Yeni Sezon Öncesi Hazırlık Kampı ve Turnuvalar

Daha ismi gectiginde solemistim izzetten cacik olmaz die herkes patlama beklioruz yazmisti :) adam yetenek dusmani nasi aldik anlamiorum bu adami

TÜBAD Turnuvası - Abdi İPEKÇİ SS.

25 EYLÜL 2015 CUMA

18.00 Anadolu Efes - CSKA Moskova
20.30 Banvit - Galatasaray Odeabank

26 EYLÜL 2015 CUMARTESİ
16.30 CSKA Moakova - Galatasaray Odeabank
19.00 Anadolu Efes - Banvit

27 EYLÜL 2015 PAZAR
14.00 Anadolu Efes - Galatasaray Odeabank
16.30 Banvit - CSKA Moskova

TÜBAD Turnuvası - Abdi İPEKÇİ SS.

25 EYLÜL 2015 CUMA

18.00 Anadolu Efes - CSKA Moskova
20.30 Banvit - Galatasaray Odeabank

26 EYLÜL 2015 CUMARTESİ
16.30 CSKA Moakova - Galatasaray Odeabank
19.00 Anadolu Efes - Banvit

27 EYLÜL 2015 PAZAR
14.00 Anadolu Efes - Galatasaray Odeabank
16.30 Banvit - CSKA Moskova

Bu turnuvaya bir sakatlik olmazsa tam kadro katiliriz muhtemelen. Guzel bir test olacak bizim icin.

böyle bir mantı olabilir mi ya? o zaman her mevkiye 5er tane adam alalım kafa rahat olsun.

Nasıl mantık yürüteceğimi kimseye soracak halim yok, tek sorum şu; 4-5 Numaraların rotasyonu gayet iyi ama 1 numara zayıf oldu bir oyuncu daha gerekli bence.

McCollum'a bir şey olsa sakatlık vb yine Sinan'ın üstüne yük binecek Şafakla.

Sent from my iPhone using Tapatalk

böyle bir mantı olabilir mi ya? o zaman her mevkiye 5er tane adam alalım kafa rahat olsun.

Gayet mantıklı bir kafa,Emre'nin savunduğu hususun aynısını bende savunuyorum başından beri,Mccollum'a Mazallah bir sakatlık gelse Şafak orayı götüremez Sinan'ın yeteneklerini bilmekle birlikte combo guard olarak bile oynadığı maçlarda zaman zaman beklentilerin altında kaldığını kaç defa görmüşken oyun kurucu olarak oynadığında daha çok zorlandığını ve veriminin düştüğünüde defalarca gördük şahit olduk.

Ligteki rakiplerimizin başta olmak üzere bizde dahil Avrupa'dan ve kıta dışından NBA ve Çin'e gidenler hariç kendi çaplarında göze batan nerede iyi oyuncu varsa transfer eden takımların epey çoğaldığı ortamda haliyle şampiyonluk adaylarıda çoğaldı bu nedenle takımlardaki oyunculardan alabileceğiniz en yüksek verimi alabilmeniz için kendi takımınızdaki kadronun içinde mutlaka 1 saf oyun kurucu olması şarttır takımdaki bu görevi üstlenecek olan Errick Mccollum ise daha çok skorer oynayan combo guard bile diyemeyeceğimiz bir oyuncu konumunda savunması çok niyi olarak görmedimiz ve bildiğimiz oyuncuyken Huertas ve benzeri bir oyun kurucu şart çünkü üç kulvarda mücadele edeceğimiz yoğun maç trafiği olacak,malum bütçeyle bu kadar iyi kadro kurmuşken bu konuyu düşünerek bunu söylüyoruz ha alırlar almazlar almazlarsada geçen sezon yaşadığımız sıkıntıların aynısını yaşarız tıpkı Arroyo sonrası yaşadığımız gibi bu kadar net.

Nasıl mantık yürüteceğimi kimseye soracak halim yok, tek sorum şu; 4-5 Numaraların rotasyonu gayet iyi ama 1 numara zayıf oldu bir oyuncu daha gerekli bence.

