Yine Aynı Film!

özür dilerim bugünlük yeter.... eleştiriye açık değiliz galiba..... Hepimiz Galatasaraylıyız...
Saygılar,
Efes maçı ve Daçka maçı sonrasına kadar yazmıorum.....
 
zihni öztürk' Alıntı:
özür dilerim bugünlük yeter.... eleştiriye açık değiliz galiba..... Hepimiz Galatasaraylıyız...
Saygılar,
Efes maçı ve Daçka maçı sonrasına kadar yazmıorum.....

Eleştiriye her zaman açığız tabiki ama her konu başlığında defalarca aynı şeyleri yazmaya gerek olmadığını düşünüyorum.
 
Ayrıca, amacım sizi rencide etmek değil ama; kişisel meselelerden çıktığını düşündüğüm kininizi kusmak için doğru yerde değilsiniz.
 
valla her başarısızlıkta herelde Murat Hoca istifa demeye devam edeceğiz bu tür konular sene sonu konusulacak şeylerdir ortasında değil.Gelen hoca başkasının kurduğu bu kadroyla ne yapacak ne bekliyorsunuz?Çok kolay adam harcıyoruz arkadaşlar lütfen yapmayalım bunu
 
zihni öztürk' Alıntı:
özür dilerim bugünlük yeter.... eleştiriye açık değiliz galiba..... Hepimiz Galatasaraylıyız...
Saygılar,
Efes maçı ve Daçka maçı sonrasına kadar yazmıorum.....
Zihni Bey sizden sahsi ricam Efes ve Dacka maclarinin sonlarini beklemeden yazilariniza devam etmenizdir. Ama lutfen farkli farkli topiclerde ayni icerikli yazilar yazmaniz yerine belli bir topicte sanit kalalim cunku diger turlu konu dagiliyor sizin yazdiklarinizin bir kismi arada kayniyor amiyane tabirle. Hatta isterseniz yeni bir topic acin orda tartisalim.

Bahsettiginiz konular klubun ic konulari, ama gerekirse tartisilmasi gereken seyler. Genel hayat gorusu olarak kimsenin maasinin kimse tarafindan bilinmemesi taraftariyimdir ama sporda ozellikle bunlar medyada yer aliyor. Verdiginiz bilgiler gerek maddi gerekse yazin yasanan surecte herkesin bilmedigi bilgiler. Onlardan 1 tanesinin dogruluguna ben de kefilim, yazin bir akrabam vasitasiyla ogrenmistim yani forumdaki arkadaslara soyleyebilirimki en azindan gerceklik payi olan seyler, zaten bu tur konular desteksiz atilmasi zor seylerdir.

Bu kadar gizli seyleri yazdiginiz icin ve konunun selameti icin bunlari nereden ogrendiginizi de yazarsaniz da sanirim daha akici bir topic olacaktir.

Sahsi dusuncemi sorarsaniz Erman Kunter suan Murat Ozyer'den daha iyi bir koc olabilir buna karsi cikmam. Ama Murat Ozyer kanimca cok basarili bir koc olma adayidir, bu tur yeniden yapilanmalarda genc bir kocla calismanin dogru olacagi dusuncesindeyim (Erman Kunter de yasli degildir fakat vermeye calistigim ornek Juventus'un Didier Deschamps ile calismaya baslamasidir, umarim aciklayabildim yoksa tekrar aciklamaya calisirim).

Cafe Crown konusunda ise eminim hic kimse bunu istemezdi ama gunumuz sartlari bunu gerektirdi. Yapilanma yanlis olabilir hakli olabilirsiniz. Fenerbahce nin pastanin buyuk dilimini yemesi konusunda da en son Fenerbahce ve Ulker'e kizmak lazim. Orada marketing olsun, yonetim olsun, kendimizi pazarlayamadik, degerimizi dusurduk ve aza kanaat getirmek zorunda kaldik. Sportif olarak buyuk basarilar elde edemese de Fenerbahce maalesef diger yonetim konularinda onumuze gecmistir ve bu sponsorluklar da bunun sonucudur.

