Yıldız Kız Takımı (2011-2012 Sezonu)

Kimseye zorla GS li ol demeyiz. Bunu öbür taraftakiler yapıyor zorla bizim öyle bir zorunluluğumuz yok. Ama sen oynadığın takımın adını bile düzgün yazmazsan orada daha fazla tutunamazsın. Altyapıda oynayan bir oyuncumuz bunu karşı tarafa yapsa yine aynı tepkiyi verirdik. Yazık bu yaşta bu kafa.
 
Üstte de yazıldığı gibi hangi takımlı olduğu önemli değil, kullanılan ifadeler çok çirkin. Birisi hesabına girip şaka falan yapmadıysa, verilecek ceza kulüpten yollanmak olmalı.
 
Bunun affedilir yanı yok ibretlik birşey yapmak lazım şeytan diyo 5 yıllık kontrat imzala sözleşme fesih bedeli koy 5 yıl benchte avlu taşısın dursun...
 
Biz Galatasaray forumunda bile BJK yerine 8JK ne bileyim FB yerine F5 yazilmasini engellerken, bunu yapanı forumdan uzaklastirirken, Galatasaray oyuncusunun cincon 6S yazmasini kabullenemem. Ne yani evi Avrupa yakasinda oldugu icin bizde oynayan bu cocuktan hayir mi bekleyecegiz. Artik dunyanin en iyi oyuncusu olsa ne farkeder. Bu yaşta bunlari yazan, yarin satar gider zaten. Merak ediyorum Galatasaray ile ilisigi kesilince cok sevdigi Fener´e alacaklarmi bi kizi. Diger arkadaslarimiz da belirtmis mesele onun tuttugu takim degil, Gamze Galatasarayli mi sanki ama oz kardesim gibi seviyorum onu, ya da Yagmur Galatasarayli diye mi cok seviyoruz onu, onlarda olan bizim onlari sevmemizi saglayan sey ahlak, terbiye.
 
Arkadaşlar, gün içinde hem Efe Hoca hem de Öykü ile konuştum.

Öykü ne kadar yanlış yaptığının farkında, hem çok pişman hem de özür diliyor. Yaptığının savunulacak bir yanı olmadığını biliyor. Öncelikle bunu belirteyim.

Gerekli uyarıları hocasından da yönetimden de aldı ve daha da alacak bu konuda da herkesin içi rahat olabilir.

Bizim tarafımıza gelirsek, Öykü şu durumda içimize sinmese de 15 yaşında bir kızın spor hayatını bitirmek de aynı derecede vicdanımızı rahatsız edici olacak. O artık en ufak bir yanlış yapma lüksünün olmadığını bilerek formayı giyecek ve layık olmaya çalışacak. Ben şuraya yazan hatrım olduğunu düşündüğüm insanlardan şu olayı akıllarında biraz geriye atmalarını rica ediyorum. Sonuçta bir çocuk, çocukluk yaptı. Başka bir yanlışı olursa da gerekenin yapılması için elimden geleni ben de yaparım ama bir şansı daha hak ediyor. En azından şu andaki pişmanlığı ile.
 
Olayı bilmiyorum ama 15 küçük bir yaş değil. Bugün Tofaş'ta bize karşı oynayan çocuk 16 yaşındaydı örneğin. Kızı zorlamanın da bir anlamı yok, spor yaşamına başka bir kulüpte devam edebilir, kimse sporu bıraksın demiyor zaten. Benim düşüncem rakibi aşağılayan sözleri vurgulayan isimlerin de kulaklarının çekilmesi.
 
özür dilediğiyle kalır. bu şekilde yazan birinin hatasını anlamasını , düzelmesini beklemek hayalcilikten öteye bir şey değil. bu tür yazan arkadaşları biliyoruz , tanıyoruz. bu kız Galatasaray formasını terletiyor , milyon kişinin hayal kurup da yapamadığı şeyi yapıyor. sanki 5 yaşındaki çocuk altına işedi de özür diliyor. 15 yaşında yahu ne çocuğu , ne bitmesi. kimse spor hayatını bitirin demedi ki , verin lisansını eline artık fenere mi gider ne cehenneme giderse gider. hikaye , yarın öbür gün a takıma çıkarsa bu düşüncelerim de aynen kalcaktır.
 
