Yıldız Kız Takımı (2011-2012 Sezonu)

npyj.png

Bu kadar samimiyetsiz olması üzücü gerçekten, neyini yanlış anladık yazdıklarının onu anlamak zaten tamamen imkansız. Ya zaten benim bileklerimi kesseniz sarı kırmızı kan akar triplerine girmesi çok saçma. Sadece siz büyüklerime saygımdan dolayı konunun üzerine gitmeyeceğim ve konu hakkında hiçbir şey yazmayacağım bir daha. Hiç değilse Galatasaray'ımızın ismini öğrenmiş bu bile bi nevi sevindirici. Neyse biz yine de yaşına verelim..
 
"15 yaşında ki birf ÇOCUK için uğraşılan işlere ve konuşmalara bakın..."

Efe hoca twitterda yazmış kendisini gerçekten severim işini en düzgün şekilde yapmaya çalışan bir insandır ama 15 yaştan öyle 7 8 yaşmış gibi bahsetmesi ve hala Öykü'ye kızan taraftarda hata araması gerçekten beni fazlasıyla üzdü. Madem Efe hocam burayı okuyor soruyorum ona hafta sonu Tofaş Galatasaray maçını izledimi 16 yaşında Kenan Sipahi diye bir çocuk Jaka Lakoviç gibi EL şampiyonu bir oyuncunun karşısındaydı. Bu şekilde düşünürsek çok sıkıntı yaşarız altyapılarda Efe hocanın illaki başka bir düşündüğü vardır bunu söylerken ama zahiren bakınca bence talihsiz olmuş yaklaşımı.
 
Sert yazıp kırıcı olmak istemiyorum ama anlaşılan o ki hocamız ve oyuncu kuru bir özürle konu kapansın istiyor.

Hocalarımız ve yetkilileri bir nevi anlıyorum, harcadıkları emeğin boşa gitmemesi için çaba harcıyorlar, ama genç oyuncuya basketboldan önce öğretmeleri gereken şeyleri öğretselerdi böyle bir olay hiç yaşanmamış olacaktı.

Kangren olmuş kolu pansumanla tedavi etmeye çalışmak anlamsız. Bu sadece zaman kaybıdır, çözüm de bellidir.
 
Sert yazıp kırıcı olmak istemiyorum ama anlaşılan o ki hocamız ve oyuncu kuru bir özürle konu kapansın istiyor.

Hocalarımız ve yetkilileri bir nevi anlıyorum, harcadıkları emeğin boşa gitmemesi için çaba harcıyorlar, ama genç oyuncuya basketboldan önce öğretmeleri gereken şeyleri öğretselerdi böyle bir olay hiç yaşanmamış olacaktı.

Kangren olmuş kolu pansumanla tedavi etmeye çalışmak anlamsız. Bu sadece zaman kaybıdır, çözüm de bellidir.
Aynen.. 15 yaş gayette olgun bir yaş öyle 8-10 yaşındaki çocuğun aklı yok 15'indeki birinde. Bu kız iyi veya kötü orasını bilmem ama yaptığının affedilir derecesi yok. Yarın bir gün tekrarlanmayacağı ne malum? O yüzden, Onur Abi'nin de dediği gibi kangren olmuş kolu kesip atmak lazım. Yapılması gereken tek şey bu.
 
''Seni Buraya Getiren Yeteneğin Burada Tutacak Olan Karakterindir''
Floryanın girişinde yazar.Hayat felsefelerimin başında yer alır ne kadar iyi olursan ol kişiliğin karakterin yoksa sen bir hiçsin her zaman.....
 
Çok büyük terbiyesizlik etmiş. Bırak ekmek yediği kapı için böyle şeyler söylemek, ezeli rakiplerimiz için bile bir sporcumuzun bu tür şeyler yazması ayıptır. Saygısızlıktır. Taraftar bunları yapabilir. Ama yöneticiler, sporcular yapamaz. Çünkü yönetici ve sporcular bunları yaparsa taraftarlar neler yapar? İmam-Cemaat ilişkisi ortaya çıkar.

