Şimdi isim isim yazmıyorum da maçlara gelen arkadaşlarımızın hepsine sormak istiyorum, çoğu maçı izlediniz bu süreçte (yaşı ufak diye ekstra puan eklediklerimiz dışında) performansını en beğendiğiniz 3 oyuncuyu yazar mısınız rica etsem?
1- Gamze Dülegöz
Son maçlarda sakatlıktan dolayı kendini özellikle zayıf maçlarda çok zorlamasa da kuşkusuz takımın en önemli ismi Gamze. Bizim takımın sistemi savunmadayken topa baskı yapmak, kapılan toplardan ya da alınan ribaundlardan sonra da karşı potaya en hızlı şekilde gitmek. Bunu da başlatan isim Gamze oluyor, siteye koyduğum istatistiklerden de görebileceğiniz gibi top çalmada ve ribaundlarda çok başarılı olan Gamze bu toplardan sonra karşı potaya çok hızlı gidiyor, rakibi dengesiz yakalayınca mutlaka cezalandırıyor bunu asistle ya da penetreyle. Dolayısıyla sistemin de en önemli parçası, en büyük eksiği de şutuna çok güvenememesi, ama son maçlarda daha çok şut denediğini de belirtelim. Sürekli şut çalışıyor, onu da geliştirdiğinde önemli yerlere geleceğine inanıyorum.
2- İdil Türk
İdil, Yağmur ve Öykü benim için en beğendiğim 3'lü Gamze dışında, onlardan da İdil ve Yağmur'u biraz önde tuttum Öykü'den. İdil'i seçmemin sebebi şut olarak takımın en güvendiği isim olması ki bunu da hakeden bir şut stili ve yüzdesi var. Tabi kolay maçlarda bu yüzde çok artarken, daha zor maçlarda şimdilik yüzdesi düşük sadece rakibin savunmasıyla alakalı da değil, kendisini sanırım baskı altında hissediyor biraz o maçlarda. Rakiplerin bol bol alan savunması yaptığı yıldız maçlarında İdil gibi şutor çok önemli bir takım için, İstanbul Uni maçında o muhteşem savunmamızla İdil eğer iyi oynasa o maç erkenden kopardı mesela. O gün hastalığının da etkisiyle sönüktü ki çok süre de alamadı İdil, takım için değerini iyice gösterdi. Şut ritmini bulduğunda üstüste sokacak kadar güzel bir stile sahip, içeri de iyi penetre ediyor, iyi de bitiriyor turnikeleri. Dolayısıyla 2.sıraya koydum onu.
3- Yağmur Bul
Onun için defalarca oyunun her anında var, bütün özelliklerden biraz sahip ama hepsini bir araya getiremiyor, onu yaptığında çok etkili olacak, potansiyeli de yüksek demiştik ki en sonunda İstanbul Uni maçında bizim bu görüşümüzü de haklı çıkardı. O da ribaundu aldıktan ya da topu kaptıktan sonra karşı potaya inanılmaz süratli hareket edebiliyor 1'e 2 veya 3 korkusuzca dalıyor rakip savunmanın arasına, bazen faul çıkarıyor, bazen pozisyonu bitirirken, eğer soldan giderse ise kaçırdığı çok oluyor bu pozisyonları. Dışardan bazen çok iyi şut atarken bazen yüzdeli atamıyor ama dış şutu olduğunu da biliyoruz. Sahada arkadaşlarını iyi görüyor, asist özelliği de var, top çalmada etkili, ribaundlarda da arkadaşlarına epey yardım ediyor. Dediğimiz gibi her özelliğe sahip ama bu özelliklerden 1-2 tanesini şimdiki seviyesinden daha da yukarılara çekerse fark yaratır iyice. Güveniyoruz ona.
Küçük takım oyuncularından Elif İrem ve İrem Naz 2'lisi de görev aldığı maçlarda önemli işler yaptılar, Deniz Onat yıldız takımla daha az maç oynadı Elif ve Dila da süre aldılar zaman zaman ama onları pek değerlendirmeye almadım çünkü önemli maçlarda süreleri çok değildi. En çok süreyi Elif İrem Portakal almıştı İstanbul Uni maçında ve o şansı çok iyi değerlendirmişti, küçük takımda değerlendirmek lazım onları şimdilik ama küçük takım oyuncularını da çok beğendiğimi söyleyebilirim.