Yine Aynı Film!

Önder Çiçekoğlu' Alıntı:
Bir anda çok fazla şey istiyoruz. Geçmiş 3 seneyi unutmuş gibiyiz. Tabiki ezeli rakibimize karşı alınmış böyle bir skoru kabul etmemiz zor ama Anıl Aksaç'ın dediklerine aynen katılıyorum Türkiye kupasında hala varız ve ne olacagı da hic belli olmaz. Ve ligde de 4. sıradayız.

Türkiye kupasında olası bir Fenerbahçe Ülker eşleşmesi oyuncularımızın kendilerini affettirmek adına önemli bir şans olabilir.Bekleyip görelim.

Sonuçta bu takımdaki çoğu oyuncunun sözleşmeleri 3 ve 4 senelik. Bu takımdan gelecek senelerde daha yukarılarda bir hedef beklemek en doğal hakkımızdır. Ama şimdilik sabır lütfen...

önder abi bunu anlatmaya çalışıyoruz ama olmuyor kanadalı arkadaşım demiş ki bu takımda ne gördün milli takıma tufan ersöz gibi yararlı bir oyuncu hediye etti bence murat hoca ki bu çok önemli benim için

fb maçında gs li oyuncular mücadele etmedi diyene saygı duymam fark 25-30 ken bile canla başla savunma yapmaya çalışıyordu gs ben çok takdir ettim açıkcası ama bu basketbol bazen top sizi sevmez bazen rakip takım çok iyi bir günündedir ( ki fb yi takip edenler euroleague den sonra çok ciddi bir çıkış halinde olduğunun farkındalardır özellikle de savunmada ) bunun dışında murat hoca bu takıma ne yaptı diyene de saygı duymam en azından biraz da olsa takım gibi oynamayı öğretti bence murat kaya eli titremeden çembere şutu gönderiyorsa bunda en büyük pay murat hocanındır çok genç. bir takım sene başından beri bu forumda gs lı dostlarıma söylüyorum bu takımı ne olursa olsun destekleyin akıllı bir iki transferle bu takım 1-2 seneye çok iyi yerlerde olacak diye ama buna çoğu kişi inanmıyor sanırım
 
bence murat hoca bir şeyleri yapamıyor murat didinin bjk'sini izleyince anladım bunu!!!
 
1-Erman Kunter'i Ozhan Canaydın cok istemişti Ulker'de Murat hocayı teklif etti sonra ne oldu bilmiyorum Erman Kunter GS'da calışmak istemedigini yurt dışında çalışacagını soyledi ve biz Murat Ozyer'le anlaştık bazı parcalar eksik bilen varsa anlatsın?
2-Bircok macta karşı takımın en onemli oyuncusunu TUFAN'la savunduk diger takımlara bakıyorum fb'de Omer Onan Solomon Basden Ira bjk'de Barıs G. Erkan vb..Yani cogu takımın kadrosu yıldız olmasa bile cesitli gorevleri ustlenebilecek (kimi dıs savunmacı kimi ic savunmacı kimi skorer gibi..) degisik tipte oyunculardan olusurken GS kadrosu 5-6 oyuncu dısında gorevlerinin-fonksiyonlarının ne oldugu pek belli olmayan bir takım goruntusunde..Ornegin Tufan olmasa ikinci bir iyi dıs savunmacı var mı (birini verirsin o da gayretle savunabilir o baska onu soylemek istemiyorum) ya da eslesme sorunu yaratacak bir uzun forveti,faul sorunu olan Graves haricinde iceriden skor yapabilecek oyuncusu..Takımın Kimyası bozuk,bence..
3-Mc Gowan'ından bonservis beklenmesi,yerine hemen adam alınmaması (aynı donemde bjk Harvey ve Mcfarlini kısa surede aldı) maddi soruna mı isaret?Sponsor vermiştir de o para baska yere gitmesin,bilmiyorum.
4-Yoksa takımdaki Turk oyuncuların kendi baslarına birsey basarıp bu surecte de takım olmaya baslaması icin mi hemen yabancı oyuncu enjekte edilmedi.. Takımın iskeletini yabancılar uzerine kurmak istememek mantıklı bir gorus..Yine de sezonun uzunca bir bolumunu 2 yabancıyla goturmek niye?(Holman'ın varlıgını pardon ama saymıyorum, hayalet gibi oynadı kotu oynayabilirsin ama,kaçak,sorumluluktan kaçarak oynarsan yok sayılırsın.)Holman'ın duzelecegine bu kadar uzun sure inandılar mı?Bence,bu durumu herseye ragmen Turk oyuncular için bir fırsata donusturmek istedi Murat hoca..Fakat verilen sürelere ve iyi niyete ragmen bazı oyuncular geri donuşu gerçeklestiremediler burada hata direkt hocada degil ama bu oyuncuları Didin'de baska hocalarda takımlarda kazanamadılar basketbolu rafa kaldırmış gibiydiler kaç yıldır..(nerede o 93-94'teki T.T.Kolejlilerdeki iştahlı yetenekli Tolga,son 3-4 yıldır..??)Benzer seyler farklı sorunları olan Mithat ve Burak icinde soylenebilir.Murat hoca bu tur oyuncular seçerek kendi emegine,sabrına ve kariyerine yazık ediyor molada istedigin kadar oyun çiz motive etmeye calıs Tufana Murata(kaya)Cemale ve Fatihe yazık formsuz olabilirsin ama iyi niyet ve gayreti her zaman HERKES vermeli..
 