Bence de bu kızcağızın derhal takımdan çıkarılması gerekiyor. Artık o lafın altından kalkamaz. Takım arkadaşlarının yüzüne bakamaz. Kendini maça veremez. 15 yaş ciddi bir yaştır.
 
Yıldız takımın bugün 5'de İstanbul Universitesi'ne karşı oynayacağı önemli maça bekleriz herkesi. Oldukça zevkli maç olacak, Gamze'nin sakatlığı vardı umarım oynayabilir bu önemli maçta. Ece de sakatlığı sebebiyle bir süre yok zaten.
 


Lütfen sadece bu maç ve sonrasıyla ilgili konuşulsun artık.

İnanılmaz savunma yaptığımız bir maçtı, tam saha baskıyı harika yaptık ve bu baskıda süpriz bir isim öne çıktı. Küçük takımdan gelip oynayan Elif İrem tam saha baskıda mücadelesi ve savunmasıyla toplar çalıp takımı ayağa kaldırdı adeta. Yani maç boyu zaten dengede giden maçta, dengeleri değiştiren isim oldu o anlarda. Öyle ki takımı skor anlamında ve hücumda en çok sorumluluk alan Yağmur'un oyuna girmesine izin bile vermedi bu anlarda:) o derece iyi oynayınca Yağmur kenarda kaldı sonlarda.

Hep övdüğümüz Yağmur da 6'da 0 ile başladı ama biz hala çok iyi oynuyor diyorduk, tercihleri cidden iyiydi. İçeri girip güzel pozisyonlar buldu ama bitiremedi orta mesafeden bu şutları. Rakibin maç boyunca alan savunması yaptığı anlarda savunmanın dengesini bozan isimdi. Nitekim sonrasında da o şutları da girdi. 2 kere çok iyi top sürüp 1'e 2 ve 1'e 3 fast breakler yapmıştı ama o topları şanssız bir şekilde bitiremedi, faul de çalınabilirdi 1 tanesinde. Öne çıkardığım 2 isim böyle. İdil ise şut ritmini bulamadı bugün, sanırım hastalığı da vardı etkilemiş olabilir.

Top çalma sayılarına dikkat edin ki en az 7-8 tane topu da baskı sayesinde aldık ama istatistiklere yansımadı çünkü rakip pas hataları yapıp, dışarı attılar topları bu pozisyonlarda. Şut yüzdemizin düşük olmasının sebebi de rakibin maç boyu alan savunması yapması, uzun sıkıntısı da yaşandığından ortaya toplar inemedi pek ve şut denemek zorunda kaldık bolca. Bu kategoride alan savunmasına mecburen şut denemeyi de anlayabiliyorum, üst kategorilerde bile bu sıkıntı yaşanıyor.
 
Bu takımın mücadelesini izlemeyen birine anlatmak çok zor, çünkü bir yıldız kız takımına karşı standart algının çok üzerinde bir mücadele var gerçekten. Bugün ikinci yarıda yapılan savunmayı anlatmak imkansız piranhalar gibi saldırıp erittiler resmen rakibi.

Bugünün en iyi ismi Yağmur'du bana göre, fazlaca sorumluluk aldı. Şutu belki girmedi ama yanlış tercih yapmadı. Güvenli oyunu sevindiriciydi. Gamze ile ikisi sakatlıklarına rağmen görev aldılar bir de bugün. İdil ise bir rahatsızlık geçirdi (veya maçtan önceden vardı), normalde sokacağı bazı şutları kaçırdı ama özellikle maçın başında o da mücadelesini verdi, yerlere atlayıp top kazanma mücadelesi verdi. İki ismin altını çizdikten sonra (zaten Tanju da yazmış) fazla uzatmaya gerek yok isim isim, hepsi mücadelelerini verip önemli bir maçı, disiplinli savunmalarıyla kazandılar.