McCollum'a bir şey olsa sakatlık vb yine Sinan'ın üstüne yük binecek Şafakla.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Söylediklerinize hiç katılmıyorum.Ben tam tersi şu anda kısa rotasyonunun daha zengin olduğunu düşünüyorum.
Şu anda 4 numara pozisyonuna transfer daha elzem.McCollum'un sakatlık ihtimaline bağlı gereksinimden bahsediyorsunuz ama 4 numara pozisyonunda bir kere sayısal olarak yetersiziz.
Ege ve İzzet'in süre alabileceğini düşünmek iyimserliğin ötesinde polyannacılık.Ayrıca Green de soru işareti.Öyle yazıldığı gibi Ergin Ataman'ın Micov'u 4 numarada düşündüğünü zannetmiyorum.Ancak zorunda kalınan durumlarda 4 numarada oynatacaktır Micov'u...Ki ben Micov'un 4 numarada faydalı olacağını düşünmüyorum.
Transferde önceliğimiz kesinlikle uzun forvet pozisyonu olmalı.Ersin Dağlı hamlesi çok kıymetli olur.

tamam eyvallah 4 pozisyonuna adam lazım da, bi taneniz lasmeyi 4 numaraya cekmemissiniz. ben ergin atamanın çift uzun olsun green, lasme- green, dorsey olsun bu rotasyonda dönecektir. ancak bu üçlünün herhangi bir sakatlığı intihar. ersin dağlı transferi gerçekleşmezse kafayı yemeye hazır olabiliriz. green seçeneği de ayrı bir olay. lasme ve dorsey gibi iki güzel savunmacı varken, hala boş olan erceg ikna edilebilirdi. ve bir de egeden bir şeyler beklenen kafayı merak ediyorum. egenin atış stili bile tamamen fail, çok dengesiz, güçsüz. izzet iyi bir oyuncu rotasyon için. ama önce kendine güvenecek.

1 numara için de çok kafa yoruyorsunuz. bence yeterli bir rotasyon. asıl sorun 2 numarada olabilir. sinan bi düşüş yaşayabilir diye korkmuyor değilim.

tamam eyvallah 4 pozisyonuna adam lazım da, bi taneniz lasmeyi 4 numaraya cekmemissiniz. ben ergin atamanın çift uzun olsun green, lasme- green, dorsey olsun bu rotasyonda dönecektir. ancak bu üçlünün herhangi bir sakatlığı intihar. ersin dağlı transferi gerçekleşmezse kafayı yemeye hazır olabiliriz. green seçeneği de ayrı bir olay. lasme ve dorsey gibi iki güzel savunmacı varken, hala boş olan erceg ikna edilebilirdi. ve bir de egeden bir şeyler beklenen kafayı merak ediyorum. egenin atış stili bile tamamen fail, çok dengesiz, güçsüz. izzet iyi bir oyuncu rotasyon için. ama önce kendine güvenecek.

1 numara için de çok kafa yoruyorsunuz. bence yeterli bir rotasyon. asıl sorun 2 numarada olabilir. sinan bi düşüş yaşayabilir diye korkmuyor değilim.

Birincisi siz nasıl Ege den bir şey beklemeyen kafaya sahipseniz bizde onun yeteneklerini bildiğimizden sadece kendisine itimat ediliğini oyuncuya hissettirilirse ve her maç düzenli olarak az yada çok süre verilirse kendisini kanıtlayacağına inanan kafaya sahibiz çünkü yaş grubuna göre oynadığı Milli Takımlarda gayette iyi oynuyor,bu çocuk Efes in koçu Ivkoviç in elinde olsa yetenekleri oğrultusunda değerlendirilir.

İkincisi asıl E.McCollum uda dahil edeceğimiz 2 numara pozisyonu yeterli,mümkün olduğunca 2 numarada oynayan oyuncuları kendi pozisyonlarında değerlendirilmeli o nedenle 1 saf oyun kurucu eksikliği var eğer alınmazsa transfer edileceği zamana kadar eksikliğini mutlaka takım yaşayacaktır tabii taraftar olarak bizlerde sıkıntı yaşayacağız.