Aras, bendeki hatrın büyüktür, hele de kadın basketbol takımları nezdinde daha da fazladır ama bu olayda hatırlık filan bir durum yok. Saha içinde oyun dahilinde yapılacak her hatada oyuncuları sonuna kadar savunurum, daha genç öğrenecek çok şeyi var derim ama...

Formasını giydiği kulübün adını bile yazmaktan aciz birisi için yapılacak şey bellidir.
 
Abi, ben konuşmamızdan ikna olduğum için öyle dedim. Ayrıca gerekli uyarıları hocası, yöneticileri ve ailesinden aldığı için ve cezaları da alacağı için.

Fakat sonuçta kutsal saydığımız bir şey hakkında konuşuyoruz, o yüzden size gönül de koyamam şu konuda ayrı düşündüğümüz için. Ama bir şans vermek isterseniz ben kefil olurum diyorum arkadaşa :)
 
npyj.png
 
Ortada yanlış anlaşılmak yok, yapılan ciddi bir yanlış var... Kuru bir özür de beni asla ve asla tatmin etmez.

Biz bir şans daha verelim ya da vermeyelim diye yazsak da asıl kararı hocaları ve altyapı sorumluları verecek. Eğer hocaları "bir şans daha" diyorsa; Öykü´ye zahmet (!) olacak ama -dönem ödevi yapar gibi- beyaz kağıtlara tükenmez ya da dolma kalemle 1.000 defa "Galatasaray Spor Kulübü´nden ve taraftarından özür diliyorum." diye yazsın ve bunları USK Prgue maçına gelen taraftara versin.

Ben de 1.000 şanslı kişiden biri olabilmek için o maça geleyim..
 
Malesef bu küçük basketbolcumuzun bence Galatasaray'da ki kariyeri sona ermiş, formasını giydiği takıma hakaret etmesi aşağılaması ve bunun farkedilmesi üzerine geri adım atması hiç bir şeyi değiştirmez.

Kaldıki Önder'de yazmış, burda giydiği takıma hakaret etmesi sadece sorun değil, aynı şeyi Fener'e yapsaydı'da bu tepki gösterilirdi.

Burası Galatasaray kulübü, burda sporcunun sadece iyi gol atanı, iyi basket atanı değil, aynı zamanda ahlaklı olanı seviliyor.

Kulüp yetkilileri umarım bu onarılmaz hatayı affetmez bir an önce bu küçük kardeşimizle yolları ayırır, oda gittiği takımda doyasıya içindeki nefreti döker sadece 6s demez isterse ana avrat söver, umurumuzda olmaz!

Son olarak, bu basketbolcu kardeşimizin ve ailesinin içi rahat olsun, Galatasaray taraftarı kendi sporcusuna veya herhangi takımın bir sporcusuna zarar vermediği gibi onu korur.

Tek istediğimiz ekmek yediği yere ihanet eden bu arkadaşımızın Galatasaray formasını haketmediği için kulüpten gönderilmesi, zira bu arkadaşın Galatasaray'ın profesyonel sporcusu olma şansı kalmamıştır, başka takımlar formalar onu bekler.


Son olarakta bu takımımızın hocasına bir şey demek istiyorum, biz sadece iyi basketbolcu istemiyoruz, ahlaklı sporcular istiyoruz, umarım anlatabilmişizdir.
 
Feneri Caferagada yenmek guzel olmali gibi cumleleri kurmasi samimiyetsizligini dahada ileri goturmus.Biz Galatasaray formasi tasiyan oyunculardan amigoluk yapmasini,saga sola laf yetistirmesini,Fenerbahceye laf sokmasini istemiyoruz.Bu formayi tasidiklari surece formanin hakkini versinler ve durust ve ahlakli sporcular olsunlar.Taraftar o isleri fazlasiyla yapar merak etmesinler.Bu sporcu kardesimizinde bu formayi artik giymesi mumkun olmadigina gore bosuna ozur dilemesin.Beni hocalarim korur diye dusunuyorsa o hocalari kim koruyacak.Boyle sporculari koruyan hocalarda hocalik yapmasin zaten bu camiada.
 
