Yıldız Kız Takımı (2011-2012 Sezonu)

Küçük takım oyuncularımızın da bol süre aldığı bir maç oldu ve o takımdan gelen Dila pota altında Ece'nin yokluğunu aratmadı. Topları bitirişi oldukça iyiydi, Ece yokken bu takımda görev almayı da sürdürecektir inşallah bu çizgisini sürdürür. Yağmur oyunun her anında var, şutu da normalde iyi ama bugün şut olarak gününde değildi, olur böyle kötü günler elbette. İlerleyen maçlarda toparlayacaktır, takılmasın bu maça.

Gamze de şut denemedi fazla ve koçu da kızdırdı bu konuda, zaten takımı yönlendirme ve topa baskısı mükemmel ama şut denemesi lazım kesinlikle bol bol, boş kaldığında bile denemiyor oysa son maçlarda daha çok şut denemeye başlamıştı.

İdil gene iyi şutor olduğunu gösterdi aslında 3'lük sayısı 2 olmalıydı ama ilk yarıda 2'lik sayılmış bir basketi, takımın en iyi şutoru gözlemlediğim kadarıyla.

Öykü de ribaundlara çok katkı veriyor, oyun bilgisini de beğeniyorum zaten, saha içinde durduğu yer filan oldukça iyi,çembere gittiğinde yüzdeli bitiriyor ve şutu da fena değil. Maça giden diğer arkadaşlardan da bekliyoruz ayrıntılı yorum:)
 
Rakip guardlara baskı amacıyla başladığımız ilk periyotta yayın gerisini iyi savunmadık (21-17) ki bunda rakibin çok düzgün şutlar atmasının payı büyük.İkinci periyotta Gamze'nin baskısıyla rakibin oyununu bozmaya başladık ve İdil'in sayılarıyla öne fırladık.Bu noktada Dila'dan bahsetmek gerekli,küçük maçında da kendisini izlemiştik fakat bu kadar iyi potaltı bitiricisi,hücum ribaundu konusunda efektif ve perde sonrası içeriye bu kadar iyi devrildiğini söylemek güçtü.Burada ablalarının(Yağmur ve Gamze) onu içeride topla çok iyi buluşturmalarının etkisi de mühim bir detay.Ayrıca savunmada içeriyi çok iyi kapattığını da farkettiğimiz an kendisinin oyundan çıkmasından sonraki bölümde farkın kapanması ile oldu.3.periyotta küçük takım ağırlıklı kadroyla mücadele etmemiz farkın biraz erimesine yol açsa da takımımız iyi idare etti diyebiliriz.Son periyot bölüm bölüm iyi oynayıp kolay pozisyonları bitiremesekte 61-48 lik skorla galip olmasını bildik.

Oyuncu değerlendirmelerine gelince;
İdil hakikaten iyi şutör,üçlük diye beklediğimiz şutlar skorboarda iki sayı olarak yansıdı.Faul pozisyonlarına dikkat etmeyen hakemler acaba nasıl karar verdiler,meçhul..

Öykü iyi başlayamasa da sessiz sedasız double-double yaptı,tebrik edelim.

Elif İrem'i küçük takımdan da hatırlıyoruz,bugün isabet bulamasa da şutuna güveni tam olması iyiye işaret fakat biraz daha hücumu yönlendirmeye çalışmalı.

Yağmur Bul:4 sayı+6 ribaund+3 asist+6 top çalma ve en önemlisi isteği

Cansu'nun çok fazla süre aldığını düşünüyorum bu maç özelinde.

Gamze eğer şut atmazsa kendini,Efe Hocayı,şimdiden ona besteler hazırlayan taraftarı çok üzecek,girmemesinden korkmasın,özgüven eksiği olduğunu da düşünmüyorum çünkü çok yürekli..

Son olarak Esra Güler, Dila formayı kapacak Esra,dikkat etsen iyi edersin :)

Takımımız böylece 5. maçında 3üncü galibiyetini aldı.Bir sonraki rakibimiz Şehit Öğretmenler İ.Ö.O ile Pazartesi 17:00'da Ahmet Cömert'te.Bu keyifli basketbol oynayan takımı izlemeye herkes davetli..
 
