Yeni Sezonda Koç Kim Olmalı?

• Konbuyu başlatan Kürşat Kosovalı
  • Başlangıç tarihi
Ergin hoca kalmazsa buyuk ihtimal oyle gorunuyor(tabi yonetim butceyi 6 milyona cikarirsa is degisir) yeni hocamiz %90 ihtimalle erman kunter olur...

On küsür sene sonra bile Halil Üner geyikleri çok sıkmadı mı?

Erman Kunter in de tek başarısı bir tane kupa demek biraz balık hafızalılık olmuyor mu sanki? Adam 97 deydi sanırım gayet iyi işler yapmıştı Milli Takımda. 2002-2003 te bizde de çok iyiydi. Fransa da çok sayıda kupa aldı, Chalon u küme düşme potasından alıp önemli bir kulüp haline getirdi, NBA ya oyuncu gönderdi. Dandik Fransa liginden çerçöp toplar diyorsunuz sonra da Moerman gelsin bilmem ne! Dixon desen o da oradan geldi. Erman Kunter iyi bir hocadır. Oldukça düşük bütçeyle dağılmış takım aldı; Vidmar ı iyi parlatıp Jerrels ı da iyi kullanıp EL ilk turunda oldukça iyi iş çıkarmıştı.

Vejlko Mrsic, Vladimir Anzulovic, Damjan Novakovic gibi Yugoslav ekolünden birileri gelebilir. Brad Greenberg e de gayet tavım. Joan Plaza da iyi koç bence ama süre takıntıları ve skor kısırlığı biraz sıkıntılı ama onu da görmek isteyebilirdim.

Oncelikle Dejan Radonjic, Bartzokas gibi coachlara teklif goturulmeli. Olmazsa Bagatskis, Oktay Mahmuti'den biri getirilmeli.

Radonjic seneye Kizilyildiz ile El'de oynayacak neden bize gelsin ? Bartzokas da bence El takimlarindan birine gider.

Bagatskis,Filipovski veya Dedas'a yuklenmek lazim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yukarda Erman Kunter ile alakali guzel bir yazi var. Ilgimiz oldugunu duymadim, lakin Erman Kunter'e sadece lise mezunu diye Okan Cevik muamelesi yapmak tabirimi mazur gorun ama basketbol cahilligidir.

Bu arada Erman Kunter ile Cem Akdag ikilisi cok acaip bir kimyada olusturabilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Saso Filipovski şu anda bize en uygun aday olarak gözüküyor, başarıya aç, egosu düşük, takımla iyi ilişkiler kurabilen, bahanelere sığınmayan, düşük bütçeyle büyük işler başarabilen bir koç.

Birkaç kaynakta da gördüğüm üzere yönetimin 1. hedefi şu anda kendisi. Keşke gelse...

Bugün bu filipovski olayını Eyüp haberleştirmiş sanırım ve haberde aynen şu gibi ifadeler yer alıyor Galatasaray'da b planı filipovski, Ergin atamanla anlaşılamaması durumunda ilk tercih filipovski vs..
yaşanan o kadar şeyden sonra Ergin Ataman hala a planıysa ben kendi adıma boşuna konuştuğumuzu düşünürüm.

Hocam kalmayacaksa Filipo'ya falan tavım. Kendimi berbat bir koç getireceklerine o kadar inandırdım ki. Filipovski gelirse üzülmem. Bagatskis gelirse çok sevinirim. Ergin hoca kalırsa zaten çıldırırım

Bu haberin doğruluğu nedir sence Nihat, çok istediğim bir hoca umarım doğrudur gerçi bu yönetimden bu hamleler beklenmez ama..

Burak abi olabilitesi yüksek bir haber diye tahmin ediyorum.
İnşAllah olur.
Çünkü Ergin Ataman'dan sıkıldım.
Yeni ufuklara yelken açmanın zamanı geldi diye düşünüyorum...

İnşAllah gelirken Theodore, Tolga ve Orelik'i de getirir...

Burak abi olabilitesi yüksek bir haber diye tahmin ediyorum.
İnşAllah olur.
Çünkü Ergin Ataman'dan sıkıldım.
Yeni ufuklara yelken açmanın zamanı geldi diye düşünüyorum...

İnşAllah gelirken Theodore, Tolga ve Orelik'i de getirir...

İnşallah kardeşim vallahi her sene aynı olaylar bende bıktım usandım artık..Şöyle düzen içinde bir basketbol izleyelim başka bir şey istemiyorum..Seneye bu yönetim de gidecek zaten ondan sonra yeni hedefler konur bu sene altyapısı oluşsun en azından..

Ergin Ataman ile anlaşılamadı ve Ataman x takımla anlaştı haberini resmi olarak duymadan açıkçası içim rahat etmeyecek.

Bence de kesinlikle yabancı bir koçla anlaşmamız lazım ama öncelikle Cem Akdağ'ı gibi birini basketbol aklı (menajer) olarak takımın başına getirmemiz lazım.

