Yeni Yönetim ve Basketbol'a Bakış Açısı.

Sühan abi herkes Hakan Üstünberk gibi geri planda kalıp kenar yönetime müdahale etmemezlik yapmaz ki.Yeni gelen yönetici pekala Ahmet Dedehayır'ın tarzında birisi de olabilir.

Sühan abi herkes Hakan Üstünberk gibi geri planda kalıp kenar yönetime müdahale etmemezlik yapmaz ki.Yeni gelen yönetici pekala Ahmet Dedehayır'ın tarzında birisi de olabilir.

Tamam işte bende nasıl biri istediğimi tarif ettim. Hakan Üstünberk veya nun karakterinde birini istiyorum dedim. Yani Hakan Üstünberk olmazsa ah vah etmemize gerek yok. Sonuçta bir çok konuda da eksiklikleri de vardı. Sophia Young ikna edilemedi Safiye olması için, Schumpert olayı bitirilemedi. Sezon içi şu takıma uygun bir uzun alınamadı. Hakemlere net tavır konamadı. Bak FB maçlarında saha içi biletleri bitmiş gözüküyor ama saha içlerinde çok boşluklar vardı. Yani saha içi bileti satmadılar Kombineler hariç. Yani bir karşı çıkışın direnç noktası da olmadı Hakan Üstünberk. Tek yapabildiği (ki bu da önemliydi ve beğeniyordum) Takımın işleyişine karışmadı Hocaların dediğine uydu. Taraftarı salona çekecek çalışmalar yapmadı ama mesela. Taraftarın bir kısmı maça gelir ama önemli bir kısmınıda maça getirirsin bir organizasyon yaparsın. profesyonel iştir bunlar. Bu arada İstanbulun çeşitli yerlerindne stada otobüs kaldırılırken aynı saatlerde Kadın takımının maçından (ahmet Cömertten) bir otobüs bile kaldırılmadı aslantepe'ye. Maça gidenler zor yetişti futbol maçına. Tabi Basket maçına gitmeyin futbol mnaçına gidecekseniz biz bakın otobüsle bırakacağız sizi mesajı dğeilmiydi bu? Onu geçtim diş kırmalık en azından mecidiyeköye maç çıkışı abdi ipekçiden Belediye otobüsü de mi kaldıramazlardı? Akbilimi basacağım bineceğim. Beleş olsun diyen yok. Yani Hakan Üstünberk'e iyi demek de pek mümkün değil. Uzun yıllar sonra etliye sütlüye karışmadığı için biraz göze hoş gözüktü. Ahmet dedehayır da maç kaçırmazdı. Bilirsin ki hakemlere, rakip yönetimlere, TBF'ye de giderini yapardı. Takımın arkasında, yönetim olduğunu hissettirirdi.

Eleştirilerinin bir kısmına cevap vereyim Sühan abi.Öncelikle Sophia Young bizle kalmayı çok istiyordu ama türk vatandaşı olursa Amerika Milli Takımda oynama hakkını kaybedecekti.Ondan bu hakdan vazgeçmek istemedi.Preston Shumpert olayına lafım yok.Geç kalındı ama iş halledildi gelecek sene yerli olacak Shumpert.Uzun konusunu ise 6. yabancı olacağı gerekçesiyle almadık.Otobüs konusu ise Üstünberk'in tek başına halledeceği bir konu değil.Eleştirmek de biraz haksız sayılırız daha ilk senesi Üstünberk'in.

Ahmet Dedehayır ise istikrarlı olarak her sene kötüye gitti.Tee 2008 Şubat'ında Britton Johnsen'ı alarak takımın kimyasını bozmuştu.Sonraki sene yaşları geçmiş isimli ama klube katkı veremeyecek 3 Yugoslav kökenli oyuncuyu takıma transfer etti üçünden de verim alamadık.Ama beyimiz kabağı Murat Özyer'in başına patlattı.Mincinözlü'de takıma bir şey katmayınca gelecek sene takımı küçülttü ve bildiğimiz Cemal Nalga olayı ortaya çıktı.Eğer o zamanlar Hakan Üstünberk yapısında bir yöneticimiz olsaydı belki bugün hala koçumuz Murat Özyer'di ve tarihimizde ilk kez Euroleague'de oynamaya hak kazanmıştık.Tabi son söylediğim tahmin ama benim tahminim bu yönde.

