Yeni Yapılanma Süreci ve Oktay Mahmuti'nin Konumu

Ben bu işi bir türlü anlayamadım,birşeyler iyi giderken niye garip garip şeyler deneniyor,Oktay Mahmuti son derece başarılı ve genç şimdi niye farklı bir göreve gelecek,Ceo ne arkadaş,koç holding mi burası :D

Belki başarılı olur bu iş bilemem ama ne olursa olsun bu bir kumardır.

Yazmak istemiyordum işler kesinleşinceye kadar, ama dayanamadım bir şeyler demek istiyorum.

Geçen yıl Oktay Mahmuti ile başladığımız yapılanmayı, bir yıl ardından, hem de olağanüstü bir başarının ardından değiştirmeyi ben de tam olarak doğru bulmuyor, aceleci buluyorum. Planlanan şekilde 3 yılın sonunu getirmiş Oktay Mahmuti takımının ardından geleceğe bakmak, yapılanmayı şekillendirmek benim basketbol görüşüme göre daha doğru olurdu. Ancak, Hakan Üstünberk ve onun ekibi ile birlikte Oktay Mahmuti, geçmiş başarısız yılların ardından şubenin üzerindeki ölü toprağını atan adamlar, yapıyı daha profesyonel bir hale getirerek, isimlerin önemli olmayacağı bir yapıyı karşımıza sunmak için çaba gösteriyorlar. Evet bende bu yılın ardından koltuklardaki isimlerin değişecek olmasından memnun değilim ancak bu olay kısa vade de bize başarı getiremeyecek ihtimali olsa bile, uzun vadede Galatasaray basketbolunu istikrarlı bir hale dönüştüreceği gerçeğinden sıyrılamayız. Yıllardır bunun hayalini kurmadık mı biz? İsimlerin önemli olmadığı, günümüz gerçeklerini yansıtan, basketbol doğrularından asla vazgeçmeyen ve profesyonel bir Galatasaray basketbol şubesi.. İşte bu adımlar geçen sene atıldı, şimdi ise daha cesaret ile doğru adıma gidiyorlar. Bizim buradaki görevimiz, bu noktada yapılan hareketi, her ne kadar şuan duygularımızın ön plana çıktığı gerçeğinden sıyrılmakta zorlansak da ( ki gerçekten bu çok zor ) , sonuna kadar desteklemeliyiz. Sonuçta ne bu adamlar başka bir yere gidiyor, ne de basketbol şubesi artık eski çapsız günlerine geri dönüyor.

Güvenelim, güvenelim ve güvenelim.

'' Bir kez daha hatırlatmak isterim ki; tek önemli olan Galatasaray Basketbol Takımı’dır. " Oktay Mahmuti

'' Amacımız, Galatasaray Erkek Basketbol Şubesi'ni şu anda bulunduğu konumdan daha ileri götürmektir. '' Hakan Üstünberk

Acilimi o da Basketbol subesinde ne demek? "CEO", "vizyon" gibi kelimeler o kadar cok kullanilir oldu ki biraz icindeki anlami kayboldu zaman icerisinde. Sonucta Futbol subemiz bir sirket ve CEO'su olabilir ama basketbolda oyle bir yapilanmamiz yok bildigim kadariyla.

Mesela "Stad A.S." bir sirkettir ve CEO'su Sayin Ebru Koksal'dir. Satis, pazarlama, event organization, facility management vs. hepsi kendisine baglidir.

NBA yapilanmasinda CEO daha cok VP of Business Operations'a deniliyor - tamamen business kismi. Basketball operations tarafinda President ve onun da altinda GM oluyor. Yapilanmanin nasil olacagi onemli.

Kaan Kural güzel söyledi demin: "Oktay Mahmuti'den daha iyi bir coach bulmak çok zor, Oktay Mahmuti'den daha iyi bir CEO bulmak ise çok daha kolay."

Bozmayın düzeni, Allah aşkına ya...

OKTAY Mahmuti iyi bir koç gerçektende. Ancak iyi CEO iyi bir yönetici basketbol patronu olacağını kimse garanti edemez. Bence herkes en iyi bildiği işi yapmalı. Eğitimin tecrüben neyse orada faaliyet göstermek en anlamlı ve en mantıklısı.
Yinede biz burada ne desek onlar bildiklerini okuyacaklar.

"canisbakan twitter da azönce bunu paylaştı:
Mahmuti konusunda 'sevindirici' gelismeler var; cok yakin bir zaman icinde her sey netlesecek.."" umarım beklediğimiz haberdir..."mahmutiparkedekal".

Sesimize kulak verdikleri için değerli hocamız Oktay Mahmuti'ye ve basketbol şubemize çok teşekkür ederim. :)

Onun yeri benchin önü...

Oktay Hoca'nın parkede kalması harika bir haber. Ama şöyle bir sıkıntı var. Sezon içinde sürekli hoca seneye gidiyor, yerine kim gelecek, gelecek sezon ne olacak diye yorumlar yapacağız.

Bize tam mutluluk haram!

Umarım hayırlısı olur. Ben ne üzüldüm, ne sevindim. Oktay Mahmuti'nin parkede kalması sevindirici ama eğer taraftarın baskısı nedeniyle, bir erteleme, vazgeçme olduysa o da bana pek doğru gelmedi. Çünkü bu yapılanma olması gereken bir durumdu. Ama şu da varki, bu sene boyunca, bu konunun analizleri, çalışmaları daha geniş bir şekilde yapılır, adaylar, planlar, altyapılar ayarlanır, seneye daha sorunsuz bir geçiş yapılabilir. Eğer yetişemeyeceği kanaatiyle bu karar alındıysa, ertelendiyse bir şey diyemem. Ama atılması gerekilen adımlar da atılmalı, bunun için gerekli hazırlık yapılmalıdır.

Neyse her şey netleştikten sonra, son karar verildikten sonra konuşuruz. Yine bir haber üzerine konuşup, daha sonra değişen şartlara uyum sağlamakta zorlanmayalım. Daha önce de dediğim Oktay Mahmuti'nin aldığı her karara saygılıyım ve arkasındayım, CEO olsa da, coach olarak devam etse de...

''Galatasaray Erkek Basketbol Şubesi için benim ve başkalarının konumu değil, düzen ve düzene nasıl hizmet ettiğimiz önemlidir. Bir kez daha hatırlatmak isterim ki; tek önemli olan Galatasaray Basketbol Takımı’dır." - Oktay MAHMUTİ

Oktay Hoca benim veya başkalarının konumu önemli değil diyor ama koçun kim olacağı aslında çok önemli. Oktay Hoca'dan iyisini bulmamız da pek olası değildi herhalde.

''Galatasaray Erkek Basketbol Şubesi için benim ve başkalarının konumu değil, düzen ve düzene nasıl hizmet ettiğimiz önemlidir. Bir kez daha hatırlatmak isterim ki; tek önemli olan Galatasaray Basketbol Takımı’dır." - Oktay MAHMUTİ

Önemli olan GS basketbol takımı olduğu için;
Oktay Mahmudi koç olarak kalmalı...
CEO'luğu bizdeki Türkçesiyle genel müdürlüğü de profsyoneller yapsın...