Yıldız Kız Takımı (2011-2012 Sezonu)

Sezonun açılış maçında Fenerbahçe ile karşılaştık ve 68-76 mağlup ayrıldık maçtan.

Hızlı ve keyifli oynayan bir takımımız var, uzun oyuncu pozisyonunda biraz eksik kaldık Fenerbahçe'ye göre. Özellikle 12 numaraları hücum ribaundları üzerinden pota altından çok etkili oldu. Bu eksikliğin dışında takımımızı beğendiğimizi söyleyebiliriz. Bugün bir ismi ayırmak istiyorum, guardımız Gamze Dülegöz, tarafımızca çok beğenildi. Boyu fazla kısa ve biraz fazla top kaybı yapıyor. Ama çok yürekli bir oyuncu, boy handikapını bununla yeneceğini düşünüyorum. Diğer eksik yanlarını da kapatmasıyla iyi bir guard geldiğini söyleyebiliriz.

Galatasaray: İdil 12, Öykü 10, Yağmur 8, Elif 3, Gamze 18 sayı-11 ribaund-8 top kaybı, Cansu 7, Beste 5, Ece 5
Fenerbahçe: Başak 26, Melis 15, Buse 14, Melisa 7, Sihem 6, Deniz 5, Ezgi 3

(İstatistikler altyapibasket.com sitesinden)
 
Ribaund alırsak ya da top çalarsak direk karşı potaya giden bir takımımız var bunda Gamze Dülegöz'ün payı büyük tabi. Karşı sahaya inanılmaz hızlı giden Gamze turnikeleri inanılmaz dengeli bitirdiği gibi orta mesafeden de etkili şutlar atıyor, Parker'in imza şutu olan gözyaşı damlasını da yaptı bugun 1-2 defa rakibin uzun oyuncularına rağmen:) Oyun zekası da çok yüksek, topa hakimiyeti de üst seviyede boy handikapına rağmen ribaundlardaki sezgisi ile 10 civarı ribaund aldı bugün. Rakip çok uzundu ve ribaundlarda çok etkiliydi, pota altındaki oyuncusunu da durduramadık bu yüzden daha çok alan savunması yaptık, yoksa içeri inen her top sayıydı. Alan savunmasının da negatif yönü olan hücum ribaundlarını rakip topladı ve kazandı ama özellikle Gamze umutlandırdı bizi, ileride iyi yerlere geleceğine inancım tam.
 
Galatasaray fizik olarak rakibinin çok altındaydı her pozisyonda oyuncularımız en az 10 cm kısaydı, buna rağmen iyi ribaund çektik. Sanırım oyuncuların aşırı hırsı ve azmi sayesinde oldu. Sahanın en kısası Gamze Dülegöz +10 ribaund yaptı, Gamze demişken 10'a bi parantez açmak lazım inanılmaz bi oyun aklı var sezgileri çok kuvvetli bu sayede çekti o boy ile o kadar Ribaundu üstelik bu ribaundların büyük çoğuda hücüm ribaunduydu, oyun görüşü üst düzey boştaki arkadaşlarını çok iyi görüyor hızlı hücümlar bitiriyor, birde topla o kadar hızlı olmasına rağmen top kaptırmıyor, idda ediyorum onun elinden kimse top kapamaz top kayıplarını pas hataları ile yapar yaparsa. Kısaca her şeyi yapıyor tek eksiği fizik umarım o yönden gelişirse kadın basketbolumuz çok önemli bi yıldız kazanacaktır. İyi oynadık kaybettik rakipteki 12 numara bizde olsa mesala 40 sayı falan fark atabilrdik yada Nurcan Genç takıma gitmese gene rahat yenerdik. Bizim takımda gördüğüm bi eksikte fizikli bi oyuncu bulamamışız bu yaş grubunda. Kısacası takımımız bana umut verdi özelliklede Gamze. Gelecek 10'un.
 
Yorumlar beni çok mutlu etti açıkçası. Umarım Alt yapımızdan şu yerli kıtlığında bize faydalı olacak oyuncular kazanabiliriz. Buna çok ihtiyaç var.
 