Son olarak Ahmet Dedehayır ve türevleri bu şubeden uzak dursunlar.

Eleştirilerinin bir kısmına cevap vereyim Sühan abi.Öncelikle Sophia Young bizle kalmayı çok istiyordu ama türk vatandaşı olursa Amerika Milli Takımda oynama hakkını kaybedecekti.Ondan bu hakdan vazgeçmek istemedi.Preston Shumpert olayına lafım yok.Geç kalındı ama iş halledildi gelecek sene yerli olacak Shumpert.Uzun konusunu ise 6. yabancı olacağı gerekçesiyle almadık.Otobüs konusu ise Üstünberk'in tek başına halledeceği bir konu değil.Eleştirmek de biraz haksız sayılırız daha ilk senesi Üstünberk'in.

Ahmet Dedehayır ise istikrarlı olarak her sene kötüye gitti.Tee 2008 Şubat'ında Britton Johnsen'ı alarak takımın kimyasını bozmuştu.Sonraki sene yaşları geçmiş isimli ama klube katkı veremeyecek 3 Yugoslav kökenli oyuncuyu takıma transfer etti üçünden de verim alamadık.Ama beyimiz kabağı Murat Özyer'in başına patlattı.Mincinözlü'de takıma bir şey katmayınca gelecek sene takımı küçülttü ve bildiğimiz Cemal Nalga olayı ortaya çıktı.Eğer o zamanlar Hakan Üstünberk yapısında bir yöneticimiz olsaydı belki bugün hala koçumuz Murat Özyer'di ve tarihimizde ilk kez Euroleague'de oynamaya hak kazanmıştık.Tabi son söylediğim tahmin ama benim tahminim bu yönde.

Son olarak Ahmet Dedehayır ve türevleri bu şubeden uzak dursunlar.

Tembel'in bahanesi çok olur. Elbette Sophia Young yerli olmak için bahaneler üretecek. Bunun benzeri Haldun-Adnan Sezgin arasındaki farkda da gizli. İkisi de dünya yıldızları ile görüştü. Haldun onları ikna etti. Adnan Sezgin ise onlarla sadece görüşme yapabildi. Yani yöneticinin vizyonu, inandırabilme gücü ile bitebilirdi o iş.

Schumpert olayı daha çetrefilli tam haksız sayılmaz ama haklı da diyemem ben.

Otobüs olayı hayır çok basit bir iş. Sadece İBB'den talepte bulunacak. Karabük maçı için Ümraniye Bahçeşehir, Bakırköy, Kadıköy, Taximden otobüs kaldırıyorsan bir otobüste Ahmet Cömertten kaldırabilirsin. Hatta ilk oradan kaldırman lazım. Kİ insanları salonlara çekebilesin. Abdi İpekçi'ye otobüs getirtmek de kolay. Cebinde 3-4 lira olan taraftar kendi otobüsünü tutabiliyorsa, en azından İBB ile anlaşıp maç sonu bu kalabalığı atabilirdi en azından MEtrobüse kadar. Kİ GS'lı işadamları var (mesela Abdurrahim) ona söylesen rica etsen 2 otobüs gönderir maç sonrası GS'lılar için merkezi yere ulaşabilsin diye. Yani Hakan Üstünberk'i severim ama çok iyi yönetici olduğunu da düşünmemek lazım. İyi niyetli olması bize sevdirdi kendini. Ama iyi niyetle bitmiyor GS'da yöneticilik.

Ahmet Dedehayır ayrı ve uzun bir konu burda konuşmak en azından şu an için gereksiz. Ama 2005deki GS'ın basketbola bakışını düşününce İyi ki öyle bir adam bu şubeye geldi diyor insan.

Bu yönetim kendi arasıyla salon yapamaz. Ancak iyi bir sponsor bulup salona sponsor ismi verilir ve yaptırılır. Önümüzdeki yıl büyük çaplı bir basketbol sponsorluğu olursa Sponsorumuz isim karşılığı salon yapabiliriz birazda kulüp destek olur kardeş kardeş yaparlar.