Murat hocayi sahsen tanimiyorum fakat 1 2 ayakustu konusmamizda ve disardan gosterdigi durus ile insani yonlerden son derece saygimi kazanmis bir isimdir. RAGMEN konusu ile ilgili biraz kinayeli konusmussunuz bir yerde ama RAGMEN benim de sahsi olarak hayatima yerlestirmeye calistigim bir felsefedir ve ayrica bu RAGMEN konusunun cikmasindaki neden eski baskanimiz Faruk SUREN'in basketbol subesindeki zamanlarinda bu felsefeyi oturtmaya calismasidir. Turk sporunda genel olarak sucu dis faktorlere atmak yerine kendimizde arasak, dis faktorlere de karsi mucadele edip galip gelebilsek, sadece o felsefeyi adam gibi uygulasak takim sporlarinda olsun, olimpik dallarda olsun inanin daha basarili oluruz. Fatih Terim 4 yillik ilk surecinde hakemlere genel olarak suclamamistir, Lucescu gelip ilk yaptiginda benim gozumde eksik puan almisti, hatta ayni Lucescu Besiktas basindayken Samsunspor macindan sonra bu RAGMEN politikasini izleseydi eminim o sene Besiktas rahat sampiyoun olurdu.

Neyse konu basketten basladi felsefeye uzandi futbolla son buldu. Zihni bey, arkadaslarim ve abilerim lutfen bu konu da tartisilsin herkes fikrini savunsun. Sonucta Kerem Ersuna abimiz de Murat Hocanin istifa etmesini dusunuyor, bu bir fikirdir. Ben dahil sanirim cogunluk da Murat Hoca ile decam edelim diyor. Tartisalim, belki ortak noktalarda bulusuruz belki bulusamayiz ama tartismadan akillarda soru isareti kalmasi bence en kotusu.
 
Doğan arkadasıma katılıyorum. ısrarla diyorum daha yeni süşmekten kurtulan bir takım 4.lüğe oynuyor. bence üzülmek yerine sevinmek gerekir. bence baskette Gs-fb kıyaslaması yanşlış bi kere. fenerbahçe değil o takım ülker...
 
Re:

Anıl Aksaç' Alıntı:
Bu takım başarısız değil. Aksine olabileceği en iyi yerde. Ama itibarsız. Yenemedi çünkü üstündeki takımları hiç. Takım Beşiktaş'ı eleyerek yarı finale çıkar ve orada da elenir gibi duruyor şimdilik.Bundan ötesini beklemek biraz hayalcilik olurdu ama üstteki 3 takımın kadro performans değerlerini düşününce. Yanılıyor muyum..??quote]

Tahmininizde yanılmadınız, ancak geri kalan kısım için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

1- Takım başarısız bir sezon geçirdi, sezonu daha kötü bitirseydi bunun anlamı dibe vurmak olurdu, vasatı aşamadı. Her nasıl üsttekilerin kadrosunun gücünden bahsettiysen, alttakilerin de gücünün ne olduğu belliydi.
2- Olabileceği en iyi yerde değil, zira elindeki kaynağını hiç de iyi kullanamadı. Murat Özyer'den hep bir sürpriz bekledim, nihayetinde playoflarda. Ancak olmadı tüm sezon nasıl dağınık, sistemsiz, gelişigüzel geçtiyse finali de öyle oldu. Murat Özyer en başta takım kimyasını oluştururken çok büyü k hatalar yaptı, bunlardan en barizi; takımda ilk 5 başlayabilecek 3 tane SG varken, bir tane bile SF olmaması idi. Çok kötü bir kimya ile sezona başlandığında Dixon'ın yerine Fitch'in gelmesinin ne kadar yanlış olduğu ortaya çıktı. Uzunlardaki kötü seçimler de cabası. Bütün bunların yanında kalan sağları da çok kötü değerlendirdi Özyer. Burak'ın R.Horry tipi oyununa rotasyonda hiç yer vermezken, gelecek vaad eden yıldızmız Murat Kaya'yı da resmen söndürdü. Diğer genç yetenek Cemal'i de istikrarasız bir şekilde kullanarak gelişimini köreltti. Aynı şekilde Mithat Demirel'in oyun bilgisi ve tecrübesinden de sezon içinde çok az yararlandı.
3- Sonuç olarak gerek yönetimsel hatalar, gerekse koç hataları sezonu vasatın altında bitirmemize sebep oldu.

