özür dilerim bugünlük yeter.... eleştiriye açık değiliz galiba..... Hepimiz Galatasaraylıyız...
Saygılar,
Efes maçı ve Daçka maçı sonrasına kadar yazmıorum.....
Saygılar,
zihni öztürk' Alıntı:özür dilerim bugünlük yeter.... eleştiriye açık değiliz galiba..... Hepimiz Galatasaraylıyız...
Saygılar,
Zihni Bey sizden sahsi ricam Efes ve Dacka maclarinin sonlarini beklemeden yazilariniza devam etmenizdir. Ama lutfen farkli farkli topiclerde ayni icerikli yazilar yazmaniz yerine belli bir topicte sanit kalalim cunku diger turlu konu dagiliyor sizin yazdiklarinizin bir kismi arada kayniyor amiyane tabirle. Hatta isterseniz yeni bir topic acin orda tartisalim.zihni öztürk' Alıntı:özür dilerim bugünlük yeter.... eleştiriye açık değiliz galiba..... Hepimiz Galatasaraylıyız...
Saygılar,
Anıl Aksaç' Alıntı:Bu takım başarısız değil. Aksine olabileceği en iyi yerde. Ama itibarsız. Yenemedi çünkü üstündeki takımları hiç. Takım Beşiktaş'ı eleyerek yarı finale çıkar ve orada da elenir gibi duruyor şimdilik.Bundan ötesini beklemek biraz hayalcilik olurdu ama üstteki 3 takımın kadro performans değerlerini düşününce. Yanılıyor muyum..??quote]
Tahmininizde yanılmadınız, ancak geri kalan kısım için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
1- Takım başarısız bir sezon geçirdi, sezonu daha kötü bitirseydi bunun anlamı dibe vurmak olurdu, vasatı aşamadı. Her nasıl üsttekilerin kadrosunun gücünden bahsettiysen, alttakilerin de gücünün ne olduğu belliydi.
2- Olabileceği en iyi yerde değil, zira elindeki kaynağını hiç de iyi kullanamadı. Murat Özyer'den hep bir sürpriz bekledim, nihayetinde playoflarda. Ancak olmadı tüm sezon nasıl dağınık, sistemsiz, gelişigüzel geçtiyse finali de öyle oldu. Murat Özyer en başta takım kimyasını oluştururken çok büyü k hatalar yaptı, bunlardan en barizi; takımda ilk 5 başlayabilecek 3 tane SG varken, bir tane bile SF olmaması idi. Çok kötü bir kimya ile sezona başlandığında Dixon'ın yerine Fitch'in gelmesinin ne kadar yanlış olduğu ortaya çıktı. Uzunlardaki kötü seçimler de cabası. Bütün bunların yanında kalan sağları da çok kötü değerlendirdi Özyer. Burak'ın R.Horry tipi oyununa rotasyonda hiç yer vermezken, gelecek vaad eden yıldızmız Murat Kaya'yı da resmen söndürdü. Diğer genç yetenek Cemal'i de istikrarasız bir şekilde kullanarak gelişimini köreltti. Aynı şekilde Mithat Demirel'in oyun bilgisi ve tecrübesinden de sezon içinde çok az yararlandı.
3- Sonuç olarak gerek yönetimsel hatalar, gerekse koç hataları sezonu vasatın altında bitirmemize sebep oldu.
Ayak izlerini takip ederek lider önder olamazsın Adnan
sportturk' Alıntı:Anıl Aksaç' Alıntı:Bu takım başarısız değil. Aksine olabileceği en iyi yerde. Ama itibarsız. Yenemedi çünkü üstündeki takımları hiç. Takım Beşiktaş'ı eleyerek yarı finale çıkar ve orada da elenir gibi duruyor şimdilik.Bundan ötesini beklemek biraz hayalcilik olurdu ama üstteki 3 takımın kadro performans değerlerini düşününce. Yanılıyor muyum..??quote]
Tahmininizde yanılmadınız, ancak geri kalan kısım için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
1- Takım başarısız bir sezon geçirdi, sezonu daha kötü bitirseydi bunun anlamı dibe vurmak olurdu, vasatı aşamadı. Her nasıl üsttekilerin kadrosunun gücünden bahsettiysen, alttakilerin de gücünün ne olduğu belliydi.