Bu kafadaki bir kız ileride A takıma çıkarsa Fenerbahçe maçında satarsa hangimiz şaşırırız?O yüzden tez zamanda kulüpten yollanmalı kendisi,bu kadar çok seviyorsa Fenerbahçe'yi gitsin oynasın orada.Metrobüs çıktı hem sırf bu yakada oturuyor diye bizde oynamasına gerek yok.
 
Aras'ın hatrı büyük; o yüzden yazmaya çekindim ama anlamadığım birkaç noktayı yazamadan yapamayacağım.

Aklı sıra biz taraftarla ve kulüple dalga geçtiği yazılar 6 kasımda yazılmış. 20 kasımda ise özür yazısı görüyoruz. Arada geçen 14 günlük içinde şube bu arkadaşla bu konuyu görüşmüş müdür? Görüşüldüyse ne gibi yaptırımlar uygulanmıştır? (Yazılardan haberdar olunamamış olabilir, zaten benim için de sonraki paragraftakiler daha önemli)

Emir Alkaş'ın son yazısında bahsettiği ya da coach Mahmuti'nin zaman zaman değindiği "oyuncu karakteri" A Takımlar'ın transferlerinde bile önemli yer alıp; örneğin bir Alan Anderson Avrupa'da sene başı kolay kolay kontrat bulamıyorken; altyapımızda zaten bir parametre olması gereken mental ve kişilik gelişimi değerlendirmeleri yapılmakta mıdır? Eğer, yapılmakta ise bu düşüncelerini fütursuzca internet ortamında bile paylaşmaktan çekinmeyen bu genç arkadaşımız için altyapıdaki yetkililerin görüşleri bu yazılar ortaya çıkmadan ne yöndeydi?

Eskisi gibi maçlara gidemediğimden sadece altyapı milli takımlarına çok az oyuncu vermemiz ya da alttan bir süredir prospect oyuncu gelmemesi can sıkıcı olmasına rağmen, haksızlık yapmamak ve oturduğum yerden ahkam kesmemek için eleştiriden kaçınıyorum. Öte yandan, böylesine bir olay sonrası adı geçen oyuncunun kulübümüzle ilişkisinin ivediyetle kesilmemesi kesinlikle ciddi şekilde tartışılmalıdır.

Taraftar olarak da tek beklentim bu genç arkadaşımızın kulüple olan ilişiğinin vakit kaybetmeden kesilmesi. Durumun da takipçisi olunması kanısındayım. Bu saatten sonra Taurasi seviyesinde oyuncu olsa, bu olay önüne sürekli ve haklı olarak çıkartılacaktır.

Umarım, kendisi imza attığı bu nahoş olaydan gerekli dersleri çıkartarak kişisel gelişimi adına belli başlı kararlar alır. 15 öyle ufak bir yaş değil.
 
Öykü kardeşimin ailesi tedirgin olmuş, Öykü'nün Armamıza yaptığı hakaret yetmiyormuş gibi aileside bize hakaret ediyor çok üzüldüm.

Ne sanıyorlarki bizi, biz ki bi heyecanla geleceğin bir yıldızının doğuşunu kaçırmayalım diye bu çocukların maçlarını izlemeye, destek vermeye gidiyoruz ne yapacağız Öykü'yemi saldıracağız sanki.

Ayıptır ya Galatasaray taraftarını ne sanıyolar anlamak güç. Öykü küçük bir kardeşimiz, hepimizin o yaşlarda kardeşi hatta çocuğu var Allah aşkına ne yapacağız.