Ara transferde takımda guard en azından kısa oyuncu sorunu varken boşta olan Hakan Köseoglu niye hiç düşünülmedi?Sakatlıgını atlatmıştı 1-2-3 oynayan topu topu 4.5 oyunucumuz vardı(mitchell,tufan,murat,fitch ve 0,5mithat)
 
Ömer H.' Alıntı:
Bu konuyu tartıştığınızı anlamıyorum. Ne demek sağ çıkması falan ya, spor bu en nihayetinde. Adamın bütün maç karısına sövüldü, tahrik oldu ve o hareketi yaptı.

Kusura bakma ama onun tahrik olusunu sevsinler!!!

Ne kadar da kolay tahrik olup edepsizlesebiliyor bu Fenerbahce camiasinin munsuplari yarabbim!!!!
 
Hoca değişmesi değil bence olay.. Mesela hocaya gelene kadar Ya benim anlamadığım şu Fatih Solağı neden bu kadar büyütüyoruz böyle kabartıyoruz koltuk altlarını anlamıyorum.. Bana göre hiçbirşey yok bu adamda ve çok abartıyoruz..
 
Selim S.' Alıntı:
Kusura bakma ama onun tahrik olusunu sevsinler!!!

Ne kadar da kolay tahrik olup edepsizlesebiliyor bu Fenerbahce camiasinin munsuplari yarabbim!!!!

Onlar seviyesizlik yapıyorlar diye, biz de mi yapmalıyız? Biz de mi onların seviyesine inelim?
 
Ali Sercan Bey;
Diyorsunuz ki Galatasaray tarihinin en büyük yatırımlarından birini yaptı. Haklısınız bu sene kulüp olarak geçmiş yıllara oranla büyük harcamalar yaptık. Peki biz bu harcamaları yaparken ilk üçteki takımlar ne yaptı?

Murat Özyer´in yabancı oyuncu tercihlerini kendisinin yaptığını ve sorumluluğun Özyer´de olduğunu söylüyorsunuz. Haklısınız oyuncu tercihlerinde hatalar yapılmıştır ama tüm sorumluluğu Özyer´e yüklemek haksızlık olur. Sonuçta Murat Hoca elindeki imkanlar dahilinde oyuncu tercih etmek zorundaydı. Tercih edilen oyuncular takımın kimyasına uymadığı için de beklenen katkıyı sağlayamadı. Büyük rakamlarla uyum sorunu yaşama ihtimali daha az olan oyuncular getirilebilirdi ama büyük rakamlarla.

