Yeni sezonda ne yapmalı?

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
Klüp ne yaparsa yapsın, salonlardan çekilmeyeceğim. Ama benim gibilerin de salonda yerini almasını istiyorsa klübümüz. Yapması gereken 3 durum söz konusu

1- Cem Akdağ ile ne olursa olsun devam edilmeli

2- Sponsor bulamazlarsa bile Cafe Crown ile sponsorluğu bitirmeli

3- Kendi salonumuzu yapana kadar Sabit olarak maçalrımızı Abdi İpekçi'de oynamamız sağlanmalı..

O zaman görün GS tribünleri nasıl olacak bu sene baskette.

NOT. Cem Akdağ giderse yapacak bir şeyimiz yok. Ya da Ergin Ataman geliyorsa Cem Akdağ'ı tepesine İdari Menager yapsınlar. Bu belki orta yol bulmamızı sağlar.
 
cansu şen' Alıntı:
sÜhan bey, salon belli A.İpekçi.


Bu sene için öyle tabii arkadaşım. Ama salonumuzx yapılana kadar bu anlaşma sağlanmalı. Gurbetçi taraftar olduk. Yönüm şaştı artık. Kartal'dan maçlara geliyorum. Bu sene ki seyirci potansiyelinden dolayı zaten Ahmet Cömert ve Ayhan Şahenk'e geçmezler tabii..

Ama cümlemdeki ilk kelimeler önemli Kendi salonumuz yapılana kadar
 
Bu sene taraftarın takıma gösterdiği ilgi, gerçekten herkesi memnun etmiş, doğru veya yanlış görebiliriz ama E.Ataman hamlesinin sebebide bu.
Bu sezon, en kötü maça bile 2000 kişinin altında taraftar gelmemiş, eğer seneye A.İpekçi'de, liderliğe oynayan bir takımımız olursa, tribündeki kalabalığın ne kadar artacağını tahmin edebiliyoruz değilmi?
Kaldıki, 7-8 arası bir bütçeye E.Ataman'ın gelmesinin sebebi de bu, Galatasaray taraftarının desteğine güveniyor bence.
Ayrıca, rezerve ettiği, bize getirmeye çalıştığı yerli oyuncuların, isimlerini keşke yazabilseydim, bu oyuncularda 2-3 bile gelse, taraftarında desteği ile, bence yıllar sonra EP-FB finali bozulur.
Burdan üzüntü veren tek şey, Cem hoca'nın durumu, geldi kuyudan çıkardı ve gidiyor(kesin değil gitmesi). Büyük bir haksızlık olduğu aşikar, ama sanırım ona Koray Mincinözlü gibi bir pozisyon teklif edilecek.
Cem hoca bunu kabul edermi veya etmezmi bilmem, tek bildiğim herkes Cem hoca için bir förmül arıyor.

Hakkımızda hayırlsı olsun arkadaşlar, herkese iyi geceler diliyorum, bye.
 