Biz ki onlar soğuk havada yürümesin hasta olmasın diye servis ayarlatma derdine düşmüş insanlarız, ne bileyim benchte taşa oturuyolar soğuk değilmi orası diye tasalanan insanlarız (Bunları bu konun ilk sayfasındaki mesajlara bakan görebilir) ayıptır ya böyle bir yakıştırmada bulunmak.

Bizden Öykü kardeşimizin minicik bi tüyüne dahi zarar gelmez bizim tek istediğimiz o formayı taşımayı haketmediği için Galatasaray ile ilişiğinin kesilmesi kimse bundan fazlasını istemez yapmaz yapamaz.
 
Öykü kardeşimin ailesi tedirgin olmuş, Öykü'nün Armamıza yaptığı hakaret yetmiyormuş gibi aileside bize hakaret ediyor çok üzüldüm.

Yazmaya cekiniyordum ancak su cumleyi okuduktan sonra cekinmemem gerektigini dusunuyorum.

Oyku kizimizin davranislarina ve dahasi ailesine sahip genc bir oyuncunun gelecegi beni zerre ilgilendirmiyor. Kendisi ve ozellikle ailesi geleceklerini dusunmuyorlarsa, ben hic umursamam.

Beni Galatasaray ilgilendirir. Geleneklerimiz, kulturumuz, oyuncu yapimiz...

Oyku kizimiza ailesi gereken terbiyeyi vermemis olabilir. Kendisi de bu tarz cumlelerin "public" ortamlarda nerelere varabilecegini dusunmemis de olabilir. Bu noktada da hata bizim alt yapi koclarimizda. Gerekli uyarilar en basindan yapilmali. Umarim bundan sonra dikkat ederler.

Acikcasi Oyku'nun Galatasaray'in herhangi bir bransinda, herhangi bir yas grubunda mucadele etmesi beni kisisel olarak rahatsiz eder. Ne kadar etkim olur bilmiyorum ama kisisel olarak bu olayin pesini birakmamaya calisacagim.

Pismanlik vs. beni ilgilendirmiyor bu noktadan sonra.

Aras biraderim lutfen kusuruma bakma.
 
Öykü'nün ailesi kızlarına gerekli terbiyeyi ve iş ahlakını veremediği için üzüleceğine, başka şeyler yapıyor hiş hoş değil, bu kızcağızın GS kulübünde bu saatten sonra profesyonel olması mümkün değil, yaptığı çirkinlik unutulmaz, bu nedenle GS kulübünün kararını beklemeden kızlarını başka bir kulübe göndermeleri çok iyi olur, orda basketbol hayatını devam ettirip, GS ye istediği hakaretleri yapabilir, tek çözüm budur.

Ben normalde çok ılımlı bir insanım, kötü oynayana, girmeyen şuta, lakayit davranışa bile affediciyimdir, böyle bir şey olsa burda bu konu tatlıya bağlansın diye elimden geleni yapardım ama durum böyle değil, bu kızımız GS forması giyerken içindeki nefreti kusarak gerçek düşüncelerini açık etmiştir, bu saatten sonra bu forma ona yakışmaz.

Umarım gereken kararları kulüp yetkilileri ve Öyküm'ün ailesi alır, Öyküm'e de bir müsibet bir nasihatten yeğdir atasözü yadigar kalır!

Kısaca kimse bu olayı bir hata gibi göstermeye çalışıp, olayın üstünü kapatmaya çalışmasın!

Yeni takımında başarılar dilemek istiyorum Öyküm kızımıza.
 
Hiç önemi yok ama bu arkadaş nasıl bir oyuncudur?İleride A takım seviyesine gelecek potansiyeli var mı?İzleyen arkadaşlar bir yorum yaparsa sevinirim,merak ettim gerçekten.
 
Hiç önemi yok ama bu arkadaş nasıl bir oyuncudur?İleride A takım seviyesine gelecek potansiyeli var mı?İzleyen arkadaşlar bir yorum yaparsa sevinirim,merak ettim gerçekten.
D.Taurasi'den daha iyi olsa ne olacak? Galatasaray'ı sevmediği gibi giydiği formaya ihanet ediyor, alay edip hakaretler yağdırıyor!
 

Üst