Yeni sezonda ne yapmalı?

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
E.Nisan YILDIZ' Alıntı:
Sarp!


Forma olayında, bu klüp düşmeli diyenlerin başında gelirsin, olmadı son maçta alkışlarsın, hepte doğru olduğu sanırsın...

Bir kere burası yanlış olmuş. Forma skandalından hemen sonraki Efes maçında salondaydım. Üstelik, bu yıl çoğu maça İspanyolca'dan dolayı gelemememe rağmen. Son maçta da kurs yerine geldim ki bu takımı alkışlayayım. Ayrıca, takım düşmeli gibi bir şey de demedim asla.

Bir şey yapmaktan kasıt, takımı desteklemekse iki yıl boyunca bunu çok iyi yaptığımı düşünüyorum. Bu yıl maçlara gelemememin sebebi kursum ve kadın takımının başındaki malum şahsiyetti. Sana göre en ufak katkım olmayabilir, ben kendi çapımda iki yıl önce kadın takımını destekleyen kemik 50 kişiden biri olmaktan da, Murat Hoca'nın ilk senesinde salondaki az sayıda insanlardan olmaktan da, fırsat bulduğumda altyapıda oynayan genç kardeşlerimizi desteklemekten dolayı da memnunum ve 20 yaşında bir üniversite öğrencisi olarak fena destek olmadığımı ve Galatasaray'ın etik değerlerini önemsediğimi düşünüyorum. Eğer, yapabileceğim başka birşey geliyorsa aklına yaz abi; ama Zafer Kalaycıoğlu'nu geldiğinde desteklemek gibi şeylerden farklı olsun lütfen.

Ahmet Dedehayır bu şubeye hareketlilik getirmiştir, ona kimse diyecek bir şey bulamaz; fakat kendi yarattığı sinerjiyi de kendisi bozdu. Yeri geldiğinde hepimiz burada teşekkürlerimizi yazdık zaten.

Şunu da yazayım, Ergin Ataman elbette ki bir ZK değil. Gelirse başarılı olabilir, çok başarısız da olabilir, hiç kestiremiyorum; ama bu kulübün bazı değerleri erozyona uğratılmamalıdır. Bunlar evrensel ve genelgeçer şeyler olmayabilir; ama Galatasaray kendi değerleriyle doğmuş, büyümüştür ve yoluna öyle devam etmelidir.
 
Şimdi Cem Hoca'yı isterken sırf ahlaki değerleri savunduğumuz yok.Öyle olsa Futbolda Bülent Korkmaz'a da sahip çıkardık. Cem Hoca Basketbol bilgisi ve gelişen modern basketbolu ülkemizde temsil eden bir değer. Şahsen kendi kurmadığı bir takımda yarattığı (yeri geldiğinde 3 guardlı bazen 4 şutörlü bazen ise 3-4-5 in pota altına gömülmesi) oyun GS taraftarına hatta basketbol seyircisine hoş gelen bir oyundu. Eminim ki Ergin Ataman Tancevic gibi hocaların emrine verilen kadrolar Cem Hoca'nın emrine verilse siz o zaman görün ondaki potansiyeli.

GS'ın bu yüzden sahip çıkması lazım Cem Hoca'ya. Çünkü GS Basketbolunun geleceğinin temlleri onun elinde şekillenebilir. Ergin Hoca ise ne kadar GS'lı ise de bir gün GS'dan daha iyi teklif verene gitmeyeceğinin garantisi yok. GS taraftarı, kadroda, salonda, Hocada İSTİKRAR istiyor. Bu yüzden Rancik kaldı diye sevinçliyiz. Uzun zamandır 2 sene üstüste oynayan ilk yabancımız olacak diye sevinçliyiz. İstikrar GS'ı iyi günlere götürecek. Cem Hoca'ya bu şans verilmeli. Olmazsa kaybettiğimiz bir sene olur sanki hiç kaybetmediğimiz bir şeymiş gibi...
 
Sarp!
Destekten kastım salona gelmek değildi, onu hepimiz bir şekilde yapıyoruz.

SeniN hayal edemediğin, veya inanmadığın bir çok olumlu şeyde oldu zaman içerisinde şubede, ama asla sen bu tarafına bakmadın, hep olumsuz davrandın.