Ali Sabancı yönetimde olmayabilir fakat iyi bir Galatasaraylı'dır. Arena'da tribüne de sponsor olmuşlardı. Pegasus sponsorluğu zor birşey değil. Önemli olan iyi bir bütçeyle sponsor bulabilmek; yoksa x olmuş z olmuş farketmez.

Umarım gelecek yönetim,futbola dalıp amatör branşları unutmaz.Özellikle basketbol takımlarımız bu yıl gerçekten iyi mücadele gösterdiler.Bütçeler arttırılmalı,sağlam sponsor bulunmalı(erkek takımımız için) ve anlamadığım konuda şu biz neden Medical Park ile iki branş için sözleşme yaptık.Para ikiye bölünüyor.Bunun yerine tek branşımız için o para harcansa daha iyi olmazmıydı ?

Ünal Aysal yarın projelerini anlatacağı bir basın toplantısı düzenleyecekmiş. Bakalım amatör şubelerden de bahsedecek mi?

Lig bitiyor playofflara geçilecek daha erkek takımının gelecek sezonki sponsoru belli değil bütçesinin akıbeti belli değil, çoktan hallolmuş olması gerekirdi. Kadın takımının sponsoru belli butçeside belli olduğundan nokta atışı yapabilip daha ocak ayında ATorrensi bağlayabiliyorlar. Cebinde ne kadar para olacağını bilmeden kimi bağlayacaksın başkaları uyanmadan erkenden der ve bu konuda bir duyumu olan var mıdır? diye sorarım

Ünal Aysal lig tv'de Şansal Büyüka ile Bahri Havadır'ın konuğu oldu,bayağı bir konuştular ama bütün konu futbol'un üzerine oldu,bir kere dahi basketbol ve diğer şubelerden bahsedilmedi,programın sonlarına doğru Şansal Büyüka'nın oğlu Hazar Büyüka'ya twitter'dan metion yolladım basketbol'dan niye konuşulmuyor diye,Şansal Büyüka 2 dakika sonra seyircilerden amatör şubeler ile ilgili yoğun sorular geliyor siz ne diyeceksiniz dedi :)

Ünal Aysal'ın 30 saniyede söylediği tek şey: bütün şubelerde Galatasaray'ın adına ve büyüklüğüne yakışır adımlar atacağız ve şampiyonluklara aday takımlar kuracağız!

Ben biraz korkuyorum,basketbol tutkunu olarak Efes Pilsen'in Euroleague maçlarına gitmek artık bana zevk vermiyor,kendi takımım bu işin ucundan tutmuş durumda ama futbol takımındaki durumlar artık öyle bir hal aldı ki kimsenin gözü ne basketbolu görüyor ne de başka bir branşı.herkes zaten dileklerini dile getirmiş,aklın yolu bir: oktay hocaya karışılmasın bir de en iyi bütçe ayrılsın. bunlar benim de birebir dileklerim ama oktay hocaya bir tek kariyeri boyunca guard seçimlerinden dolayı güvenemiyorum,bu da aklımı karıştırıyor.

Türkiye'nin açık ara en iyi basketbol seyircisi kesinlikle daha iyisini hakediyor. Fenerbahçe'nin de Efes Pilsen'in de Beşiktaş'ın da Olin Edirne'nin de hatta forumla beraber Banvit'in de maçlarını kendi evlerinde izledim hiçbir duygusallık katmadan 10-15 adım hepsinden iyiyiz.

Superrr bır sponsor olur. Etli ye sutlu ye dokunmadan valla miss ve sıze sunu dıyım Pegasus olursa salonda gelir arkasından.

Ayrıca Unal Aysal - Adnan Ozturk ve bır cok yonetıcı tum subelerden bahsederken amatör subelerde de sampıyon olacak kadrolar kurulacaktır dıyorlar bence yenı yonetımın zaten bakış acısını koyuyor bu soylemler. Hakan beyınde subede kalacagını dusunursek bence seneye ıyı bır sponsorla cok ıyı bır kadro kurulacaktır.

Ki Hakan bey Oktay hocanın ıstedıgı oyuncular var ama once play-off lar demıstır bombalar patlar lıgın bıtımınde dıye dusunuyorum. Tabıı yenı yonetım maddı kaynak olarak bıraz daha artıya gecırırse cok daha ıyı yıldızlar gelır bu takıma. Insallah eurolıg bıletını de kaparız boylece