2- Olabileceği en iyi yerde değil, zira elindeki kaynağını hiç de iyi kullanamadı. Murat Özyer'den hep bir sürpriz bekledim, nihayetinde playoflarda. Ancak olmadı tüm sezon nasıl dağınık, sistemsiz, gelişigüzel geçtiyse finali de öyle oldu. Murat Özyer en başta takım kimyasını oluştururken çok büyü k hatalar yaptı, bunlardan en barizi; takımda ilk 5 başlayabilecek 3 tane SG varken, bir tane bile SF olmaması idi. Çok kötü bir kimya ile sezona başlandığında Dixon'ın yerine Fitch'in gelmesinin ne kadar yanlış olduğu ortaya çıktı. Uzunlardaki kötü seçimler de cabası. Bütün bunların yanında kalan sağları da çok kötü değerlendirdi Özyer. Burak'ın R.Horry tipi oyununa rotasyonda hiç yer vermezken, gelecek vaad eden yıldızmız Murat Kaya'yı da resmen söndürdü. Diğer genç yetenek Cemal'i de istikrarasız bir şekilde kullanarak gelişimini köreltti. Aynı şekilde Mithat Demirel'in oyun bilgisi ve tecrübesinden de sezon içinde çok az yararlandı.
3- Sonuç olarak gerek yönetimsel hatalar, gerekse koç hataları sezonu vasatın altında bitirmemize sebep oldu.
Ayak izlerini takip ederek lider önder olamazsın Adnan
Askerlik arkadaşın adını soyadını bize bağışlar mı acabaAnıl Aksaç' Alıntı:Askerlik arkadaşım naber.. (Sporttürk benim askerlik arkadaşımdır..)
Askerlik arkadaşın adını soyadını bize bağışlar mı acaba [/quote:c8f9d]Onur Yavuz' Alıntı:Burak doğru tespitlerle dolu yazında sana katılmadığım tek nokta; Efes´in final serisindeki başarısızlığı nedeniyle bizi daha fazla başarılıymış gibi göstermen. Efes bu final serisini s-a-t-t-ı. Hepimiz biliyoruz ki Efes gerçek gücünü ortaya koymak istemedi seri boyunca. Nedeni ise malum...
[quote="Anıl Aksaç":c8f9d]
Askerlik arkadaşım naber.. (Sporttürk benim askerlik arkadaşımdır..)
Ömer Horzum' Alıntı:Onur abi, malum olan bu neden nedir? En azından bu nedenin kesinlikle illegal bir olay olmadığına eminim.
Efes´in final serisini satmadığını gösterecek delilleriniz var mı?Burak Ceyhan' Alıntı:Onur abi efes pilsen neden satsın ki maçı.. malum olan nedir merak ettim? :?
Düşüncelerimi konuyla ilgili ilk mesajımda yazmadım çünkü çoğunluğun bu konuda hemfikir olduğunu düşünüyordum ancak gördüm ki birçok kişi Efes´in serideki oyununu beğenmese de durumda art niyet aramamış. Ülker grubunun üst düzey yöneticilerinin çoğu da bildiğim kadarıyla Beşiktaşlı ama desteğin en büyüğünü Fener´e verdiler. Onlar anlaşmaları ekonomik açıdan değerlendiriyorlar taraftar kimliğiyle değil.Ömer Horzum' Alıntı:Abi, ilk yazdığın mesajında bunları da yazsaydın ya.. Yanlız, böyle bir durum söz konusu kesinlikle olamaz çünkü Efes ve Engin Özerhun koyu Beşiktaşlıdır, hatta kongre üyesidir.
İkincisi ise, Efes hiç bir maçta bu sene direnç göstermedi aslında, Telekom'u kaliteleri ve Telekom'un yetersizliği sayesinde yendiler ama Efes'in oyuncularının gözlerinin içinde hiç bir zaman hırs yoktu.
Hatırlarsanız Efes Beşiktaş seyircilerini almamıştı, Engin Özerhun bu sene aldıkları kararla Fenerbahçe seyircisini maça almaya karar verdi. Bunun kötü niyetli değil, aksine basketbolun tanıtılması adına iyi niyetli bir karar olduğunu düşünüyorum.
Bu ligde 30 yıldır mücadele eden Efes kesinlikle şampiyonluk satmaz, hatta Euroleague'de alınan kötü sonucun acısını TBL'de çıkarmak istemişlerdi ama olmadı.
Ben basketbol olarak ilk maçtan Efes'in maç alamayacağını gördüm, sen bana dış etkenleri söylüyorsun.