Yıldız Kız Takımı (2011-2012 Sezonu)

Deniz ilgi kısmında haklısın ama sonuçta kocaman bir başlığın içinde bu konular, Erkek Takımı ve Kadın Takımı'nın hemen altında geliyor Altyapı kısmı.
 
Takımımız bugün, Yıldız Kızlar Ligi'nin namağlup lideri Beşiktaş'a 70-66 mağlup olmuş. Biz ilk yarısını izleyip CSKA maçına geçtik, izlediğimiz dönemde İdil'in aldığı faullerle skoru götürüyorduk, erken 3 faule ulaşmasına rağmen Gamze de çok iyi başlamıştı ve ilk yarıyı 38-32 önde kapamıştık.

Gamze maçta bir sakatlık geçirmiş, geçmiş olsun kardeşimize. En kısa sürede o iyi performansını izlettirir bize tekrardan inşallah.
 
Yıldız Kızlar | İstanbul Üniversitesi-Galatasaray

28 Şubat Salı
17:00 Ahmet Cömert S.S.

Yıldız takımımız yarın Üniversite karşısında önemli bir maça çıkacak. Fikstürde son 4 haftaya girerken takımımız 3., rakibimiz ise 4. sırada yer alıyor 11'er galibiyet ile. Hemen gerilerinde ise Şehit Öğretmenler İÖO var 10 galibiyet ile. Önümüzdeki fikstürün en zor maçı İstanbul Üniversitesi maçı, olası bir mağlubiyette Türkiye Şampiyonası'na gidiş zora girebilir, Şehitler'in yükselen formunu da göz önüne alırsak.

Sene başından beri yıldız takımımızın verdiği mücadele, yaptığı savunmayı çok övmüştük. Üst üste gelen sakatlıklar (uzun süredir sakat olan -sınırlı sayıdaki uzunumuzdan ilk 5 olanı- Ece, -oyun kurucumuz- Gamze de bir süre daha takımdan ayrı kalacak ve son maçta takımın skoreri İdil de süre alamamıştı) ve biraz düşen formlar o beğendiğimiz savunmadan uzak tutmuştu bizi son dönemde. İstanbul Üni. maçıyla beraber o mücadeleyi tekrar sahaya koyup, şampiyonaya katılmayı büyük ölçüde garantiler ve yükselen formlarıyla şampiyonada da beklentilerimizi karşılarlar diye umut ediyorum takımımız.

Bize düşen bu önemli maçta yarın takımın yanında olmak, müsait olan herkesi bekliyoruz yarın 17:00'de Ahmet Cömert'e.

Takımımıza başarılar.
 
Böyle kritik maçlarda ekstra skorer çıkarmak çok değerli,örnek olarak ilk Üniversite maçında Elif İrem'in performansı takımımızı galibiyete taşımıştı.Yıldız takımımızın formsuzluğu ve yaşadığımız şanssız sakatlıkların üst üste geldiği şu dönemde küçük takımımızın iyi oyunu umut verici kısım.Bu maçta küçük takım oyuncularımızdan alacağımız verim önemli hale geldi.Tabii sadece süre değil "insiyatif" de almalarına da izin verilmeli.
 
Şampiyonaya katılırız elbette ama son kayıptan sonra çok önemli maç haline geldi, mesaj maçı olacak, imkanı olanları bekleriz salona, başarılar takımımıza.
 
Oyuncuları biraz tanımış oluyoruz sayenizde. Yüzdenin düşük olması normal mi? Ben pek izlemediğimden merak ettim kazandığımız maçta bile düşük olmasını. :)
 
Normalden düşük tabi ama savunmalar gerçekten çok sertti mesela Caferağa'daki Fb maçında da benzerdi yüzdeler maç uzatmaya gitti Fb'ye karşı. Alan savunması da çok oluyor ve takımlar potayı korumaya yönelik içeriyi kalabalık tuttuklarından kolay turnike çok olmuyor.

Bu maçta müthiş savunma yaptık gene İstanbul Universitesi'ni yendiğimiz ve Caferağa'da Fb maçında yaptığımız savunmayla mücadeleyi gördük bugün. Rakibin uzunu bizim uzunlardan yaklaşık 15cm uzun olsa da sürekli yardım getirip onu yavaşlattık gerektiği kadar. Hücumda da Yağmur ve İdil çok iyi oynadılar ki ilk yarı aslında yüzdeleri de iyiydi sonradan düştü yüzdeleri, kapıp bitirdikleri fast breakler de çok kritikti bu az skorlu maçta.

Bu arada küçük takım oyuncusu Elif İrem Portakal da ilk periyotta sakatlandı çok ciddi gözükmüyordu ama Beşiktaş maçını kaçırabilir ki şampiyonaya gitme yolunda çok kritik bir maçtı. İnşallah ciddi bir durumu yoktur ve o maça yetişebilir.
 
Tebrikler takımımıza, eksiklere rağmen gayet iyi bir oyunla başlangıcından beri önde götürdükleri oyunu hiç sıkıntıya sokmadan başarılı bir şekilde bitirmesini bildiler.