cansu şen' Alıntı:
Ergin Ataman normal şartlar altında çok doğru bir hamle, ama Cem hocaya haksızlık olacağıda aşikar.
E.Ataman'ın, koçluğu tartışılmaz, başarıları ortada. BJK yi çalıştırdığı sene, ödemeler düzgün yapılsaydı, şampiyon olacaklardı bence.
E.Ataman, Efes'te tek başına FB ye direniyor, FB nin her hamlesine hem saha içinde hemde saha dışında karşılık veriyor. Böyle bir hoca, GS taraftarını da arkasına alırsa, çok büyük işler yapabilir.
E.Ataman'ın, fanatik bir GS li olduğunu sanırım hepimiz biliyor, ayrıca bu sezonki taraftar desteğinden de çok etkilendiğini çok beğendiğini söylüyormuş(kulağımla duymadım) bütün bunları yanyana getirirsek, aslında fena bir hamle değil gibi gözüküyor.
Ne açıdan doğru bir hamle sadece adı var diye bir koça şubeyi teslim etmek ne kadar doğru? Ergin Atamanın sadece adı var.Evet iyi bir koç ama kendi zannettiği kadar ya da etrafın pompaladığı kadar iyi bir koç değil.Coaching yetenekleri açısından Cem Akdağ>Ergin Ataman.Ergin atamanın sadece marka değeri var.Ergin Atamanın karakteri Galatasaray geleneğiyle uyuşmaz.Daha önce binlerce kez anlattım.Ergin Atamanın basketbol dünyasında son dönemlerde adı KAOS ile eşdeğerdir.Sezon ortasında ufacık bir sorunda Ergin Ataman istifa eder.Galatasaray geleneklerinde ortada bırakma diye bişey yoktur ama Ergin Ataman yapar yapmıştır yapacaktır.İstediği kadar Galatasaraylıyım desin Cem Akdağ kadar Galatasaraylı değildir.Karakter açısından Cem Akdağ ile Ergin Ataman kıyas bile kabul etmez.Markalara Balonlara pompalamalara aldanmayalım.Ergin Atamanın getireceği negatif etkileri defalarca yazdık.Kolej takımı gibi inanarak kenetlenerek oynayan bir Galatasaraya sayın Atamanın zerre kadar katkısı olmayacaktır.

Galatasaray CEM AKDAĞ İLE DEVAM ETMELİDİR.
Eğer Cem akdağ gidecekse de yerine gelecek isim kesinlikle Ergin Ataman olmamalıdır.

Cem Akdağ ile DEVAM EDİLMELİDİR
illa edilmeyecekse de yerine
ERMAN KUNTER veya YÜCEL PLATİN gelmelidir.
 
XXX Galatasaray'lı, herkes bilir bunu ritüelini bir kenara bırakmanın vakti gelmedi mi artık? Galatasaray Lisesi mezunu Okan Çevik'in, Galatasaray'lılığına şüphe duymayacağımız Tufan Ersöz kaptanlığındaki takımda nasıl bir skandal yarattığına şahit olmadık mı hepimiz? Hala salt Galatasaray'lılığı yeterli kriter görmeyelim lütfen.

Ergin Ataman ismi 'Büyük düşünüyoruz' mesajı olarak verilmek isteniyor olabilir ki koçun son dönem yakın geçmiş performansına bakarak doğru olarak kabul edilebilir bir görüş bu. Fakat salt o açıdan bakıp diğer tüm faktörleri gözardı ettiğinizde, iktisat terimiyle ceterius paribus durumunda yani. Cem Akdağ'a, onunla birlikte çalışan ekibe, bu şubeye, bu alana ciddi emekler verip, zaman harcayan parkedeki, perde arkasındaki, tribündeki tüm insanlara çok büyük saygısızlık yapılmış olur.

Arkasından dönen entrikalara dayanamayarak ceketini alıp giden ve basının tüm ısrarlarına karşın tek bir röportaj dahi vermeyen, Galatasaray ile alakalı ağzımdan tek kelime olumsuz bir şey çıkmaz diyerek tüm polemiklere set çeken Cem Akdağ'dan bahsediyoruz. Görevden ayrıldığı sırada bu entrikaların iplerini elinde tuttuğunu düşündüğüm iki ismin onun görevden ayrılışının senesi dolmadan şubeden adeta kapı dışarı edilişi de bu noktada kimin haklı olduğunu göstermeye yetiyordur sanırım. Berbat bir durumda hiç aklında yokken, Uzak Doğu'da tatilini geçirirken Cem, takımın başına geçer misin? denildiğinde bu camianın evladı olarak 'Hayır'ı aklının ucundan dahi geçirmeyen bir Cem Akdağ'dan bahsediyoruz. Psikolojik olarak bitme noktasında devraldığı bir takıma neler yaptırdığına, son yıllarda hiç alışık olmadığımız şekilde birçoğumuza aidiyet hissiyatı yaşattığına yakinen şahitiz hepimiz. Şimdi az para olursa sen varsın, çok para olursa gidersin yönetim anlayışı, geldiğimiz son nokta herhalde. Madem böyle berbat bir ikilem söz konusu, büyümeyelim, ufak kalalım.
 