Sorularınıza ben cevap vereyim dilim döndüğünce;
"SENE BASINDAN BERi NE PIRILTI GORDUNUZ BU TAKIMDA!!!"
Takım olma arzusunu ve takıma destek verilmesi halinde gelecek sene daha büyük hedeflere ulaşabileceğini gördüm.
"BiRi DESiNKi BU TAKIM YENiLiYO AMA EZiLMiYO!! "
Evet bu takım lig lideri Telekom´a yenildi ama ezilmedi. Fark 17 sayıya çıkmasına rağmen kapatımayı başardı ancak tecrübesizliği nedeniyle maçı kaybetti. Ayrıca kazanabileceğimiz bir Efes maçı vardı ancak dünkü destek yoktu tribünde. Unutulmaması gereken bir gerçek var ki bu sezon 3 tane seyircisiz maç oynadık. Yani evimizdeki maçların %20´sinin seyircisiz oynadık. Sadece evimizde oynadığımız son maçta ağır bir yenilgi aldık.

Elbette burada herkes Galatasaray´ın daha başarılı olması için yorum yapıyor ama bunu yaparken neden-sonuç ilişkisini göz önünde bulundurmak daha insaflı olur kanımca.
 
Ali Sercan Akkaya' Alıntı:
Ayrica ONUR YAVUZ ARKADASIM 'a hak veriyorum.. Baslik her tarafa cekilebilecek bi baslik oldu!! onemli olan yazdiklarimdan ne demek istedigimi cikarmakta..onemli olan yazdiklarima hangi gozle hangi mantikla baktiginizda!! Ben elestiri hakkimi kullaniyorum!! burasi bir forum..hepimiz en iyisini istiyoruz..burda kimse GALATASARAY DUSMANI diil...

BEN TAA TORONTODAN YAZIYORUM BU YAZILARI!! SAAT FARKINDAN DOLAYI MACLARIN SABAHIN 7 sinde 8 inde seyretme imkani oluyo...SAOL sun kahve sahiplerine nazimiz geciyoda sabahin korunde kosup maclari seyretmeye calisiyoruz imkan oldukca!!! Benim tek beklentim MURAT HOCANIN ELiNDEKi IMKANLARI DAHA iYi KULLANARAK DAHA iYi BiR GALATASARAY YARATMASI!!!

YA BiRiNiZDE ELiNi ViCDANINA KOYUP SOLESiN...
SENE BASINDAN BERi NE PIRILTI GORDUNUZ BU TAKIMDA!!!
BiRi DESiNKi BU TAKIM YENiLiYO AMA EZiLMiYO!!
BU TAKIM SUNLARI iYi YAPIYO,iYi YOLDA ONUMUZDEKi SENE DAHADA iYi OLACAK!!!


*****BiRi DESiNKi GALiPTiR BU YOLDA MAGLUP'******

BiR KENDiNiZE SORUN..GERCEKTEN BUNLARDAN HERHANGi BiRiNi DiYEBiLiYOSANIZ BiR DAHA MURAT HOCAYI ELESTiREN HATTA iSMiNiN BiLE GECTiGi Bi MESAJ OKUMIYCAKSINIZ BENDEN....

Sevgili dostum elbette yazacaksı çizeceksin bu senin en doğal hakkın. Şahsen ben Halil Üner'li seneleri yaşadıktan sonra bu takımda gerçekten bir ümit gördüm ve görmeye de devam ediyorum. Zaten bu senenin hedefi sadece ve sadece Avrupaya katılabilmekti. Haa üzerimizdekileri yensek iyi olmazmıydı evet bence de iyi olurdu ama sonuçta olmadı ve bu dünyanın sonu değil.
 