Hücumda karakterimizden hiçbir şekilde vazgeçmedik, harika savunma yaptık. Şu istek devam ederse size sorununu da geride bırakıp sezonu çok iyi bir derece ile kapatabiliriz. Takımdaşlığın da çok iyi olduğunu gördük bugün, -tabii Yağmur Beste'nin ağzını kırmasaydı iyiydi sevinirken :)- gelin bu takımı izleyin diyorum daha da bir şey diyemiyorum.
 
Vallahi bu gün kızların özellikle ikinci yarıdaki hırsı mücadelesi inanın muhteşemdi, kızların hepsini tek tek alınlarından öpüyorum. Ben çok az gördüm öyle mücadele. yağmurun içeri penetre edip yukarı bıraktığı şutlar çok iyiydi, tercihleri zaten doğruydu ama şutlarıda çok düzgün gitti işte 1 cm ile çemberden sekti çok şanssızdı Yağmur o konuda bu maçın istisnasız en iyisiydi sakat oynadı zaten. Aferim Yağmur hep böyle devam et abicim.

Gamze zaten her zamanki gibi parlıyor üstelik hem elinde hem ayağında sakatlığı olmasına rağmen aldığı ribaundlar yaptığı asistler top çalmalar bi tarafa ikinci yarıda gene en kritik üçlüğü soktu.

İdil, Dila, Cansu, Beste, İrem, Öykü hepsi sahaya karakter koydular çok güzel bi galibiyet oldu ama böyle bi mücadele hırs bi daha herhangi bi branşta her hangi bi takımda görürmüyüz bilemiyorum.

not: Öykü konusunda herkes söyleyeceğini söyledi herkes fikrini beyan etti kulübede ulaştı mesele artık kimse bu konuyu konuşmasın sadece kızların inanılmaz mücadelesi konusulsun bundan sonraki mesaj gelirse konu ile ilgili tarafımdan imha edilecektir bilginiz olsun.
 
Pazartesi sözde servisler artık gelecekmiş inşallah yol sorunları da çözülür kızların. O kadar mücadele ediyorlar sahada, duş bile alamadan çıkıp metroya kadar yürüyorlar. Hasta olma ihtimalleri hele böyle havalarda yüksek. O korku tünelinden de geçmeyen bilmez zaten, her maçtan sonra oradan karanlıkta geçip metroya gidiyolar, o an etrafta kimse olmasa biz 2-3 kişi geçmeye tırsarız.
 
Kızlarımızın yaşadığı sorunları başta servis olmak üzere bizde burada yazdık hatta çözülene kadar yazacağım demiştim bir katkımız olmuşsa bu konuda eğer ne mutlu. Çok sevindim.
 
Bugün oynanan maçta DSİ'yi 60-23 mağlup etti takımımız.İlk periyotta hücumda içeriyi hiç kullanmayışımız ve savunmada yaptığımız gereksiz faullerle skor yakın geçti.2. çeyrekten itibaren oldukça kolay bir maç oldu.Rakibimiz attığı 23 sayının en az 13-14'ünü serbest atış çizgisinden buldu,savunmada birkaç gereksiz faul hariç hiç aksamadık diyebiliriz.Hücumda da ne zaman oyunu hızlandırsak kolay basketler bulduk.Maç genelinde İrem Naz ve son bölümlerde de Dila öne çıkan oyuncular oldu diyebiliriz.
Ligin ilk yarısında kolay geçmesi muhtemel Şehremini ve Bakırköy maçlarımız kaldı.Bu maçların ardından 2. devredeki Fenerbahçe-Beşiktaş-Üniversite maçlarını heyecanla bekliyorum.
 
