Galatasaray Cafe Crown'un, E.Pilsen'den transferi Cüneyt Erden, iddialı konuştu.
09.07.2007
Galatasaray Cafe Crown?un, Efes Pilsen?den transfer ettiği Cüneyt Erden, FANATİK?in konuğu oldu, Sarı-Kırmızılı camiada bu sezon çok büyük zaferler kazanacakları iddiasında bulundu.
Cüneyt Erden... Tofaş alt yapısından yetişen ve Bursa ekibinin efsane kadrosunda kendisine yer bulabilen bir isimdi. Kulüp, A Takım faaliyetlerine son verince, Telekom?a transfer oldu ve kariyerini Ankara?da devam ettirdi. Bir sonraki durağı ise Karşıyaka?ydı. İzmir?de işler umduğu gibi gitmeyince sezona İstanbul?da devam etti ve Daçka?ya takas yoluyla transfer edildi. Yeşil-Siyahlı ekipte kariyerinin en parlak günlerini geçirirken, 3 sezon üst üste gösterdiği üstün performans Ülker?in dikkatini çekti. Turuncu-Yeşilli ekipte bir sezon yer alan ve şampiyonlukta önemli rol oynayan Cüneyt, sezon bitiminde Efes?ten aldığı cazip teklifi değerlendirdi ve Lacivert-Beyazlı takıma geçti. Ancak Efes forması altında istediği süreyi alamadı, gerçek oyununu oynayamadı. Lacivert- Beyazlı kulüp, ikinci yıl opsiyonunu kullanmayacağını açıklayınca, ligimizin tecrübeli guardlarından birisi olan Cüneyt, Galatasaray Cafe Crown ile anlaştı.
?Seyirci beni ateşler?
İlk kez, çok büyük bir taraftar kitlesinin önünde basketbol oynama fırsatı yakalayacağını söyleyen Cüneyt, ?Geçen sezon Fenerbahçe-Efes serisinde gördük ki, bir takımın taraftarı arkasında olduğu zaman, oyuncular çok daha hırslı oynuyor. Geçen yıl finalde sanki 8?e 5 oynadık. Bu kez seyirciyle oynayan takımda olacağım. Büyük hedeflerin bir parçası olmak insanı hep motive eder. Bu nedenle çok iyi bir ortama geldiğimi düşünüyorum? dedi.
Baskı olacağını biliyorum
Sarı-Kırmızılı camianın geçen senenin ardından bu sezon daha yukarıları hedeflediğini ve bunu başaracaklarına inandığını söyleyen başarılı oyuncu, ?Camianın benden beklentilerini bilmek üzerimde tabii ki bir baskı yaratacak. Ancak bu baskı olumlu olacak. Ben Galatasaray ile anlaşmadan coachumuz ve menacerimizle görüştüm. Takımın planlarını ve hedeflerini onlardan da dinledim ve bunlar bana çok mantıklı geldi. Bu nedenle de kariyerimi bu takımda sürdürmek istedim. Takımımızın hem ligde, hem de Avrupa?da iddialı olacağını düşünürsek maçlarımızın bu sezon çok renkli geçeceği kesin. Özellikle geçen sezon Fenerbahçe?nin sezonu şampiyon bitirmesi, iki kulüp arasındaki rekabeti artıracak ve iki takım seyircisi de salona daha heyecanlı gelecektir? diye konuştu.
?Kaybetmeyi hiç sevmem?
Saha dışında çok sakin bir yaşam tarzı olduğunu ve bütün vaktini eşi ve çocuklarına ayırdığını, saha içinde ise kesinlikle farklı bir kimliğe büründüğünü ve kaybetmeyi hiç sevmediği anlatan Cüneyt, milli takım hedeflerinin de hâlâ devam ettiğini vurgulayarak şunları söyledi: Tanjeviç?in kafasında bir oyun sistemi var ve ona saygı duyuyorum. Yalnız bu sezon Tanjeviç, ligdeki performanslarına göre, kadroya yeni isimler kattı. Ömer ve Tutku gibi... Ancak geçen yıl bunu yapmamıştı. Ben Galatasaray?daki performansımla, Milli Takım formasını ileride yeniden giyebileceğine inanıyorum.
Ümit AVCI-fanatik