Galatasaray'ın etik değerleri diye dayattığın, aslında kendi dünya görüşün, kime ve neye göre etik???

Okan hocada, Galatasaray'ın değeri! Cem Hoca'da! Hatta sende, bende ve E.Ataman'da, kısaca bir felsefe oturtmaya çalışıp bunuda kaide sanmam üzücü.

Cem hoca, başarılı olmuştur, bu sezonda takımın başında olmak anasının ak sütü gibi helaldir, ama bize nelerin müstehak olduğunu söylemek sana yakışmıyor.

O zaman bende derimki, sanada A.Cömert'te, küme düşmemeye oynayan kadro ve şube müstehak, çünkü bu durumun değişmesi için hiç çabalamadın. Hep olumsuzlukları eleştirdin, alternatif koymadan, emeğini vermeden.

Seni biraz insafa davet ediyorum, emeğe saygı göster ve lütfen enkaz ve ahlak edebiyatı yapma.
 
Kerem BOZGEYİK' Alıntı:
Cem Hocanın kalması gerektiği konusunda aşağı yukarı herkes hemfikir Sühan burda bir ayrılık yokki... :)
Kerem, lafım zaten -Kerem sana söylüyorum Yönetim sen anla- modunda:) Burada ki arkadaşların görüşlerini, tabii ki biliyorum.

Muhammet, Bülent Hoca'ya tabiiki destek verdik. Bülent Korkmaz o mevkiye geçmişte yaptıkları ile geldi. Yapacakları ile kalacaktı. Ama yaptıkları pek iyi şeyler değildi. Yani biz sınırsız destek vermiyoruz. Gözümüz bağlı değil. Ligin basketboldan en iyi anlayan seyircisine sahibiz. ( Hangi maç hatırlamıyorumda tüm tribün Teknik faul işareti yapmıştı hala o görüntü beynime kazılıdır) Biz duygusal da düşünmüyoruz. Üstelik Cem Akdağ zaten kendini bir çok kez kanıtladı.
 
Sühan benim orada demek istediğim kendi değerlerimize sahip çıkalım diyoruz ya, tersi oldu diyelim.Cem hoca başarısız oldu. Sizce ne yaparlar ?
 
Okan Hoca Galatasaray'ın değeri dedikten sonra tartışacak birşey kalmadı.

Lise diploması sayesinde takımın başına gelip, bu kulübe en büyük utancını yaşatan insan Galatasarayımız'ın değeri olamaz. Yaptığı en hayırlı iş erkek takımındaki yabancı trasnferleridir; ama onlardan verim almayı da başaramadı zaten. Kadın takımının başında ne kadar kötü coaching gösterdiğini burada defalarca yazdık, tekrarlamayacağım.

Neye alternatif getireceğim onu da anlamadım. Yok sene başında soran mı oldu fikrimi Hejkova'yı mı getirelim, ZK'yı mı diye? Okan Hoca'yı mı istersin, başkasını mı diye? Hep destek verelim diyerek bu şube çok iyi bir başlangıç yaptığı 2007-2008 sezonundan sonra hep birşeyler kaybetti. İdari ve sportif anlamda.

Bakalım, kadın takımında birşeyler değişecek umarım, stabil bir ortam yaratılırsa. Peki, camia ve taraftar içinde muhalefet olmasa (süreci biliyoruz ikimiz de) Ceyhun Hoca gelecek miydi? Benim içim ZK'yi desteklememekten dolayı çok rahat abi. Ne adam ne yaptı ki, destekleyelim Galatasaray'ın coachu diye topic açtım, ne de destekledim evet. Çok da iyi yapmışım. Alternatif göstermemek buysa, körü körüne eleştirmek buysa iyi ki yapmışım.
 
Yapılan hamleleri, doğru veya yanlış diye yorumlayıp tartışabiliriz, ama bezgin edebiyatı ve teslimiyetçi yaklaşımlar bize bir şey kazandırmaz.

Bu şubenin, yaş ve sosyal konum gözetmeksizin herkesin desteğine ihtiyacı var. Arkadaşlar, bu sezon A.İpekçi'de mutlu olduk, sevindik, üzüldük, ağladık, ama armanın yanında olduk, bu değersizmi?

Önümüzdeki sezon, bunu ileriye taşımak için çalışmak, birbirimizi ve çevremizi motive etmek önemsizmi???