Ayak izlerini takip ederek lider önder olamazsın Adnan :)
 
takimin kadrosu mu var oyuncular ya 22-23 yasinda yada 30-31 yasinda yani ya tecrubesiz yada yasli bunlara girmeyen tufan-fitch-fatih var bununlar da basari olmazki.Madem murat hoca begenilmiyor oktay mahmutiyi getirin ama gelmez niye cunku gs nin durumunu bilio istedigi oyuncu gel(e)mez maddi bakimdan,2 mac yenilse taraftar ustune gelcek.Hakli adam.Ama murat ozyer bunlarin hicbirini yapmadi bence kalmali.

(Yazidaki karkterler eger anlasilmiyorsa ozur dilerim.klavyeyi ingilizceye cevirmek zorunda kaldim da)
 
Murat hoca bu sene elinden gelen her geleni yaptığımı düşünüyorum fakat yaptığı tek hata seçtiği 2 yabancı holman ve mcGowan .. onun haricinde hiç bir yanlış birşey yaptığını düşünmüyorum 4-4 lüktü bence. holman ve mcGowan yerine daha iyi bir transfer olsa daha iyi bir yerde olabilirdik.. neyse sağlık olsun!! fbülker karşısında 34 sayı fark yememiz Murat hocanın suçu değil oyuncu oynamadıktan sonra Murat hoca ne yapsa yapsın fayda etmez.. Ben bu sene olabileceğimiz en iyi yerde olduğumuzu düşünüyorum Uleb'e katılıyoruz ve ligi 4'ncü bitirdik.. Bu sene en çok dikkat ettiğim 2. bir nokta playoff maçlarında biz yarın finalde fbülker'e 6 ve 4 sayı farklarla yenildik final maçında efes pilsen ise 30 sayı 17 sayı 14 sayı farklarla yenildi yanlış hatırlamıyorsam... yılların efes pilsen'i fbülkerden 30 sayı fark yiyorsa bizim playoff maçlarında 4 sayı farkla yenilmemiz olumsuz fakat yine de efes pilsen'e göre çok iyiydik hem seyircimizle hem oyuncu olarak.. Takımımız bu sene gerçekten playofflarda çok iyi mücadele ettiğini düşünüyorum Murat hoca da gayet müthişti çok iyi yönetti takımı.. Bu kadar olumsuz olmaya gerek yok..

Nerdeydik nereye geldik diye kendimize sormamız gerekir?

- geçen yıl ligde kalabilmek için oynuyorduk bu sene şampiyonluk için fark ortada.. fakat şampiyonluk olmadı Uleb'e katılıyoruz iyi bir sonuç...Seneye daha güzel yerlere geleceğimize inanıyorum!!

Kızdığım tek nokta Cafe Crown'dan kurtulmak...fb ile aynı çatı altında bulunmak... fb'ye verilen şartlar bize verilmedi.. ezildik doğruya doğru... ama seneye artık başka bir sponsor olsun istiyorum !!

