Yazmak istemiyordum işler kesinleşinceye kadar, ama dayanamadım bir şeyler demek istiyorum.
Geçen yıl Oktay Mahmuti ile başladığımız yapılanmayı, bir yıl ardından, hem de olağanüstü bir başarının ardından değiştirmeyi ben de tam olarak doğru bulmuyor, aceleci buluyorum. Planlanan şekilde 3 yılın sonunu getirmiş Oktay Mahmuti takımının ardından geleceğe bakmak, yapılanmayı şekillendirmek benim basketbol görüşüme göre daha doğru olurdu. Ancak, Hakan Üstünberk ve onun ekibi ile birlikte Oktay Mahmuti, geçmiş başarısız yılların ardından şubenin üzerindeki ölü toprağını atan adamlar, yapıyı daha profesyonel bir hale getirerek, isimlerin önemli olmayacağı bir yapıyı karşımıza sunmak için çaba gösteriyorlar. Evet bende bu yılın ardından koltuklardaki isimlerin değişecek olmasından memnun değilim ancak bu olay kısa vade de bize başarı getiremeyecek ihtimali olsa bile, uzun vadede Galatasaray basketbolunu istikrarlı bir hale dönüştüreceği gerçeğinden sıyrılamayız. Yıllardır bunun hayalini kurmadık mı biz? İsimlerin önemli olmadığı, günümüz gerçeklerini yansıtan, basketbol doğrularından asla vazgeçmeyen ve profesyonel bir Galatasaray basketbol şubesi.. İşte bu adımlar geçen sene atıldı, şimdi ise daha cesaret ile doğru adıma gidiyorlar. Bizim buradaki görevimiz, bu noktada yapılan hareketi, her ne kadar şuan duygularımızın ön plana çıktığı gerçeğinden sıyrılmakta zorlansak da ( ki gerçekten bu çok zor ) , sonuna kadar desteklemeliyiz. Sonuçta ne bu adamlar başka bir yere gidiyor, ne de basketbol şubesi artık eski çapsız günlerine geri dönüyor.
Güvenelim, güvenelim ve güvenelim.
'' Bir kez daha hatırlatmak isterim ki; tek önemli olan Galatasaray Basketbol Takımı’dır. " Oktay Mahmuti
'' Amacımız, Galatasaray Erkek Basketbol Şubesi'ni şu anda bulunduğu konumdan daha ileri götürmektir. '' Hakan Üstünberk