Ayrıca Errick McCollum u seyrettiğimiz maçtaki gibi sezon boyu yabancı tek oyun kurucu olarak oynayacağı maçlarda genelde kendine oynadığını gördük görmeye devam edeceğiz gibi görünüyor skoru bu şekilde üretiyor bu alışkanlığı sebebiyle 4 ve 5 nolarda oynayan oyuncularımızda dahil Shilb gibi bazı oyunculardanda yeteri kadar verim alamayız skor katkısı alabilmek için Huertas veya benzeri oyun kurucu lazım diyoruzki sık sık takım hücumda tıkanmasın ve çok zorlanmadan kazanabilsin.

Birincisi siz nasıl Ege den bir şey beklemeyen kafaya sahipseniz bizde onun yeteneklerini bildiğimizden sadece kendisine itimat ediliğini oyuncuya hissettirilirse ve her maç düzenli olarak az yada çok süre verilirse kendisini kanıtlayacağına inanan kafaya sahibiz çünkü yaş grubuna göre oynadığı Milli Takımlarda gayette iyi oynuyor,bu çocuk Efes in koçu Ivkoviç in elinde olsa yetenekleri oğrultusunda değerlendirilir.

İkincisi asıl E.McCollum uda dahil edeceğimiz 2 numara pozisyonu yeterli,mümkün olduğunca 2 numarada oynayan oyuncuları kendi pozisyonlarında değerlendirilmeli o nedenle 1 saf oyun kurucu eksikliği var eğer alınmazsa transfer edileceği zamana kadar eksikliğini mutlaka takım yaşayacaktır tabii taraftar olarak bizlerde sıkıntı yaşayacağız.

Zaten piyasada saf oyun kurucu alternatifi sınırlı, Huertas olsaydı baya piyango olurdu ama olmadı.McCollum'dan bu yönde faydalanamasak bile bu eksikliği tölare etme imkanımız var.Zira direksiyonu Sinan'a teslim edeceğimiz zamanlar olacak.Sinan geçen yıl ve milli takımda(yorulana kadar) bunun altından kalkabileceğini gösterdi.Ayrıca akıl koyma ve topa yön verme konusunda Micov gibi bir seçeneğimiz de var.
Ama şu anda pota altı rotasyonunda çok ciddi bir eksiklik var.Nikolov'u kadroda tutmayı tercih etmeyen teknik ekibimizin Ege Arar'a süre vermeyeceğini görmek çok zor değil.Ege'den beklentisi olan varsa veya Ergin Ataman'ın Ege'ye süre vereceğini düşünen varsa çok iyimser davranmış olur.Oraya muhakkak bir Ersin Dağlı takviyesi gelmeli.Ersin olmazsa 7. yabancı tercihi bu pozisyonda kullanılmalı

Sevgili arkadaşlar, işlerim dolayısıyla bu ara fazla takip etme şansım oluyor..Müsait olan bir kişi hazırlık maçlarımızın günlerini topluca yazarsa çok sevinirim ..Şimdiden teşekkürler

Sevgili arkadaşlar, işlerim dolayısıyla bu ara fazla takip etme şansım oluyor..Müsait olan bir kişi hazırlık maçlarımızın günlerini topluca yazarsa çok sevinirim ..Şimdiden teşekkürler

Yarın 19.30 Olympiacos
Cumartesi maç sonucuna göre Sassari ya da Limoges
Pazartesi Sassari (titter'da gördüm bunu doğru mu bilmiyorum)
25 EYLÜL 20.30 Banvit
26 EYLÜL 16.30 CSKA
27 EYLÜL 14.00 Efes

İtalya'daki maç programımız şu şekilde;

18 Eylül Cuma 19.30 | Galatasaray - Olympiacos (5. Cagliari Kupası / Yarı Final)

19 Eylül Cumartesi 19.00 | Üçüncülük Maçı

21.00 | Final

21 Eylül Pazartesi 21.30 Cagliari | Galatasaray - Dinamo Sassari