Ayrıca Murat Özyer'i eleştirmenin bir anlamı yok... hataları olmadı mı? - oldu fakat bunlar doğal.. madem eleştiriyorsunuz Murat hocayı Oktay Mahmuti neden fbülker karşısında fark yedi neden o kadar iyi basketbol hocası olduğu halde takıma bi yararı olmadı final maçlarında .. bunları göz önünde bulundurarak yazalım..( ben burda Oktay Mahmuti'yi kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın )

Arkadaşlar hepimiz şunu biliyoruz biz Galatasaray olarak elimizden geleni yaptık her ne kadar ezilsekte bize yakışanı yaptık...Gayretliydik,Sabırlıydık,Birlikteydik,Mutluyduk genellikle herşey güzeldi iyi bir sene geçirdik ben hiç hatırlamıyorum Galatasaray taraftarını basketbolda bu kadar bir arada olupta destek verdiğini sadece derbiden derbiye.. Ben bu birliğin Murat hoca sayesinde olduğuna inanıyorum..

'' Murat hocaya haksızlık etmeyelim lütfen ! ''
 
Re: Re:

sportturk' Alıntı:
Anıl Aksaç' Alıntı:
Bu takım başarısız değil. Aksine olabileceği en iyi yerde. Ama itibarsız. Yenemedi çünkü üstündeki takımları hiç. Takım Beşiktaş'ı eleyerek yarı finale çıkar ve orada da elenir gibi duruyor şimdilik.Bundan ötesini beklemek biraz hayalcilik olurdu ama üstteki 3 takımın kadro performans değerlerini düşününce. Yanılıyor muyum..??quote]

Tahmininizde yanılmadınız, ancak geri kalan kısım için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

1- Takım başarısız bir sezon geçirdi, sezonu daha kötü bitirseydi bunun anlamı dibe vurmak olurdu, vasatı aşamadı. Her nasıl üsttekilerin kadrosunun gücünden bahsettiysen, alttakilerin de gücünün ne olduğu belliydi.
2- Olabileceği en iyi yerde değil, zira elindeki kaynağını hiç de iyi kullanamadı. Murat Özyer'den hep bir sürpriz bekledim, nihayetinde playoflarda. Ancak olmadı tüm sezon nasıl dağınık, sistemsiz, gelişigüzel geçtiyse finali de öyle oldu. Murat Özyer en başta takım kimyasını oluştururken çok büyü k hatalar yaptı, bunlardan en barizi; takımda ilk 5 başlayabilecek 3 tane SG varken, bir tane bile SF olmaması idi. Çok kötü bir kimya ile sezona başlandığında Dixon'ın yerine Fitch'in gelmesinin ne kadar yanlış olduğu ortaya çıktı. Uzunlardaki kötü seçimler de cabası. Bütün bunların yanında kalan sağları da çok kötü değerlendirdi Özyer. Burak'ın R.Horry tipi oyununa rotasyonda hiç yer vermezken, gelecek vaad eden yıldızmız Murat Kaya'yı da resmen söndürdü. Diğer genç yetenek Cemal'i de istikrarasız bir şekilde kullanarak gelişimini köreltti. Aynı şekilde Mithat Demirel'in oyun bilgisi ve tecrübesinden de sezon içinde çok az yararlandı.
3- Sonuç olarak gerek yönetimsel hatalar, gerekse koç hataları sezonu vasatın altında bitirmemize sebep oldu.

Ayak izlerini takip ederek lider önder olamazsın Adnan :)

Ben hala aynı şeyi düşünüyorum.. Bence elindeki imkanlarla ve kadro ile son 4 takım arasına kalarak yapabileceğini yaptı bu takım. Nasıl diyorsan ki alttaki takımlar güçsüzdü, aynı şekilde ben de sana derim ki üstteki 3'lü de fazlasıyla güçlüydü Galatasaray'a göre..

Yani bir başarısızlık yok ortada.. Eğer bu takım 5. yada daha alt bir sırada yer bulsaydı kendine, yada Play-Off'ta yarıfinal oynayamasaydı, BAŞARISIZ olurdu.. Ancak şu anda beklenilen yerde.. Daha üstü olsa süper olurdu ama olmama ihtimali olma ihtimalinden çok daha fazlaydı zaten..