Bizden adam olmaz, bize şunlar müstehak, bumudur???

Birileri sizi kandırmaya çalışacak, dikkatli olun yazmış Kerem Seçer.. E ne yapalım kimse bizi kandıramaz, salona gitmiyoruz mu diyelim???

Bu sezon başında takımı linç edenler, sezon sonunda bu takım dağılmasın diye güzelleme yaptı, hepsini bulur koyarım, bundan ders almadıkmı???

Bu takımda pivotsuzdu, küçük takımdı, ne oldu peki???

Umarım yönetimin yapacağı hamleler bizi mutlu eder, ama şunu bilmek lazım....

BİZİM BAŞKA GEMİMİZ YOK, BİZ ARMA YA AŞIĞIZ, VE SALONDA ONLARIN YANINDA OLMALIYIZ....

O GİREN ÜÇLÜKLER DE, ALINAN RİBAUND LARDA, VE MAÇ SONU ÇEKİLEN ÜÇLÜDE BİZİM DE EMEĞİMİZ VAR!!!

OMUZ OMUZA VERİP SÖZ VERELİM....
ÖNÜMÜZDEKİ SEZON SALONDA DAHA KALABALIK OLACAĞIZ....
GERİSİ GELECEKTİR....
 
Muhammet Çelebi' Alıntı:
Sühan benim orada demek istediğim kendi değerlerimize sahip çıkalım diyoruz ya, tersi oldu diyelim.Cem hoca başarısız oldu. Sizce ne yaparlar ?

Kız Basket takımı ardından bu seneki Erkek basket takımı örnekleri var önümüzde. Ki GS zor klüptür. Mithat Duran daha iyi bilir şu anki halini ya da Eyüp Yıldız. Ama her an birileri işin içine girer karışır. Ergin Ataman bu durumda ne kadar işlerlik sağlayabilir? Cem Akdağ ne kadar sağlayabilir? Dediğin gibi bu sene Cem hoca başımızda olur kötü bir sezon geçirirsek, emin ol zaten yapılması gerekeni Cem hoca yapar. Taraftarın bilinçli olanı, gene Cem Hoca'ya destek verir. Diğerleri de ya destek verir ya GS Basket dışarı der bulur bişiler:)

Salonları boşaltmamalıyız. Bu sene istediğim gibi gitmezse transfer işi, yapacağım tepki kombine almamak olur. Ama maçlara gene giderim. Bizler salonda olduğumuz sürece, klüp Amatör sporlara daha fazla yönelmek zorunda kalacaktır. Zaten Ergin Ataman söylentilerinin çıkmasının sebebi bile, bu sene salonları boş bırakmamamızın semeresidir.
 
Sühan Cem' Alıntı:
[quote="Muhammet Çelebi":abmx1yp6]Sühan benim orada demek istediğim kendi değerlerimize sahip çıkalım diyoruz ya, tersi oldu diyelim.Cem hoca başarısız oldu. Sizce ne yaparlar ?

Kız Basket takımı ardından bu seneki Erkek basket takımı örnekleri var önümüzde. Ki GS zor klüptür. Mithat Duran daha iyi bilir şu anki halini ya da Eyüp Yıldız. Ama her an birileri işin içine girer karışır. Ergin Ataman bu durumda ne kadar işlerlik sağlayabilir? Cem Akdağ ne kadar sağlayabilir? Dediğin gibi bu sene Cem hoca başımızda olur kötü bir sezon geçirirsek, emin ol zaten yapılması gerekeni Cem hoca yapar. Taraftarın bilinçli olanı, gene Cem Hoca'ya destek verir. Diğerleri de ya destek verir ya GS Basket dışarı der bulur bişiler:)

Salonları boşaltmamalıyız. Bu sene istediğim gibi gitmezse transfer işi, yapacağım tepki kombine almamak olur. Ama maçlara gene giderim. Bizler salonda olduğumuz sürece, klüp Amatör sporlara daha fazla yönelmek zorunda kalacaktır. Zaten Ergin Ataman söylentilerinin çıkmasının sebebi bile, bu sene salonları boş bırakmamamızın semeresidir.[/quote:abmx1yp6]

Ne diyeyim abi.Herşeyin hayırlısı.
 
