Yeni Sezonda Koç Kim Olmalı?

• Konbuyu başlatan Kürşat Kosovalı
  • Başlangıç tarihi
Bu arada üstte yazmayı unuttum da yerli hoca olarak en istediğim isim Oktay Mahmuti'den de önce Cem Akdağ olabilir. En son 4-5 yıl önce üst düzey takımlar çalıştırmasına rağmen, son yıllarda, benim izlediğim Galatasaray'lar içinde pace and space'i en iyi oynatan koçtu Cem Akdağ. Nasıl Galatasaraylı olduğunu tartışmaya gerek yok zaten. Esasında gerçek imparator Ekrem Memnun'u da isterim ama Ekrem hocanın bilhassa erkek basketbolu için işin hücum tarafında fazla hamlesiz kalabileceğini düşünüyorum. Savunmada ne kadar yetkin koç olsa da bu seviyelerde verimli sayı atmadan maç kazanmak zor iş. Gönül isterdi ki zamanında Cem hocaya o terbiyesizlikleri yapmayalım ve Ekrem hocanın baş antrenörlüğü, Cem hocanın 1. yardımcı ve hücum antrenörlüğüyle daha önce bu topraklarda pek görülmeyen verimli bir coaching yaratalım ama Cem hocayla ayrılış şekillerimizden bunun çok mümkün olamayacağı tahmin edilebilir. Zaten şu sunduğumuz yapı bizim yöneticilerin basketbol bilgisini de aşar heralde. İki baş antrenörün aynı anda benchte bulunmasının darbeyle eş değer olduğunu filan düşünübilirler.

mumkunse en cok mutabik kalinan gelsin ki kimsenin soylediklerinden sapma sansi olmasin. kimin gelecegini onermeyen veya yazmayan kisinin sonrasinda aaa biliyordum zaten bu teknik adamla boyle olacakti.

Ben kotunun iyiisi Ergin Ataman kalsin isterdim ama belli ki olmayacak, gelebilecek kisi hakkinda en ufak bir bilgimde istegimde yok. ama hala unutumamis arkadaslar icin Oktay Mahmudi gelsin. kalan saclari da o doksun <=-P

Cem Akdağ sürekli sıkıntıları dile getirip kendine güveni olmayan bir hoca. Oyunculara hiç güven vermiyor.

hala forumda ergin ataman düşmanlarının mahmudi hayranlıklarını hayretle izliyorum. Sürekli mızmızlanan çok yüksek bütçelerle bile loser olan bir koçun GS nin başına istenmesi çok ilginç. o kadar GS ye layık ki burada sayılan iyi veya kötü çoğu koçun bir takım çalıştırdığı yerde kendisi Kendisi doğuş tan kovulduktan sonra bir seneyi boşta geçirdi. Mahmudi takımın başına geleceğine yüz kere Ergin Ataman ile devam derim. Ama eğer alabilirsek Orhun Ene GS de iyi işler yapabilir. Kadro mühendisliği bütçesine göre çok çok iyi. Banvitte, Daçka da ve Tofaşı 1. lige çıkarmadaki başarıları ortada.

Bu yönetim mantaletisinde kim gelirse gelsin sonuç değişmez. Önce bu basiretsiz yönetim vizyonu değişmelidir. Sonra teknik kadro kurulur.

Evet. Aynen katılıyorum. Seneyede nal toplayacağız bu yönetim olduğu için. FB Ülker her sene Euroligin favorisi konumundayken bu yönetim ile Ergin hoca olsun yada olmasın TBL'de şampiyonluk beklemek imkansız.

Bu şube ne zaman koç bakımından 2-3 Türk haricindeki isimlerin dışına çıkacak acaba ? Ergin'in yerine gelecek koç seneye ayrılsa eminim hepimiz adı anılacak kişilerin kim olduğunu biliyoruz. Sorun bu bence.

Erman Kunter geliyormuş , kınaları hazırlayın. Bundan sonra , TBL'DE dahi Playoff'u zor görürüz.

Son düzenleme:
Erman Kunter'i çok iyi tanımıyorum. Ancak Beşiktaş'ta da Ataman'ın arkasından düşen bütçeye gelmiş ve başarısız olmuştu. Çok iyi bir tercih değilmiş gibi, umarım gerçekleşmez...

Kunter'in adı Mahmuti sonrası da gündeme gelmiş, Ataman BJK'den ayrılınca, ibre ona dönmüştü. GS Lisesi mezunu olduğu için camiadan isteyenler var sanırım. 2010 Fransa Ligi şampiyonluğu dışında, kariyerinde bir başarısı yok. Şahsen gelmesini istemem. Kariyeri yükselişte olan, yabancı bir koçla anlaşmaya çalışmalıyız.

Gelir şaşırmam küfür etmekten yoruldum artık bunlara .Amaçlarına ulaştı dinazorlar bu yüzden bu sezon çok önemliydi ellerine kozu vermemek için ,Ataman'a duyduğum kızgınlığın çoğu da bunun için bir yere kadar getirdiğin takımı sacma sapan transferle ve milli takim muhabbeti ile bile bile lades yapa yapa içine etti ve sonuç ortada .Daha da toparlanamayız başkalarıda EL kupalarını sayar .

Yaklaşık iki senedir Mike Taylor un ismini yazıyorum. Benden başkalarınında takip edip beğendiğini görünce baya mutlu oldum.