Koray Mincinözlü gibi bir mevki Cem Hoca için bence olabilir eğer Ergin Ataman'da bu kadar ısrarcılarsa. (tabii Cem hoca kabul edermi bilmem) Ama tribünün ne olursa olsun maç öncesi gene de Cem Hoca'ya sahip çıkması lazım. Gerçekten bu takımın gözbebeği odur. Kalsaydı Evren'de olacaktı.

Neyse her ne olacaksa final serisinden sonra olacak. İstediğimiz önce GS kültürüne sahip çıkmak. Sonrasında ise başarılarımızı tekrarlamak. GS kültürü de bize Cem Akdağ'dan icazet almadan bir şey yapılmaması gerektiğini söylüyor.
 
Isterse dünyanin en iyi coach'unu alacak imkanimiz olsun yine de en az 1 sene daha mutlaka Cem hoca ile devam etmek zorundayiz! Zaten o cok önem verdigimiz vefa son yillarda kalmadi bir de bu eklenmesin vefasizliklar zincirine. Eger devam etmezsek Basketbol'da yüzyilin ayibi olur heralde.

Ergin Ataman'a gelince bana göre en iyi Türk antrenördür kendisi. Ama karakter olarak da asla bir Cem Akdag etmez. Ayrica cok kolay istifa edebilen bir yapisi var o da gözardi edilmemeli.
 
Toplantının sonucu ne oldu acaba,bu sefer nasıl bir yapılanma içine gireceğiz...
Bindik Bir Alamete Gidiyoz Kıyamete...Bildiğim birşey yok ama nedense çok karamsarım...
 
Durun o zaman
Şimdi Galatasarayın Mecidiyeköydeki kulüp binasının önündeki arkadaşımız Fatma Çözene bağlanalım bize gelişmeleri aktarsın:)
Fatma gelişmeleri senden dinliyoruz.Bugün o toplantıda neler konuşuldu:)
 
Şampiyonluğa oynayan bir Galatasaray görmek istiyorum artık ..

Bunun uğrunda gerekirse,adam harcansın,yeter artık.. Ona ayıp,buna günah derken Fb-Efes finali izlemek zorunda değilim yıllardır ..

Cem Hoca veya başkası,isterse Kapıcı Ahmet ! .. Hiç farketmez.
 
Emre Sarp Kocaoğlu' Alıntı:
Bize Zafer Kalaycıoğlular müstehak. Hep yazıyorum, sonra insanlar kızıyor. Harcayalım tabii kendi değerlerimizi.
Cem hoca konusunda senle aynı düşünüyorum, ama sanada bence A.İpekçi'de şampiyonluğa oynayan bir takım fazla.
A.Cömert'te, 50 kişiye bile oynamayan, play off bile yapmakta zorlanan, bir takım tam sana göre :)
Anladın sen sanırım :)
 
Can Akan' Alıntı:
Durun o zaman
Şimdi Galatasarayın Mecidiyeköydeki kulüp binasının önündeki arkadaşımız Fatma Çözene bağlanalım bize gelişmeleri aktarsın:)
Fatma gelişmeleri senden dinliyoruz.Bugün o toplantıda neler konuşuldu:)

Fatma Çözen... :)
 
Galatasaray değerlerine sahip olacaksa Florya'da da oynayabiliriz. 50 kişi alır abi.

Aslında ilerleme var. Eskiden şubeler seçim kazanmak için ulufe olarak dağıtılırdı, şimdi en azından iyi niyetle bir şeyler yapılıyor başarı kazanmak için. Elbette, bu iyi niyet yapılanların Galatasaray gibi bir kulübe yakışmadığı gerçeğini de değiştirmiyor. Ayrımı iyi yapmak lazım.
 
Çelişkiler yuvası olmuş burası.. Önce değerler denir,o değerler korunup başarı gelmediği zaman da yönetime giydirilir..