En büyük handikapı, o üstteki 3 takımla bu sezon toplam 9 maç yapan Galatasaray'ın bu maçların hiç birini kazanamaması. Bu olay takımın moralini güvenini çok ama çok etkiledi..

Askerlik arkadaşım naber..;) (Sporttürk benim askerlik arkadaşımdır..:))
 
Re: Re:

Burak doğru tespitlerle dolu yazında sana katılmadığım tek nokta; Efes´in final serisindeki başarısızlığı nedeniyle bizi daha fazla başarılıymış gibi göstermen. Efes bu final serisini s-a-t-t-ı. Hepimiz biliyoruz ki Efes gerçek gücünü ortaya koymak istemedi seri boyunca. Nedeni ise malum...

Anıl Aksaç' Alıntı:
Askerlik arkadaşım naber..;) (Sporttürk benim askerlik arkadaşımdır..:))
Askerlik arkadaşın adını soyadını bize bağışlar mı acaba :)
 
Re: Re:

Onur Yavuz' Alıntı:
Burak doğru tespitlerle dolu yazında sana katılmadığım tek nokta; Efes´in final serisindeki başarısızlığı nedeniyle bizi daha fazla başarılıymış gibi göstermen. Efes bu final serisini s-a-t-t-ı. Hepimiz biliyoruz ki Efes gerçek gücünü ortaya koymak istemedi seri boyunca. Nedeni ise malum...

[quote="Anıl Aksaç":c8f9d]
Askerlik arkadaşım naber..;) (Sporttürk benim askerlik arkadaşımdır..:))
Askerlik arkadaşın adını soyadını bize bağışlar mı acaba :)[/quote:c8f9d]

Bağışlar heralde..;)

**********

Bu arada Efes Pilsen için final serisini sattı demek bence büyük bir itham.. Taraftarlara sınır koymaması nedeniyle böyle diyorsan, bir yere kadar anlayabilirim ama gerçek oyununu yansıtmadı demek çok abartı olmuş.. Efes Pilsen bu sene ne zaman iyi basketbol oynadı ki acep???

Herkes biliyor sattığını demişsin ama ne bileyim kimse de bilmiyormuş senden başka ki, herkes sormuş aaa niye nooldu diye..
 
Ömer Horzum' Alıntı:
Onur abi, malum olan bu neden nedir? En azından bu nedenin kesinlikle illegal bir olay olmadığına eminim.
Burak Ceyhan' Alıntı:
Onur abi efes pilsen neden satsın ki maçı.. malum olan nedir merak ettim? :?
Efes´in final serisini satmadığını gösterecek delilleriniz var mı?

Soruma vereceğiniz yanıtı bir kenara bırakıp sattığı izlenimine nasıl ulaştığıma gelecek olursam;

1- Efes´in Eurolig´de ve Telekom serisinde gösterdiği azmi ve mücadeleci oyunu Fener-Ülker´le oynadığı hangi maçta gördünüz? Ben sahadaki rezalete tahammül edebildiğim ölçüde final serisinin hepsini seyrettim. Evet Efes geçen sezon da aynı skorla Ülker´e karşı kaybetti final serisini ama orada az çok mücadele ediyordu. Efes´i Efes yapan savunması değil miydi? Eurolig gediklisi, Avrupa´da Türkiye´nin yüzünü basketbolda güldürebilmeyi başarmış Efes Pilsen tel tel dökülüyor kimin karşısında mı Eurolig´de ezilen Fener-Ülker karşısında.

2- Final serisinde Fener taraftarının salona girmesine onay vermesinin sizce mantıklı bir açıklaması var mı? Belki diyeceksiniz ki basketbol maçları seyircili olursa güzeldir. İyi de yıllarını bu spora vermiş bir marka neden bu sezonun final serisini seçti. Taraftarın büyük bir güç olduğu bilinen bu sporda bu davranışı neden sergiledi? Şimdiye kadar ki rakiplerinin günahı neydi? Sanırım ben çok art niyetli düşünüyorum! Ekonomi sayfaları Efes Pilsen´in büyük bir kriz içinde olduğunu okumama rağmen, yaşanan darboğazı final serisinde Fener-Ülker taraftarından sağlanacak olan hasılatla gidermeyi çalıştığını anlayamadım!

