Yeni Yönetim ve Basketbol'a Bakış Açısı.

10m $ gayet yeterli bir butcedir bana göre, gerek Eurocup gerekse Euroleague için, illa Fenerbahçe, Pao, Olimpiyakos seviyesinde bir bütçe gerekmez zaten olsa da henüz o seviyede değiliz, Rus takımları gibi çarçur ederiz parayı. Zizic, Gurovic'in geldiği sezon bunu yaşadık. Sadece para için gelecek oyuncudan verim alınmaz, ya da Efes son yıllarca yabancılara ciddi yatırım yaptı ama sonuç alamadı.

Medical Park'ı nedense istemiyorum. Sanki bayan takımlarımızla özdeşleşti gibi, garip gelecek eğer erkek takımımıza sponsorluğu gerçekleşirse :)

Yeni yönetimin iyi bir sponsor bulacağını inanıyorum ki Ünal Aysal bu gibi konularda bağlantılarıyla sonuca rahat gidecektir.

Benim yeni yönetimimizden istediğim 2 temel şey var aslında.

1- Aslantepe'ye Salon (Bir an önce)
2- Markalaşma (İyi bir anonsçu, kaliteli basketbol ürünleri, büyük takımlarla hazırlık maçları, adımıza düzenleyebileceğimiz hazırlık turnuvaları vs.)

Yeni yönetim bunları gerçekleştirdikten sonra, Oktay Mahmuti'nin burada bir gelenek yaratacağına da eminim ki çoktan yaratmaya başladı bile.

10-12 milyon yeterlidir bizim için.Bütçemiz 20 milyon bile olsa o parayı harcayacak oyuncu alamayız henüz,bunun için euroleaguede kalıcı olmamız yada eurocup kazanmamız gerek.
Aslantepe'ye salon istiyoruzda orada bize arazi vermeyecekler diye biliyorum,yani o boş topraklarda herhangi bir hakkımız yok diye hatırlıyorum ben.

Bu sene iyi bir sponsor 12 milyon dolar civarı bütçe ile çok sağlam bir kadro kurabiliriz. Bu kadro ile Eurolegue ön elemesini geçip guruplara rahat kalırız. Guruplarda ise bence çok başarılı oluruz gibime geliyor. Yeterki iyi bir sponsor bulunsun takım arkasına aldı rüzgarı geliyor

20 milyon dolar dedikoduları dolaşmaya başlamış.Yalnız o kadar bütçemiz olursa avrupanın en büyük 2-3 bütçesinden biri olur.Tabi önemli olan bu parayı iyi kullanmak ve bende Oktay Hocaya bu konuda güveniyorum.

aslantepe arazisinde spor salonu içinde yer var. yeterki gelen yönetim iyi bir çalışma yapsın. unutmayın spor kompleksi deniliyor açılımında.

Eğer Aslantepe'de bir salon yapılabiliyorsa muhteşem olur.Ali Sami Yen Spor Kompleksi adı boşuna yazılmamış olur hiç değilse.Hatta uygun yer bulabilirlerse 2-3 bin kişilik bir salon daha yapabilirler.Voleybol maçları yada bayan basket maçlarıda orada oynanır,derbiler dışında tabi. :)

eğer yeni salon yapmayı düşünüyorlarsa 10.000 kişilik olmalı.. bildiğim kadarıyla eurolegue 2012 den sonra 10.000 kişi kapasiteden az salonlara izin vermeyecek (yanılıyorsam düzeltin). maden uzun vadedeki planımız euroleuge de kalıcı olmak. salonumuzda ona uygun olmalı. 6000-8000 kişilik bir salon düşünülüyorsa şayet ben abdi ipekçiden memnunum.. fener maçlarında o salonda yaratılan atmosfer pao ve partizanınkini pek aratmıyo. euroleuge katılırsak bunu tüm avrupaya gösterebiliriz

Basketbol şubesine sponsor olacak kuruluş adaylarının çift sponsoru kabul edeceğini sanmıyorum. Kabul edilse de verecekleri destek büyük oranda düşer.

