemesi ve çalışamalar yapması takdire şayan.

McCollum'un performansı maç içerisinde çok fazla dalgalanıyor. Patladığınıda bir anda skoru ciddi taşıyoruz fakat tam tersi de söz konusu olabiliyor. Burada Sinan ve Schilb'in katkısı anahtar. Sezon boyunca bu katkının verimi kaderimizi belirler.Yoksa McCollum bir yerlerde devreye girer ancak negatif dalgalanma yaşadığında duruma müdahele edebilmek önemli.

Caleb Green için 2 önemli husustan bahsetmiştim. 1-Koşmak 2-Törpülenmiş serbestlik. Bunu çok sık tekrarlıyorum ama durum bu. Hazırlık maçında bu hususları sağladığımız ve ona rahat ettiği biçimde görev verdiğimizi gördüm. Bu Green'den verim almak adına anahtar nokta. Eğer Huertas gelseydi o sistem için kötü bir transferdi , şimdi daha anlamlı oldu transferi.

Dorsey gayet iyi başladı , bu yıl taraftarın sevgilisi olacak , bu çok net biçimde şimdiden belli. Micov bildiğimiz gibi , stabilize katkısını veriyor aşağı yukarı.

Tam kadro olup , takımı bütünüyle izlememiz gerek. Yıl içinde rolleri oturan bir ekip için biraz sabretmemiz gerekebilir. Çünkü bu yapıda rolleri paylaştırmak ve ne zaman hangi oyuncudan ne isteyeceğimizi belirlemek baya zor. Bunu oturttuğumuz anda sağlam bir ekip olacağımızı ve güzel hedeflerden bahsedebileceğimiz düşünüyorum.

Bu arada Dorsey sırayla 4-2-4 asist yaptı diye hatırlıyorum hazırlık maçlarında. Bunun da altı çizilmeli. Hücum ribaundundan sonra görüş alanını çok iyi kullanıyor ve tek pas ile asiste gidiyor.

Yayin cok amatorce ve rezaletti, bir ara kamerayi sabit unuttular falan :) Sikca da dondu bir sey anlasilmadi pek ama izleyebildigim kadariyla ozellikle Lasme-Dorsey ayni anda sahadayken savunmamiz harika oluyor. Kazanmamiz guzel, uc mactir son saniyelerde kaybediyorduk, bu sefer galibiyet geldi guzel oldu :)

Lasme 14 sayı 11 Ribaund - 2 Asist
Göksenin 14 Sayı - 6 Ribaund - 3 Asist
McCollum 14 sayı 1 Ribaund 8 Asist
Micov 12 sayı 3 ribaund 1 asist
Dorsey 9 sayı 11 ribaund 4 asist
Green 7 sayı 6 riibaund 1 asist
İzzet 4 sayı 2 ribaund
Şafak 2 sayı 2 asist

Lasme ve Dorsey pota altına duvar örmeye şimdiden başlamışlar sanırım.
Göksenin Izzet ve Şafak daha iyi olacaklardır.
Green ve Eric bu sene bizim adımıza en kritik 2 oyuncu. Onların vereceği katkı bu sene bizim neler yapacağımızı belli edecek.