Ben diğerleri kadar maçlarına gidemediğim için benim için maç 11 numaranın adı neydi,4 numara iyi şutör değil mi gibi sorularla geçti.Küçük takım oyuncusu olduğunu öğrendiğim Dila'nın performansı beni etkiledi,Tanju'ya istatistik kağıdı üzerinde double-double'ını tamamlaması konusunda baskı yapsam da Tanju istatistikler üstünde oynama yapmıyor.:):) İdil ve Buse,2.çeyrek özelinde de Gamze'nin iyi performansları vardı.İkinci yarıda rakip baskıya başladığında Gamze ve Yağmur'un oyunda olmadıkları bölümlerde top kayıpları yaşasak da bu 2'liden en az biri oyundayken rahat geçtik.Sadece 2 maçını izledim,çok net yorum yapmayayım ama Yağmur belki de bu takımın en yetenekli oyuncusu,top sürüşü-pasları-şutu-ribaundlara katkısı-top çalması hepsi iyi düzeyde ama bir eksiklik var,oyuna ve istatistiklere yeteneklerini istediği gibi yansıtamıyor.
 
Bugün 17.00'da Ahmet Cömert'te maçımız var.Hakemler çok sayıda düdük çalıp tempoyu düşürmedikçe izlemesi oldukça keyifli bir takımımız var.Müsait olanları bekliyoruz.
 


Kazandık rahatça maçı, rakip ŞEHİT ÖĞRETMENLER İÖO'ydu. Fark 20 civarı giderken son periyotta, dün 3 oyuncumuzun atladığı pozisyondaki gibi yere atladı Gamze ama topu çalamadı, bu mücadelesi yeter o fark varken. İdil takımın en iyi şutoru olduğunu gösterdi gene, rakip alan savunması yaparken de hep onu aradık dış şutlarda açıkcası. Cansu orta mesafelerden iyi ve temiz şut attı. Yağmur çaldığı toplardan sonra attığı güzel paslarla arkadaşlarına kolay sayılar attırdı. Geçen maçtaki şut performansından sonra da demiştik oyunun her alanında var diye, onu tekrar gösterdi bugün istatistiklerden de anlayabileceğiniz gibi, bu takım için çok önemli bir isim. Yalnız hakemin çaldığı stepslere uyuz oldum, bazıları steps de olmayan toplarda çaldığı stepsler yüzünden fazla top kaybımız var, takımın maça çok motive olamamasının da etkisi var tabi bunda. Rakip zayıf olunca kolay olmuyor maça hazırlanmak bildiğiniz gibi. Bu arada dünkü küçükler maçının en iyi ismi Deniz Onat da kadrodaydı bu maçta, geçen maçta Tuana vardı küçük takımdan. Deniz az süre aldı zaten dün yorucu maç oynadı diye. Dila da geçen maça göre daha az oynadı, eğer çok süre alabilse muhtemelen 10 sayıyı geçerdi 7-8 de ribaund yapardı, o da küçük kızlar takımının oyuncusu. Maça gelenler daha ayrıntılı yazar, istatistik tutarken her oyuncuya dikkat etmek kolay olmuyor:)
 
Tanju eline sağlık istatistikler için, bu arada Dila idi dimi minik takımdan gelen oyuncumuz gerçekten başarılı bi kaç maçta daha özel olarak izleyeceğim onu. Bu maç benim ruh halimdenmidir nedir çok sıkıcıydı hiç özel olarak izleyemedim ama Dila dikkatimi çekmeyi başardı.
 
Hep bahsedeceğim dediğim için bu haftayı es geçmeyeyimbu kızlar bu günde muhtemelen metroya yürüdüler o buz gibi havada iyi bari hasta olmuyolar bu kulüp şu kızlara bi servis ayarlayana kadar yazmaktan sıkılmayacağım. Hayır Yağmur gibi Gamze gibi ilerde çok rahat A takıma çıkabilecek oyuncularımız varken bu amatörlük neden organizasyonda.
 
Rakibin güçsüz olmasının da etkisi mühim ama oyun konsantrasyonundan kopuk bir oyun çıkarttık.Özellikle 41-14 den sonra rakibe 41-30 a kadar izin vermemiz bize yakışmadı.Sonra toparlamasını bilmekte değerliydi tabii fakat basketbolu katledip bu seviyede 30 tane steps çalan hakemler çok can sıktı.Bazen topa koşmasakta bir sonraki pozisyonda top için yere atlasakta maçı rahat bitirmesini bildik,tebrikler.

İdil bu takımın en güvendiği isim,takım onu dışarda topla iyi buluşturuyor.Alan savunmasına karşı ne kadar iyi şutör olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi ki maça kötü başlamıştı,burada moralini üst seviyede tutması da önemli bir gelişim.

Öykü'ye özel olarak teşekkür etmek istiyorum.Bugün fazla sahada kalmasına karşın müthiş bir efor ortaya koydu oyunun her iki alanında da.

Yağmur Bul o gün neyi iyi yapıyorsa o doğrulardan yüksek verim alıyor,aldırıyor.Ribaund ve top çalmaları asistle süslemesi farkın açılmasında etkili oldu.

Cansu eğer form grafiğini bu seviyede tutarsa takım seviye atlayabilir,tebrikler.