Bu noktada -eğer her iki kuruluştan da teklif gelmişse- Emirhan´ın Pegasus salona sponsor olsun önerisi mantıklı geliyor. Aslantepe´ye salon yapılmaz diye bir şey yok. İş yaptırma becerisine sahip yönetim olduktan sonra, inşaat için yeterli alan varsa -ki olduğunu biliyoruz- o salon yapılır.

eğer yeni salon yapmayı düşünüyorlarsa 10.000 kişilik olmalı.. bildiğim kadarıyla eurolegue 2012 den sonra 10.000 kişi kapasiteden az salonlara izin vermeyecek (yanılıyorsam düzeltin). maden uzun vadedeki planımız euroleuge de kalıcı olmak. salonumuzda ona uygun olmalı. 6000-8000 kişilik bir salon düşünülüyorsa şayet ben abdi ipekçiden memnunum.. fener maçlarında o salonda yaratılan atmosfer pao ve partizanınkini pek aratmıyo. euroleuge katılırsak bunu tüm avrupaya gösterebiliriz
nba'in de avrupaya açılma planları olduğunu okumuştum ve onlarında salon knusunda bir kriterleri olacak mış..yalan olmasın rakamı hatırlamıyorum ama 15000-20000 arasında..nba avrupa ve istanbul'a gelecekse bu gururu bizim salonumuzda yaşanmasını isterim..

bu 10.000 kişilik salon olayında resmi bir açıklama var mı? avrupa'da 10.000 kapasitenin üzerinde çok az salon var ve bu seneki seyirci ortalamaları: 15.000 Fenerbahçe Ülker, 13.000 Efes Pilsen 12.000 Maccabi Tel Aviv, 10.000 Panathinaikos ve ondan sonra gelenlerin hepsi 8000 ortalamanın altında.

Sanmıyorum 10.000 kişilik diye kesin bir karar olsun,kafadan Siena gider o zaman, kent zaten 400.000 nüfusa sahip ki dağınık bir kent. Polonya,fransa,litvanya takımlarının salonları zaten düşük kapasiteye sahip.

Salon her şartta çok amaçlı bir salon olmalı ve yapılsın diye yapılmamalı. 12.000 kişilik seyirci kapasitesinin altında da olmamalı ve her şartta basket maçları futbol maçlarının olduğu güne kaydırılmalı,zaten eğer basketbol federasyonu ilginin artmasını istiyorsa maçları ona göre ayarlar.

bu 10.000 kişilik salon olayında resmi bir açıklama var mı? avrupa'da 10.000 kapasitenin üzerinde çok az salon var ve bu seneki seyirci ortalamaları: 15.000 Fenerbahçe Ülker, 13.000 Efes Pilsen 12.000 Maccabi Tel Aviv, 10.000 Panathinaikos ve ondan sonra gelenlerin hepsi 8000 ortalamanın altında.

Sanmıyorum 10.000 kişilik diye kesin bir karar olsun,kafadan Siena gider o zaman, kent zaten 400.000 nüfusa sahip ki dağınık bir kent. Polonya,fransa,litvanya takımlarının salonları zaten düşük kapasiteye sahip.

2012 den itibaren geçerli olacak bu olay Erkan. Siena eğer salonunu o pozisyona ayarlayamazsa bir alt kupada yapacak mücadelesini. Barcelona şu an salonunu yapıyor mesela. Aslında benim tahminim FIBA bu kriterlerle beraber Batı Avrupa'yı oyunun içine çekmek istiyor. Almanya İngiltere bu kriterler sayesinde belki de EL'e katılabilecek. Ki rating ve reklam verenler orada genelde. Türkiye'de bu anlamda 6 salon var ki biz yaparsak 7 olacak. Bence çok uygun ve iyi bir karar. Aslında UEFA'nın da bunu yapması lazım. Ki onlarda çaktırmadan bunu yapıyorlar. Mesela Buca şampiyonlar ligine kalsa, o stadda yapamayacaktı maçlarını. :)

Ersan İlyasova ile play off öncesi ilgileniyor olmak bile önemli bir gelişme. gecikmiş olmasına rağmen şube adına çok sevindirici gelişmeler. Transferi gerçekleşmemiş olsa bile bunu düşünüyor olmak bile çok mutlu etti beni. Howard a kadar uçmaya başlamışken kimsenin aklına gelmeyen müthiş bir hamlede bulunmuşuz bu bile umutlu kılıyor beni. Umarım <oktay hocanın dediği gibi geleneği olani oturmuş bir sistemi olan bir takım oluruz