Yeni Yönetim ve Basketbol'a Bakış Açısı.

bu 10.000 kişilik salon olayında resmi bir açıklama var mı? avrupa'da 10.000 kapasitenin üzerinde çok az salon var ve bu seneki seyirci ortalamaları: 15.000 Fenerbahçe Ülker, 13.000 Efes Pilsen 12.000 Maccabi Tel Aviv, 10.000 Panathinaikos ve ondan sonra gelenlerin hepsi 8000 ortalamanın altında.

Sanmıyorum 10.000 kişilik diye kesin bir karar olsun,kafadan Siena gider o zaman, kent zaten 400.000 nüfusa sahip ki dağınık bir kent. Polonya,fransa,litvanya takımlarının salonları zaten düşük kapasiteye sahip.

http://www.euroleague.net/news/i/33435/180/item
2008'de alınmış bir karar var.Gelecek yıldan itibarende uygulanacakmış.

NBA'de lokavt olsa da sözleşmeli oyuncuları Avrupa'ya getirEmezsiniz. Ersan ya da bir başkası hayal. Lakin draft edilen oyunculardan bazılarını getirebiliriz. Misal Enes Kanter ne oturur içlerine ama.

Ben de birkaç şey ekledim, bence bu maddelere herkes bir şeyler ekledikten sonra mutabakata vardığımız son hali ana sayfadan yönetime iletelim ya da bir başka yolla...

YÖNETİMDEN TALEPLERİMİZ
1- Aslantepe'ye 10000-15000 kişilik salonun yapımına bir an önce başlamaları.
2- Yalçın Dümer'i gönderip adam gibi bir anonsçu getirmeleri.
3- Şubenin başına Hakan Üstünberk gibi kulübün her maçında bizzat salonda olan bir yönetici atamaları.
4- Real Madrid, Siena gibi takımlarla sezon öncesi hazırlık maçları yapmak, iyi formalar ve basketbol ürünleri tasarlatmak yada dans ekibi kurmak gibi fikirlerle kulübü marka yapacak hamleler yapmaları.
5- Oktay Hoca'nın işine karışmamaları...
6- Engelsiz Aslanlar'ımıza doğru düzgün formalar ve iyi bir otobüs tahsis etmeleri. "Dilara Endican İstifa"yı da unutmayalım.
7- İyi bir sponsorluk anlaşması ile +10 milyon dolarlık bir bütçe oluşturulmal
8- Alt yapılar için 12 Dev Adam Basketbol Okulları ayarında bir scout ekibi kurulmalı, başına da profesyone bir yönetici ve basketbolu bilen eski bir Galatasaraylı olabilir. (Futboldaki Cüneyt Tanman'ın olayı gibi)
9- Basketbol seyircisi için GS STORE'larda daha fazla ürün koymak.

Ben de Olin salonunda her basket attıklarında hoparlörden çıkan (müzik mi ne olduğunu hala anlayamadığım ) o sesi istiyorum.. :)

Dansçı kızlarında konsantrayonu bozacağına inanıyorum :)

Ali Akgül gayet iyi özetlemiş. Bir tek 3. maddede sorun var, Hakan Üstünberk zaten kalacak. Kendi fikirlerime göre toparlarsam;

YÖNETİMDEN TALEPLERİM

3- Basketbol şubesinin başına Fb Ülker'deki Aydın Örs görevini yapması için Cem Akdağ'ı getirmeleri.
4- Real Madrid, Siena gibi takımlarla sezon öncesi hazırlık maçları yapmak, iyi formalar ve basketbol ürünleri tasarlatmak ya da dans ekibi kurmak gibi fikirlerle kulübü marka yapacak hamleler yapmaları.
5- Oktay Hoca'nın işine karışmamaları.
6- Engelsiz Aslanlar'ımıza doğru düzgün formalar ve iyi bir otobüs tahsis etmeleri. "Dilara Endican İstifa"yı da unutmayalım.
7- İyi bir sponsorluk anlaşması ile +10 milyon dolarlık bir bütçe oluşturmaları.
8- Alt yapılar için 12 Dev Adam Basketbol Okulları ayarında bir scout ekibi kurmaları, başına da profesyonel bir yönetici ve basketbolu bilen eski bir Galatasaraylı getirmeleri. (Futboldaki Cüneyt Tanman'ın olayı gibi)
9- Basketbol seyircisi için GS STORE'lara daha fazla ürün koymaları.
10- Taraftarın ulaşım rahatlığı için, özellikle hafta içi oynanan Avrupa Kupası maçlarında olmak üzere salona düzenli olarak otobüs kaldırmaları.

