Yeni Sezon Öncesi Hazırlık Kampı ve Turnuvalar

2kp6aL.jpg

Mc collum ve şafak skor yükünü sırtladi . Safak ceza sutlarinda kusursuzdu . İlk mac ve eksiklere bakarsak güzel ve bol skorlu bir mac oldu .. Cok daha iyi olacagiz. İzzet'de yol yakinken gonderilsin.

Sonuç önemli değil. Ben takımı beğendim. McCollum'un hücum yeteneği, Şafak'ın üçlükleri, Micov'un oyun zekası, Lasme ve Dorsey'i pota altında izlemek keyif vericiydi. Sinan-Schilb-Göksenin-Green'in katılımıyla ve zamanla çok daha iyi olacağız. 1-2 takviye olabilir belki sezon içinde.

Keyifli maç oldu. Takım eksiklere rağmen umut verdi ve geçer not aldı. McCollum saf skorer, roller oturdukça, takım birbirini tanıdıkça daha iyi olacak. Şafak çok iyiydi. Dorsey-Lasme ikilisi boyalı alanı karartacak. Ama yerli bir uzun takviyesi şart. İzzet olmayacak gibi maalesef.

McCollum çok özel bir oyuncu gerçekten. Çok zorlamadan 27 sayı attı. Tabii bazı eksikleri var, takımı organize etmek gibi... Umarım onları da giderir. Dorsey ve Lasme hiç kasmadı. Micov zekasıyla sahada farkını koydu. Şafak ise beklentilerin aksine gayet yerinde bir transfer olacaktır şutları böyle güvenle soktukca. Maçın uzak ara hayal kırıklığı İzzet Türkyılmaz, çok ama, çok kötü durumda. Kafa olarak da kötü. 38 yaşındaki Kerem Gönlüm daha istekli oynadı kendisinden.

Öncelikle Karşıyaka'nın 4-5 maç yapmasına rağmen bizimde ilk maçımız olmasına rağmen gayet iyi bir hazırlık maçı oldu.15 sayı geriden gelmemizde bu maç özelinde iyiydi.Oyuncu performanslarına geçersek; Errick McCollum: Bu takımın lideri bu belli oldu.Karşıyakadaki Dixon vari oyunundan bir kaç kesit gösterdi.Geriden gelip öne geçmemizde en önemli isimdi.Ayrıca çok iyi bir de pasör özelliğini yaptığı 7 asistten görüyoruz.Tek eksisi: Top Kayıpları
Micov: Geçen seneden kaldıği yerden aynı formuyla devam ediyor.Takımın yine en önemli hücum silahı olacak.
Şafak: Safak Edge nin bugünku performansı açıkçası inanılmazdı.6/10 3'lük ile bitirdi.Iyi bir ceza atışçısı olacaktır.
Dorsey&Lasme: 2'sinin birlikte yavaş yavaş uyumlu olmaya doğru yolda olduğunu görüyorum Ozellikle 4-5 oyunlarından çok ekmek yiyeceğiz.
Izzet: Daha ilk mac belki ama sene boyunca saç baş yolacagiz gibi.Atislarinda dogru kararlari veremiyor.O kararsizlikta kendisinde hata yapma olasılığinı yükseltiyor.Bir an evvel şutuna ve atletizimine eskisi gibi güvenmeli.
Ben takımdan ümitliyim.Insallah bu sene daha güzel maclarda daha guzel yorumlar yapariz.?

Izzet ' in mental eksikliği bir ön önce giderilmelidir.
Önce kafa olarak hazır olsun.
Sonra fizik olarak hazır hale gelecektir.
Ben ondan umutluyum.
Ergin Hoca da umutlu ki kadrosuna kattı.

Şafak Edge bugün çok iyiydi.
Daha iyi olacağına dair şüphem yok.

Ege hala süre alabilecek durumda değil.İzzet bitmiş.Green benchteydi, tam bir soru işareti.Maçtan çıkarılabilecek net tespitler bunlar.