Sarp!
Sen toplumda ki, linç kültürünü benimsemişsin.
Okan hoca, bu kulübün bir değeridir, hemde senden çok daha fazla, liseli olduğu içinde değil...

Büyük bir hata yapmıştır, anlamsız bir gaf ve bedeli ağır olmuştur.

Çok fazla uzatmayacağım, senin mutlu olacağın şubeyi anlatıp konuyu kapatacağım.

Küçücük bir salonda, sadece senin gibi 50 kişinin izlediği, sıradan vasat bir hoca ve oyuncular dan ibaret, bir takım.

Seni bu keser, sana bu yeter, ama olmadı, bir sürü hatanın yanında bir sürü doğruda oldu, ve şimdi daha iyi bir yerdeyiz.

Dahada iyi olacağız, göreceksin, ama sen o zaman da neden Pana'yı deplasmanda yenemedik, bize bu müstehak diyeceksin, oysaki sana müstehak olanı ben hiç unutmayacağım.
 
Evet arkadaşlar bende bunu savunuyorum.Yıllardır uyutuluyoruz.Bu Cafecrown sponsorluğunun devam etmesinin mantıklı bir açıklaması olabilir mi? Nerede biz de memnun değiliz cafe crowndan ama anlaşmanın bağlayıcılığı var en kısa sürede değiştireceğiz anlaşmanın süresi dolsun daha güçlü daha iyi bir sponsorluk anlaşması yapacağız daha güçlü şampiyonluğa oynayan bir Galatasaray yaratacağız diyenler Neredeler?

Muhalefet önemlidir ama körü körüne muhalefet değil gerçekleri söyleyerek yapılan muhalefet.Güçlü muhalefet iktidarında kendine çeki düzen vermesini sağlar.Bu şubede yapılan yanlışlara tepki vererek bişeyleri değiştirebiliriz yanlışların üstünü örterek değil.

Geçen senede söyledim bu zihniyet bir çok kişiyi yedi.Muhtemelen Cem Akdağıda yiyecektir.Bu zihniyet düzelmesi için en doğru tepki verilmeli ama burada salonlar boş kalsın demiyoruz tabiki boş kalmasın.Geçen senede söyledik kombine almayın ama maçlara gidin dedik.Maçlara gidin tepkinizi maçlarda da verin dedik.Kombine alarak yanlışların üstünü örterek bu şubeye iyilik yapmıyosunuz dedik.Siz bunların istediklerini yaptıkça,size dayatılanı itirazsız kabul ettikçe,Galatasarayı küçültmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürersiniz dedik.

Cem Akdağı şubeyi yöneten bu çarpık zihniyete yedirmemeliyiz.Ergin Ataman ne kadar Galatasarayın değeridir bilmiyorum ama En Fazla Murat Didin kadar değeridir.Sezon ortasında kaçan Murat Didin kadar...Asla Cem Akdağ ile Murat Özyer ile kıyaslanamaz..
 
E.Nisan YILDIZ' Alıntı:
Sarp!
Sen toplumda ki, linç kültürünü benimsemişsin.
Okan hoca, bu kulübün bir değeridir, hemde senden çok daha fazla, liseli olduğu içinde değil...

Büyük bir hata yapmıştır, anlamsız bir gaf ve bedeli ağır olmuştur.

Niye değeridir Okan Hoca? Benim zaten Galatasaray'ın değeri olmak gibi bir iddiam yok, sıradan taraftarım ben; ama memlekette değer olmak kolay demek ki.

Zafer Kalaycıoğlu da değeri midir? Türkiye Kupası kazandırdı ya.

Yine ekliyorum, ben galibiyet için her yol mübahtırcılardan değilim. Bunu söylemekle vizyon darlığı aynı şey değil; ama defalarca anlatmama rağmen anlayamadın abi.

Can,

Cem Hoca'nın en büyük eksikliği naif bir insan olmasıdır. Camiadaki ikili ilişkilerini kullanmazsan, nasıl dolap çevirilir bilmezsen, olmuyor demek ki işler.

Daha fazla da yazma, sonra da gelir seni de zararlı ilan ederler. Değerlerimize sahip çıkalım, Zafer Hoca'ya destek, Okan Çevik büyük değer, rakibin sözleşmeli coachunu bench arkasında maça çıkarmak, Florya'ya getirmek eleştirilmesin. İyice Fenerbahçe'ye doğru evrilelim. HEP destke TAM Destek olsun sloganımız da.
 