Bir kaç sefer sordum cevap alamadım. Tekrar soruyorum; Bizim basketbol altyapılarımızdaki takımlar hakkında detaylı bilgiyi nereden bulabilirim? Var mı böyle bir yer? Oyuncularımızın adları ne? Hangi pozisyonda oynuyorlar? Fiziki özellikleri (Boy, kilo) nasıl? Aldıkları ödüller var mı? Mümkünre resimleri var mı?

Galatasaray.org bu konuda son derece rezil!
 
O konuda bir site yok ne yazık ki, başlıktaki mesajları görürsen oyuncu isimleri ve istatistiklerini genelde koyduk foruma. Ayrıca yorumlarda pozisyonlarından da bahsettik oyuncularımızın, ilerleyen dönemde sorduğunuz diğer sorular için de aklımızda planlar var.
 
O konuda bir site yok ne yazık ki, başlıktaki mesajları görürsen oyuncu isimleri ve istatistiklerini genelde koyduk foruma. Ayrıca yorumlarda pozisyonlarından da bahsettik oyuncularımızın, ilerleyen dönemde sorduğunuz diğer sorular için de aklımızda planlar var.

Zaten sizin, Aras Bey'in, Şamil Bey'in ve isimleri aklıma gelmeyen diğer arkadaşların altyapı organizasyonumuzu takip etmesini ciddi takdir ediyorum. Eğer Galatasaray.org ile ilişkiniz/iletişiminiz varsa sizden rica ediyorum; Basketbol, voleybol ve futbol altyapı ekipleri ile ilgili adam gibi sayfalar hazırlasınlar. Bunu söylemek zoruma gidiyor ama mecburum; Mümkünse Fenerbahçe.org'u örnek alsınlar!
 
Bugün Bakırköy'ü 78-36 mağlup etti kızlarımız. Şehremini Lisesi maçının ardından ilk yarı tamamlanmış olacak.

Tanju Bey istatistik tutmak için maç seçmese, skorları da yazardık ama bu haftayı da boş geçiyoruz :)

Şimdi isim isim yazmıyorum da maçlara gelen arkadaşlarımızın hepsine sormak istiyorum, çoğu maçı izlediniz bu süreçte (yaşı ufak diye ekstra puan eklediklerimiz dışında) performansını en beğendiğiniz 3 oyuncuyu yazar mısınız rica etsem?
 
İstatistik tutmamanın sebebi maçların aşırı kolay olması Aras bey, zaten genelde yedeklerimiz çok süre alıyor bu maçlarda:)

Bugünkü maçtan dikkat çeken 2 oyuncu vardı. Küçük takımdan gelen Elif İrem Portakal İstanbul Universitesi maçındaki çok iyi savunma performansı ve getirdiği enerjiden sonra bugün 4 tane 3'lük sokarak şutunu da geliştirdiğini gösterdi. Hücumda da bu işleri yaparsa, zaten diğer işleri iyi yaptığından değerli bir isim olabilir, şutunu geliştirmeye devam Elif İrem.

Diğer isim de aldığı süre çok olmasa da Ece Deniz Onat oldu, 3 tane blok yaparken bu bloklardan 2 tanesi gerçekten iyiydi, fiziği ile adeta Alba Torrens'i andırıyor onu da belirteyim. Uzun kolları ve ince yapısı ile yaşına rağmen pozisyonu için etkileyici fiziğe sahip. Kendisi Taurasi'yi örnek alıyor bu arada:) Alba Torrens örneği ona daha yakın dediğim gibi:) Şutu çok iyi değil ama içeri iyi dalıyor, küçük takımın en önemli oyuncusu konumunda zaten Deniz. Şutunu da geliştirecektir eminim.

Elif Yıldırım'da da çok iyi fizik var bir pivot için o da küçük takım oyuncusu. Umarım pivot özelliklerini geliştirir, o fizikle muhteşem savunma yapmak ve ribaund canavarı olmak tamamen onun gelişimine, çalışmasına bağlı.

Aras'ın sorusuna da cevap vereceğim ayrıntısıyla, bugünkü maçla ilgili bu kadar yazalım.
 

Üst