Galatasaray basketbolunda yeniden yapılanma veya bir kültür görmek isteyenlere koç önerim Thorsten Leibenath. ULM'ün toplam oyuncu bütçesi 1.5 milyon dolar bile değilken epey iyi işler başardı. Burda 4 milyon dolar oyuncu bütçesiyle önemli işler yapacağına inanıyorum. Aslında Marina Maljkovic'in erkek basketbolda olan karşılığı Leibenath diyebilirim. Düşük bütçe, geliştirici ve sonuca ulaştırmaya çalışan, tüm sezon emek veren bir koç. Vasat oyuncularla çalışmasına rağmen beklenmedik işler başarmış, Brose'nin domine ettiği ligde 2-3 tane lig finali, 2-3 tane kupa finali oynamış, zeki bir koç. Hep kaybetmiş gibi gözükse de, elinde bulunan oyuncularla yaptıkları çok değerli. Hatta elinde iyi bir kadro olsa Trinchieri'nin önünde yer alacağına ihtimal veriyorum birkaç yıl sonra. Gelelim artılara-eksilere.

Thorsten 5-6 yıldır ULM'de ama en verimli sezonlarından biri bu sezondu diyebiliriz. ULM normal sezonda Brose'ye karşı 2'de 2 yaptı. Playoff'a doğru gelirken takım halinde düşüş yaşadılar. Burada koçun müdahalesini pek göremedik. Ayrıca sakatlıklar yaşadılar. Takımın 2 ana parçası (Butler playoff öncesi sakatlandı-Ohlbrecht 5 aydır sakat) sakatlandı ve kadroya ismini ben dahil çoğu kişinin hiç duymadığı bir tutkal eklediler. Ardından playoff'lar başladı. 2 farklı seride 2'şer kez evinde maç kaybettiler. Burada benden epey eksi puan gitti kendisine. (1.turda Ludwigsburg'a, 2.turda Ewe'ye) Kısaca rakiplere saha avantajını verdiler ama iş ciddiye bindiğinde 2 deplasmanda da rakibi sahadan silmeyi başardılar. Hatta Ewe serisinde 2-1 gerideyken (kaybetseler eleneceklerdi) 4.maçı deplasmanda domine ederek kazandılar. Fakat 5.maçta şutlar bir türlü girmedi. Yine de geri döndüler fakat yetmedi ve 3 sayı farkla yenilerek elendiler. Sonuç olarak sezon içinde 26-0 ilerlerken başarı Thorsten'indi evet ama Playoff'ta epey başarısızdı. Thorsten sene sonunu epey kötü geçirdi maalesef.

Kadroları epey vasat olmasına rağmen çok iyi bir takım oyununa sahipler. Topu yere vuran oyuncu yok denecek kadar az ama takım savunması konusunda başarılılar. Elindeki malzemeden müthiş bir yemek yapan aşçıya benzetiyorum Leibenath'ı. Mesela oyuncuların farklı yönlerini geliştirebiliyor. Aklıma gelenler: Daniel Theis, John Bryant, Raymar Morgan, Chris Babb, Will Clyburn, Pierria Henry, DeAndre Kane'in geldikleri nokta güzel örnek. 1-2 numarada kısa savunmasına dikkat ediyor. Kadro kurarken genellikle rakibin karşısında kalan ve takımı kontrol eden kısaları tercih etmeye çalışıyor. 3-4 numarada pek pozisyon ayrımı yapmıyor. Bunun sebebi biraz da elindeki kadronun yetersizliği fakat bunu kendi lehine çevirmeye çalışıyor. İyi savunma yaparak hücumda tempo yapmaya özen gösteriyor. Topu dolaştırarak rakibin savunma isteğini kırıyor. Oyuncularına geniş sınırlar içinde sorumluluk vererek özgür bırakmayı seviyor.

Eksilerin gelirsek. ULM basketbolunun temelini oluşturan koç elbette Leibenath fakat başka bir kulüpte aynı felsefeyi oturtabilir mi? Bu kafamı kurcalayan sorulardan biri. Diğer soru işaretim oyuncu seçimlerinde etkili olabilir mi? Sonuçta 6 yabancı alabiliyoruz ve 3 kısanın (PG-SG-SF) en az 2 tanesi oyuna topu yere vurarak hükmetmeli. İyi bir kimya yakalayabilir mi? Aslında kendisini bu konuda sürekli geliştiren birisi. Yani sabit düşünceli değil. Birçok oyuncu izliyor ve oyuncuların karakterini her şeyden önde tutmaya çalışıyor. Son problem Galatasaray taraftarının sabırsızlığı. Sezon ortası şubede bir saçmalıkla karşılaşsa ve paniklese, psikolojik olarak problem yaşar mı? Son olarak Thorsten'in 2019'a kadar ULM ile sözleşmesi olduğunu da belirteyim. Sanmıyorum bir teklifimiz olduğunu ama gelirse başarılı olacağını düşünüyorum.

Son düzenleme:
Dursun Özbek Ergin Ataman ile devam etmek istiyor ama diğer taraftan Topsakal Ataman'ı istemiyor ve kendi kafasına göre başka hocalarla görüşüyor. Erman Kunter Topsakal'ın son görüştüğü isimdi ve başkanın bundan haberi bile yok. Düşünün ne halde kulüp!