Gamze bildiğimiz gibi :) ribaund ve top çalmalarda yine başarılıydı.Hızlı hücumlarda da topu en doğru isimleri topla buluşturdu.

Dila da günün başarılı isimlerinden,aldığı kısa sürede diğer uzunlarımızdan daha iyi işler yaptı.Hücüm ribaundu çekip tamamlaması ve savunma sertliği izlenmeye değer.

Bir sonraki maçımız fazlasıyla kritik, İstanbul Üniversitesi karşısında galibiyet şart,sultanlara başarılar,bekleriz..
 
Edit büdüt.. İki sene öncesinde yönetime tepki olarak "ya uzun alın ya da uzayın" diyip ceza almıştım forumda :) şimdide ya bir çözüm arayın ya da başka bir iş arayın diyorum,servisçilik??
 
Galatasaraylılık, altyapılarda oynayan oyuncularımızda en çok dem vurulan olgulardan birisi. Elbette, bütün oyuncularımızın Işıl Alben gibi, -bizler gibi- Galatasaraylı olmasını bekleyemeyiz. Fakat, Öykü Öcal gibi, geleceğini şekillendirirken Galatasaray forması giyen birisinin, bu tarz yorumları sosyal medyada dile getirmesi, en hafif tabir ile terbiyesizliktir. Böyle bir oyuncunun armamız altında formamızı terletmesini ben içime sindiremiyorum, bu durumun gerekli kişilerce düzeltilmesi en büyük dileğim. Takipçisi olacağız.
 
Galatasaraylılık, altyapılarda oynayan oyuncularımızda en çok dem vurulan olgulardan birisi. Elbette, bütün oyuncularımızın Işıl Alben gibi, -bizler gibi- Galatasaraylı olmasını bekleyemeyiz. Fakat, Öykü Öcal gibi, geleceğini şekillendirirken Galatasaray forması giyen birisinin, bu tarz yorumları sosyal medyada dile getirmesi, en hafif tabir ile terbiyesizliktir. Böyle bir oyuncunun armamız altında formamızı terletmesini ben içime sindiremiyorum, bu durumun gerekli kişilerce düzeltilmesi en büyük dileğim. Takipçisi olacağız.

Aferim genç oyuncumuza, aferim!..

Biz profesyonel takımlarımızdaki bu tür oyuncuları hazmedemiyoruz...
 
YUH! Hangi takımı tutuyorsa tutsun genç arkadaşımız, gönlünde ne varsa onu da yaşasın işini yaptıktan sonra umurumda değil de bu cidden hem terbiyesizlik hem de saygısızlık.

Umarım gereken cezayı alır Öykü, oynadığı takımın adını yazması öğretilir en azından...
 
Keşke hepsi Galatasaraylı olan oyuncu ve koçlardan oluşan bir kulübümüz ve altyapımız olsa ama bunu sağlayamıyorsak bile, en azından Öykü Öcal gibi giydiği formaya ihanet eden, Galatasaray'a saygısızlık yapan oyuncuları bu kulüpte barındırmamak bu şubenin 1. önceliği olmalı.

Umarım gereken şey bir an önce yapılır, kendisiyle yollarımız ayrılır.
 
kendisi galatasaraylı olmayabilir , hatta fenerbahçeli olduğunu bile açıklayabilir profesyoneldir. ama kimse bu kulüpten yediği ekmeğe ihanet edemez , yediği kaba pisleyemez. bunun özürü falan olmaz , derhal yol verilmeli. dünyanın en iyi oyuncusu olsa ne yazar bu karakterle. bizim düşmanlarımız bize yetiyor , bir de içerdeklerle uğraşmaya gerek yok.
 
Biz sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severiz diyorsak yarın sabah ilk iş bu terbiyesiz alt yapı ergenini kapı dışarı etmek olmalı.

Ayrıca herkes yaptığı terbiyesizlikten bahsetmiş doğal olarak ama 1 Volkandır Fenerbahçe pankartını beğenmesi bile zeka seviyesinin yerlerde olduğunu gösteriyor.

Haydi yallah bakalım!
 
Fenerli olabilir, işini ciddi şekilde yaptığında ve formaya saygı gösterdiğinde takımda da oynar ama bu yaptığı kabul edilemez. Oynadığı takımın adının 6s değil Gs olduğu da öğretilsin genç arkadaşımıza, gereken ceza verilmelidir.
 
Buna verilecek ceza bellidir: Sinir disi edip, sozde cumhuriyetine yollamak.

Boyle durumlarda en agir cezayi verip, takimlara da nutuk cekeceksin ki diger butun oyuncularin kulagin kupe olsun.

Bu arkadasin kupelik durumu kalmamis.
 

Üst