Fenerbahçeli 12 numaralı formayı giyen oyuncu Başak'mış. Bu arada Gamze 18 sayı-11 ribaund ile double-double yaparak tamamlamış maçı.

Furkan; O biraz bizim eksikliğimiz. Tanıdığımız oyuncu sayısı az olduğu için isimler üzerinden fazla bir şey diyemiyoruz şimdilik. İlla bir şey demek gerekiyorsa, Yağmur (Bul) da maça çok iyi başlamıştı ama aynı düzeyde götüremedi.
 
Yıldız takım, Küçük Takımdan 4 tane takviyeyle oynadı bugün, biraz sıkıntılı geçti o yüzden ilk yarı (21-34 lehimize). Rakip takımın 10 numaralı guardı da dikkat çekti onu da belirteyim ilk olarak.

Bizim takımımıza gelince 15 numaralı pota altı oyuncumuz Dila (küçük takımdan kendisi) ile başlayalım. Bugün iyi oynadı ama bir alt yaş grubundan gelmesi fizik ve güç olarak hiç sırıtmaması (rakipten ziyade bizim takım içinde) sevindiriciydi.

En beğendiğim isim ise İrem Naz oldu, hücum sahasında her açıdan etkili bir oyun sergiledi. Şutunu biraz geliştirmesi iyi olur. Yani baktığımızda o oyuncunun iyi bir şut donanımı olması yakışır. İzlendiğinde ne demek istediğim daha net anlaşılır. İrem'in yanı sıra İdil de iyi performans sergiledi bugün.

Gamze'ye gelelim. Bugün istatistik açısından rakamları çok düşüktü. Belki biraz sempatiyle baktığımdan yine de iyi oynadı diyeceğim. Bunun en büyük sebebi savunma gayreti. Geriye ilk koşan o oldu hep. Rakip potada ribaund kovalayıp, uzun pasın ardından kendi potasının altında topa müdahale etti, orada cidden hızı açısından gözlerime inanamadım artık. Belki çoğu asist olmadı ama kendi yarı sahasından uzun paslarla koşan arkadaşlarını ödüllendirdi hep. Gerçekten izlenesi, üstünde durulası bir yetenek.
 
Perşembe günü AsSpor'u 33-88 mağlup etti Yıldız Takımımız, 3. maçta 2. galibiyetleri oldu.

Ablaları, abileri derken son maçları kaçırdık hep. Bu hafta program uygun olur da izleyebiliriz inşallah.
 
67-71 mağlup olmuşuz, maçı izleyen Tanju ve Şamil bir şeyler ekleyeceklerdir. Benim onlardan duyduğum hakemler yine "süper"miş, erkek-kadın, futbol-basketbol, a takım-U16 hep bizi bulur böyle "süper" şeyler zaten.

Ayrıntıları bekliyoruz artık. Bu maçın rövanşına da gidelim hep beraber, unutmayalım :)
 
Ben bu sorun çözülene kadar buraya ısrarla yazmaya devam edeceğim, Ya koskoca Galatasaray kulübü şu çocuklara bi 15 kişilik servis tahsis edemiyorya şaka gibi ya ben 40 kat giyiniyorum o soğukta Metroya yürüyene kadar hasta olmayayım diye, bu çocuklar maç yapıyolar terli duşlu buz gibi havada Metroya yürüyolar. Hayır Bjk ikidir oyuncularını servisle getirip götürüyor, Sancak Spor Yeşilyurt özel servisleri var ama sen Galatasaray o küçücük çocukları yürütüyosunya o soğukta diyecek bişey bulamıyorum. Ya çocukların maç içinde içecek suyu yok kantinden alıyolar, bakmayın küçük bişey gibi gözükebilir ama olaya nasıl baktığınızın göstergesidir bu. Artık şaşırmıyorum şu takıma yıllardır bi uzun kazandırılamamsına.