Bişey olmaz Emre,
ne kadar zararlı ilan edilsemde ben kendi adıma her zaman doğruyu söylemeye devam edeceğim.Ayrıca geçen sene bu zamanlar yine doğruyu söylediğim için birileri tarafından kötü taraftar olmakla insanlara ümitsizlik aşılamakla suçlanmıştım.Ama bunlara gülüp geçiyorum ben.Çünkü kendimi kendi çizgimi biliyorum.Doğruları söylediğimiz için linç edilecekte olsak biz doğruları söylemeye devam edeceğiz
 
Ergin Ataman, kabul edilir edilmez, tartışılmaz bir markadır. Zerre kadar kişiliğini sevmem (Mourinho gibi) ama bu kişinin takımın başına getirilmesi demek " arkadaş, biz artık küçük hesap yapmıyoruz, niyetimiz ciddi, artık şampiyonluğa oynayan bir ekip olacağız" demektir. Buna göre bütçe artar, kaliteli oyuncular gelir vs. Ha başarılı olunur olunmaz orası ayrı ama biryerden başlamak lazım. Fener Efes finalleri can sıkıyor artık!
 
Sarp, sen 'sanrı' larını gerçek zannediyorsun, kendi duruşunu da, benim duruşumu da kavrayayamamışsın.
Ben hiç bir zaman 'HEP DESTEK TAM DESTEK DEMEDİM' benim düsturum, şartlar ve koşullar ne olursa olsun SALONDA OLMALIYIZDIR.
Ben hiç burda, yönetimi alkışlayalım, şu yöneticiye pankart yapalım vs... yazmadım.
Ayrıca Kerem ile beraber bir protesto örgütleyin de bizde katılalım, ama böyle bir şey ciddi emek ister, sen bu emeği koyamazsın...
Eğer salonda olmazsak, herşey çok kötü olabilir, bunu söyledim hep ve görüyoruzki, bunun hep faydası oldu.
Senin duruşunda, 'her yol mübah değildir' duruşu değildir, hiç bir şeyi beğenmeyen, sadece eleştiren, en etik kendini sanan ve sadece olumsuzluk üreten insan duruşudur.

Dahada uzatmak istemiyorum, birde lütfen senin gibi düşünmeyenlerin, neye müstehak olduğunu yazarken, dikkatli ol, çünkü biriside çıkar senin gibi düşünenlerin neye müstehak olduğunu anlatır.
 
Şimdi ya ben farklı başlıklara bakıyorum ya da bambaşka şeyler söylenilmesine rağmen konuda aynı şey tartışılıyormuş havası var. Çözemedim.
 
Değerler ve varolan durum karşısında verilen tepkiler konusunda bir ortak yol arayışı ne kadar mantıklı bilmiyorum...Bireyler açısından bunların farklı olması zaten olağan durumdur...

Yanlış bir durum karşısında kimine göre onu direk açığa vurmak bir çözüm önerisidir,kimine göre daha farklıdır bu durum...Birisi bu durumu acımasızca eleştirir,birisi köşesine çekilir,birisi herşeye rağmen burdayız der...Herkes kendi pencerisinden olumsuz gördüğü bir duruma benimsediği duruşla tepki koyar...

Burda bence dikkat edilmesi gereken bizim duruşumuz en doğru en yararcı duruştur meselesine girmemek ve bizimle aynı yolu izlemeyenlere belirli etiketler yapıştırmamak,bu konu üzerinde genel gerçek budur gibi diğer görüşleri ötekileştiren hatta küçümseyen bir tavır takınmamak...

Neyse dün yapılan toplantıdan çıkan karar hakkında hala bir bilgi bir fısıltı yokmu?
 
Yönetim çok istiyorsa E.Atamanı getirsin.Ama Cem hocayı ödüllendirmeleri lazım.Bu ödülde Erkek Basketbol Sube sorumlusu olmalıdır.Şardan,Üstünberk falan da hiç bir işe karışmayacak.Bütün sorumluluk Cem Akdağ da olacak.Cem hoca da direk A.Polat a bağlı olacak.Paşalar gibi en tepede olacak.Cem Akdağ buna layıktır.
 

Üst