Peki bunu niye yapsın Efes? Marka değerini korumak için. İhtiyacı var mı buna? Türkiye´nin en büyük markasıyız diye övünüyoruz sizce bizim bile marka değerimizi korumaya ihtiyacımız yok mu? Efes´in düşünemediği nokta marka değeri, bir takıma 100. yıl kıyağı yaparak korunmaz.
 
Abi, ilk yazdığın mesajında bunları da yazsaydın ya.. Yanlız, böyle bir durum söz konusu kesinlikle olamaz çünkü Efes ve Engin Özerhun koyu Beşiktaşlıdır, hatta kongre üyesidir.

İkincisi ise, Efes hiç bir maçta bu sene direnç göstermedi aslında, Telekom'u kaliteleri ve Telekom'un yetersizliği sayesinde yendiler ama Efes'in oyuncularının gözlerinin içinde hiç bir zaman hırs yoktu.

Hatırlarsanız Efes Beşiktaş seyircilerini almamıştı, Engin Özerhun bu sene aldıkları kararla Fenerbahçe seyircisini maça almaya karar verdi. Bunun kötü niyetli değil, aksine basketbolun tanıtılması adına iyi niyetli bir karar olduğunu düşünüyorum.

Bu ligde 30 yıldır mücadele eden Efes kesinlikle şampiyonluk satmaz, hatta Euroleague'de alınan kötü sonucun acısını TBL'de çıkarmak istemişlerdi ama olmadı.

Ben basketbol olarak ilk maçtan Efes'in maç alamayacağını gördüm, sen bana dış etkenleri söylüyorsun.
 
Efesin bilerek ve isteyerek Fenerbahçe Ülker maçlarını kaybedeceine kesinlikle ihtimal vermiyorum ama kendileri gibi de oynamadıkları gün gibi ortada.
 
Peki arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. Efes geçtiğimiz sezon Avrupa'da kaç kere böyle farklı bir yenilgi aldı. Hadi bir maç farklı oldu diyelim de Efes gibi bir takımın finalk serisinde hiç maç kazanamadan dört maçta en az 14 sayı fark yemesi biraz ilginç değil mi?
 
Ömer Horzum' Alıntı:
Abi, ilk yazdığın mesajında bunları da yazsaydın ya.. Yanlız, böyle bir durum söz konusu kesinlikle olamaz çünkü Efes ve Engin Özerhun koyu Beşiktaşlıdır, hatta kongre üyesidir.

İkincisi ise, Efes hiç bir maçta bu sene direnç göstermedi aslında, Telekom'u kaliteleri ve Telekom'un yetersizliği sayesinde yendiler ama Efes'in oyuncularının gözlerinin içinde hiç bir zaman hırs yoktu.

Hatırlarsanız Efes Beşiktaş seyircilerini almamıştı, Engin Özerhun bu sene aldıkları kararla Fenerbahçe seyircisini maça almaya karar verdi. Bunun kötü niyetli değil, aksine basketbolun tanıtılması adına iyi niyetli bir karar olduğunu düşünüyorum.

Bu ligde 30 yıldır mücadele eden Efes kesinlikle şampiyonluk satmaz, hatta Euroleague'de alınan kötü sonucun acısını TBL'de çıkarmak istemişlerdi ama olmadı.