Ya belki ben biraz fazla duygusal hareket etmis olabilirim ancak sene basindan beri hep ayni hatalar yapiliyor..ozellikle yabanci oyuncu konusunda yapilan hatalar cok bariz..Ne diye amerikayi yeniden kesfetmeye calistiki Murat hoca..Bugun Mutlu Aku Selcuk Universitesinde oynayan ve gercektende yetenekli bi oyuncu olan Brian Boddicker mesela..bu oyuncuyla sozlesme yenilenmedi..bu oyuncu uzun sure bosta kaldi..sonrasindada M.A.Selcuk uni. ile anlasti..neden bu oyuncu elimizin altindayken gidildi Mcgowan alindi..Ustune basa basa soluyorum..Murat hoca bu oyuncuyu 1 hafta denedi ve kendi aldi...takima alismis neler yapabildigini gostermis bizimde o pozisyonda ihtiyacimiz olan oyuncu elimizin altindayken niye gormezden gelindi..Malik dixon gibi bir oyuncu fazla para istedi diye yollandi yerine getirilen NBA patentli Fitch daha az parayami getirildi sanki...Guard die getirilen Mitchell asist ozelligi,takimi yonetme kabiliyeti son derece sInIrlI bir oyuncu..son maclarda biraz skor gucunu arttirdigi icin bazi arkadaslar bunlari gormezden geliyor..Bu takimin 1 numara yukunu mithat kesinlikle tasiyamaz, ki tasiyamadi ( sakatliklar vs nin de etkisi oldugunu gormezden gelmiyorum)
Tufan olayina gelince...Tufanin bu Galatasarayimizdaki ilk sezonu diil arkadaslar..Tufan dahaoncede bu takimdaydi!!! Tufan in ne kadar yetenekli bi oyuncu oldugunu bende cok ii biliyorum...Ki sezon oncesi bazi aradaslar bu forumda burun kiviriyolardi Tufana...Simdi diosunuzki Murat hoca Tufani yeniden yaratti...Yapmayin allah askina yaaa..
Murat Kaya Turk basketbolunun en yetenekli genc jenerasyon uyelerinden..gecen seneki ortalamalari ortada..deniyoki Murat hoca sayesinde korkmadan cenbere bakiyo..Nasil yani anlamadim bunu!!
adam gecen sene 15-20 sayilarda dolanirken Galatasarayimizda kendine olan guvenini kaybetmis durumda...bence yazan arkadasin dili surctu heralde..Demesi gereken sey nie artik Murat Kaya potaya bakarken eli titriyo olmaliydi!!!
Halil uner zamanindaki problemleri,takimin ne kadar kotu durumlara dustugunu bende ii biliyorum..o zamanla kiyaslandiginda bu takimin cok ii seyler yaptiginida goruyorum...

Murat hoca hicbirsey yapmadi bu takima,kotu bir antrenor diede bi iddaamda yok...ancak yapilan cok bariz hatalar var sene basindan beridir ve su agir Fb yenilgisine kadarda sanki yokmus gibi davranildi bircogu..Bole bir maglubiyetmi acmasi gerekiyordu bazi gozleri arkadaslar..Murat hoca bu mactan sonrami yapmaliydi bu ozelestiriyi .
( sapkamizi onumuze koyup hatalari bulmaya caliscaz dedi mactan sora )

Son olarak bir musibet bin nasihattan iidir diorum..umarim Murat hoca onune koydugu sapkadan tavsan cikaracak hersey duzelecek :)) tabi bu isin sakasi...
Bu takim suanki kadrosuyla ceyrek finali oyniycak durumda..Bjk tan cok daha iyi bir kadromuz var..ancak yari final isteniorsa o zaman 1-2 ii yabanci ( ozellikle 1 ve 5 numaraya ) takviyesi sart...ancak 100. senesinde fb ye kiyak gecen ulker grubunun herhangi bi iyi transfere izin verecegini ( olasi bi kazaya karsi ),bizimkilerinde bunun disinda ellerini ceplerine atip oyuncu alacaklarini hic zannetmiyorum...
 