Yağmur, ilk Üni maçında olduğu gibi, yine harika bir oyunla galibiyette büyük pay sahibi oldu. İdil hücumumuzu çok rahatlatıyor. Öykü de bugün iyi bir performans sergiledi, son bir kaç maçta bildiğimiz performansından uzak kalmıştı. Üniversite'nin çok sizelı olmasının sonucunda yaşadığımız ribaund problemi dışında gayet iyi bir savunma sergiledik. Yağmur'un agresif savunması, -Elif İrem'in de sakatlanmasıyla- PG'si kalmayan takımda çok şık paslarla hücumu hareketlendirmesiyle önemli bir galibiyet aldık. Elif'e geçmiş olsun diyelim buradan.

Şampiyonaya kadar oynayacağımız 3 maç da nispeten kolay rakiplere karşı olacak, bu süreçte sakat oyuncularımızın da yavaş yavaş geri dönmesiyle gayet iddialı bir şekilde gideceğiz inşallah turnuvaya.

Kerem'in sorduğu soruya gelince, alt yapılarımızda (sadece bizde değil tüm takımlarda) penetre sonrası pota altından atılan turnikeleri görüyoruz. U18 Milli Takımımız, geride bıraktığımız yaz ayında oynadığı turnuvada ilk maçlarında pota altındaki yarım daire dışından 3-4 basket bulabilmişti. En büyük beklentilerin olduğu oyuncular da potaya giderek üretiyorlar skorlarını, şutu çok istikrarlı iyi şutör diyebileceğimiz (belki Üni'deki Betül haricinde) bir oyuncuya rastlamadık şimdiye kadar.

Mustafa kardeşimize de teşekkürler, shot chart'lı filan istatistik çok güzel oluyor :)
 
Galatasaray:58 - İstanbul DSİ:29

İstatistikler:
3bxrv.jpg


Shotchart:
3bxtc.jpg


İdil'in Shotchartı:
3bxvj.jpg


Öykü'nün Shotchartı:
3bxwl.jpg


Bugün maça çok kötü başladık, rakibe 18 hücum ribaundı verdiğimizi de ekleyeyim, takım kötü oynarken Öykü'nün performansı takımı ayakta tuttu. Maçın sonlarında İdil'in de ağırlık koymasıyla maçı kopardık.

Bu sonucun ardından takımımız, turnuvaya katılmayı matematiksel olarak da garantiledi. Tebrik edip, sakatlarımızın takıma katılımıyla derece beklentimizi de hatırlatalım.
 
Salı günü Türkiye Şampiyonası başlıyor Balıkesir'deki ve Pazar günü bitecek, takımımız da oldukça iddialı. Yarın fikstür çekilecek ve gruplar belli olacak, bilgileri güncelleriz sürekli.
 
Salı günü Türkiye Şampiyonası başlıyor Balıkesir'deki ve Pazar günü bitecek, takımımız da oldukça iddialı. Yarın fikstür çekilecek ve gruplar belli olacak, bilgileri güncelleriz sürekli.

Tanju bey takımımızın son durumu nedir,sakatlıklar iyileştimi,sezonda takımımız genelde küçük takım takviyeli oynamıştı,yine aynı şekildemi,takviye varsa kimler....takımımıza başarılar..(y)
 
İdil Türk
Öykü Öcal
İrem Naz Topuz
Elif Portakal (Küçük takımdan)
Yağmur Bul
Dila Kurt (Küçük takımdan)
Gamze Dülegöz
Cansu Zaim
Beste Saruhanoğlu
Elif Yıldırım
Esra Güler
Ece Tilmaç

Kadromuz bu şekilde, Küçük takım oyuncuları ve Beste harici oyuncularımız Tercüman Koleji ile de maçlara çıkmıştı, form durumları da iyi gözüküyordu, inşallah o şekilde devam edip başarılı ve sakatlıktan uzak bir turnuva geçirirler.
 
Aras, Tanju, Arca, Yiğit, Şamil, Furkan´lar, Alperen, Ömer... Adını anımsayamadıklarım varsa gerçekten özür diliyorum.

Sorsanız mangalda kül bırakmayacak ama değil genç oyuncularımızın, erkek ve kadın takımımızın maçlarına bile nadiren giden taraftarı da çok gördü bu gözler. Şu oyuncu özel derler ya, siz de o misal özel taraftarsınız ve sizi tanımak, zaman zaman omuz omuza olmak cidden büyük gurur ve mutluluk.

En çok keyif aldığım bölüm desem yanlış olmaz sanırım; kavga yok, gürültü yok, ego yok...
 
İdil Türk
Öykü Öcal
İrem Naz Topuz
Elif Portakal (Küçük takımdan)
Yağmur Bul
Dila Kurt (Küçük takımdan)
Gamze Dülegöz
Cansu Zaim
Beste Saruhanoğlu
Elif Yıldırım
Esra Güler
Ece Tilmaç

Kadromuz bu şekilde, Küçük takım oyuncuları ve Beste harici oyuncularımız Tercüman Koleji ile de maçlara çıkmıştı, form durumları da iyi gözüküyordu, inşallah o şekilde devam edip başarılı ve sakatlıktan uzak bir turnuva geçirirler.


İnşallah madalyayla dönerler Tanju bey,Deniz sakatmı ?
 


Grubu lider bitirirsek ki çok müsait buna, olası çeyrek finalde de Botaş'ın grubunun 2.siyle oynayacağız ve oradaki takımı geçme ihtimalimiz de yüksek. Grubu lider bitirmek kritik çünkü Botaş güçlü gözüküyor ve çeyrek finalde çok zor olur Botaş eşleşmesi, haydi kızlar grubu lider bitirip şampiyonluğa koşalım!
 

Üst