Neyse maça gelecek olursak Gamze'nin inanılmaz performansı oyunun her alanında keyif verdi 4 istatistiktede çift hanelere çok yaklaştıkı asistlik paslarını değerlendiremedik, kişisel görüşüm Ayşe nasıl Genç takım için fazla bi oyuncu ise gamzede yıldız takım için fazla. Öyle şımaracak bi kız değil zaten umarım fiziki dezavantajlarınıda aştıktan sonra Galatasaray gelecekteki oyun kurucusu olacak. Ribaund Sezgisi top hakimiyeti oyun aklı çok iyi Efe hocanın üzerine durmasıyla artık şutta atıyor iyi olacak bence.

Yağmur faul problemine sokulmasa hakemler tarafından maçı çok rahat alacaktık zaten ki inanılmaz kararlar vardı dün. Ne diyim her branşta her yaş grubunda buluyolar bizi dalga geçer gibi.

İdil dün sorumluluk aldı üzerine çok oynadık onunda sorumluluktan kaçmaması şut kaçırmasına rağmen denemeye devam etmesi çok önemliydi bence, zaten İdil'in şutu gayet iyi dünde 8de5 ile oynadı içerden ama üçlüklerde şanssızdı.

Dikkat çeken bi başka oyuncumuzda Öykü idi, alt yapımız hareketleniyor iyi yoldayız ama şu pivot sorununu bi an önce çözmemiz lazım paraysa para. Tabi hepsinde önce bu çocuklara bi servis ayarlasınlar organizasyonu düzeltseler bişeyler olacak ya o kadar açıkki.
 
Bugün (10 Kasım-Perşembe) Bayrampaşa S.S.'da Bayrampaşa Sancak ile karşılaşacak Yıldız Takımımız.

Bayrampaşa Sancak, şu ana kadar oynadığı 5 maçın 4'ünü kazanmış ve sadece Beşiktaş'a mağlup olmuş. Sıralamada 2. sırada yer alıyorlar.

Biz gidiyoruz yine, bekleriz. Yıldız takımımız 2 mağlubiyet alsa da gerçekten iyi oyuncular barındıran, umut dolu bir takım. İzlenilmesi tavsiye edilir :)
 
Bayrampasa Sancak:48 - Galatasaray:61

Özellikle ikinci çeyrek ve üçüncü çeyreğin ilk yarısında harika savunma yapıp sadece 1 sayı yedik çizgiden. Bu dönemde sahaya yerleşim, ribaund ve baskı çok iyi olunca ağır bastık fazlasıyla rakibe. Küçük takımdan oyuncularımızın da Efe Hoca'dan süre aldığı bir maç oldu. Hakemler çok az faul çalıp, maçta fazlasıyla mücadeleye izin verdi. Takım halinde sadece 5 faul ile bitirdik 40 dakikayı.

Küçük Takım'dan gelen Dila Kurt maçın yıldızıydı. Double-double'ı tamamladı mı bilmiyorum ama pota altında çok iyi bitirdi ve ribaundlarda bayağı iyi iş çıkardı. Dila henüz 13 yaşında, kendisini tebrik ediyorum bugün için. Arkadaşlarından ve hocasından da gerekli övgüyü aldı zaten. İdil de dış skorer olarak iyi katkı verdi. Tanju istatistikleri ekleyince daha net görürüz.

Yağmur için bir şeyler söylemek gerekiyor, çok yetenekli. Eğer biri "Yağmur neyi iyi yapıyor" diye sorarsa, söyleyecek çok şey var ama bu yetenek ne sahaya ne de istatistik kağıdına tam olarak yansımıyor. Sanırım her şeyi iyi ve orta düzeyde yaparken bazı özellikleri sivriltip "çok iyi" yapmak Yağmur'a sınıf atlattıracak.
 
Bu arada bunu unuttum. Bir şey demeye gerek yok:

g5wt.jpg
 
Şuna bak ya bizim kızlar tabi gene Metroya tabanvay şaka gibi, bu işi çözecekler taktım kafaya gerekirse başkana mektup yazacağım ne bileyim ne gerekirse.
 

Üst