Sırayla gideyim...
Selçuk Üniversitesinde oynayan Brian Boddicker Konya´da oynadığımız maçta takımının mağlubiyet almasının yegane sorumlusuydu. O maçın son bölümlerinde iyi oynasak da noktayı koyan oyuncu Boddicker olmuştu yaptığı sportmenlik dışı faulle. Öyle bir maçta takımının tüm emeklerini bir anda silip atmayı başarmış bir oyuncuyu mu getirmemiz iyi olacaktı? O patlamaya hazır bir bomba, bizde yeterince var ondan...

Malik Dixon gönderilmesinin benim bildiğim iki nedeni vardı. Biri fazla para istemesi diğeri de Özyer´in takım oyunu oynatacağını gerekçe söylemesiydi ancak daha sonra ne düşünüldü bilmiyorum son anda Fitch kadroya dahil edildi. İki oyuncuyu kıyaslarsam Fitch savunma ve mücadele yönüyle Malik´in önüne geçiyor.

Tufan´ın kalitesini kimse inkar etmiyor ama bu kadar verimli hale getirenin de hakkını yememek lazım. Murat´ın da gelecek sezona kadar takıma iyice uyum sağlayıp beklenen katkıyı sağlayacağına inanıyorum. Sonuçta Murat Hoca bu kadroyla yeni bir takım yaratmanın hesaplarını yaptı. Bunun da en önemli göstergesi yapılan sözleşmelerin süreleri. Sözleşmeler uzun vadeli ama taraftarın beklentisi kısa vadede. Özyer´in durumu zor.

Demişiniz ki "... ancak yari final isteniorsa o zaman 1-2 ii yabanci (ozellikle 1 ve 5 numaraya ) takviyesi sart..." Demek ki şu andaki kadro dengeleri olarak ilk üç takımla rekabete giremeyeceğimiz ortada. Ayrıca 1-5 numara açığı olan bir takımın hocası ne yapabilir ki. Şapkadan tavşan yerine 1 ve 5 numara çıkarsın değerli marka destekçimiz ;) O zaman belki takım beklenen havasına yaklaşır.
 
iyide Brian boddicker in bizdeyken herhangi bir problem cikardigini hatirlamiyorum ben...o takimda yaptigi bi hareket yuzunden bir oyuncuyu tamamen bisilerle suclamak ne kadar mantikli...
2.si Tufan bizden ayrildiktan sonra gittigi takimlardada cok ii performanslar sergiledi...mesela Dackada..Sene basinda Fatih,Cemal,Hollman 3 lusunu yeterli goren Murat hoca diilmi pota alti savunmasi icin?? Hollman a 6 ay dayananda o..BU kadroyu kuran kendisi zaten..ulker bize sadece fatih solak i verdi...Ki onunda gidip Fb yle gorustugunu hala unutmadim..o yuzden hala onun Galatasarayimizda kalmis olmasini icime sindirmis diilim...
Bu arada Fitch in Dixon dan cok daha fazla mucadele ettigine kesinlikle katilmiyorum...ortalamalarini karsilastirdigimizda Dixon ve Fitchin..fitch in ribaundda onu gectigini,Dixon inda asist olarak ve takim oyununa daha uygun oynadigini dusunuyorum..2 sininde sayi ortalamalari birbirine asagi yukari yakin..
 
ben ne dersem diyim herkes kendi gozlugunden,kendi perspektifinden bakiyo olaya..Ben sadece daha iyi bir GALATASARAY istiyorum..eldeki imkanlarin daha iyi kullanilmasini istiyorum..cunku bu takim bu imkanlarla daha iyisini yapabilir.. 4.luk su an icin basari deniliyo..ya 4. lukte tek rakibin bjk kalmis...neyin basarisi bu...yukardaki 3 takim hadi dedikki cok iyi kadrolari var...bjk la biz 4. luk icin kapisiyoruz..ya oburleri...ortada ne Banvit var (gecen senelerdeki perofrmansinin yanindan bile gecemiyo bu sene),ne Dacka ( ayni sey onlar icinde gecerli) nede kolej ( cok iyi basladilar yabanci oyuncularinin sakatligi sonrasi onlarda koptu yukardan) ne baska bir takim...bu sartlar altinda nasil denebiliyo 4. luk basaridir die..rakibin bir tek Bjk kalmisken neyin basarisi bu 4. luk..
 