Ben basketbol olarak ilk maçtan Efes'in maç alamayacağını gördüm, sen bana dış etkenleri söylüyorsun.
Düşüncelerimi konuyla ilgili ilk mesajımda yazmadım çünkü çoğunluğun bu konuda hemfikir olduğunu düşünüyordum ancak gördüm ki birçok kişi Efes´in serideki oyununu beğenmese de durumda art niyet aramamış. Ülker grubunun üst düzey yöneticilerinin çoğu da bildiğim kadarıyla Beşiktaşlı ama desteğin en büyüğünü Fener´e verdiler. Onlar anlaşmaları ekonomik açıdan değerlendiriyorlar taraftar kimliğiyle değil.
Ankara´daki Telekom-Efes serisini canlı izleme fırsatı buldum. Telekom zaman zaman taraftar desteğiyle maçı lehine çevirdi ancak Efes maçları bırakmadı ve sonunda kazandı. Ben Efes´in mücadele ettiğini düşünüyorum ama mücadele etmeden oynadığını düşünsek bile tecrübesini sahaya yansıtmakta zorlanmadığı bir gerçek. Peki Fener-Ülker serisinde tecrübesini neden hiç ortaya koymadı/koyamadı. Yoksa karşısındaki takım daha mı tecrübeliydi!

Efes´in seyircili maçın daha zevkli olduğunu anlaması için onlarca yıl mı geçmesi gerekiyormuş? Bunu anlamaları için bu kadar uzun süre geçmesi gerekiyorsa bunun iki açıklaması olabilir. Ya Efes yöneticileri çok kalın kafalı ya da kafalarına kalın bir saksı düşürüldü.

Ömer ben ilk maçta anlayamadım çünkü taraftar desteği sayesinde Fener´in coştuğunu ve serideki her maçta bu kadar yüksek yüzde ile üçlük atamayacaklarını düşündüm. Ama ikinci maç gözlerimin açılması için yetti.
 
Efes telekom ve Efes Fener serilerine ilişkin benim biraz daha farklı bir değerlendirmem var. Aydın Örs sene başından bu üçtakımdan hangisini alsa şampiyon yapardı. Mahmudi hangi takımı alsa 2. yapardı. Ercü de hangisini alsa finale kalamazdı.Galatasaray'ı da kim çalıştırırsa çalıştırsın 4. olurduk. (üner hariç).

Fener seyircisini sahaya alarak Efes'in ticari bir kaygı güttüğünü kabul ederim ama Efes'in yenilmesini ilk maçtaki yüksek fark ve üçlük yüzdesinin yarattığı olumsuz etkiden kaynaklandığını ve Mahmudi'nin yanlış seçimlerinin rol oynadığını düşünüyorum. Prkacin yerine Rasic'İ oynatmalıydı seri başından sonuna kadar. Ama sene başından beri efes o kadar tepmosuz oynuyor ki biraz tempolu oynayan takımlar Efes'i süpürüyor.

Efes kısalarıınn savunma konusunda ciddi sıkıntısı var. Hücumda ise Nicholas'a bakıyorlar. Ömer Nicholas'ı bitirince Efes'in sayı imkanı yaratacak bir guard da olmayınca (cüneyt, m. abi ile olmaz bu iş) Efes'in yenilmesi kaçınılmazdı.

Biraz alakasız olacak ama fener yönetimi ile Galataray yönetimi arasında bir zihniyet farkı var. Bence Galatasaray'ın büyüklüğü de burda. Biz, hiç bir zaman rakiplerimizi küçülterek onun üstünde yer almaya çalışmıyoruz. Onların büyümesine engel olmaya çalışmıyoruz. Bakın seyrantepe olmasın diye Fener yönetimi ne taklalar atıyor. kimleri araya sokarak taş koymaya çalışıyorlar. Bizim yöneticilerimiz hiç bir zaman rakibin yatırımları ile falan uğraşmaz. UEFA kupasını aldık, süper kupayı aldık. Bizim hedeflerimiz hep daha büyük oldu. Sözde de kalmadı. Avrpada başarılı olmadıkları için Fener yönetimi ise bizden çekiniyor ve Galatasaray'ın maddi gelişmesini istemiyor çünkü Avrupa'da galatasaray tekrar başarılı olursa "kıskançlıktan çatlarlar".
 

Üst