Hangi ayrım,hangi heves ? Önce yetinmenin sınırlarını koysun insanlar,yönetimler ondan sonra değerlerden veya hedeflerden bahsedin..
 
Sarp!
Bence senin kriterlerin, herkesin mütabakat sağladığı, doğruluğu ispatlanmış, etik ve ahlaki olduğu kesin kriterler değil.
Cem hoca'ya haksızlık yapıldığını düşünüyorum, bunu bir çok kişiye söyledim.
Fakat burda bir zihniyet beni çok irrite ediyor. Kendini ahi ve saf GS li görüp, onun dışında davrananları, dışlayan ötekileştiren anlayış, malesef bağnaz ve çağdışı!

Sen bu anlayışın, bu forumdaki öncülerindensin bence, olumlu bir yaklaşımın çok azdır, hep eleştirirsin, az beğenirsin, küçük ama bizim olması çok önemlidir, enternasyonel asla olmamak lazım sana göre.
Bir hata yapılmışsa, en ağır sen eleştirirsin, emeğe saygı adama göre değişir, bazılarının emeği çok yücedir, bazılarının ise değersiz(bkz A.Dedehayır).

Bir hedef veya ideal için çabalamazsın, sadece verili durumdan karamsarlık üretip, insanları umutsuzluğa itersin.

Forma olayında, bu klüp düşmeli diyenlerin başında gelirsin, olmadı son maçta alkışlarsın, hepte doğru olduğunu sanırsın...

Bu taraftar her yıl dahada büyür, daha güçlenir, şubede iyi şeylerde olur, ama bunları yazıp umut vermek sana göre değildir, dost acı söyler tavrıda değildir seninki. Bir zarar gelirse kendi içimizden gelirdir senin duruşun...

Yinede severim seni, kardeşim gibi, temiz ve iyi niyetle zarar verirsin, Galatasaray'lı olduğundan şüphem yoktur, ama en ufak bir katkın olmadığından şüphem olmadığı gibi....
 
Tolga Kaplan' Alıntı:
Şampiyonluğa oynayan bir Galatasaray görmek istiyorum artık ..

Bunun uğrunda gerekirse,adam harcansın,yeter artık.. Ona ayıp,buna günah derken Fb-Efes finali izlemek zorunda değilim yıllardır ..

Cem Hoca veya başkası,isterse Kapıcı Ahmet ! .. Hiç farketmez.

Elbette hepimizin ortak paydası şampiyonluk yolunda kuvvetli hatta bu yolda en kuvvetli Galatasaray değil mi zaten Tolga?

Ama bunu başarabileceğini iki senede iki farklı Galatasaray takımıyla şüpheye fırsat vermeyecek şekilde ispatlamış bir koça bu ahde vefayı göstermemek çok acımasız değil mi? Ergin Ataman ya da X - Galatasaray birlikteliğinde başarının geleceği kesin mi? İlginin olacağı kesin ama ilgi zaten giderek artıyor, giderek de artacak artık üzerine koyarak. Başarı olsun, şube önem kazansın, birileri hatırlasın burayı ve büyüyelim, hepimizin isteği bu ama bizi biz yapan değerleri kaybederek elde etmeyelim bu başarıyı. O zaman bana göre elde edilen başarı anlamından çok şey yitirmiş olur.
 
Çağlar

Bende kesinlike Cem Hoca'nın kalmasından yanayım ve bunu herkes kadar istiyorum.. Yakalanmış bu sinerjiyle,üzerine bir kaç tuğla ekleyerek muazzam işler yapacağımıza da inanıyorum.

Burada değinmek istediğim,yaşadığımız zaman kaybı.Herkes değerlerin,insani yönlerin farkında zaten.Burada ne yapmalı sorusunun cevabı artık somut işler olmalı.Burada da Cem Hoca,X hoca,X oyuncu benim için önemli değil.İstikrar önemli demek istedim.
 

Üst