Anıl Aksaç' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar.. Ben basketbolturkiye.com sitesinin TBL Direktörüyüm <saLsa>

...evet bu maç da çok kötüydüler evet hiç de olmaması gerektiği kadar fark yediler ancak mantıklı bir düşünce ile bu takım bu sene başarılıdır. Üstündeki 3 takım zaten bu senenin en iyi kadrolu ve en iyi saha içi düzenine sahip 3 takımı. İlk 3'ü onların oluşturacağı belliydi. Ve Galatasaray şu anda olabileceği en iyi yerde. 4.lükte. Kupada da yoluna devam ediyor sezon başında gruptan çıkmıştı. E burada bu kadar büyük tepkiler neden ki?...

Kupada belki daha iyi bir başarı gelebilir şanslı bir kura ile. Sonuçta orada farklı bir şehir ve farklı bir atmosfer olacak.

Yazdıklarınız kulağa hoş geliyor. Takımın başarılı olduğuna ilişkin maç yazısında ben de benzer şeyler yazmıştım. Ama Hocaya yönelik getirilen eleştirileri (asma/kesme) sadece bu maça bağlı görmemek gerektiğini düşünüyorum.

Takım her ne kadar sene başındaki beklentilerimizden sıralamada daha üst bir yer edinecek gibi gözükse de bu yeri elde etmesini sadece kendi gücüyle degil rakiplerinin formsuz olması ve iç karışıklıkları ile elde edecek. Banvit'in bu halde olacagını sene başında bekleyen var mıydı? Beşiktaş'ın bu kadar istikrarsız olacağını reese transferinden sonra belki düşünmüş olabiliriz.

Hocanın bu kadar asılıp kesilmesinin temel nedeni bence şu ana kadar Galatasaray'ın nasıl bir basketbol oynadığının anlaşılmamış olmasıdır. Sadece kendi adıma konuşayım: ben, galatasaray'ın nasıl bir basketbol oynadığını gerçekten anlamıyorum. Takımın oynadığı setlere bakıyorum. Temelde Fitch ve Mitchell'ın yaratıcılığı üzerine kurulu. Onlardan birisi kötü günündeyse Murat'a onların rolü veriliyor. Takım oyunu yönünde ben hiçbir düzenleme ya da set görmüyorum. Bir kaç çalışılmış ikili oyun ve perdeden Mitchell'ın şutu haricinde çalışılmış birşeyler sahada görmemek beni rahatsız ediyor.

Maç sonrası hocanın açıklaması ise bu söylediklerimi doğrular nitelikteydi. ''Fitch'in bugün oyunu algılaması farklı yöndeydi. Kendisine söylememe rağmen içerden oynamakta ısrar etti ve blok yedi. Çok fazla bir değerlendirmede bulunmak istemiyorum'' Böyle bir açıklama olur mu? Tarihi bir fark yemişsin. Fitch’in oyun algılayışından dem vuruyorsun. Maç sonrası özellikle mağlubiyetlerden sonra oyuncuların adını bir antrenörün hiç ağzına almaması lazım.
 
C.CROWN basketbolu aldı kukla gibi oynuorlar..... Murat ÖZYER yetersiz çünkü bu takımı da o kurdu.... Ne düşündü acaba takımı kurarken hiç aklına gelmedimi acaba Fener maçları, gerçekten Ülker kadrosunu Şampiyon yaptığına odamı inandı.............. Ben şampiyon koçum Fenerden 35 sayı ben varken yemeyiz diyemi düşündü acaba.... :claps :claps :claps Tecrübeli Erman KUNTER'i Ve Yardımcısı olacak Okan Çevik i oyala basketolu C.CROWN'a peşkeş çek tekrar :claps :claps :claps
 
Zihni bey aynı şeyi her topicte defalarca yazmanıza gerek yok. Tamam belli ki sevmediğiniz insanlar var ama ne bu şiddet bu celal her topicte?
 

Üst