Uzun forvete mutlaka transfer yapılmalı yoksa yapılan iyi hamleler boşa gidecek.Ersin Dağlı hamlesi gelirse orayı baya toparlarız.

Onun dışında bu maçın bize vaadettiği bir kaç nokta var:
*Savunmaların ön planda olduğu düşük skor seyreden maçlarda Dorsey-Lasme ikilisi aynı anda sahada olduğu dakikalarda takım savunması üst seviyede olacak.
*Micov kaldığı yerden devam edecek gibi gözüküyor.
*İzzet'e çöp muamelesi yapanlar haksız çıkmadılar ama Şafak konusunda bir çok kişi yanılacak.Şafak gelişime açık ve istekli olduğunu net bir şekilde hissettirdi.Eğer şutunda istikrar sağlarsa kısa rotasyonuna başka takviye yapılmaz.

Ben hem Şafak hem de ihtiyatlı da olsa İzzet açısından iyimserdim ama malesef İzzetin olması zor gibi.Hem İzzet hem Ege çok emanet durdular parkede altyapıdan gelen benim adaş bile öyle emanet durmadı mesela.İşin kötü tarafı yabancı rotasyonundaki en büyük soru işareti Green ama Green tutsa bile her sakatlığında ciddi sıkıntı çekeriz 7. Yabancıyı da uzun rotasyonuna alsak daha iyi sanki zaten aklın yolu bir ki Efes de Fb de dörder yaabncı ile geçti orayı

Maçı izlemedim ama ilk HAZIRLIK maçından ne Şafak iyi oyuncu sayılır ne de İzzet kötü oyuncu. Çok çabuk gaza gelip hem oyuncuları kötüleme geleneği maalesef ki devam ediyor yahu adam 3-4 maç daha yapsın hemen gömmeye niye bu kadar meyilliyiz. Bu zamanda destek vermek gerekirken Galatasaray taraftarının en iyi yaptığı şeyi oyuncu baltalamayı yapıyoruz.

Bence biraz sakin olalim daha ilk mac :D hemen izzeti gömmüsüz helvasini kavuruyoruz. Ha olmazsa olmaz o ayri ama beklemek lazim. Umarim hirsli istekli bir yapida olur. Bence bu sene micov sik sik 4 oynayacaktir. Mccolum iyi scorer oyuna yön veren ikili oyunlariyla öne cikacak bir guard takviyesi sezon ortasi mutlaka lazim.
Bir de bu dacka ersini neden birakmiyo ki yabanci olarak kullanmalari cok sacma. Emiri alinca birakmalari lazimdi. Birakirlarsa ne yapip edip almaliyiz. Olmadi aramizda para toplayip alalim devsirme olarak :D

İzzeti gönderelim diyen olmadı sanırım zaten sözleşmeli oyuncumuz.Muhtemelen zaten kullanacağımız bir yedinci yabancı hakkımız var.Onu dört numarada kullanmak daha mantıklı olabilir gibi duruyor bence.Açıkcası ben bu maçtam öncede öyle düşünüyordum zaten Şafakla ılgılı olay bir maçlık değil geçen sezon Banvitte de sokuyordu o ceza şutlarını zaten.Kaldı ki kısa rotasyonunda Mccollum,Sinan,Micov,Schilb 25 dakika civarı alsalar Şafak ve Göksenine 10 dakika kalacak .İzzetse tamamlayıcı üç yerli parça arasında en büyük soru işareti idi (hatta bence tek soru işareti idi ) ve malesef soru işareti devam ediyor.Evet henüz tek maç durum değişebilir insallah da değişir ama sorun performansın ötesinde o "mental sorun" denilen şeyin yine malaesef devam ettiği yönünde alınan elektirik.Bunca zaman hal olmadı ise bundan sonra nasıl hal olur bilmem.Tabi belki eski sorunun devamı değüldi akut bir sorunu vardı kafası orada idi .İnşallah öyledir.