Yeni Sezonda Koç Kim Olmalı?

• Konbuyu başlatan Kürşat Kosovalı
  • Başlangıç tarihi
Arkadaşlar bütçe belli ve değişmez kolay kolay; 4 milyon euro. Bunun değişmesi için sponsor bulunması gerekir ki Özbek neyi başarmış ki bunu başarsın. Ergin Ataman-Özbek görüşmesi öncesi 51 kalır daha etkin bence ama umarım kulüpten ayrılır. Neden ayrılır diyorum çünkü bu insan tüm sezon yazdığımız gibi hatalarından ders çıkartmak yerine kendine hemen düşmanlar yaratıp bunlar üzerinden devam eden, Galatasaray'lıyım deyip Galatasaray taraftarına küfür edip bloklayan, bu camianın bu kulübün ahlakına uygun olmayan bir insan. Çıkıp ben taraftardan özür dilerim diyebilecek erdeme sahip değil. Ego ve kibrin sarıp sarmaladığı bir insan. Bu insan kulüpte devam ettikçe birçok insan salondan uzaklaşacaktır çünkü her başarı bu şahsın egosunu daha da şişirip kulübü geriye itecek görüntüsünde. Bunları söylerken son 2 maçımıza da gittiğimi söylemek isterim. Tribünde bu sezon gördüğüm şey Ataman'a güya vefa gösteren ve salona geldiğinde alkışlayan bir grup ve ona karşı olan bir grup şeklinde bölünmüşlük ve sinerjiden uzak GS taraftarı.

Bu tabloyu 4 milyon euro bütçeyle değiştirip mücadeleci bir takım yaratacak, taraftarı bütünleştirecek, bizleri hep beraber yeniden kucaklaştıracak hangi koç varsa o gelsin ismi önemli değil diyorum.

Eurocup ta oynuyoruz getirin Pashutin'i Abdi İpekçi'de zaten averaja bağlıyoruz.

Filipowski veya Bagatskis'den birini getirsinler,takım en azından mücadele etmeyi,maç içinde belli sistemle taktikle istikrarlı oynamayı öğrenir unutmuştu takım bu hususları.

Yerli koça ben karşıyım çünkü eldekilerin kumaşı belli. Ergin Ataman hepsini sollar geçer. Ataman olmayacaksa, kesinlikle yabancı koça gidilmeli. Bagatskis, Letonya ile kısa vadede yaptığı planlar sonucu 2015 Avrupa Şampiyona'sı ile birlikte patlama yaptı. Hem genç hem de dinamik bir koç. Önümüzdeki 3-4 sezon için mütevazi bütçeler ile iyi işler çıkarabileceği kanaatindeyim.

Arkadaşlar bütçe belli ve değişmez kolay kolay; 4 milyon euro.

Yalnız Dursun özbek'in resmi siteye yansıyan haliyle demeci şöyle: "Bütçemiz 4-5 milyon euro civarı olacak, bu bütçeye Eurocup'ı kazandık."

Yani basketbolla pek alakalı biri olmadığı için muhtemelen o aradaki 1 milyon euronun önemini kavrayabilecek biri de değil. Halbuki 4 milyon euro ile 5 milyon euro arasında ciddi bir fark var bence basketbol için. Hani gelecek koç "bütçe 6 milyon dolar olsun" dese "ha tamam işte 4-5 civarı demiştik zaten" diyebilir. Dediğim gibi basketbolun b'sinden anlamadığından, esneklik olabilir bu konuda.

Sırasıyla Bartzokas, Bagatskis, Mahmuti üçlüsünden birini isterim. Bu arada Ataman'ın bugünkü twitter açıklaması da takımdan ayrılmak istemediğinin bir delili bence.

Hocanın gitmek istemeyeceğini, gitmemek için her şeyi yapacağını düşündüğümü daha önce de söylemiştim ve yanılmadım, son ana kadar kalmak için bütün şartları zorlayacaktır ama ne kadar zorlarsa zorlasın, ne olursa olsun KALMAMASI gerekir. Bu arada hani Barcelona istiyordu kendisini, vaz mı geçmiş Barcelona:)) yoksa hiç mi istememişti:))

Ayrıca 4-5 milyon euro bütçe başka bir şey 4-5 milyon euro oyuncu bütçesi başka bir şey..bunu da karıştırmamak gerekir. Galatasaray'ın minimum 5-6 milyon euro oyuncu bütçesi olması gerekir daha aşağısı bence kabul edilemez. Yanlış hatırlamıyorsam Eurocup'ı kazandığımız sezonki oyuncu bütçemiz de 6.5 milyon dolardı. yine o seviyede bir bütçe ile iyi işler yapılabilir.Tabi Ergin Ataman olmadan, sistemi olan ne oynattığı belli mümkünse yabancı düzgün bir koçla..

Koç konusunda sene içinde de defalarca söylediğim gibi benim tercihim öncelikle yabancı bir koçtan yana.. Sezon içerisinde de Bartzokas gibi Bagatskis gibi koçların düşünülebileceğini söylemiştim. Zira tarzları farklı olsa da ikisi de değerli koçlar. Yerli olacaksa da şayet benim tercihim Oktay Mahmuti olur, Mahmuti olmazsa Erman Kunter ya da Ekrem Memnun da düşünülebilir. Gönül ister ki daçkadan ayrılırsa David Blatt olsun ama bu şartlarda mümkün değil. Ayrıca Dusko Vujosevic'in Limoges ile olan durumu takip edilebilir. Katsikaris ne durumda bilmiyorum ama onun durumuna bakılabilir. Ayrıca Gran Canaria'nın eski koçu Reneses benim beğendiğim bir koçtur, emekli olmadıysa eğer o da düşünülebilir.

Hatalarından ders almış bir Ergin Ataman.

Kızsakda, bağırsakta hem Galatasaray' ın hemde Türkiye' nin en başarılı (yerli) antrenörü kendisidir.

Bu yönetim mantaletisinde kim gelirse gelsin sonuç değişmez. Önce bu basiretsiz yönetim vizyonu değişmelidir. Sonra teknik kadro kurulur.

Dursunla ergin goruscek dursun kal diycek ergin butceyi arttir kaliyim diycek dursun arttiramam diycek ergin kalmak istiyorum sartlarimi belirttim karar yonetimin diyicek. Dursunda erginin kalmasini istiyorum ama butcemiz belli karari koc verecek diycek. Ergin tvit aticak derken camianin cocuklarindan biri goreve basliycak takim playof kovaliyicak. Iyi senaryoysa ergin basin yoluyla ortaligi ayaga kaldircak reis telekomla birlesin dedi niye birlesmiyosunuz diycek zorla birseyler yaptircak ama ozamana kadarda piyasada oyuncu kalmiycak bi sene daha heba olucak fakat sonraki seneler icin iyi seyler olur