Özellikle Hazırlık maçları ve basket seyircisine özel ürünlerle gelir artışları olabilir..Ayrıca otobüs sorunu büyük sorun.Özellikle merkez noktalardan otobüsler her maçta kaldırılmalı..Engelsiz aslanlar eğer yoksa bütçemiz baskette bir trasnfer yapmayalım yeterki onların her ihtiyacı karşılansın..Onlar bizim gözbebeğimiz olmalı...

@Kürşat Türkay

Harikasın kardeşim...

@Gazanfer Tosun
Güzel bir ekleme oldu. devam edelim abi, en azından fikir vermek adına çok güzel öneriler çıkıyor. Bunlar netleştikten sonra nasıl gerçekleştirilir üzerine amatör yorumlar da yapabiliriz...

Ali Akgül gayet iyi özetlemiş. Bir tek 3. maddede sorun var, Hakan Üstünberk zaten kalacak. Kendi fikirlerime göre toparlarsam;

YÖNETİMDEN TALEPLERİM

3- Basketbol şubesinin başına Fb Ülker'deki Aydın Örs görevini yapması için Cem Akdağ'ı getirmeleri.
4- Real Madrid, Siena gibi takımlarla sezon öncesi hazırlık maçları yapmak, iyi formalar ve basketbol ürünleri tasarlatmak ya da dans ekibi kurmak gibi fikirlerle kulübü marka yapacak hamleler yapmaları.
5- Oktay Hoca'nın işine karışmamaları.
7- İyi bir sponsorluk anlaşması ile +10 milyon dolarlık bir bütçe oluşturmaları.
8- Alt yapılar için 12 Dev Adam Basketbol Okulları ayarında bir scout ekibi kurmaları, başına da profesyonel bir yönetici ve basketbolu bilen eski bir Galatasaraylı getirmeleri. (Futboldaki Cüneyt Tanman'ın olayı gibi)
9- Basketbol seyircisi için GS STORE'lara daha fazla ürün koymaları.
10- Taraftarın ulaşım rahatlığı için, özellikle hafta içi oynanan Avrupa Kupası maçlarında olmak üzere salona düzenli olarak otobüs kaldırmaları.

Güzel tespitler gerçekten Gazanfer kardeşim.Bende ek olarak;

Benim tavsiyelerim erkek takımları için Murat Özyer,bayan takımları için de Derya Özyer bu ekiplerin başına getirilebilir...

İlk önce salon bitirilmesi sanırım 1 sene sürer bu sürede Abdi İpekçide oynarız maçları.Önemli olan organizasyonu almak ilk önce ve salonu ilk maçtan itibaren doldurabilmek

2012 den itibaren geçerli olacak bu olay Erkan. Siena eğer salonunu o pozisyona ayarlayamazsa bir alt kupada yapacak mücadelesini. Barcelona şu an salonunu yapıyor mesela. Aslında benim tahminim FIBA bu kriterlerle beraber Batı Avrupa'yı oyunun içine çekmek istiyor. Almanya İngiltere bu kriterler sayesinde belki de EL'e katılabilecek. Ki rating ve reklam verenler orada genelde. Türkiye'de bu anlamda 6 salon var ki biz yaparsak 7 olacak. Bence çok uygun ve iyi bir karar. Aslında UEFA'nın da bunu yapması lazım. Ki onlarda çaktırmadan bunu yapıyorlar. Mesela Buca şampiyonlar ligine kalsa, o stadda yapamayacaktı maçlarını. :)

ben de yeni öğrendim sühan abi linkten ama sanmıyorum kısa vadede böyle bir uygulamaya gideceğini,euroleague'in genel seyirci ortalamasını çıkarsınlar 8000'in bile altında kalır ama bütün bunlar bizim salon yapmamıza bahane olmaz. bir de beko basketbol ligi için seyirci ortalamaları var mı? büyük ihtimalle 1. biziz diye tahmin ediyorum,euroleague'e bu verileri de anlatmak gerekli ki seneye daha büyük bir bütçe genel olarak seyirci sayısını katlayabilir.

bugun eyüp abi de fotogol gazetesinde medikal park ile anlasma saglandıgından bahsetmis ama bundan sonrası sanırım acıklamayı yonetim yapacaktır.

Umarım Medical Park'la yapılması gündemde olan anlaşma uzun vadelidir.Ayrıca verilecek bütçede önemli.8-10 m $ civarı bütçeden aşağısı olmamalı.

"Ersan İlyasova ile ilgimiz var, hâlâ devam ediyor, bu konuda benim de talimatım var." Transfer olsun olmasın işte beklediğim yeni bakış açısı bu, bunu söylerken şov yapmak değil de gayet sıradan yani bize yakışanmış gibi konuşması ve kendinden önceki yönetimde yer almasına rağmen başarılıysa başarılı deyip başarılı isimlerle devam etmek istemesi...

Bence başkanın kafasında sponsorlukla alakalı bir kaç tane daha büyük şirket var gibi bu sponsor olayı biraz kızışacak bence bütçeler artacak